Ngendi arep menyang Taun Anyar

Ngendi arep menyang Taun Anyar

Taun Anyar yaiku wektu utawa dina nalika taun tanggalan anyar lan taun tanggalan mundhak cacah setaun.

Akeh budaya sing ngrameke acara kasebut kanthi cara lan cara 1 dina Januari asring ditandhani minangka preian nasional.

Ing tanggalan Gregorian, sistem kalender sing umume digunakake, Taun Anyar dumadi ing Januari 1 (Dina Taun Anyar). Iki uga kedadeyan loro ing tanggalan Romawi (paling ora sawise 713 SM) lan ing kalender Julian sing sukses.

Tanggalan liya wis digunakake sejarah ing bagean-bagean ing jagad iki; sawetara tanggalan ngetung taun kanthi cara, dene sing liyane ora.

Taun Anyar Cina, uga dikenal minangka Taun Anyar Lunar, ana saben taun ing wulan anyar wulan lunar pertama, kira-kira wiwitan musim semi (Lichun). Tanggal sing tepat bisa tiba ing antarane Januari 21 lan Februari 21 (klebu) saka Kalender Gregorian. Cara tradisional, pirang-pirang taun ditandhani dening salah sawijining rolas cabang Bumi, sing diwakili dening kewan, lan salah siji saka sepuluh Stem Surgawi, sing cocog karo limang unsur. Siklus gabungan iki saben taun 60. Iki minangka perayaan Cina sing paling penting ing taun iki.

Taun Anyar Korea yaiku Dina Taun Anyar Seollal utawa Lunar. Sanajan Januari 1, nyatane, dina pertama taun, Seollal, minangka dina pertama ing kalender lunar, luwih migunani kanggo wong Korea. Pahargyan ing Taun Anyar Lunak wis diwiwiti kanggo nguciwani lan mbuwang semangat sing ala ing saindenging taun. Kanthi taun kepungkur lan sing anyar mlebu, wong-wong padha ngumpul ing omah lan lungguh bareng karo kulawargane lan kulawargane, ngerteni apa sing wis ditindakake.

Taun Anyar Vietnam yaiku Tết Nguyên Đán sing asring ana dina sing padha karo Taun Anyar Cina amarga wong Vietnam nggunakake Kalender lunar padha karo kalender China.

Ing Tibet Taun Anyar yaiku Losar lan tiba ing antarane Januari lan Maret.

Apa sampeyan bosen ndeleng rai sing padha ing Kawa Taun Baru? Apa sampeyan pengin ndeleng lanskap anyar, lingkungan anyar, kanggo ketemu wong anyar? Temokake tujuan sing paling apik kanggo ngrameke Taun Anyar lan golek tawaran hotel sing paling apik kanggo Malam Taun Anyar sing apik. Book hotel kanthi rega paling apik lan uga kegiatan paling apik.

Gampang nggawe sneakers ing New Year's Eve: larang banget, akeh banget, tekanan banget kanggo nduwe wengi paling gedhe ing urip sampeyan. OK, sampeyan bisa mburu ing omah - utawa sampeyan bisa ngelingake kanthi ngeling-eling salah sawijining pesta Eve Taun Anyar sing paling apik ing donya. Saka bledosan kembang api sing ana ing latar swarga nganti pesta jalanan sing apik banget ing capitals sing apik lan kabeh wengi ing pantai blissed-out, ora ana kekurangan cara sing apik banget kanggo taun anyar. Dadi miwiti taun sing tegese sampeyan bakal liburan

Mengeti Taun Anyar nindakake Fland Highland ing Edinburgh, nonton kembang api Sydney Jambatan Harbour utawa nari ing pantai ing Thailand. Entuk bantuan sing sethithik kanggo nemtokake lokasi kanggo pandhuan iki menyang tujuan Taun Anyar sing paling dhuwur ing jagad iki.

Sawetara rincian bisa diganti, nanging ing taun lan taun, tujuan ing saindenging jagad iki duwe reputasi sing pantes ditrapake kanthi tradisional kanggo mbuwang windig Taun Anyar sing apik.

Sampeyan kudu ngrancang awal kanggo pesta utama lan wilayah sing paling apik kanggo ndeleng kembang api. Sawetara papan ngisi adol, lan tiket uga adol pirang-pirang wulan kepungkur.

Ing ngisor iki ana sawetara papan sing apik kanggo lelungan sajrone Wengi Taun Anyar sing ora bakal dilalekake:

Arep lunga kanggo taun anyar

Sydney

Sydney, Australia, minangka kutha internasional utama pisanan kanggo Salam ing Taun Anyar ing tengah wengi. Tampilan kembang api utama ing Sydney Harbour karo Opera House lan Harbour Bridge sing nyedhiyakake latar mburi sing apik banget.

Ekstravaganza kerja api ditonton luwih saka jutaan wong ing pinggir pesisir - nanging ide sing luwih apik yaiku gabung karo para pendhita sing ana ing banyu. Sampeyan bisa nyewa kapal, nggawa gelembung dhewe lan diwiwiti countdown awal. Tuan tanah seneng milih meja njaba ing salah sawijining restoran ing pinggir banyu dening Sydney Harbour Bridge kanggo jog ngarep.

Utawa, motor metu menyang Pulau Cockatoo lan nyusun piknik rembulan kanggo nyiapake acara kasebut; sampeyan bisa uga kemah utawa plancar ing kono ing wayah wengi, sajrone sampeyan bukak luwih dhisik. Kawa Taun Anyar tanpa perang akhir wengi kanggo taksi? Iyo, monggo.

