Jelajahi Kapuloan Cayman

Jelajahi Kapuloan Cayman

Jelajahi Kepulauan Cayman, klompok pulo ing Caribbean Segara udakara sangang puluh miles Cuba. Grand Cayman paling adoh, sing paling akeh, lan sing paling kerep ditekani. Little Cayman lan Cayman Brac, sing diarani minangka Kepulauan Sister, adoh, deso, lan pedunung. Mayoritas pengunjung teka kanthi kapal pesiar kanggo ngenteni awan ing Georgetown utawa nindakake kegiatan ing panggon liya ing Grand Cayman. Wong-wong sing liburan ing Cayman asring golek nyilem scuba banget utawa kanggo pesisir putih, banyu pirus, lan hotel eksklusif ing Pulo Pantai Mile. Kepulauan Cayman fungsine minangka Wilayah Wilayah Overseas Inggris sing ngurus. George Town minangka ibukutha lan mung wong 20 000, minangka pemukiman paling gedhe ing pulo kasebut.

Grand Cayman

George Town - kutha ibukutha pulo, pemukiman paling gedhe, lan pusat perdagangan lan pariwisata. Iki uga lokasi port feri utama. Pedunung udakara kira-kira 20 000 kanthi jumlah 10 000 nganti 15 000 ewu pengunjung kapal pelayaran lan turis ing dina rame. George Town duwe wilayah kutha cilik sing cilik lan akeh wilayah wisata, blanja lan restoran ing sawetara kapal feri.

Pante Mile Pitu - pantai pasir putih, banyu pirus sing tenang, lan hotel mewah sing eksklusif. Ana uga toko lan restoran ing dalan. Pante dhewe uga umum lan bisa diakses liwat jalur akses "publik pantai" yen sampeyan ora tetep ing salah sawijining hotel.

West Bay - Wilayah sisih lor George Town ing sisih kulon pulo kasebut. Omah kanggo akeh warga Caymanian uga obyek wisata populer kaya Turtle Farm lan Dolphin Discovery.

Bodden Town - Pemukiman sing luwih cilik ing sisih kidul pulo.

Wétan Timur - Wétan paling adoh ing sisih pulo iki. Populer lan omah ing sawetara resor.

Sisih Lor - Teluk sisih lor pulo, sisih kulon Frank Sound Road. Omah ing omah ing omah omah, sawetara resor lan restoran, lan sawetara tujuan wisata kalebu Rum Point lan titik Starfish.

Kepulauan Kepulauan

Cayman Brac -

Little Cayman -

Sajarah

Pulo Cayman dijajah saka Jamaika dening Inggris sak abad 18 lan 19th. Diterbitake dening Jamaika saka 1863, dheweke tetep dadi ketergantungan Inggris sawise 1962 nalika mantan dadi mandhiri.

Saliyane perbankan (pulau-pulau ora duwe pajak langsung, dadi situs gabung sing populer), pariwisata minangka pokok utama, sing dituju menyang pasar mewah lan katering utamane kanggo pengunjung saka Amerika Lor. Jumlah kedatangan turis ngluwihi 2.19 yuta ing 2006, sanajan mayoritas pengunjung teka kanggo kunjungan kapal pesiar dina (1.93 yuta). Udakara 90% panganan lan konsumen pulo kasebut kudu diimpor. Caymania seneng salah siji output paling dhuwur ing saben kapita lan salah sawijining standar urip sing paling dhuwur ing donya. Kepulauan Cayman minangka salah sawijining pulo sing paling terkenal sing ora mung ana ing Pulau Caribbean nanging ing jagad.

Climate

Laut tropis. Panas, udan panas (Mei nganti Oktober) lan papan sing apik banget, Panggonan plancongan sing garing, adhem garing (November nganti April).

landscape

Dasar watu gamping cilik sing diubengi dening karang. Titik paling dhuwur: Bluff ing Cayman Brac, ing 43m.

