njelajah Filipina

Jelajahi Filipina

Jelajahi Filipina minangka kepulauan ing Asia Kidul-Wétan sing luwih saka pitung ewu pulo sing ana ing antarane Laut Filipina lan Segara Cina Kidul ing pojok sisih wetan Asia.

Akeh pesisir apik minangka bagean saka salah sawijining pesisir paling dawa ing saindenging jagad lan butuh wektu ing taun 20 nglampahi sedina ing saben pulo. Wiwit jaman kolonial Spanyol, negara kasebut dadi negara Katolik paling gedhe ing Asia. Swara satus kelompok etnik, campuran pengaruh manca lan gabungan budaya lan seni nambahake keunikan identitas Filipina lan keajaiban sing dadi Filipina.

Sajarah

Sawetara ewu taun kepungkur, para pemukim pertama ing Filipina nyabrang segara cethek lan jembatan daratan saka Asia daratan sing teka ing klompok pulo kasebut. Iki minangka Negritos utawa Aetas sing gegandhengan Melanesians, Australia Orang Aborigin lan Papuans. Keturunan langsung wong-wong iki isih bisa ditemokake, utamane ing Negros Oriental.

Climate

Iklim tropis, kanthi wulan Maret nganti Mei dadi wulan sing paling monjo. Mangsa udan diwiwiti ing wulan Juni lan ngliwati Oktober kanthi taufan kuat. Wulan sing paling adhem yaiku wiwit wulan Nopémber nganti Februari, ing pertengahan Januari nganti akhir Februari dianggep paling apik kanggo cuaca sing adhem lan adhem.

budaya

Kabudayan Filipina akeh maneka warna. Ana budaya Melanesian lan Austronesia, sing paling nyata bisa basa, kesukuan, arsitektur asli, panganan lan tarian. Ana uga sawetara pengaruh saka Jepang, China, India, Arab, lan Kalimantan. Ing ndhuwur ana pengaruh Hispanik kolonial sing abot saka Mexico lan Spanyol, kayata babagan agama, panganan, tari, basa, festival, arsitektur lan etnis. Akhire pengaruh saka AS uga bisa katon ing budaya kasebut.

Angger-anggering Toret lan keputusan pengadilan Filipina, kanthi pengecualian sing arang banget, ditulis mung ing Inggris Inggris.

kutha

Kanthi pitung ewu pulo, Filipina akeh kutha. Kadhaptar ing ngisor iki minangka sangang kutha sing paling penting kanggo para pengunjung, sawetara yaiku propinsi propinsi lan pusat perdagangan lan keuangan, uga budaya lan sejarah.

  • Manila - ibukutha nasional minangka salah sawijining kutha sing paling padhet ing saindenging jagad - kanthi kabeh sing nggambarake babagan polusi, kejahatan, kemiskinan kutha lan lalu lintas lalu lintas - sawetara taman. Nanging, wong sing esem, ora sopan lan kapinteran, iku minangka sih-rahmat sing nylametake, tinimbang monumen sing isih ana sawetara, landmark sejarah lan pemandangan sing sumebar ing saindenging kutha lan wilayah metropolitan ing Metro Manila!
  • Iloilo City - minangka papan pariwisata ing ngendi restoran, museum, hotel, distrik belanja, lan situs warisan ing kutha sing ditunggu-tunggu. Sing paling dikenal kanggo Festival Dinagyang taunan. Saliyane saka wisata wisata dhewe, Iloilo dadi gapura menyang tlatah Kabisat Kulon lan papan sing luwih disenengi kanggo turis tumuju pesisir Boracay lan Guimaras, Antik, Capiz, Aklan, Bacolod, lan Negros Occidental.
  • Baguio - ibukutha musim panas negara amarga cuaca sing adhem, iki ngemot taman lan wilayah sing apik, uga dadi omah ing "Igorot", yaiku masarakat pribumi ing Cordillera.
  • Cebu - Minangka kutha pertama sing diadegaké Kulon ing Filipina lan dadi pusat perdagangan, industri, budaya lan pariwisata.
  • Cagayan de Oro - dikenal kanthi jeneng "City of Persahabatan Emas", mula populer rafting banyu rafting lan minangka gapura menyang Northern Mindanao.
  • Davao - salah sawijining kutha paling gedhe ing donya babagan wilayah daratan, dikenal kanthi durian lan amarga dadi omah ing Gunung Apo, gunung paling dhuwur ing Filipina.
  • Tagbilaran - dikenal minangka situs Sandugo (kompak getih) ing antarane penjajah Spanyol Miguel López de Legazpi lan Rajah Sikatuna sing makili wong Bohol.
  • Vigan - ibukutha Ilocos Sur lan Situs Warisan Donya UNESCO, pusat kutha sing dijaga kanthi becik minangka conto arsitektur kolonial Spanyol ing Filipina. Didhawuhi minangka salah sawijining keajaiban 7 (kutha) anyar
  • Zamboanga - dikenal minangka "La Ciudad Latina de Asia" (Kutha Latin Latin), iku pot leleh ing antarane budaya Kristen lan Muslim Filipina, ngejar mesjid lawas, gréja gedhe lan struktur kolonial bersejarah.

