Jelajahi Republik Dominika

Jelajahi Republik Dominika

Jelajahi Republik Dominika, a Caribbean negara sing duwe rong pertiga wétan ing pulo Karibia Hispaniola. Siswa siji sisih kulon Hispaniola dikuwasani negara ing Haiti. Ing sisih lor ana Samudra Atlantik Lor, dene Segara Karibia ing sisih kidul.

Minangka bagéan saka Karibia Republik Dominika duwe Samodra Atlantik Lor sing ana ing sisih lor lan Segara Karibia ing sisih kidul. Dumunung ing pulo Hispaniola lan manggoni rong pertiga ing sisih wétan pulo nalika Haiti ngrebut katelu sisih kulon.

Sawise nggayuh kamardikan ing 1844 Republik Dominika bertahan pirang-pirang taun nganti aturan sing ora dadi wakil nganti Joaquin Balaguer dadi presiden ing 1966 nyekel jabatan nganti 1996. Dina iki pemilihan umum ditindakake lan Republik Dominika saiki duwe ekonomi sing nggumunake lan cepet kanthi pariwisata sing main peran gedhe.

Kanggo pariwisata petualangan negara Karibia iki nawakake macem-macem deso sing kalebu alas tropis, eksposur pasamuan gurun, jembar alpine lan rawa paya sing akeh uwabe. Iki minangka papan kanggo dolanan trekkers, penggemar mancal gunung lan junkies olahraga olahraga.

Teluk sisih lor lan wétan karo akeh resor mewah nanging Republik Dominika akeh sing luwih disedhiyakake. Ana musik Karawitan lan tarian sing apik, panganan lan ngombe endah, game baseball lokal sing populer, lan arsitektur kolonial sing luar biasa ditemokake ing ibukutha Santo Domingo Zona Kolonial. Ana uga tanduran sawernane gula, desa puyuh cilik lan mundur gunung sing apik kanggo njelajah lan nyenengake ing Jarabacoa lan Constanza. Yen sampeyan nggoleki liburan gratis sing ora direncanakake, mula Republik Dominika dadi papan!

Diselidiki lan dituntut dening Columbus nalika lungo pertama ing Desember 5th, 1492, pulau Quisqueya, sing dijenengake Columbus minangka La Hispaniola, dadi papan kanggo pambuwangan Spanyol Karibia lan daratan Amerika.

Pulo iki pisanan dienggoni dening Taínos, sawijining wong sing nganggo Arawakan sing tekan sekitar 10,000 SM.

Iklime yaiku laut tropis kanthi variasi suhu mangsan. Ana variasi musiman ing musim hujan. Pulo iki ana ing tengah sabuk angin topan lan kena badai abot wiwit wulan Juni nganti Oktober. Iki ngalami banjir lan lenga sing ora biasa.

Taman nasional

  • Taman Nasional Los Haitises
  • Taman Nasional Jaragua
  • Taman Nasional Armando Bermudez
  • Parque Nacional del Este
  • Taman Nasional Jose Del Carmen Ramirez
  • Taman Nasional Isla Cabritos
  • Taman Nasional Sierra del Bahoruco
  • Taman Nasional Monte Cristi
  • Parque Historico La romana

Sing paling apik kanggo wisata ing Republik Dominika

  • pantai ing Punta Cana
  • Santo Domingo - Ibukutha.
  • Punta Cana
  • Higüey
  • San Pedro de Macorís
  • Juan Dolio
  • Puerto Plata
  • La Vega
  • Paraíso
  • Santa Bárbara de Samaná
  • Santiago de los Caballeros
  • Sosúa
  • Río San Juan
  • La Romana
  • Bayahibe
  • Desa Bonao - terpencil desa
  • Cabarete
  • Dominicus
  • Jarabacoa
  • Las Terrenas
  • Constanza
  • Las Galeras
  • Miches
  • Bahia de las Aguilas
  • Playa Bonita
  • Pesisir Republik Dominika sing paling terpencil

Bandara utama yaiku:

