Jelajahi Fiji, Melanesia

Jelajahi Fiji, Melanesia

Uga diarani Kepulauan Fiji, dheweke dadi negara Melanesian ing Samodra Pasifik Kidul. Lagi bab siji-pihak saka cara New Zealand kanggo Hawaii lan kalebu kapuloan kapuloan 332, segelintir wilayah sing nyakup wilayah sing akeh, lan kira-kira 110 sing dienggoni.

Jelajahi Fiji, prodhuk gunung gunung lan banyu tropis sing anget. Terumbu karang sing beda-beda saiki, narik turis saka saindenging jagad, nanging dadi impen para pelaut Eropa nganti tekan abad 19th. Saiki, Fiji minangka tanah alas tropis, perkebunan klapa, pesisir sing apik, lan bukit-bukit sing dibersih. Kanggo pariwisata santai kasebut, diberkahi bebas saka piala kayata malaria, landmines, utawa terrorism sing nekani akeh papan sing padha kaya ing jagad iki.

Climate

Laut tropis; mung variasi suhu mangsan sithik. Badai siklon tropis (Hurricanes versi Pasifik Kidul) bisa dumadi saka Nopémber nganti April. Pengunjung sing sensitif suhu bisa uga pengin ngunjungi sajrone mangsa Hemisfera Kidul.

terrain

Umume gunung berapi gunung.

regions

  • Viti Levu. Iki minangka pulo sing paling gedhe lan paling penting ing negara kasebut. Wis umume pendhudhuk, yaiku pangembang sing paling ekonomis lan dununge ibukutha, Suva.
  • Vanua Levu. Pulo paling gedhe nomer loro, dikubengi dening sawetara pulo cilik sisih lor.
  • Pulo paling gedhe nomer telu, ing cedhak Vanua Levu, karo meridian 180th ing separo. Yaiku habitat eksklusif Kembang Tagimoucia.
  • Pulo iki ing sisih kidul Viti Levu.
  • Kapuloan Yasawa Klompok pulo Northwestern sing misuwur kanggo preinan-hopping pulau.
  • Kapuloan Mamanuca Klompok pulo cilik ing sisih kulon Viti Levu.
  • Kapuloan Lomaiviti Klompok tengah ing tengah antarane Viti Levu lan Lau Group.
  • Kepulauan Lau. Klompok akeh pulo cilik ing Fiji wétan.
  • Ketergantungan adoh saka Fiji, ing omah kanthi beda Polinesia klompok suku.

kutha

  • Suva - ibukutha
  • Nadi (diucapake 'Nandi')
  • Taveuni
  • Savusavu
  • Labasa
  • Lautoka
  • Levuka
  • Nabouwalu
  • Nausori
  • Rakiraki
  • Sigatoka
  • Pulo Nananu-i-Ra
  • Ovalau

Pariwisata

Pariwisata minangka tulang belakang ekonomi Fijian. Sakabèhé, Fiji bisa diklasifikasikaké minangka tujuan rega pertengahan lan saéngga akomodasi Fiji ana ing kisaran iki. Nanging, resort mewah kelas donya, sing manggon ing pulo terpencil, narik kawigaten sing sugih lan misuwur. Fiji uga bisa ditindakake kanthi anggaran, nanging luwih becik direncanakake. Resor anggaran menehi tampilan sing padha karo sing luwih apik dibandhingake karo seduluré sing sugih, lan akses internet internet saya ningkatake para wong sing seneng lelungan.

Liburan

Ana resor kulawarga sing nduwe fasilitas bocah kalebu klub bocah sing bisa ngrasakake tekanan wong tuwa sing njaga bocah-bocah nalika entuk kasempatan kanggo ngendhokke. Sawetara resort malah duwe layanan ibu kanggo bocah enom.

Basa

Basa resmi yaiku Inggris, Fijian lan Hindi.