Rentals umume aman, dipercaya, lan kasedhiya. Sampeyan kudu umur 21 nyewa mobil. Panggunaan Seatbelt wajib. Wisatawan sing pengin nyetir ing pulo kudu entuk lisensi lokal sementara sing diarani ijin pengunjung kanthi nuduhake lisensi driver omah lan mbayar ragad $ 16 CI. Agensi sewa nawakake situs iki ing situs. Pengunjung sing ngrencanakake nyilih kendharaan saka kanca utawa dulur kudu golek ijin saka kantor polisi utawa Dinas Perangkat Lunak lan Perijinan Pengemudi.

Ing sikil

Yen sampeyan ora ngelingake panas utawa srengenge, mlaku minangka cara sing apik kanggo ngubengi Georgetown utawa jalur Pitu Mile. Umume wilayah sing nduwe dalan trotoar lan pulau kasebut cukup aman kanggo para pejalan kaki sing nuntut akal umum (umpamane nyingkiri mlaku-mlaku ing wayah wengi ing wilayah sepi nganggo perhiasan sing larang). Wong mlaku bisa nemokake yen mbingungake utawa ora rumangsa yen dheweke sering dikepung nalika mlaku. Iki cukup khas ing kene lan dudu tandha nesu saka driver! Nalika ana mandeg bis sing ditetepake, bus (sing katon kaya van cilik) biasane mung ditarik dening wong mlaku mlaku ing dalan. Dadi penghormatan iku mung "kepala" yen bis nyedhaki, yen sampeyan ngarep-arep njupuk siji.

Dhiskusi

Ragam basa Komanwel yaiku basa tinulis resmi lan kraton lokal diucapake meh kabeh wong. Native Caymanians duwe aksen sing apik lan unik kanthi pirang-pirang tembung sing nyenengake. Contone, ing desas-desus Cayman ora dirungokake "liwat grinevine", nanging dheweke krungu "ing dalan marl". Pendhudhuk nyatakake Cayman minangka Kay-MAN, lan dudu KAY-min.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Kepulauan Cayman

Museum Nasional Kepulauan Cayman, Harbour Drive, George Town. F 9AM-5PM, Sa 10AM-2PM.

Singa George tetep, Pelabuhan Dr. lan Benteng St., George Town. Sisa saka benteng 1790 sing dibangun kanggo nglindhungi pelabuhan kasebut.

Museum Treasure Maritime Cayman, Church Church St., George Town. Bangunan prahu, turtling lan pirate.

Neraka, West Bay. Iki minangka papan wisata umum, asring dikunjungi wong-wong sing lunga menyang kana. Wujud saka formasi rock gunung berapi ireng sing dikira meh padha karo neraka. Sampeyan bisa njaluk kertu pos sing diwenehi tandha ing kana, lan ana sawetara toko hadiah sing adol kabeh souvenir sing dideleng Hell-Hell.

Pantai Boatswain, biyen Cayman Turtle Farm, minangka taman laut 24-acre. Pertanian Green Sea Turtle komersial ing saindenging jagad, minangka papan kanggo penyu segara 16,000, ukuran saka enem ons nganti nem atus pon, malah saiki dadi omah. Pantai Boatswain nampilake 1.3 Million Gallon Saltwater Snorkel Lagoon ing ngendi pengunjung bisa nglangi kanthi penyu lan urip segara liyane; Tank Predator (bisa ndeleng snorkeler) diisi hiu lan kura-kura gedhe; santuari Aviary lan Iguana; Dalan Alam lan "Blue Hole" Gua Sunken, wisata kebon kura-kura kanthi akses lengkap ing sekitar kolam pembiakan; Jalan Warisan Caymanian karo tukang lan tukang seni lan restoran sing nampilake masakan Caymanian klasik lan kontemporer; kolam renang sing akeh ana banyu terjun lan kahanan riset seni lan pendidikan sing fokus kanggo konservasi kura-kura segara.

Pedro St James Castle, Savannah. Struktur watu 1780 iki, sing dikelilingi karo nglestarekake, duwe acara multimedia saben jam.

Taman Botani Ratu Elizabeth II, sisih Lor. Saben dina 9AM-6: 60PM. Akeh sing bisa ditemokake ing kene, kanthi pusat pengunjung, dalan tilas cendhak, iguanas biru endemik, lan c. 1900 Cayman farmhouse lan wedhi taman.

