jelajah pulo solomon

Kepulauan Solomon, Melanesia

Jelajahi Kapuloan Solomon sing kapuloan Pasifik Kidul ing sisih wétan Papua New Guinea. Dheweke manggoni lokasi strategis ing rute segara ing antarane Samudra Pasifik Kidul, Laut Salomo, lan Segara Karang.

Kepulauan Solomon minangka negara pulo sing amba lan jarak ing antarane pulo paling kulon lan sisih wétan kira-kira 1,500km (930 mi). Kepulauan Santa Cruz

Kepulauan Solomon dipercaya wis dienggoni wong Melanesian nganti pirang-pirang taun. Dipercaya manawa para pemula ujar Papuan wiwit teka ing sekitar 30,000 SM. Penutur Austronesia tekan circa 4,000 SM uga nggawa unsur-unsur budaya kayata kayak sing nyerang. Ing antarane 1,200 lan 800 SM kasebut para leluhur Polinesia, masarakat Lapita, teka saka Kepulauan Bismarck kanthi keramik karakteristik kasebut.

Nusantara Kapuloan Solomon minangka bagéan saka rong ekoregsi terestrial sing béda. Umume pulau kasebut minangka bagéan saka ekoregion alas Kepulauan Solomon. Hutan iki kena pengaruh gedhe saka kegiatan perhutanan. Kepulauan Santa Cruz minangka bagéan saka ekoregion alas udan Vanuatu, bebarengan karo Nusantara ing Vanuatu. Luwih saka variasi orkid lan kembang tropis liyane ing 230. Pulo-pulo kasebut ngemot sawetara gunung geni sing aktif lan dorman karo Tinakula lan Kavachi sing paling aktif. Titik paling dhuwur yaiku Gunung Makarakomburu, ing meter 2,447. Akeh tol karang cilik sing ana ing wilayah kasebut.

Ikon laut khatulistiwa iku lembab banget sajrone taun, kanthi suhu 27 ° C lan suhu ekstrem utawa cuaca. Juni liwat Agustus yaiku periode sing adhem.

Kepulauan

  • Wilayah paling lor; kalebu Kepulauan Keuangan lan Kepulauan Shortland uga Choiseul dhewe
  • Kapuloan Florida lan Russell
  • Guadalcanal (Honiara). Pulo utama kanthi ibukutha lan bandara utama
  • Kapuloan Georgia Anyar
  • Malaita
  • Renell lan Bellona
  • Pulo San Cristobal iki uga diarani Makira
  • Pulo Santa Cruz kapuloan cilik ing sisih wétan kidul, cedhak karo Vanuatu tinimbang ing papan liya ing Solomons
  • Santa Isabel ing ngendi kontak Eropa pisanan digawe karo Kepulauan Solomon

kutha

  • Honiara Ibukutha Kapuloan Solomon - Provinsi Guadalcanal
  • Provinsi Gizo Western
  • Provinsi Auki Malaita
  • Pulo Noro New Georgia, Provinsi Kulon
  • Pulo Ger Gerbang Anyar, Munda
  • Kapuloan Yandina Russell, Provinsi Tengah
  • Provinsi Tulagi Tengah
  • Buala Santa Isabel, Provinsi Isabel
  • Provinsi Kirakira Makira-Ulawa
  • Provinsi Lata Temotu
  • Provinsi Taro Choisel
  • Tigoa Renell lan Provinsi Bellona

Bandara Internasional Honiara dumunung 8 kilometer sisih wétan ibukutha,

Kapal pelayaran sok-sok ngunjungi Honiara lan provinsi njaba minangka bagian saka tur sing dijadwalake. Biasane ora bisa nggunakake kapal kasebut minangka salah sawijining cara transportasi menyang utawa saka negara kasebut.

Yacht rekreasi rutin ngunjungi Kepulauan Solomon, akeh tetep kanggo wektu sing nyenengake kanggo nyenengake lan njelajah akeh pulau, pulau karang lan laguna sing ayu.

Amarga tata letak negara, Solomon Islanders digunakake banget kanggo lelungan ing segara lan ing kasus paling, iki minangka cara lelungan sing luwih disenengi. Sanajan iki ora bisa dadi cara paling cepet menyang dalan sing dituju, lelungan liwat segara bisa dadi apik lan bisa ngliwati wilayah sing luwih murah. Minangka umume nawakake fasilitas dhasar, luwih murah tinimbang lelungan kanthi udhara.

Pulo-pulau kasebut dadi luwih saka pribumi 120 Melanesian basa, karo umume warga sing nganggo Pidgin Melanesian lokal minangka lingua franca. Basa Inggris minangka basa resmi, nanging mung digunakake 1 utawa 2% saka populasi.

Salah sawijining kegiatan sing paling populer ing Kepulauan Solomon yaiku nyilem scuba. Minangka bagéan saka Triangle Coral, Solomons nawakake sawetara nyilem paling apik ing pasif kidul. Ana siji operator lokal ing Honiara sing nawakake lelungan dina menyang pulo sing ana ing pesisir lan pesisir pantai menyang pantai Bonegi sing misuwur banget. Kajaba iku, rong operator ing dhuwur pesawat nawakake lelungan kanthi macem-macem dawa saka 7 nganti 14 dina njelajah wilayah sing luwih adoh ing Solomons. Ana uga operator ing Munda, Gizo lan Uepi, kanthi sawetara operasi cilik sing kasebar ing pulo terpencil. Sumber informasi sing apik yaiku Biro Pengunjung Kepulauan Solomon.

ATM kasedhiya ing Honiara. Australia dolar ditampa ing sawetara hotel lan resort.

Umume pendhudhuk gumantung karo tetanen, mancing, lan perhutanan paling ora sithik kanggo rezeki. Umume barang-barang sing diprodhuksi lan minyak kudu diimpor. Pulo-pulo iki akeh sumber daya mineral sing durung ana kayata timah, seng, nikel, lan emas. Nanging, kekerasan etnik sing parah, penutupan perusahaan bisnis utama, lan perbendaharaan pemerintah sing kosong nyebabake kekirangan ekonomi sing serius. Tanker ngirimake bahan bakar penting (kalebu kanggo generasi listrik) wis dadi sporadis amarga ora bisa mbayar pamaréntah lan nyerang kapal. Telekomunikasi diancam dening non-mbayar tagihan tagihan lan ora duwe staf teknis lan pangopènan, akèh sing wis lunga saka negara kasebut.

Apa sing kudu diombe

Sanajan ora ana umur sing tuku legal kanggo omben-omben alkohol, umur ngombe legal iku 21.

Sanajan ora larang, internet mobile alon banget. Kertu SIM prabayar gratis kasedhiya saka Kami Telekom lan BMobile. Coba dingerteni manawa BMobile paling murah, nanging uga duwe jangkoan sing kurang. Sawetara papan ing Honiara bakal duwe wifi gratis.

Situs web pariwisata resmi Kepulauan Solomon

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kepulauan Solomon

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]