Basa Inggris minangka basa pamrentah lan pendhidhikan, lan paling akeh diomongake ing Nadi, Suva lan wilayah wisata utama liyane. Ing sawetara pulo sing kurang turis, Inggris bisa uga diarani sawetara kangelan.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Fiji, Melanesia

Landskap ing Yasawa, salah sawijining pulo cilik Fijian

Taman Raksasa Tidur, Nadi, Fiji. Senin nganti Sabtu - 9 am nganti 5 pm .. Taman saka Tidur Tidur asliné dadi kebon aktor sing misuwur, Raymond Burr, lan ing jejere omahe. Taman iki nyakup hektar 20 lan kebak orkid asli saka Fiji lan akeh kembang. Kanthi kolam lili sing apik lan akeh tanduran sing endah, kebon iki mesthi bisa nolak ambegan.

Museum Fiji minangka papan sing apik kanggo turis mangertos latar mburi Fiji. Kanthi artifak sing wis kenal wiwit taun 3,700 akeh pameran sing ngajari para wisatawan babagan tradhisi lan budaya bangsa. Museum kasebut dumunung ing jero taman botani Suva.

Apa sing kudu dilakoni ing Fiji, Melanesia

Kayu rafting

Jalan Queens, Pasifik Pasifik, Pasifik Coast, Kepulauan Fiji. Kursus Golf Championship Championship Pearl lan Country Club dumunung ing Pasifik Pasifik lan dikubengi alas tropis sing apik. Kanthi bunker 60 +, traps banyu, lan kursus sing nduwurke tumpukan, uga menehi tantangan kanggo para pemain golf sing paling berpengalaman.

The PeKayaking.

Skydiving liwat Kepulauan Fiji.

Surf Tropic ing Enem Sente, Vunabaka, Pulo Pulau Malaolo (35 menit kanthi kapal laju saka Pelabuhan Denarau). 0600 1800. Surf Surf Fiji mung menit 15 saka ombak sing misuwur kayata Cloudbreak. Tropic Surf nawakake surfing sing dipandu, pelajaran surfing lan akademi surfing dadi manawa sampeyan minangka pro utawa pemula Surf pemula lengkap bakal nemokake sampeyan kegiatan sing cocog kanggo cocog. Dumunung mung kapal prau cendhak saka sawetara kiwa lan kiwa tengen surfing kalebu Namotu, Wilkes lan Cloudbreak, para peluncur sing berpengalaman bakal ana ing unsur numpak ombak Pasifik Kidul. Kanggo sing pengin miwiti trofi Surf anyar nyedhiyakake kabeh kawruh lan katrampilan sing dibutuhake supaya bisa dadi pro ora suwe. Pecah sing luwih cilik kayata Kolam Renang minangka papan sing cocog kanggo siswa. Ngalami kaendahan ombak kanthi irisan tenan swarga ing kene ing Six Senses Fiji.

Enem Senses Spa, Vunabaka, Pulau Malolo (35 Menit dening Speedboat saka Port Denarau). Setel ing desa Fijian tradisional sing tema, Enem Senses Spa nampilake perawatan lokasi nggunakake tanduran obat asli lan digawe ing Alchemy Bar Spa. Wellness Village kalebu wilayah istirahat udan, gimnasium, kamar perawatan lan paviliun yoga. Analisis Kasedhiyan Terpadu kasedhiya kanggo tamu sing ngewangi para ahli spa kanggo menehi saran babagan tumindak supaya sampeyan bisa entuk potensial lengkap. Ahli terapi sing trampil nggunakake macem-macem produk alami kanggo nyedhiyakake perawatan tandatangan lengkap karo spesialisasi rejuvenasi lan kesejahteraan.

Apa sing arep dipangan

Para warga mangan ing kafe lan restoran cilik sing ditemokake ing saben kutha. Panganan kasebut apik, murah, lan variabel kanthi kualitas. Apa sing sampeyan kirim saka menu asring luwih apik tinimbang sing ditampilake saka kasus tampilan kaca, kajaba papan sing adol panganan sing cepet lan terus seger. Iwak lan Kripik biasane dadi taruhan sing aman, lan akeh kasedhiya. Akeh kafe sing ngladeni panganan cina sawetara Indian lan uga iwak, lamb, utawa panganan daging gaya Fiji. Cedhak bandara, macem-macem panganan ditemokake, kalebu Jepang lan Korea.

