Jelajahi Kuala Lumpur

Jelajahi Kuala Lumpur, Malaysia

Jelajahi Kuala Lumpur ibukutha federal lan kutha paling gedhe ing Malaysia.

Secara harfiah tegese "confluence river muddy" ing basa Melayu, Kuala Lumpur wis thukul saka desa timah pertambangan timah cina sing cilik turu dadi metropolis 7 yuta (jumlah penduduk kanthi kutha- 1.8 yuta) sajrone taun 150. Pot leleh budaya karo sawetara hotel bintang paling murah 5, blanja gedhe, uga panganan sing luwih apik lan sawetara keajaiban alam sekitar mung sejam, kutha dinamis iki akeh disedhiyakake kanggo saben pengunjung.

Kuala Lumpur minangka kutha sing surem lan pinggiran desane katon ing salawas-lawase.

Kutha kasebut bisa dipérang dadi dhaérah ing ngisor iki, sing masing-masing nawakake atraksi utawa kegiatan tartamtu.

  • Pusat Kota Lama / Kota Lama (Chinatown) [ora bakal bingung karo Pusat Bandar Kuala Lumpur (KLCC)] - Iki minangka inti tradisional KL sing sampeyan bakal nemokake mantan pusat administrasi kolonial-alun Merdeka, Gedung Sultan Abdul Samad lan Klub Selangor. Uga kalebu pusat komersial Tiongkok lawas Kuala Lumpur sing saben dina diarani minangka Chinatown lan pasar udan dadi pusat kerajinan - Central Market Kuala Lumpur.
  • Segitiga Emas - Distrik Bisnis Pusat KL (CBD) KL, ing sisih lor-wétan ing tengah kutha / kutha lawas. Iki, sampeyan bakal nemokake distrik belanja utama ing Bintang Bintang KL, hotel, bintang lima, kantor, wengi, lan Menara Kembar Petronas sing apik.
  • Tuanku Abdul Rahman / Chow Kit - Sambungan saka pusat kutha lawas / kutha lawas kanthi cepet entuk kondhang sing lawas sawise dekade sing alon. Dumunung 500 m sisih kidul Chinatown lan 500 ing sisih kulon menyang Petronas Twin Towers, iki minangka distrik belanja warna-warni tradisional ing Kuala Lumpur sisih lor pusat kutha sing pindhah menyang pindah dhuwur nalika perayaan Hari Raya Puasa (Eid ul-Fitr) lan Pendekatan Deepavali. Dumunung ing jejere Golden Triangle (tanggane lor) kanthi akeh akomodasi anggaran populer. Pusat Perdagangan Donya Putra sing nggumunake & papan perlindungan tradisional Kampung Baru kalebu landmark sing paling penting.
  • Brickfields - Wilayah iki, ing sisih kidul pusat kutha, yaiku Little India Kuala Lumpur, diisi toko saree lan restoran gedhang gedhang. Stasiun kereta api utama Kuala Lumpur, KL Sentral, ing kene.
  • Bangsar lan Midvalley - Dumunung ing sisih kidul kutha, Bangsar minangka distrik panedhaan & distrik hiburan malam sing populer nalika Midvalley minangka salah sawijining pusat blanja paling populer ing kutha kasebut.
  • Damansara lan Hartamas - pinggiran kutha sing paling gedhe, loro kabupaten iki ing sisih kulon omah kutha sawetara kanthong restoran lan wilayah ngombe. Kabupaten iki uga gabung dadi bagean sisih lor ing Petaling Jaya.
  • Ampang - Dumunung ing sisih wetan kutha, Ampang minangka omah Korea cilik Kuala Lumpur lan sebagian utusan kedatangan asing.
  • Kutha ing sisih lor - Wilayah gedhe ing sisih lor kutha iki dadi papan wisata sawetara kejiwaan alam, kayata Batu Caves, Zoo Nasional lan Institut Penelitian Hutan Malaysia.
  • Kutha Kidul - Kecamatan iki ora bisa narik kawigaten para wisatawan, sanajan Stadion Nasional lan Komplek Olahraga Nasional Kuala Jalil lan Putrajaya wis ana.

Kuala Lumpur nduwe iklim hutan hujan tropis saben taun kanthi anget lan srengenge, bebarengan karo udan akeh. Bisa uga udan saben dinane nalika musim tenggara wétan ing wulan Oktober nganti Maret. Suhu cenderung tetep terus sajrone taun lan dadi antara 31 ~ 33 ° C (suhu. Suhu) lan 22 ~ 23 ° C (min. Suhu).

Sistem transportasi Malaysia, miturut standar regional, tetep apik banget. Pesawat, sepur, bus, lan taksi digandhengake ing sistem sing dikandung lan ora dibangun, yen dudu arsitek sing ditresnani, paling ora amatir. Tujuan para perancang minangka sistem gaya modern, gaya Eropa, sing mewek banget saka wiwitane kutha.