Teluk Camana. Tlatah sing cedhak karo Georgetown sing nampilake campuran blanja, restoran, seni ruangan, lan ruang umum.

Galeri Nasional Kepulauan Cayman. Karya lokal dening seniman Caymanian.

Apa sing kudu dilakoni ing Kepulauan Cayman

Kutha Stingray

Stingray City minangka atraksi sing paling populer ing Cayman lan saestu pengalaman unik ing ngendi sampeyan bisa ndeleng, ndemek, lan malah nahan stingray! "Kutha" minangka wedhi sing cedhak karo saluran ing karang karang Cayman. Sajarah, para nelayan biyen teka ing sandbar kanggo ngresiki iwak sing dak enteni sedina. Wong-wong mau nyemplungaké segara sing ora disengaja, sing wiwit narik kawigaten. Pungkasane, praktik iki saya mundhak lan dadi kegiatan wisata. Stingrays manggon ing segara lan kewan kewan sacara teknis, nanging wis biasa digunakake kanggo wong-wong lan padha kumpul menyang wilayah sing nggoleki kiriman cumi saka panuntun lan pengunjung. Yen ngono sampeyan mikir stingrays mbebayani, aja kuwatir. Dheweke duwe barb sing nggegirisi cedhak buntut, nanging ora bakal digunakake ing sampeyan. Ciloko Stingray utamane kedadeyan nalika langkah-langkah pantai sing goyang ing pantai sing turu sing didhelikake ing wedhi ing pinggir banyu. Saran standar kasebut yaiku mung kanggo ngacak sikil supaya ora kena salah siji kanthi ora sengaja. Akeh operator wisata sing numpak prau nitih menyang Stingray City, kadhangkala gabung karo kegiatan liyane kaya snorkeling utawa kapal.

Koral 101

Apa karang? Coral katon kaya watu utawa tanduran ing jero banyu, nanging sejatine koleksi kewan-kewan cilik!

Napa prakara karang? Terumbu karang iku beda-beda bio lan macem-macem penting kanggo kesehatan segara lan planet!

Kepiye piala karang? Nuwun sewu, nanging terumbu karang ing jagad iki ora pati rame. Pemanasan lan gangguan global saka manungsa nyebabake karusakan sing bisa diukur ing Cayman lan ing saindenging jagad.

Kepiye cara nglindhungi terumbu karang? Aturan nomer siji ora ngadeg ing karang! Koral arang banget pecah lan yen saben pengunjung nyuwil sepedha ing kene, karang kabeh bakal kabongkar kanthi cepet. Aja nganggo layar pelindhung nalika snorkeling utawa pilih produk sing aman. Ing babagan kepinteran eco, Cayman cukup adoh karo negara-negara maju liyane. Dolar pariwisata duwe pengaruh gedhe ing Cayman, mulane dukung kanggo produk lan kelompok wisata sing sadar!

pesisir

Kabeh pantai lan pantai ing Cayman dianggep dadi umum. Malah ing wilayah sing ana hotel mewah, pesisir uga dienggo kabeh. Akeh wilayah sing nandhani dalan "akses pantai umum" sing dituju saka dalan menyang pantai ing antarane properti pribadi utawa hotel. Pantai ora diawasi dening para penyelamat. Dheweke beda-beda ing syarat-syarat fasilitas. Sawetara duwe kandhang, bangku, jedhing, papan perlindungan piknik, lan banyu udan seger lan liya-liyane kurang dijaga.

Pante Pantai Pitu. Pantai sing paling populer ing Cayman. A bagean dawa saka pantai wedhi putih sisih lor Georgetown.

Pantai Cemetary. Secara teknis minangka bagean saka Pante Pantai Mile. Lor ing wilayah wisata utama.

Pantai Gubernur. Bagean liyane Pantai Mile Pitu, ing cedhak hotel utama.

Barcadere Smith. Pante cilik karo wedhi sing apik, wit sing rendang, lan uga selancar paling dina. Sing misuwur karo warga setempat lan snorkeller.

Pantai Pantaits. Tlatah pesisir cilik sing dipasang saka ombak ing teras karang alangan.