Pulo ing pelabuhan utawa taman sing ramah ing kulawarga ing sisih liya.

A bonus kanggo Sydney: Musim musim panas mung diwiwiti ing kana, lan sampeyan uga bisa njupuk kesempatan ing pesisir ing kutha.

Hong Kong

Skyline dramatis ing Hong Kong menehi pengunjung sing ora lali, lan kembang api ing Taun Anyar mung antar. Kembang api sing madhangi Pelabuhan Victoria sing nggumunake disetel kanggo musik.

Sampeyan bisa uga nampilake tampilan sing nggumunake saka salah sawijining hotel ing Hong Kong kanthi tampilan sing apik. Wong akeh ngumpulake sawetara jam awal ing Star Ferry Pier (Tsim Sha Tsui) kanggo sawetara pagelaran teater, tari lan sirkuit.

Nalika sampeyan ing Hong Kong, sampeyan bisa uga pengin njupuk ing Ocean Park, area hiburan favorit.

Tampilan paprangan musik musik sing nggumunake lampu ing Pelabuhan Victoria Hong Kong nalika serangan tengah wengi karo laser, kembang api lan LED sing njelajah njelajah lanskap terkenal kutha frenetic iki. Tip kita: lali gabung karo endhepan ing pinggir banyu. Nanging, nonton pertunjukan saka sampah tradisional ing banyu, utawa salah sawijining bar rooftop kelas global HK.

Ana pirang-pirang papan sing luwih tenang ing sisih Kowloon ing banyu sing nyedhiyakake bokor gedhe tanpa akeh wong gedhe.

Bangkok

Bangkok asring ndhaptar dhaptar kutha-kutha bengi paling apik ing Asia. Dadi, pancen papan sing alami kanggo muni ing taun anyar yen sampeyan seneng wong akeh, swara lan rame.

Wangsulan Bangkok ing Times Square, CentralWorld Plaza minangka salah sawijining papan pameran utama kanggo perayaan. Papan pangunjung liyane sing populer yaiku blanja lan hiburan hiburan Asiatique ing Kali Chao Phraya.

Dubai

Ora akeh papan ing Bumi kanggo ndeleng tontonan luwih gedhe (manmade) tinimbang Dubai, lan Taun Anyar yaiku wektu sing tepat kanggo njupuk. Petil sing njeblug ing saindenging kutha katon saka papan umum, nanging pemandangan paling apik saka para dekade pesta sing ana ing bangunan pencakar langit ing kutha, utamane sing paling dhuwur ing donya, Burj Khalifa, ing pundi partai nesu ing lantai 122nd. Dubai minangka pemegang rekor dunia kanggo tampilan kembang api sing paling gedhe, diluncurake ing Taun Anyar, 2013, sadurunge Filipina ngilangi kutha ing 2016. Dubai seneng menehi rekaman, mulane bisa nonton kutha kanggo njupuk judhul liyane.

Ora adoh banget, Burj Plaza pancen sithik lan misuwur karo kulawarga. Lan yen sampeyan duwe pikirane, priksa ing Dubai Mall, sing salah siji sing paling gedhe ing donya.

Dubai ngrancang reputasi minangka tujuan panganan utama, dadi sampeyan pengin nyenengi ing restoran ndhuwur tingkat nalika sampeyan lagi ana.

Moscow

Dataran Abang Bersejarah ing Moskow nyedhiyakake salah sawijining kadhemen nanging uga salah sawijining setelan sing paling apik kanggo tampilan kembang api Enggal.

Nalika sampeyan lagi ana, sampeyan bisa uga pengin ndeleng salah sawijining makam sing paling ditekani ing donya, yaiku pimpinan komunis, Vladimir Lenin, utawa njupuk wisata peninggalan Perang Dingin wiwit jaman Soviet.

Yen sampeyan pengin ngrayakake kanthi gaya saestu kanthi flair Rusia, Ritz-Carlton ing Moskow bisa uga sampeyan. Dumunung ing tengah lan nduwe bar ing bumbung.

Cape Town

Cape Town minangka salah sawijining kutha sing paling apik ing Afrika - lan jagad iki. Kembang api enggal Taun Anyar nggawe luwih apik.

Yen sampeyan lagi mokal kanggo pesta, Cape Point Vineyards minangka salah sawijining panggonan sing kudu dianggep.

Priksa kabeh sampeyan kanthi ngunjungi kebon anggur sing misuwur ing Afrika Kidul ing sekitar Cape Town.

London

London minangka papan khusus ing taun ngarep. Kutha iki surem lan pendhapat ing saindhenging ibukutha bakal narik kabeh mandheg kanggo nggawe Warta Taun Anyar iki ing London. Dadi, ngumpul lan sing paling cedhak lan ucapake kanthi seneng ing Taun Anyar. Ing tengah wengi ing bengi ing Taun Anyar, langit wengi ing London bakal dadi cahya lan warna kanthi tampilan pirooteknik sing nggumunke saka kali ing Bank Kidul South London, sing ditawakake Walikota London lan Unicef.

St London mung ing Thames tansah menehi latar mburi kembang api Taun Anyar. Tiket cepet metu kanggo area pementasan resmi, nanging sampeyan bisa ndeleng kembang api gratis saka bukit kayata Primrose Hill, Parliament Hill ing Hampstead Heath, Greenwich Park lan Alexandra Palace.

Salah sawijining titik sing apik yaiku pelayaran kali ing Klip Monsoon utawa kapal liyane.

