Jelajahi Kingston, Jamaica

Jelajahi Kingston, Jamaica

Jelajahi Kingston, tkang ibukutha ing Jamaika mapan ing pesisir kidul kidul pulo. Ana rong bagean utama ing kutha iki: 'downtown' lan 'uptown,' uga diarani minangka 'New Kingston.' Kingston sawetara wektu mung kutha Jamaika lan isih dadi ibukota komersial lan budaya. Sampeyan bakal sok dong mirsani manawa kutha kasebut ditugasake kode pos sing padha, (Kingston 5, Kingston 10, lan sapiturute) minangka perwakilan sing apik babagan kutha sing mligi gedhe, utamane kanggo pulo kayata Jamaika.

Bandara Internasional Norman Manley dumunung ing sisih wetan kidul pulo, sing nyawang Pelabuhan Kingston ing semenanjung Palisadoes.

Kingston Tinson Pen Ana bandara cilik sing luwih cedhak karo pusat kutha nanging ora ana layanan penumpang sing dijadwalake kanthi rutin.

Kingston duwe sistem bis sing ekstensif lan modern. Perusahaan Transiturban Urban Jamaica (JUTC) nglakokake sistem bus kanggo pamrentah, dene kontraktor swasta uga ngetrapake rute sing padha. Ana uga minibus lan taksi rute sing larang regane. Yen ragu-ragu, takon driver bis babagan golek ing endi wae utawa ing kana golek bis tartamtu; umume dheweke mbiyantu banget.

Transit umum umume ngliwati siji utawa luwih saka telung pusat transportasi pusat.

Downtown (Parade lan Pusat Pengangkutan Downtown). Tahan tas sampeyan minangka nyolong cilik bisa kaya ing metropolis gedhe.

Pusat Pengangkutan Pokok Pokok Half-modern (HWT) sing paling modern ing Kingston umume wilayah sing luwih aman, nanging kurang bis.

Cross Roads sing hub sing luwih lawas ora bisa disaranake kanggo turis.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Kingston, Jamaica.

Museum Bob Marley, 56 Road Hope. Bukak Mon-Sat, Wisata 1hr pungkasan, kalebu film 20min. Wisata pertama diwiwiti ing 9: 30am lan demo pungkasan ing 4pm. Kapenuhan ton memorabilia lan barang-barang pribadi Bob Marley, museum kasebut kudu disenengi para penggemar. Museum kasebut minangka salah sawijining daya tarik amarga wis tau dadi omah lan studio rekaman Bob Marley. Omah kasebut minangka situs sejarah sing wis dijaga, saéngga malah bolongan peluru saka upaya pembunuhan Bob Marley tetep. Dheweke urip ing kene nganti tiwas ing 1981. Saben pengunjung bakal ditambahake menyang demo nalika mlebu.

Galeri Nasional Nasional Jamaika, 12 Samudera Blvd. Tues. tumuju ganjil 10 AM menyang 4: 30 PM, Jum. 10 AM menyang 4 PM, Sat. 10 AM menyang 3 PM. Museum iki nduwe karya seni dening Jamaika saka saindenging sejarah, saka India Taino pribumi liwat jaman kolonial sing bakal ditindakake para seniman modern. Galeri nduwe pameran Nasional Visual Arts taunan, sing diwiwiti ing 1963 minangka cara kanggo promosi seni pasca kolonial lan nampilake karya seniman mundhak saka Jamaika. Ragad mlebu dilebokake ing sajrone pameran