Nyawang

Sistem transportasi umum ambisi ing Kuala Lumpur cekap dikembangake supaya cukup efisien lan trep, nanging akeh ruangan kanggo nambah integrasi.

Dening mobil

Kuala Lumpur nduwe dalan sing apik lan sistem ekspres sing komprehensif, nanging nyopir ing kutha bisa uga angel amarga keses lalu lintas, web ekspres sing gedhe lan signage dalan ing basa lokal. Yen nyopir, luwih-luwih ngerti babagan owah-owahan lorong kanthi mobil, uga skuter, sing cenderung nggawe kesalahan lan mlebu lalu lintas.

Nyewa mobil minangka pilihan kanggo lelungan ing Kuala Lumpur lan bagean liyane ing Malaysia. Sistem dalan cukup rumit lan signage dalan nganggo basa lokal, saéngga disaranake kabeh para wisatawan nyewa unit GPS saka perusahaan sewa mobil - unit kasebut akeh kasedhiya, lan biasane ditawakake kanthi rega cukup. Pembalap bisa uga nggunakake aplikasi navigasi kayata Google Maps utawa Waze kanggo ngubengi.

Biaya petrol lan parkir umume asor, nyumbang kanggo budaya mobil ing Kuala Lumpur sing nggedhekake kemacetan lalu lintas. Nanging, prayoga nggawa kertu Tutul n-Go sing dimuat amarga pembalap bisa mbayar mbayar tol. Awis ora ditampa ing sawetara plaza tol sing wis rampung kanthi elektronik. Tuduhan kamacetan ora ana ing Kuala Lumpur.

Itinerary

  • Start in Chinatown (Petaling Street)
  • Kepala menyang baji belang vertikal bangunan Maybank. Tekan ing Jalan Pudu, mangkat menyang sisih kiwa stasiun bis Pudu Sentral. Sawise 800 m, giliran menyang Jalan Bukit Bintang ing Hotel Royale Bintang.
  • Jalan Bukit Bintang minangka dalan blanja utama: mandheg ngombe kopi ing Bintang Walk, utawa priksa mega-mall elektronik, Plaza Low Yat.
  • Nalika Bintang ketemu karo Jalan Sultan Ismail lan monorel, beling kiwa, nderek monorail.
  • Sawise 1km Sultan Ismail, giliran langsung menyang Jalan P. Ramlee. Iki nyebabake Peternakan Kembar Petronas. Kaget!
  • Kepala mudhun ing Jalan P. Ramlee
  • Gabung menyang Jalan Raja Chulan caket karo Menara KL lan bali maneh menyang bangunan Maybank lan Chinatown.
  • Yen cukup beruntung nalika mlaku ing dina Minggu khas, sampeyan bakal nemokake kutha sing tenang lan menarik.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Kuala Lumpur.

KL dadi macem-macem kesenengan arsitektur. Bangunan kolonial Inggris paling gedhe ing pusat kutha lan kalebu mantan kantor Sekretariat Kolonial (saiki Gedung Sultan Abdul Samad) ing Dataran Merdeka lan stasiun Railway Kuala Lumpur lawas. Dheweke campuran tema saka arsitektur Inggris lan Afrika Lor. Ing sisih kulon Dataran Merdeka, katon kaya transplan sing ditolak langsung saka Stratford-upon-Avon yaiku Kelab Royal Selangor. Cedhake ing Dataran Merdeka yaiku Masjid Jamek, mesjid gaya Moorish sing apik banget ing confluence ing Kali Klang. Mosque Nasional, Masjid Negara, (1965) ngrayakake ambisi-ambisi wani ing Malaysia sing nembe merdeka. Tugu Nasional ing Taman Tlaga apik sing diilhami dening Peringatan Iwo Jima ing Arlington, Virginia. Taman patung ASEAN wis cedhak. Uga ing taman tlaga yaiku Carcosa Seri Negara, bekas pendeta Komisioner Tinggi Inggris, sing saiki wis dadi hotel sing paling dhuwur ing hotel lan kamar teh gaya kolonial. Nalika sawetara bangunan ing Triangle Emas sing dhuwur, kayata Menara KL, minangka salinan struktur terkenal liyane, Petronas Twin Towers pancen apik tenan.

Ing tengah kutha uga dalan-dalan sempit ing Chinatown, distrik komersial tradisional Kuala Lumpur, kanthi akeh toko lan papan kanggo mangan wong Cina.

Lan yen sampeyan nggoleki sesuatu sing luwih asli, mula mandhiri menyang Kampong Bharu (umume disebut "Kampung Baru"), yaiku 1 saka desa tradisional tradisional pungkasan ing tengah KL. Ing kene, sampeyan bakal bisa nikmati gaya urip tradisional Melayu lan ndeleng akeh omah-omah Kampung sing apik sing isih dijaga.