Cara sing sampurna kanggo ngucapake prospek taun anyar yaiku kanggo nginep ing salah sawijining pub London. Nalika ana ing kono, para penggemar royalti Inggris bisa uga pengin ngunjungi situs kayata Kensington Palace, ing ngendi kelair Victoria.

London terus maju ing Taun Anyar ing 1 Januari kanthi Parade Day Taun Anyar. (© visitlondon)

Rio de Janeiro

Pramugin praktik ing Rio de Janeiro ing taun iki, dadi sebabe akeh pesta partai nyingkirake klub jero ruangan sing kringet lan njupuk pesta kasebut menyang pantai. Rong yuta wong sing ngepung ing Copacabana ing 2.5 mil-mil kanggo samba, Sampanye lan kembang api ing Taun Anyar - kanggo golek papan sing apik, mula staking panggonan sampeyan saka 10pm. Elinga yen paling sibuk ing ngarep hotel landmark Rio, Istana Copacabana, amarga iki minangka lokasi kanggo konser panggung utama.

Wis umume nyandhang putih ing Rio ing NYE - ujar nggawa luck kanggo Taun Anyar. Nanging mbok menawa sandhangan sandhangan sing paling disenengi ing omah, kajaba sampeyan ora kepenak yen nganggo Champagne, disemprotake gaya F1 dening wong akeh sing seneng.

New York

Bungkus anget lan retak mbukak sampanye kanggo ngrameke Taun Anyar karo wong-wong New York. Mayuta-yuta kumpul kanggo ndeleng bolongan kristal Waterford sing misuwur ing Times Square nalika stroke tengah wengi lan kembang api murungake Patung Liberty.

Ing saben taun, Apple Gedhe minangka pusat jagad raya kanggo akeh wong, nanging ing Taun Anyar, minangka pusat kanggo kabeh wong. Ana zona wektu sing beda 38 nganti tengah wengi ing Desember 31, nanging kabeh mata ana ing Times Square, amarga luwih saka siji milyar penyiar ing ndonya supaya bisa ndeleng bal sing cemlorot ing ndhuwur ndhuwur akeh wong sing dadi pirang-pirang yuta partisipasi. taun anyar. Konser lintang sing nduwe bintang nglipur wong sing teka awal kanggo ndeleng utama, nanging pesta ing payon ing saindenging jagad menehi tontonan kembang api sing nggumunake kanggo wong sing ora seneng karo wong liya ing wengi New York sing kaku.

Kaping Times ing Manhattan. Iku sinonim karo Taun Anyar ing Amerika Serikat. Sanajan sampeyan ora ana ing wong liya, ana kesempatan sing apik kanggo mirsani kejatuhan bal sing misuwur ing televisi.

Yen sampeyan ora seneng banget karo Times Square kanthi 1 yuta wong liya, kene sawetara pilihan liyane:

- Kepala menyang Grand Army Plaza, sing ora mung ana ing Taman Prospect ing Brooklyn, kanggo kembang api lan nyenengake. Sampeyan kudu teka luwih dhisik kanggo ndeleng sing paling apik.

- Yen sampeyan 21 utawa luwih lawas, coba luck ing Resorts World Casino, siji-sijine kasino ing kutha kasebut. Cedhak Bandara JFK, kanthi tradisional mbuwang pesta NYE.

Las Vegas

Vegas minangka lampu bulat taun, nanging kabeh metu kanggo Kawa Taun Anyar.

Strip ditutup kanggo kendharaan, lan para pedagang teka kanggo festival sing ora bisa dilupakan. Ing tengah wengi, macem-macem kasino ngluncurake kembang api sing luar biasa ing payon bangunan. Sampeyan bisa nonton pertunjukan saka ndhuwur Stratosphere Menara.

Pengunjung menehi saran kanggo Book kamar hotel ing awal, amarga rega ing Vegas moto kanggo preian. Dheweke uga dielingake supaya klambi kanthi anget - gurun dadi gedhe ing wayah wengi, utamane ing mangsa adhem.

Kepulauan Madeira, Portugal

Saka dek kapal kapal pesiar utawa saka plabuhan Funchal, kembang api dadi gedhe banget, supaya sampeyan ora bisa ngeweruhi.

Tampilan kembang api sing misuwur, resmi diakoni dening Guinness World Records, ing 2006, minangka tampilan kembang api paling gedhe ing donya.

Skenario sing apik banget, saka kaendahan langka, mung unik, kanthi ewu lampu warna-warni dekorasi amfiteater Funchal, ngowahi dadi tahap sing apik banget. Nalika jam wis tikel rolas, ing 31st, langit dadi cahya, cahya lan ngarep-arep ing taun anyar sing lagi wae diwiwiti.

Aja lali lan golek acara ing Madeira!

Berlin, Jerman

Berlin ngrameke Eve Taun Anyar - kanthi sekitar siji yuta pengunjung sing ngumpul ing Gerbang Brandenburg kanggo welcome ing Taun Anyar! Kabeh perawatan tradisional diantrekake - luwih saka rong kilometer tahap sing nyenengake kanggo pertunjukan, tenda pesta, lampu lan acara laser uga massa panganan lan omben-omben. Tampilan kembang api sing luar biasa diwiwiti ing tengah wengi ing titik kasebut - kaya klenthing kaca tingal nalika Berliner lan pengunjung roti panggang Taun Anyar ing. Pesta ing ngisor iki bakal tahan nganti sawetara jam cilik!