Diving

Tau krungu saka Australia's Agung Barrier Reef? Nah, Cayman entuk karang alangan, lan iku impen penyelam scuba! Yen sampeyan wis diwenehi sertifikat, akeh pilihan kanggo nyilem ing luar negeri utawa papan ing kapal nyilem. Ana uga pilihan kanggo "nyoba" nyilem para pemula sing ora mbutuhake sertifikasi.

Snorkeling

Pengen kanggo ndeleng urip segara? Sampeyan butuh topeng, tabung snorkel, lan sirip. Akeh toko nyilem peralatan nyewa, utawa yen sampeyan melu wisata snorkel sing diatur, sampeyan bakal nyedhiyani sampeyan sawetara. Mboten umum, nanging sampeyan bisa ndeleng iwak sing rapi tanpa ngilangke adoh saka pantai, mulane! Aja mangan iwak! Ana wong sing nganggep cute, nanging panganan sing ora sehat kanggo dheweke, ditambah karo ngoyak turis sing golek dhuwit. Lan waspada: cupu gigitan!

Festivals

Batabano, karnaval Grand Cayman, dumadi ing pungkasan April utawa awal Mei. Batabano minangka akhir minggu musik band baja langsung, ngramalake dalan-dalan nganggo kostum sing warni lan mangan panganan endah. Cayman Brac nganakake prayaan sing diarani "Brachanal" dina Setu sabanjure sawise Grand Cayman.

Pirates Minggu Festival, George Town karo acara ing saindenging negara. Mid-November (2008: November 6-16). Petasan, "landate pirate", nari jalanan, acara warisan ing kutha Cayman.

Gimistory: Festival Crita Internasional Kepulauan Cayman ing saindenging Negara. November.

Cayfest: Festival Kesenian Nasional Kepulauan Cayman. Pahargyan seni lokal, kerajinan, musik, tari, drama dll. April

Nunggang jaran

Hiking

Amarga umume rata-rata rupa bumi, ora akeh hiking sing kudu ditindakake. Nanging, pulau kasebut njaga salah sawijining dalan lintas negara sing diarani Mastic Trail. Dalan kasebut ditandatangani kanthi becik, lan tur dipandu kasedhiya.

Situs lan Kegiatan Liyane

Dolphin Discovery Across saka Boatswain's Beach, wong diidini nglangi nganggo lumba-lumba

Cayman Crystal Caves, 69 North Sound Road, Old Man Bay. Wisata menit 90 saka telung situs guwa ing North Shore Cayman. Gampang diakses lan menarik banget.

Apa sing kudu dituku

Dolar Pulau Cayman (KYD) minangka unit mata uang sing paling dhuwur nomer sanga ing ndonya lan unit dolar paling larang; ati-ati lan mesthi ngerti yen sampeyan mbayar CI utawa dolar AS!

Wiwit 1972 Kepulauan Cayman duwe mata uang dhewe, sing unit dhasar minangka dolar, sing diterbitake ing cathetan kanthi denominasi CI $ 100, 50, 25, 10, 5 lan 1 lan dhuwit recehan sing regane sen 25, 10, 5 lan 1. Dolar CI duwe kurs tetep karo dolar AS CI $ 1 padha karo US $ 1.22. Utawa, dolar AS padha karo CI $ .82.

Dolar AS minangka umume lan biasane ditampa dening hotel, restoran, lan toko kanthi tarif siji Dolar AS kanggo saben sen Kepulauan Cayman 80, kanthi owah-owahan biasane diwenehake ing dolar Cayman Island.

Umume blanja ing George Town lan Pitu Mile Pantai ing Grand Cayman.

Caymanite yaiku watu semi-larang regane Kepulauan Cayman dhewe.

Coral Ireng asring digunakake ing perhiasan kene.

Kue Rum saka Tortuga Rum Company misuwur banget karo para pengunjung ing Grand Cayman.

Ana akeh toko turis sing sampeyan bisa tuku kaos, topi, kartu pos, lan liya-liyane. Aja tuku sifir laut; pantai cukuran luwih nyenengake, lan luwih murah.

biaya

Meh kabeh kudu diimpor lan tundhuk pajak impor 20% (kadhangkala luwih dhuwur, gumantung karo produk); panganan lan barang liyane sing larang regane.