Tujuan liyane

  • Banaue, omah ing terrace Rice taun 2000. Wong-wong pancen kepincut babagan carane wong-wong Igorot wis nggawe iki, mula iku wong-wong Filipina nyebutake minangka wonder 8th ing jagad iki. Iku Situs Warisan Donya UNESCO.
  • Batangas, minangka papan ing wilayah kelairan nyilem scuba ing Filipina sing mbahas situs-situs selam kelas dunia lan misuwur ing pesisir. Aksesibilitas kanthi tanah udakara 2 jam saka bandara Manila dadi tujuan sing populer. Omah sing ana ing gunung geni Taal lan kutha pusaka Taal.
  • Boracay minangka pulo 10km sing nampilake pasir putih.
  • Camarines Sur nduwe karang karang sing apik, lan pinggir laut Ireng lan putih. Dolan maring komplek Camarines Sur Watersport lan main ski banyu.
  • Coron minangka papan kanggo nyilem wreck ing Filipina. Saperangan kapal Jepang tenggelam ing kene nalika Perang Dunia II. Atraksi nyilem liyane kalebu karang sing apik, urip makro sing apik, lan nyilem tlaga geoterma sing unik. Pulo hopping minangka kegiatan liyane sing populer ing kene.
  • El Nido minangka pesisir pesisir lan tujuan wisata utama ing pulau Palawan Filipina. El Nido kalebu pulo lan pulo 45; tebing watu gamping uga ditemoni ing kene, sing arupa latar mburi Karst padha karo sing ditemokake ing Ha Long Bay, Krabi lan Guilin. El Nido minangka tujuan sing populer kanggo warga lokal sajrone preinan Minggu Suci nanging, nganti bubar, wis ora dingerteni para turis manca. Pante, banyu sing bening (adoh saka kutha utama), alas, tebing gamping sing tajem lan njero segara sing apik banget.
  • Donsol minangka Whale Shark Capital ing jagad, nyilem lan ndeleng hiu paus.
  • Pulo Malapascua kaya pulo liyane ing Filipina, pulo kasebut duwe pasir pasir putih sing apik lan kebon anggur.
  • Palawan nawakake pantai sing apik sing asring dienggoni lan banyune sing duwe karang karang sing dadi akeh iwak, dudu mung karang, uga kewan kayata dugong lan sinar manta. Ora mung pantai putih lan banyu sing tenang nanging bisa ndeleng Puerto Princesa Subterterior Park, guwa sing ana formasi rock sing apik uga kali sing ana ing njero lemah.
  • Puerto Galera, plesiran favorit kanggo wong ing Minggu Suci amarga pantai pasir putih lan flora sing apik tenan.
  • Sabang minangka kotamadya ing Puerto Galera, nyilem banyu sing apik lan kaget karo fauna sing bakal sampeyan deleng.
  • Sagada minangka kutha cilik ing provinsi gunung Luzon ing Filipina, sing misuwur amarga iklim sing adhem lan sumilir, guwa ayu, gantung gantung, lan gunung sing tenang.
  • Tagaytay, bosen karo adegan kuna metropolis rame saka Manila? utawa kelangan cuaca sing adhem? Nuju ing Tagaytay, menehi tampilan Volcano Taal, cuaca iki adhem lan asring dadi warga Filipina sing bosen ing hawa tropis nalika Minggu Suci.