Energi apa wae Berlin dadi apik lan mbengung banget ing pesta mbukak udara gedhe iki antarane Gapura Brandenburg lan Kolom Kemenangan. Salah sawijining perayaan ruangan paling gedhe ing Eropa, jamboree iki ndeleng sekitar yuta yuta wong sing nglumpuk ing jembatan 1.6 mil. Luwih becik, gratis lan tetep ngompa nganti 3am. Nyana musik langsung, DJ, acara laser, panganan lan mesthi kembang api.

Berlin ora mung klub kelas donya, nanging taman payon ing House of Weekend dadi dhewe ing Kawa Taun Anyar, sing menehi tontonan sing apik babagan piroteknik lan garis langit ing kutha kasebut. Kajaba iku, sampeyan ora kudu kuwatir babagan bouncer Berghain sing kondhang. (© visitberlin.de).

Paris, France

Menara Eiffel, Seine, jembatan Paris ... setelan ajaib kanggo prayaan Taun Anyar. Lan sajrone wengi, sampeyan ora bakal lali, ana menu riyaya khusus (scallop céviche, duckling breast, Christmas Log) lan hiburan saka orkestra langsung. Wigati dimangerteni manawa para tamu kudu disandhang kanthi pas ing kapal. (© paris.info)

Edinburgh, Scotllan

Bagpipe tangisan, drum ngantem lan cincin jigging ing taun anyar (utawa Hogmanay) ing Edinburgh. Sorotan yaiku parade lampu suluh ing 29 tanggal Desember. Ing kene, busana obor mawa obor minangka Viking lan ngobong kapal menyang kapal sing dawa ing ndhuwur Calton Hill.

Edinburgh's Hogmanay minangka salah sawijining perayaan Taun Anyar sing paling gedhe lan paling apik ing donya. Gabung ewu pelaku obor amarga nggawe kali geni saka Royal Mile sing bersejarah menyang putra et lumiére lan kembang api ing Calton Hill.

Ing Hogmanay dhewe, tumindak kasebut pindhah menyang Princes Street ing tengah kutha Edinburgh ing latar mburi Kastil Edinburgh. Ing sekitar 80,000 wong padha mlebu ing Taun Anyar ing Konser ing Kebon sing nampilake musik lan hiburan live sing luar biasa, layar, raksasa, bar raksasa ruangan, lan Edine, Hogmanay Midnight Fireworks sing misuwur ing jagad raya. Gabung karo partai semangat kanggo wiski, jajan buah lan Auld Lang Syne sing nate bareng ing Taun Anyar dhewe.

Sampeyan bisa uga ora bakal nemokake akeh wong pribumi Edinburgh ing perayaan Hogmanay resmi kanggo siji, kanthi rasional, alesan: dheweke ngerti yen ora mamang babagan cuaca. Nanging, temokake Scots nglindhungi taruhan kanthi ruangan ruangan sadurunge ngeculake papan gratis kanggo nonton tampilan tengah wengi benteng. Pinter, boho Stockbridge duwe akeh pub sing akeh.

Balmoral minangka hotel paling apik ing Edinburgh, lan papan sing paling nyaman supaya bisa pulih saka perayaan Hogmanay. Kanggo luwih cetha, Eden Locke, ing omah kutha Georgia New Town, nawakake badai pink millennial lan Nafas Gajah, detil tembaga, kursi wicker lan tanduran tropis. (© NgunjungiScotland).

Porto, Portugal

Malam Taun Anyar ing Porto bisa dirayakake ing sawetara lokasi ing saindenging kutha.

Ing Desember 31st, ana akeh pesta jalanan lan program sing luwih njlimet sing dadi pilihan kanggo ewu turis sing milih ngrameke Taun Anyar ing Porto.

Pesta paling gedhe sing ditindakake ing Avenida dos Aliados, ing ngarepe Hall Hall Porto City.

Iki minangka papan sing paling akeh wong sing kumpul lan wengi tansah nampilake hiburan musik lan kembang api.

Nanging, yen sampeyan seneng, sampeyan bisa ngetrapake Eve Taun Anyar kanthi macem-macem: ing kapal salah sawijining macem-macem kapal pelayaran sing ngisi Kali Douro ing wengi iki.

Kelab malam Porto, ing sisih liya, nambah kasenengan wengi nganti esuke. (© Pengunjung & norte)

Brussels, Belgia

Ngalami kegiatan wisata lan budaya sing apik kayata Atomium lan Manneken Pis. Temokake lurung-lurung kutha sing apik ing blanja Fashion District, dibungkus nganggo toko lan konsep konsep lan macem-macem bar asli lan trendi, saben-saben duwe pilihan biruan Belgian sing misuwur. Luwih saka DJ 60 ing pesta Tahun Baru 15 ing saindenging kutha. Pira-pira partai kanggo kabeh rasa, sing saka rock 'n' roll, hip-hop menyang omah lan tekno, uga pesta sing ramah homo sing dikenal Brussels. (©happybrussels).

Dubrovnik, Kroasia

Sampeyan bisa teka ing Dubrovnik saka kabeh sudhut bumi. Sampeyan bisa uga ninggalake kanggo sudhut bumi sing beda banget, nanging sampeyan uga bisa bali menyang Dubrovnik. Dubrovnik dudu kutha sekaligus; kanugrahan iku srana umur.

Hiburan gedhe nalika Wengi Taun Anyar diwenehake dening pilihan para pemain Kuba sing paling misuwur. Warga Dubrovnik lan para tamu bakal miwiti nyambut Taun Anyar kanthi program musik lan hiburan sing sugih. (© dubrovnik.hr).