KL panas, lembab lan kadang-kadang rame, mula gawe jadwal adhem ing restoran utawa restoran sing berhawa dingin. Sampeyan bisa uga nemokake manawa umume atraksi mung akhir minggu lan preian lan ora ana ing akhir minggu.

Apa sing kudu ditindakake ing Kuala Lumpur, Malaysia

KL misuwur amarga mangan lan blanja, sing wis dijamin karo bagian-bagian saka mangan lan Tuku.

Kagiyatan liyane kalebu olahraga kutha biasa kayata golf, muter, mlaku, joging lan nunggang jaran. Yen sampeyan minggat ing gunung, Batu Caves ing pinggiran lor Lor pancen populer. Nanging, sing katon apik banget ing bumi, luwih becik mara menyang papan liya supaya luwih angel utawa tantangan.

Saperangan teater lan aula kinerja sing apik wis dadi bagian saka drive Malaysia kanggo nyengkuyung ekspresi budaya sing luwih gedhe. Iki kalebu Teater Nasional (Istana Budaya) lan Pusat Seni Performing KL (KLPac) ing sisih lor kutha, KL Philharmonic ing Menara Kembar, lan Studio Pelakon ing Lot 10.

Museum utama ing pusat kutha yaiku Museum Nasional, sing nyakup sejarah, lan Museum Seni Islam sing dianggep apik, sing nduwe koleksi cilik nanging apik. Museum lan Galeri Seni Bank Negara minangka museum modern sing ana gandhengane karo bank nasional negara kanthi galeri sing dirancang babagan pangembangan ekonomi Malaysia, keuangan Islam, sejarah bank pusat, lan koleksi seni bank dhewe.

Pampering lan spa bisa ditemokake ing sawetara hotel lima bintang lan pusat mandhiri ing Triangle Emas. Uga ana parlors kuku lan salon kecantikan, sing umume larang regane, uga ana uga sing dhuwur-dhuwur nawakake layanan sing padha kanggo premium. Refleksologi lan papan pijet sikil ing endi wae, utamane ing Bukit Bintang ing Triangle Emas lan ing Chinatown.

Kuala Lumpur uga duwe sawetara taman tema ing saindenging kutha lan ing sekitar kutha. Taman kasebut sing paling misuwur yaiku Sunway Lagoon sing dumunung ing kutha tetangga Subang Jaya. Taman tema wis nunggang, taman banyu sing gedhe, taman ekstrem kanggo taman petualangan, taman njerit kanggo sing pengin ajrih sing apik, lan kebon binatang. Sunway Lagoon minangka drive 40 menit saka Kuala Lumpur kanthi lalu lintas apik.

Skyscraper Gazing - kaca lan baja akeh, nanging mung siji (rada sepasang) sing sumunar. Nanging, tampilan saka Menara KL luwih murah lan luwih apik tinimbang sing Kembar Menara Kembar.

Pengalaman sejarah kutha KL sing nonton MUD musik kasebut.

Nature

Nalika KL luwih akeh ing alas beton dibandhingake karo wilayah liya, ana sawetara permata alami sing bisa diakses transportasi umum. Ing antarane yaiku:

Hutan Simpan FRIM: Sampeyan bisa tekan FRIM liwat KTM Komuter. Mungkasi ing Kepong utawa Kepong Sentral lan langsung numpak taksi. Kunjungan kasebut gampang lan sampeyan bisa munggah ing dalan kanopi kanthi rega RM10.60 supaya bisa ndeleng KL ing dina sing jelas. Ana omah teh sing apik ing senyawa FRIM ing ngendi sampeyan bisa menehi conto macem-macem jinis teh lan jajan lokal. Tekan awal, amarga udan mengko.

Taman Eco Taman Hutan KL: Biyen dikenal minangka "Hutan Simpan Bukit Nanas", alas kutha iki cedhak karo Menara KL. Hutan nyedhiyakake trek gampang sing bisa sampeyan rasakake; nanging akeh spesimen kemungkinan luwih dihargai liwat wisata sing dipandu sing gratis lan bisa diatur saka KL Tower.

Alam Escapes Malaysia minangka situs web sing apik kanggo katrangan lengkap babagan jalur alami sing ana ing jero utawa mung sepur sing adoh saka KL.

Taman Burung KL (aviary fly-in aviary), 920, Jalan Cenderawasih, Taman Tasik Perdana (Ing jejere Museum Seni Islam ing Pusat Kutha. 9AM-6PM. Sawijining alas liar liar kanggo macem-macem spesies sing biasane manuk manuk Asia. Taman Burung ngidini sampeyan nyedhaki manuk-manuk sing ora trampil nanging ora wedi kanggo sawetara foto sing apik banget.Amarga sing larang regane, nanging nggawe dina sing apik banget ing wilayah sing meh ditabuh. ndeleng kapan wae, lan hektar 20 + nyedhiyakake akeh wilayah kanggo mlaku-mlaku lan njelajah. Booth foto nawakake macem-macem manuk tamed sing kanthi seneng bakal njagong sampeyan lan njupuk foto kanthi rega sing sithik. ombenan, es krim, lsp.