Driving

Lisensi nyopir internasional bener ing Filipina nganti 30 dina sawise teka, sawise iku dibutuhake Ijin Pemandu Internasional utawa lisensi nyopir Filipina. Lalu lintas kendaraan ing Filipina pindah ing sisih tengen, lan sebagian gedhe dalan tandha-tandha ing Inggris. Umume pratandha cocog karo pedoman desain sing digunakake ing Amerika Serikat nanging kabeh unit sing digunakake minangka metrik. Filipina utamane nggunakake transmisi manual ing mobil; Nanging, yen sampeyan lagi ngunjungi Filipina, lan sampeyan wis biasa nyopir transmisi otomatis, transmisi otomatis kasedhiya kanggo mobil sewa, sanajan, biasane luwih larang.

Dhiskusi

Filipina duwe rong basa resmi: Inggris lan Filipina

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Filipina.

Situs Warisan Donya UNESCO: Deleng ing Banaue Rice sing luar biasa ing Batad lan kepincut babagan cara dibangun, deleng rencana mung siji saka kutha kolonial Eropa ing Asia; Vigan. Gereja Baroque (Konsep Inmaculada ing Manila, Nuestra Señora ing Ilocos Sur, San Agustín ing Ilocos Norte lan Santo Tomás ing Iloílo) ing Filipina bakal kagum sampeyan babagan arsitektur Baroque Eropa.

Gereja lan situs religius: Deleng Basílica de San Sebastián ing Quiapo; siji-sijine gereja baja utawa basilika ing Asia. Kunjungan menyang katedral kutha uga regane.

Situs Sejarah: Intramuros, Taman Rizal lan Kompak Getih ing Bohol, pantes dideleng lan bakal menehi sejarah babagan negara kasebut.

Metro Manila nawakake Musieum sing akeh dikunjungi lan dianggep minangka budaya budaya ing Filipina.

Pante: Swangi liwat banyu biru Boracay lan El Nido, sunbathe ing pesisir Puerto Galera lan Pagudpud utawa ing pesisir sing adoh lan apik banget ing Botolan, Zambales.

Terumbu karang: Nyirami Taman Nasional Karang Tubahaaha lan ndeleng koleksi segara lan karang sing luar biasa. Anilao uga menehi pilihan apik. Wektu paling apik kanggo nyilem yaiku pungkasan Maret - Juni

Kewan Kewan lan Tanduran: Kewan langka sing mung bisa ditemokake ing Filipina lan umume wong cilaka lan diancam. Eagle Eagle Filipina; Helang paling gedhe, Tarsier; kewan cilik sing katon asing lan bisa ditemokake ing Bohol, Carabaos lan Tamaraws; kebo banyu mung endemik ing Filipina, kajaba saka kewan-kewan kasebut, sawetara spesies tikus, kalong lan babi banyu uga endemik ing Filipina. Tanduran endemik kaya anggrek kaya Waling-Waling salah sawijining kembang sing paling langka ing donya uga salah sawijining barang sing paling larang.