Wina, Austria

Nalika ganti taun, kabeh Wina diwenehake kanggo partai lan nari. Dalan Eva Taun Anyar ing Kota Lawas minangka panyorot. Lingkungan sing nyenengake bisa disenengi ing nedha bengi gala utawa bal perayaan kaya ing konser, opera, ing klub hip utawa bar sing canggih. (© wien.info)

Roma, Italia

Provinsi Roma minangka pigura sing cocog kanggo pirang-pirang ngurmati ibukutha, lan tlatah ing saubengé, luwih utawa kurang langsung, ngalami pengaruh sejarah ing Kota Abadi. Roma bisa uga dadi salah sawijining papan sing paling romantis kanggo New Year's Eve, Kutha Abadi katresnan.

Prague, Republik Ceko

Prague wis dianggep minangka salah sawijining kutha paling apik ing donya wiwit abad pertengahan. Adjektif kayata "emas", "kutha satus span", "makutha jagad" disedhiyakake ing Prague, sing ana ing tengah Eropa.

Prague nampani taun kanthi tampilan kembang api tradisional.

Kembang api bakal diluncurake saka Taman Letná lan bisa ditonton kanthi apik saka jembatan lan embankmen. (© praha.eu)

Lisboa, Portugal

Ing tanggal Desember 31st Lisbon nganggo sambutan Taun Anyar. Ewonan wong ngisi dalan-dalan ing kutha lan alun-alun umum kanggo ngrameke ing antarane kanca Taun Anyar.

Terreiro do Paço bakal dadi bale pesta raksasa kanggo prayaan Taun Anyar ing kutha kasebut sing akeh hiburan kanggo nandhani wacana menyang Taun Anyar.

Lisboa wis miwiti wengi kanggo Malam Taun Anyar sing bakal ditindakake, sing bakal dianakake ing Terreiro do Paço. Nanging Kawa Taun Anyar iki janji luwih akeh. Kanggo nandhani mlebu ing Taun Anyar Lisboa bakal katon kanthi pertunjukan kembang api lan hiburan musik sing apik.

Aja nggawe rencana liyane kanggo Taun Anyar ... lan ketik "ruang tamu" paling gedhe ing Lisboa, Terreiro do Paço, kanthi tampilan apik ing Kali Tagus lan musik Portugis paling apik. (© Visitlisboa)

Stockholm, Swedia

Kaya pirang-pirang acara liyane sing ana ing Swedia, Taun Anyar wis tambah akeh dikuasai dening penawaran tradisional media.

Saben taun rampung kanthi siaran langsung saka museum terbuka Skansen ing Stockholm, ing ngendi lonceng lonceng lan ayat New Year diwartakake kanthi nyata marang bangsa kasebut. Ana sing apik lan aman babagan ngubengi taun ing ngarep TV ing ruang tamu.

Nanging akeh sing milih hawa wengi kadhemen. Wong-wong sing ora cukup nguntungake manggon ing kutha sing rata kanthi tampilan, cenderung nggolek papan ing tengah wengi ing endi bisa ngobong roket lan nyawang tampilan ing firework wong liya.

Sampeyan ngadeg ing kono, ditutupi jas wulu musim abot sing abot, katon mbukak minangka cakrawala - apa bangunan dhuwur ing siluet utawa garis wit-witan sing pinunjul - dideleng, kelip-kelip lan krupuk .. (© sweden.se)

Gdansk, Poland

Ora ana papan liya kaya Gdansk. Kutha liyane mung bisa meh padha karo Gdansk. Lokasi sing unik lan luwih saka sejarah sewu taun wujud karakter ekspresif lan khas Gdansk lan menehi pangenalan sing kuwat lan implisit ing antarane kutha Eropa. Nanging, kutha iki ngemot misteri akeh; wis entuk semangat dhewe sing ndadekake ora bisa kesalahan Gdansk kanggo papan liya. (© gdansk4u)

Reykjavik, Iceland

Sanajan ora ana acara sing disponsori kutha resmi, akeh partai pribadi lan kedadeyan cilik sing kedadeyan ing saindenging kutha

Malam Taun Anyar ing Reykjavik minangka pengalaman sing luar biasa, utamane yen ora ana tampilan firework resmi ing kutha kasebut. Wengi iki kanthi legenda iki digawe banget dening masarakat Reykjavik sing bebarengan nindakake pakaryan luar biasa. Ing 23: 35 pertunjukan kembang api sing apik diluncurake amarga wong 200,000 (kira-kira populasi Populasi Reykjavík) sekitar sekitar kembang api 500. Sawise tengah wengi, klub wengi lan pub tetep dibukak lan perayaan terus esuk. (© visitreykjavik.is)

Copenhagen, Denmark

Nalika jam kasebut nyerang 12, Danes biasane ngempalaken ing Town Hall Square kanggo rowdy, BYO bacchanal saka pop champagne corks, sing roket roket lan nguji lilin Roman. Kanggo njupuk sing luwih apik, Tivoli Gardens twinkly nduwurake langit kanthi Festival Firework dhewe; restoran-restoran kasebut kabeh dadi makan makan makan Taun Anyar; lan pesisir roller mbukak - ditambah uga akeh warung glögg ngladeni wani sing Cairan.

Nonton carane Copenhageners nglirwakake garansi hedonisme nalika Wengi Taun Anyar amarga ewu wong-wong sing nyenengake wis nggawa dalan menyang dalan-dalan kanggo nyalurake kembang api dhewe sawise tengah wengi. Titik lokal sing luwih disenengi kanggo nonton kekebalan - sing banter, ringkih lan mung ngrugekake saraf - yaiku Jambatan Ratu Louise, sing ngliwati The Lakes, ing tengah kutha.