Jajanan lokal kalebu woh-wohan tropis seger (bisa ditemokake ing pasar petani ing kutha endi wae nalika musim), paulsami (godhong roti panggang sing diasinake ing jus lemon lan susu klapa asring karo sawetara panganan utawa iwak lan sawetara bawang utawa bawang putih) , kokoda (iwak utawa panganan laut liyane sing diasinake ing témon lan santen), lan apa wae sing dimasak ing oven oven utawa pit. Vutu minangka macem-macem nut lokal sing ditanam ing pulau Beqa, nanging uga kasedhiya ing Suva lan kutha liyane ing wulan Januari lan Februari. Kasedhiyan panganan masak ing susu klapa.

Sajian tradisional ing Fiji kalebu pati, ngendhok lan ngombe. Acara umum ing jajanan Fijian kalebu roti, es, kentang manis, utawa maniok nanging bisa kalebu roti, pisang, lan kacang. Kahanan sing ana yaiku daging, iwak, panganan laut, lan sayuran. Ngombe kalebu susu klapa nanging banyu paling umum.

Apa sing kudu diombe

Ngombe banget ing Fiji yaiku yaqona ("yang-go-na"), uga dikenal minangka "kava" lan uga diarani "grog" dening warga. Kava yaiku minuman keras lan lemah bumi sing digawe saka oyod tanduran mrico (piper metysticum). Efeke kalebu basa lan lambe sing matih (biasane mung udakara menit 5-10) lan otot santai. Kava entheng mabuk, utamane nalika nggunakake kanthi jumlah gedhe utawa rutin, lan kudu ngindhari taksi lan pembalap liyane sing bubar melu mangan.

Kava ngombe ing Fiji dadi populer nalika musim gugur kanibalisme, lan dadi cara kanggo ngrampungake konflik lan nggampangake rundingan kanthi tentrem antarane desa. Sampeyan ora bisa dikonsumsi bebarengan karo alkohol.

Tetep aman

Umume tindak kriminal ing Suva lan Nadi adoh saka wilayah Resor. Nasihat sing paling apik yaiku nduwe latar hotel sawise peteng, lan nggunakake ati-ati banget ing Suva, Nadi lan wilayah kutha liyane sawise bengi. Wisatawan wis dadi korban kejahatan sing kasar, utamane ing Suva. Sawetara resort lan hotel duwe langkah keamanan sing luwih akeh tinimbang liyane sing kudu digatekake.

Tetep sehat

Fiji, kaya ing Pasifik Kidul, bisa duwe radiasi srengenge sing kuat sing bisa nyebabake kobongan kulit sing abot sajrone wektu sing cendhak. Coba gunakake topi, kacamata lan jumlah sunblock nilai SPF sing dhuwur ing ALL kulit sing kapapar (kalebu kuping, irung lan pucuk sikil) nalika metu ing srengenge.

bab

Fiji, kaya pirang-pirang negara Pulo Pasifik, duwe masyarakat moral Kristen sing kuwat; sawise dijajah lan diowahi dadi Kristen dening para misionaris sajrone abad 19th. Aja kaget yen toko lan bisnis liyane ditutup dina Minggu. Sabat diwiwiti ing 6PM dina sadurunge, lan sawetara bisnis ngrayakake Sabat dina Sabtu tinimbang dina Minggu. Akeh wong India beragama Hindu utawa Muslim.

Uga, busana kanthi modis lan pas. Nalika Fiji minangka negara tropis, sandhangan pantai kudu dibuwang ing pantai. Coba pertunjukan saka warga lokal apa sing dikira busana sing cocog kanggo acara kasebut. Nalika ngunjungi kutha lan desa, mesthine kudu nutupi pundhak lan nganggo celana utawa sulus (sarung) sing nutupi lutut (loro gendero). Babagan iki bener banget kanggo ngunjungi sawijining gereja, sanajan warga lokal asring menehi uang sulu kanggo kunjungan gereja. Sampeyan kudu mbuwang topi nalika ngunjungi desa utawa omah.

kontak

Telpon umum umume akeh sing gampang ditemokake (goleki toko).

Jelajahi Fiji, Melanesia sampeyan ora bakal Getun.

Situs web pariwisata resmi Fiji

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Fiji

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]