Tur eco lan pariwisata sustainable: Ana macem-macem organisasi sing nawakake lelungan jinis kasebut. Coba dingerteni, amarga jenenge trip kasebut ngemot tembung kaya Eco / sustainable utawa tanggung jawab ora ateges luwih larang. Malah kudu luwih murah, amarga nganggep yen produk lan layanan lokal kudu dipromosikake. Sadurunge nempatake lelungan kasebut, disaranake nelpon promotor / agensi supaya ngerti babagan dhuwit kasebut lan kepiye produk lan layanan lokal (contone, Pandhuan wisata lokal) melu. Ana macem-macem perjalanan sing diselenggarakake ing saindenging Filipina kayata: Pembersihan Pantai Internasional, Konservasi Bataan Pawikan, Culion & Coron Island Hopping & Clean-up, Sagada Coffee & Eco Tour, Banaue Volunteer & Eco Tour.

Apa sing kudu ditindakake ing Filipina.

Ana akeh perkara sing kudu dilakoni ing Filipina lan kanca Agness saka etramping wis nulis pandhuan sing apik lan rinci sing mesthi bakal mbantu sampeyan ngrancang ing ngarep, mulane kudu dipikir.
Sawetara kegiatan sing apik sing bisa dicoba utawa papan sing bisa dibukak yaiku:

Aerial Sports - Festival Air Panas Udara taunan sing diadani ing Clark, Angeles ing Pampanga, liyane saka balon Air Terjun sing ditampilake, wong-wong ngumpul ing acara iki kanggo nindakake nyilem langit, akeh kegiatan uga ditindakake kajaba nyilem langit lan balon udhara panas. Festival kasebut ditindakake ing antarane Januari lan Februari.

Bentosa lan Hilot minangka cara penyembuhan alternatif saka Filipina, Bentosa minangka metode sing nyangkut tuwung karo lilin cahya teh banjur murub lan bakal ngilangi kabeh rasa lara ing bagean tartamtu awak, Hilot minangka cara kanggo piawai Filipina.

Papan Sailing - Gelombang lan angin bisa kerja bareng dadi negarane pelayaran papan. Boracay, Subic Bay lan Anilao ing Batangas dadi tujuan utama.

Caving - Nusantara duwe sawetara sistem gua sing unik. Sagada minangka salah sawijining tujuan sing paling populer kanggo nylametake.

Nyilem - Banyu sing segara, banyu sing tenang lan karang akeh kanggo nyilem. Dibandhingake karo negara-negara tetanggan, nyilem ing negara kasebut luwih murah. Sampeyan bisa njelajah ing SCUBA utawa mung snorkeling lan nyilem gratis.

Pesta - Saben kotamadya, kutha, kutha lan propinsi duwe festival dhewe, kanthi religius utawa kanggo ngurmati kutha utawa alasan sejarah.

Golf - Meh saben propinsi duwe lapangan golf, dadi olahraga populer ing kalangan elit, sugih lan misuwur.

Pariwisata Medis - Filipina nyedhiyakake donya kanthi akeh profesional medis kanthi jumlah gedhe sing ninggalake negara saben taun kanggo ngarep luwih apik ing luar negeri. Iki nuduhake kualitas pendhidhikan medis lan pariwisata medis uga mundhak. Umume asale saka Amerika lan Eropa yen dibandhingake karo negara asal, kesehatan ing kene luwih murah; kaya 80% kurang saka rega rata-rata ing luar negeri. Umume rumah sakit sing disaranake pariwisata medis ing Metro Manila. Pangobatan alternatif uga populer karo spa, penyembuhan iman lan terapi pinggir liyane sing sumebar ing saindenging Nusantara.

Taman Nasional - Taman nasional ing sekitar 60-70, kalebu gunung lan karang.

Gunung Biking - Nusantara duwe puluhan gunung lan cocog kanggo bikers gunung. Bike minangka mode transportasi paling apik kanggo golek wilayah sing adoh. Sawetara pilihan kalebu Baguio, Davao, Iloilo, Banaue, Gunung Apo lan Guimaras.

Mendaki Rock - Pulo Apo, Atimonan, El Nido, Puting Bato, Wawa Gorge duwe situs sing paling apik ing Nusantara kanggo pendaki rock.