Barcelona, Spanyol

Barcelona minangka kutha burung hantu wengi, saengga riyaya kasebut ora wiwit miwiti nganti nganti 11pm. Nalika iku akeh wong kumpul ing Plaça d'Espanya kanggo nonton pyrotechnics tengah wengi ing Montjuïc, bukit ing ndhuwur. Sawetara yard saka kene, Poble Espanyol, museum arsitektur open-air, dadi pesta tari gedhe nganti 6am.

Salah sawijining tradhisi wong liyo - saliyane mangan anggur ing saben krime tengah wengi (kanthi serius, kabeh wong nindakake) - kedadeyan ing Plaça de Catalunya, ing tengah kutha. Nalika Taun Anyar wis ucul, ewonan sing nglumpuk padha mbuwang botol Cava ing tengah alun-alun. Yen muni rada medeni, goleki kemandhingan sing paling populer.

Amsterdam, Walanda

Kompak lan gampang mandheg ing Amsterdam minangka amal saka frolik dalan sing ora cocog ing tanggal 31, nanging yen ana siji papan sing bisa dipercaya ing tengah wengi, yaiku Magere Brug ('Jambatan Kurus'). Ing kene, pengumuman ngumpul kanggo ndeleng kembang api sing nyembur ing Kali Amstel, lan banjur nerusake perayaan ing saindenging kutha. Nieuwmarkt (Chinatown), umume dikenal kanthi swasana rambunctious.

Ngambah dalan liwat bangunan sejarah 25 - saka omah-omah ing sisih kanal 17 abad kaping-7 menyang lokakarya tukang - Pulitzer Amsterdam wis ngrampungake crita 400 taun-taun saka penduduk sadurunge, kalebu kulawarga mbah-mbah lan kanca kanca Rembrandt. Kamar turu kabeh bentuk lan ukuran, nanging swasana minangka salah sawijining rasa tenang lan kenyamanan, kanthi pastel sing disenyelake lan sentuhan luscious. Nyambung karo balung lawas lan semangat kutha kontemporer sing penting lan kontemporer.

Lisboa, Portugal

Blowout gedhe ing ibukutha anyar Eropa yaiku Praça do Comércio, alun-alun utama ing Kali Tagus. Ing biasane busana Portugis, festival kasebut pungkasane: musik live diwiwiti udakara 10pm lan terus sawise kembang api tengah wengi. Akeh warga setempat - bersenjata karo fizz lan cangkir plastik dhewe - bisa ditemokake ngombe lan nari ing sajroning tumindak kasebut, saengga ora kepenak karo wisata wisata.

Distrik Bairro Alto tengah Lisbon mesthi dadi lokal partai - matur nuwun karo undang-undang kontaner lax - lan NYE ora ana sing istiméwa. Pesta partai asring mandheg ing kene sawise kembang api Praça do Comércio, lan tetanggan uga minangka omah kanggo sawetara omah fado sing luar biasa, ing ngendi sampeyan bisa nonton musik Portugis tradisional karo nedha bengi.

Koh Phangan, Thailand

Ana pesta ing pesisir Thailand ing saindenging taun, nanging sing paling apik ing antarane yaiku Kawa Taun Anyar ing Koh Phangan, minangka pesta bulan purnama sing misuwur ing donya. Revolusi ing sekitar Pantai Sunrise ing Haad Rin, maelstrom diwiwiti sanalika dadi peteng lan ndelok ing wayah awan lan ing sore awan.

Kasedhiya koktail lan nedha bengi kanggo iwak seger lan panggang ing sisih Pinggir pantai, lan aja mikirake melu pesta nganti wengi. Banjur bali menyang Sunset Pantai kanggo nglangi esuke.

Goa, India

Sawetara wong partai Goa ora kaya biyen. Kita ujar manawa isih angel ngalahake nari ing pantai, kanthi pasir ing antarane driji sikil lan lampu dongeng sampeyan ing saben wit kurma, rok sariut sing dipasang ing ngisor lintang. Lan Kawa Taun Anyar minangka wektu paling apik ing taun kanggo pesta ing Goa, kanthi kembang api lan perayaan kabeh ing pesisir negara sing apik India. Mesthine, bashe paling gedhe lan banter cenderung dadi pusat ing Anjuna, ing pundi DJ kelas donya muter karo wong akeh sing isih suwe.

Kanggo pesta sing luwih intim, tekan Pal Palma, ing sisih kidul. Teluk sing diantrekake alas iki diwadhahi nganggo garis pantai ramshackle sing gabung karo wengi lagu trance, koktail lan bebas kembang api ing tengah wengi.

Cape Town, Afrika Kidul

Ibu kabeh perayaan ing Ibu Kota ana ing V&A Waterfront, ing ngendi ana kabeh sing bisa dibutuhake ing salah sawijining papan: nedha bengi, musik live, nari, kembang api. Kajaba iku, ana tampilan ing Mountain Mountain lan pesisir Atlantik. Sing nggumunke - nanging yen sampeyan pengin pesta kanthi rasa lokal sing luwih lokal, sampeyan kudu pindhah menyang pasir.