  • Samana, uga dikenal minangka "El Catey", ing antarane kutha Nagua lan Samana ing pesisir sisih lor.
  • Samana, uga dikenal minangka "Aeropuerto Internacional Arroyo Barril" ing antarane Sanchez lan Samaná
  • Bandara "La Isabela" ing Santo Domingo, utamane kanggo penerbangan domestik nanging uga nampa sawetara penerbangan saka pulo Karibia liyane
  • La Romana ing pesisir kidul-wetan
  • Puerto Plata, uga dikenal minangka "Gregorio Luperon" ing pesisir sisih lor
  • Bandara Internasional Punta Cana ing sisih wétan, sing paling sibuk ing negara kasebut
  • Santo Domingo, uga dikenal minangka "Las Amerika" ing pesisir kidul cedhak kutha ibukutha Santo Domingo
  • Santiago uga dikenal minangka "Cibao International" ing Santiago de los Caballeros (kutha paling gedhe 2nd).
  • Constanza, bandara domestik menyang kabeh tujuan Dominika.
  • Barahona, uga dikenal minangka "Aeropuerto Internacional María Montez" bandara iki dibukak nalika ana lindhu ing Haiti, kanggo nggawa pitulung utama kanggo wong Haiti.
  • Cabo Rojo, Pedernales, mung dienggo domestik, sing cedhak karo fasilitas plabuhan Cabo Rojo.

Basa resmi Republik Dominika yaiku Spanyol. Sampeyan bakal nemokake sawetara warga dwibahasa Spanyol-Inggris, utamane ing Santo Domingo lan wilayah turis.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Republik Dominika

  • Kayak Limón. Proyek Ekotourisme Kayak.
  • Saben akhir minggu ing wulan Februari akeh kutha Dominika sing arep ngrayakake karnaval. Sampeyan bakal duwe arakan-arakan lan pesta gedhe ing dalan-dalan, kanthi akeh panganan lan warung sing adol alkohol. Perayaan paling gedhe ditindakake ing Santo Domingo, Santiago, la Vega. Kutha-kutha sing luwih cilik ngrayakake karnaval uga. Aja menyang perayaan karnaval ing lapangan, amarga mung diatur kanggo turis. Luwih menyang perayaan lokal ing Santiago utawa Santo Domingo.

Salah sawijining papan sing paling apik ing Distrik Kolonial Santo Domingo sing bakal dituku yaiku sawetara ruangan ruangan ruangan ruangan dawa, ing El Conde Street. Iki nawakake kabeh saka vendor dalan (ora disaranake kanggo mangan) iki kanggo ngilangi sandhangan merek jeneng kanthi rega sing murah. Ana sawetara restoran ruangan sing apik banget sing dadi papan sing sampurna kanggo nonton lan ngombe Presidente (bir sing paling populer).

Sajrone awan, uga ana sawetara toko turis sing sampeyan bisa tuku hadiah murah kanggo kulawarga bali menyang omah kalebu lukisan asli lan perhiasan sing apik. Ana uga toko cerutu sing apik banget ing pungkasan mall ing sisih ngarep katedral. Nanging sandhangan, umume banget ekonomi lan asring kwalitase. Umume rega bisa dirundingake. Dolar AS ditampa ing paling wilayah.

Sampeyan uga bisa tuku barang ing toko lokal. Kabeh kutha utama duwe lurung-lurung sing beda-beda karo toko, mall utawa toko gedhe sing bisa tuku macem-macem jinis dhuwit sawetara piso.

Panganan ing Republik Dominika khas Caribbean beya, kanthi akeh woh tropis, beras, kacang, lan panganan laut. Vendor buah uga saiki wis akeh. Dheweke ora mung adol kabeh buah; dheweke uga banjur motong lan nyiyapake, supaya sampeyan bisa langsung mangan.

Coba ombenan lokal

  • Bir: Presidente, Brahma, Bohemia
  • Rum: Brugal, Barcelo, Bermudez, Macorix, Siboney, Punta Cana.
  • Mama Juana: campuran kulit lan tanduran kanggo ngombe rum, anggur lan madu.

Kajaba iku, omben-omben sing diimpor liyane kasedhiya kanggo tuku - paling ora ing kutha-kutha lan kutha-kutha, mula ora kasedhiya kaya ing deso.

Aja ngombe banyu lokal lan mung ngombe banyu utawa wedang liyane. Penting kanggo para pengunjung tetep dihidrat kanthi iklim sing lembab lan panas.

Keracunan srengenge lan srengenge minangka resiko gedhe. Srengenge katon padhang ing kene. Gunakake sunblock paling ora SPF30. Wates cahya srengenge.

Dominika pancen wong sing rukun lan tentrem. Usaha kanggo ngomong basa Spanyol minangka tandha-tandha sing apik kanggo masarakat lokal. Dadi sopan, nuduhake rasa hormat, lan tumindak kanthi apik kanggo ngucapake basa lan sampeyan bakal dianggep kanthi becik nalika sampeyan njelajah Republik Dominika.

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Republik Dominika

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Republik Dominika

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]