Kayaking Laut - Kepulauan Caramoan ing Camarines Sur, Palawan, Samar lan Siargao populer.

Spas populer, kanthi akeh pilihan, Spas ditemokake cedhak pesisir, kepala finansial etc.

Trekking - Mountain lan puncak kalebu cuaca sing apik kanggo trekking lan bisa uga katon endah flora lan fauna endah negara. Mt. Kanlaon lan Gunung Pulag minangka papan trekking sing apik.

Visita Iglesia - Visita Iglesia (Visita iku Spanyol kanggo Kunjungan, Iglesia iku Spanyol kanggo Gréja; Ngunjungi Gereja) minangka praktik sing ditindakake dening Katholik Roma Romawi menyang Gereja, situs suci, kuil, basilis, lan liya-liyane. Yen sampeyan agama nyoba iki, yen sampeyan seni seni lan arsitektur; pasamuwan minangka cara paling apik kanggo nemtokake arsitektur Filipina.

Kayu Kayu Kayu - Salah sawijining pengalaman paling apik, yen ora paling apik, pengalaman rafting whitewater bisa ing kutha Cagayan de Oro, kutha ing sisih lor Mindanao. Uga, Davao muncul minangka ibukutha rafting ing Mindanao, yen ora ana ing Filipina.

Apa sing kudu dituku

Pengubah dhuwit ora umum ing Filipina ing njaba sawetara wilayah sing turis banget. Aturan jempol: luwih akeh mata uang sing sampeyan pengin ijol, tarif luwih bisa. Bank ing tangan liyane kasedhiya kanggo ijol-ijolan mata uang nanging biasane ngetrapake jumlah minimal (biasane sekitar AS $ 100) lan duwe jam operasi sing winates, biasane 09: 00-15: 00 ing minggu.

Coba dingerteni manawa ora ana sing ngidini mlebu utawa ninggalake Filipina sing nggawa luwih saka ₱ 50,000 (wiwit wulan september 2016) dhuwit recehan lan dhuwit kertas tanpa idin sadurunge dening Bangko Sentral ng Pilipinas. Wong-wong sing durung entuk wewenang sadurunge kudu ngumumake dhuwit sing berlebihan ing meja adat. Nanging, nggawa jumlah dhuwit ing ijol-ijolan manca legal nanging apa wae sing ngluwihi USD10,000 (utawa sing padha karo) kudu dinyatakake.

Pengunjung uga bisa nggunakake 6,000 ATM ing saindenging negoro kanggo mbuwang dana utawa njaluk kemajuan dhuwit.

Sing duwe kertu kredit (lan debit) bisa nggunakake kertu VISA, MasterCard, American Express lan JCB ing pirang-pirang lokasi komersial ing Filipina, nanging pedagang biasane mbutuhake jumlah tuku minimal sadurunge bisa nggunakake kertu.

Blanja ing Filipina

Apa sing kudu dipangan ing Filipina

Apa sing kudu ngombe ing Filipina

Tetep sehat

Ngombe banyu sing kasedhiya ing botol. Jus Buko (klapa enom) uga aman yen ora nambah es lokal. Aja waspada karo vendor jus Buko, biasane biasane mung nambah gula ing banyu.

bab

Sedaya sopan santun banget. Filipino minangka wong sing ramah lan ramah, malah sok salah. Entuk esem lan ucapake "matur suwun", lan sampeyan bakal entuk tanggapan sing luwih apik. Sampeyan bakal nampa tanggapan sing luwih apik yen sampeyan ngucapake Tagalog, kayata "matur nuwun", tegese "matur nuwun". Yen ngomong karo wong-wong sing biasane wis tuwa dadi wong tuwa utawa bapak-bapak sampeyan ing Filipino, matur nuwun banget kanggo kalebu po ing ukara kaya ta matur nuwun, panginten iku uga asring digunakake ing kahanan formal ing antarane para kanca lan ngasilake mesem. .

Situs web pariwisata resmi Filipina

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Filipina

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]