Piknik srengenge ing Clifton 4th Beach, cove nggantheng ing tetanggan Clifton sing mewah, iku pilihan sing populer kanggo wong Capetonians. Banjur wektu kanggo mencet salah sawijining klub pantai glam ing kutha kasebut. Tiket paling panas: Elite soirée Pacha ing Grand Africa, ing pantai pribadi Grand, madhep Pulo Robben.

Fondly dikenal minangka "Ibu kutha," Cape Town minangka tujuan favorit kanggo para turis menyang bawana, lan Kawa Taun Anyar minangka wektu sing cocog kanggo mriksa macem-macem penawaran budaya ing kutha sing apik iki kanthi gratis. Gelang tangan kanggo menehi gelang lokasi-gratis kanggo sampeyan lan bocah cilik sing bakal dirayakake.

Orlando, Usa

Yen sampeyan panginten Disney minangka sebab paling apik kanggo pindhah menyang Orlando, uga. . . sampeyan isih ora salah. Ora ana pitakonan sing ora ana wong sing seneng nyambut gawé kaya Disney, lan nalika ana pawai lan kembang api saben wengi taun, sampeyan bisa uga yakin yen preian luwih luar biasa. Malam Taun Anyar ing Disney diisi karo pesta tema, menu khusus, lan acara ing restoran ing saindenging taman, lan ops foto kanthi kabeh karakter favorit, nanging Countdown to Midnight dadi tarikan utama ing Desember 31. Soiree gedhe iki kalebu koktail ing Ruangan Fantasia, "cheftainment" (sing nambah makna anyar kanggo muter karo panganan sampeyan, minangka koki nyiapake tontonan bayangan), DJ interaktif, band live, lan, mesthi roti panggang sampanye ing siji gaib tampilan kembang api.

Tokyo, Japan

Kanggo wiwitan spiritual kanggo taun, tumuju perayaan Shogatsu ing Tokyo. Warga lokal mbakar Daruma (pengin boneka) ing kuil lan nggawe ramalan kanggo kuil. Lonceng jam tangan bengi ing Taun Anyar kanthi serangan 108 kanggo ngilangi kepinginan jagad 108. Ing 2nd Januari, Istana Kaisar mbukak menyang umum kanggo salam Taun Anyar.

Yen sampeyan nggoleki kembang api lan pesta kabeh wengi, tekan Yokohama mung ing Teluk Tokyo. Sanajan ora teknis dadi bagean saka kutha sing tepat, bagean kasebut ing Greater Tokyo lan, kanthi meh patang yuta yuta warga, akeh tumindak amarga minangka salah sawijining wilayah sing mung ngrameke liburan iki ing mode Kulon. Ing papan liya ing Tokyo, njupuk pendekatan alternatif kanggo Taun Anyar lan ngunjungi salah sawijining candhi sing akeh kanggo muni lonceng. Gagaman akeh awal kanggo tradhisi taunan iki, saengga tekan sadurunge 10.

Kapuloan Natal

Kepulauan Natal bisa uga duwe hubungan sing luwih kuat kanggo liburan liyane (padha dijenengi Kapten Cook nalika dheweke teka ing pulau-pulau ing Natal 1777), lan dadi tujuan sing santai, alami tinimbang pesta, nanging pulau-pulau nduwe papan sing khas banget. Panggonan ing tradisi Taun Anyar: Dheweke ing zona kaping pisanan tekan tengah wengi. Sawetara pesta bisa ditemokake ing hotel ing saindenging pulo, utamane ing pulo Gilberts sing paling akeh pedunung, nanging iki minangka papan sing bisa dideleng kanggo Waru Taun Anyar sing ngrayakake hak-hak liyane. Sampeyan ora bisa ngunjungi papan sing terakhir kanggo ndeleng tengah wengi (Pulo Baker lan Howland Island, wilayah sing ora kalebu AS ing udakara antara Hawaii lan Australia, mung diakses dening ijin khusus, biasane kanggo peneliti), dadi Kepulauan Natal sampeyan mung pilihan kanggo nyetel rekor wektu kaya ngono.

Athens, Yunani

Ora ana rahasia manawa Yunani durung nate nemoni finansial paling apik, nanging prastawa Hawa Taun Anyar sing gedhe banget nembe bali menyang kutha Athens, lan hiburan hiburan sing sithik ing kutha kuna mung nambah. bandingane liburan. Atop Acropolis, Parthenon dadi latar mburi kanggo konser sore lan hiburan live liyane sadurunge kembang api dadi langit ing tengah wengi, nanging taruhan paling apik sampeyan yaiku rawuh ing salah sawijining pesta ing hotel sing nyedhiyakake pojokan papan ing omah. Athens minangka papan sing nggumunake ruangan ruangan iki, lan meh kabeh bakal padha ngrayakake kanthi gaya panorama para pyroteknik.

Denver, Usa

Yen sampeyan pengin ngganti omben-omben kanggo bir, Denver kudu paling dhuwur ing dhaptar kanggo ngrameke Eve Taun Anyar. Kajaba iku, sampeyan bisa nikmati liyane ing Mile High City sing ora ditemokake ing kutha liyane kanthi sah. Nanging, yen sampeyan nggoleki sore tradisional dasi ireng karo roti panggang sampanye, Denver minangka omah bal lan galas sing diselenggaraake kabeh saka hotel menyang omah opera. Kanggo kulawargane, Denver minangka salah sawijining kutha sing akeh menehi pertunjukan kembang api (8 pm), lan zoo malah dadi safari arca kewan 150.