Apa sing arep dipangan

Pengaruhe kuliner ing pirang-pirang wilayah dibayangke ing masakan Cayman. Spesialis lokal kayata iwak, penyu, lan koncone enak lan asring ora larang amarga ora perlu diimpor. Kanthi luwih saka restoran 150, ora mangan kanthi apik ing Pulo Cayman bisa uga nyakup mangan lima bintang lan uga papan sing luwih santai ing sangisoring bintang, utawa malah acara sing ana tema. Saka panganan laut tradisional Caymania menyang Karibia nganti Thailand nganti Italia lan New World, para mangan sing ngerti mesthi golek panganan sing cocog. Opsi liyane sing nyenengake kalebu kapal pesiar makan ing catamaran mewah lan uga kapal dhuwur sing asli.

Nalika ing Cayman, takon driver driver sampeyan kanggo Jerk Stand lokal (nyoba), lan uga takon papan wisata sing disaranake. Jumlah Gluten Free, Organic, lan Kosher Food kasedhiya ing pasar lokal, hubungi komunitas Yahudi Cayman kanggo Shabbat Dinner.

Nggoleki panganan budget ing pulo Cayman kadhangkala bisa dadi tantangan amarga biaya regane luwih dhuwur tinimbang negara liya kalebu negara gabungan. Umume restoran larang. Nanging, isih ana sawetara pilihan sing bisa dipangan kanggo sembrono.

Sembarang panganan restoran bisa larang ing Grand Caymen, sanajan panganan sing cepet.

Apa sing kudu diombe

Alkohol larang ing pulo-pulo, malah saka toko omben-omben.

Toko minuman keras ing 22: 00, lan biasane ditutup dina Minggu.

Pengunjung sing mabur menyang Kepulauan Cayman bisa nggawa salah sawijining botol 1 roh bebas tugas, botol anggur 4 utawa sampanye, utawa siji bir 12 bir saben wong 18 umur utawa luwih lawas. Meluake sangu kewajiban iki bakal nyebabake pajeg gedhe kanggo kakehan barang.

Pelbagai macem-macem pondokan ngombe lokal ing rega lan basis konsumen isih kabeh bisa ngrasakake rasa Island.

Endi turu

Kursi cukup akeh nanging luwih larang regane, malah ana ing rong pulo sing luwih cilik. Ana sawetara resor mewah sing ana regane, uga pilihan liyane sing luwih murah. Kajaba iku, biaya panganan lan omben-omben dhuwur ing Cayman, nanging akeh pengunjung tetep ing kondominium kanthi fasilitas pawon lan njupuk kesempatan ing pasar kelas pertama lan juru masak lan barbecue ing pantai.

Cayman ora dikenal kanthi resor kabeh, nanging ana rong gaya Karibia sing luwih cilik sing menehi pilihan iki.

Mayoritas hotel lan resor ing Grand Cayman, ing endi hotel utama "jalur" yaiku Pantai Telung Pitu, sing dadi pirang-pirang hotel chain lan pirang-pirang kondominium. Pante Mile Pitu minangka pantai umum, dadi sampeyan bisa mlaku ing pante kabeh.

Pinggir Pantai Telung Pitu ana sawetara resort menyelam lan, ing Wétan Timur, akeh omah lan villa pribadi, uga sawetara resor lan wisata sing luwih seneng liburan sing luwih tenang.

Little Cayman fokus ing liburan nyilem lan duwe pesona unik, uga sawetara nyilem paling apik ing ngendi wae.

Ora ana kemah ing pulo kasebut lan kemah langka kajaba ing Paskah. Ana tradisi Paskah ing antarane wong-wong Caymanian sing camping ing pantai.

Yen sampeyan pengin njelajah Kepulauan Cayman, panginepan larang regane ing Grand Cayman, nanging Nyewa Percutian minangka pilihan sing luwih murah.

Situs web pariwisata resmi ing Kepulauan Cayman

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kepulauan Cayman

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]