Cedhak KL Convention Center yaiku Aquaria KLCC sing ngemot sawetara jinis tropis 5,000.

Blanja ing Kuala Lumpur minangka salah sawijining kesenengan lelungan! Kuala Lumpur mung duwe 66 toko blanja lan dianggep minangka salah sawijining pusat blanja utama ing Asia. KL uga minangka toko eceran lan fashion kanggo Malaysia. Barang kasedhiya ing saben kurungan rega. blanja ing Kuala Lumpur

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Kuala Lumpur

Contact

Kafe internet cukup akeh ing Kuala Lumpur lan sampeyan bisa nemokake ing paling akeh pusat blanja. Akeh hotel sing nyedhiyakake akses internet lan sambungan gratis. Wi-Fi gratis uga kasedhiya ing akeh kafe, restoran lan pusat blanja.

Tutul banyu ing Kuala Lumpur kanthi klorine akeh banget lan tetep aman, nanging sayangé pipo sing digawa ora bisa. Umume warga nggodhok utawa nyaring sadurunge dienggo; Utawa, banyu botol murah lan murah.

Wisata dina saka Kuala Lumpur

  • Pusat Konservasi Gajah Kuala Gandah
  • Genting Highlands - 40 min ing dalan ing East Coast Highway, duwe cuaca sing luwih adhem, taman tema kanggo bocah lan casino kanggo wong diwasa. Gampang diakses bis saka KL Sentral.
  • Putrajaya - Pusat administratif federal sing anyar ing Malaysia yaiku 30 km ing sisih kidul (20 min nganggo kereta api Transit KLIA).
  • Kuala Selangor - 1 ing sisih lor-kulon ing Kuala Lumpur, kondhang kanggo kembang api sing nyembur, lan restoran panganan laut.
  • Klang - mantan kutha Royal karo sawetara bangunan lan restoran lawas sing menarik.
  • Taman Rekreasi Sungai Tekala - 40 min sisih kidul Kuala Lumpur (caket Bendungan Semenyih Kecamatan Hulu Langat) minangka taman rekreasi sing disenengi kanthi trekking alas sing trep ing langkah konkrit lan air terjun alami sing cocog kanggo kulawarga.
  • Pulau Ketam (Kepulauan Kapis) - ing tutuke Kali Klang lan desa mancing Cina nggawe prei dina sing nyenengake. Numpak sepur menyang Pelabuhan Klang banjur prau menyang pulau kasebut.
  • Malaka - yen sampeyan duwe pirang-pirang dina kanggo nginep ing Malaysia, sing kudu dikunjungi yaiku kutha sejarah kutha Melaka, yaiku salah sawijining situs Warisan Donya UNESCO. Kanthi sejarah jaman kolonial Belanda, Portugis lan Inggris, sampeyan bakal nemokake kutha iki sugih budaya lan sejarah.
  • Pulau Pinang - kutha ibukutha George Town Pulau Pinang, minangka salah sawijining Situs Warisan Donya UNESCO. Iki misuwur amarga panganan jalanan sing asli lan diarani "Paradise Paradise Malaysia", masakan Baba Nyonya Peranakan, lan laksa, lokal ing bagean saka Malaysia. Uga ora diwatesi yaiku pesisir sing paling apik lan Taman Nasional paling cilik ing Malaysia.
  • Ipoh - 90 menit kanthi kereta api kanggo masakan, taman tema banyu, sumber panas, kembang Rafflesia, guwa lan bangunan kolonial.
  • Cameron Highlands - udakara 200km saka Kuala Lumpur utawa 85km saka Ipoh, nawakake cuaca sing adhem lan alas sing apik. Sampeyan bakal bisa ngunjungi kebon ladang, kebon sayur, kebon strawberry lan nursery, uga direndhem ing sejarah kolonial plato iki. Pondok kolonial lan banglo uga hotel modern, resort lan mundur bukit mewah bisa ditemokake ing kene. Nyawang manuk, trekking wana lan kegiatan ruangan liyane uga kasedhiya.
  • Taman Nasional Taman - Taman nasional paling gedhe ing Semenanjung Malaysia, dikenal kanthi trekking alas sing apik lan macem-macem manuk lan serangga.
  • Port Dickson- Kutha tentara Malaysia. Iki duwe sawetara resor pantai sing cocog kanggo akhir minggu.

Situs web pariwisata resmi Kuala Lumpur

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kuala Lumpur

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]