Venice, Italia

Venice mesthi rame lan, ngakoni, ing taun iki nggawa luwih akeh tinimbang biasa ing alangan-alangan ing kutha sing ngambang ing Italia. Nanging kanthi alesan sing apik. Sanajan canal, kadhemen, lan kejam, tenanan ing musim liburan katon luwih apik tinimbang sing biasa saka tujuan romantis iki, dadi papan sing cocog kanggo ciuman tengah wengi kasebut. Venice ora tradisional dadi kutha pesta (paling ora umum), nanging Dataran St Mark's menehi pangecualian utama ing Wengi Taun Anyar, kanthi konser ngisi plaza gedhe nganti kembang api njeblug saka tongkang ing cekungan.

Helsinki, Finlandia

Kembang api umum minangka acara utama babagan saben extravaganza ing Taun Anyar ing dhaptar iki, lan Helsinki duwe tampilan dinamis dhewe, nanging kahanan kembang api Finnish luwih menarik ing sisih pribadi. Pasar api didol kanggo warga kanthi eksklusif sajrone minggu antarane natal Natal lan Taun Anyar, lan bisa digunakake mung saka 6 pm ing Desember 31 nganti 2 ing Januari 1, nggawe manawa wolung jam dadi fokus ing rencana pyroteknik taun. Aja lali melu melu tradhisi Finlandia liyane sing nyenengake sadurunge wengi: Tuang timah sing dileleh menyang banyu lan diwaca kanthi rezeki saka glob asil bisa uga cara sing paling adhem kanggo mbahas taun mbesuk sampeyan (lan aja kuwatir - padha wae bab ora nate ujar apa-apa.

Buenos Aires

Malam Taun Anyar yaiku musim panas ing Buenos Aires, lan nggawe kolam renang payon ing ndhuwur pawai kanggo pengunjung ing Taun Anyar. Saka kene, tampilan kembang api ora bisa ditandingi (lan uga sunar yen sampeyan pesta cukup suwe). Ing papan, pihak-pihak dalan nesu-nesu ing saben saubengé saka bashes lokal sing nggegireg ing lingkungan kelas kerja kanggo prayaan glitzy ing wilayah liyane turis. Lan, mesthi, klompok wengi sing misuwur ing kutha ora asing karo wong-wong sing ngrayakake Eve Taun Anyar.

San Miguel de Allende

Ora ana wektu sing surem kanggo ngunjungi San Miguel de Allende, kanthi cepet mendhaptar dhaptar ember akeh wong sing lelungan ing jagad, nanging preinan lan festival nalika kutha cobbleston iki nyata sumunar. Parade, musik, lan pesta umum sing umum metu saka pirang-pirang dalan sempit ing SMA, nanging wong akeh sing hebat banget ing El Jardin, alun-alun kutha, nggambarake semangat perayaan sing infeksi sing ora kena dilalekake. Bisa uga ora ana kutha sing seneng karo pyroteknik kanthi semangat minangka San Miguel de Allende lan, sepisan maneh, El Jardin minangka lokasi sing cocog kanggo ngalami kembang api sing ora kepenak lan ora katon kaya ing ndhuwur Parroquia (gereja) sing misuwur. Isih, yen pemandangan ing dalan ora kanggo sampeyan, pesta payon sing apik banget nyedhiyakake tampilan sing apik banget, nanging sampeyan kudu luwih dhisik panggonan. Terusake kamera sampeyan kanggo mojigangas, boneka sing luwih gedhe tinimbang urip sing mlaku-mlaku ing dalan-dalan lan muter-muter ing setan.

Vancouver, Kanada

Sampeyan bisa uga adhem, nanging umume luwih panas tinimbang bagean liya ing Kanada. Gabung karo pesta liyane ing 100,000 ing pesta jalanan sewengi ing Kanada Tempat kanggo konser lan ton truk panganan, sing ngrampungake kabeh kembang api sing diarepake (kalebu pertunjukan awal kanggo kulawarga ing 9 pm). Utawa, ngrampungake musim dingin lan nggunakake preinan ing pesta snowshoe ing Grouse Mountain, beruang kutub ing Pantai Teluk Inggris, utawa nyerang perangan lampu obor ing Sasquatch Mountain. Nanging aja kuwatir, ana uga prayaan swasana Taun Anyar tradisional sing bisa ditemokake ing pesta-pesta glathi ing saindenging kutha.

Parki ski ing Les Deux Alpes, Prancis

Sambungake skis sampeyan menyang taun anyar ing Les Deux Alpes, salah sawijining resort Alpine sing misuwur ing Prancis. Seneng plancongan lan kembang api sadurunge proses parut obor Taun Anyar, ing ngendi sampeyan bisa nonton instruktur ski sing nuduhake keahliane ing pistol.

Kepulauan Canary 'anggur tengah wengi

Malam Taun Anyar Roti Panggang karo pesta ing plaza lan lungguh ing pesisir pantai ireng ing Kepulauan Canary. Tindakake tradhisi Spanyol kanthi mangan anggur sing nguntungake 12 - siji kanggo saben krime - amarga jam wis tekan tengah wengi.

Mawar ing Pasadena, Usa

Artining kembang lan srengenge California bakal nggawe Pasadena minangka salah sawijining tujuan Taun Anyar 10 Taun Anyar. Juta penonton sing gedhe ing Rose Parade ing abad kaping-lawas nalika Dinten Taun Anyar. Gabung karo nonton float dek kembang sing apik banget, gerbong sing ditarik karo jaran, lan parade band sing diarak ing Colorado Boulevard.


Apa sing sampeyan lakoni lan ing ngendi wae, sampeyan bakal duwe taun Anyar sing seneng!

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]