Port Royal. Sawise dikenal minangka "Kutha paling apik lan paling ala ing saindenging jagad", Pelabuhan Royal minangka salah sawijining kutha lanun ing abad 17th. Lanun paling misuwur sing dilakokno saka Port Royal yaiku Sir Henry Morgan sing ngrampog kapal Spanyol sing mlaku ing Caribbean. Kutha iki makmur amarga pirate ngempalaken bandha, nanging ana gempa bumi kuat ing wulan Juni 7, 1692 nglelepake kapal ing pelabuhan lan mateni akeh wong amarga gempa kasebut mindhah akeh kutha menyang segara. Kacaritakake manawa gempa kasebut disebabake dening Gusti Allah dhewe kanggo ngukum para wong jahat ing Port Royal. Bencana iki mbantu netepake Kingston minangka ibukutha anyar, lan akeh sing isih urip saka gempa kasebut pindhah menyang Kingston. Sanajan umume bangunan ing plabuhan saiki dudu bangunan asli, tembok Benteng Charles wis dilestarekake wiwit dibangun maneh rong taun sawise gempa, Gereja Saint Peter dibangun ing wiwitan abad 18th, lan reruntuhan Fort Rocky tetep. Ana uga museum kanggo sinau luwih lengkap babagan sejarah lan ndeleng artefak wiwit jamane.

Devon House, 26 Jalan Raya. Mansion mbukak Mon. menyang Sat. saka 9: 30 AM nganti 5 PM, pekarangan saka 10 AM nganti 6 PM, lan kebon kebun dibuka saben dina saka 9: 30 AM menyang 10 PM,. Salah sawijining conto arsitektur Jamaika, House Devon dibangun dening George Stiebel, jutawan ireng pertama bangsa. Umume prabot interior ora asli, nanging njunjung gaya omah gedhong 19th Century. Plataran kasebut nduweni toko kerajinan, sawetara restoran, lan toko es krim sing paling misuwur ing pulo kasebut.

Mugi Taman Botani. Bukak saben 8: 30 AM menyang 6: PM 30. Taman Botani paling gedhe ing Karibia. Taman kasebut entuk jeneng saka wong lanang sing Richard Hope sing mbantu nangkep Jamaica kanggo Great Britain lan diwenehake properti kanggo menehi pitunjuk kanggo dheweke setya karo Crown. Gratis.

Zoo Muga-muga, (Ing jejere Kebon Botanical). 10 AM menyang 5 PM. J $ 20.

Museum Arawak (Museum Taino). Museum cilik kanthi artefak lan informasi babagan penduduk asli pulo kasebut, yaiku wong India Arawak (utawa Taino).

Museum Kerajinan lan Teknologi Rakyat. Museum cilik kanthi piranti piranti musik, piranti musik, lan alat tetanen sing digunakake ing Jamaika.

Jeruk Cay. Pantai ing pesisir Port Royale kudu njupuk prau saka nelayan Port Royal utawa hotel menyang pulau. Pulo misuwur minangka lokasi kanggo adegan akhir ing The Harder they Ayo. Titik pesta ing akhir minggu kanthi panganan lan omben-omben sing kasedhiya kanggo tuku, luwih sedate lan asring sepi ing dina minggu. Sampeyan bisa kemah sewengi yen sampeyan wis siyap milih dina esuk, nanging ati-ati, amarga ora bisa nglangi menyang pesisir!

Taman Emansipasi. Nawarake konser gratis ing mangsa panas lan nalika Natal.

Putt lan Play. Nawakake tabel golf lan kolam renang miniatur.

Pasar Koronasi Parade nalika akhir minggu, ing ngendi sampeyan bisa tuku woh lan sayuran saka seberang pulo. Babagan kasebut ana ganggu nalika pungkasan wulan Mei lan nalika ana rencana kanggo mbangun maneh, pedagang wis sementara pindhah menyang wilayah liyane.

Jamaica kondhang amarga saos panas, lan bahan utama yaiku Scotch Bonnet Pepper, ditemokake ing saindenging pulo. Pasar pasar duwe pilihan saos sing apik banget, saka pirang-pirang produser.

Wêdakakêna bumbu. Gawe pitik awakmu dhewe yen mulih.

Sampeyan kudu nyoba

  • Jerk, kari, fricasseed utawa coklat godhok daging babi, daging babi utawa iwak
  • Iwak ngirit - Ngelingake, pedhes!
  • Ackee lan saltfish (codfish) - sajian nasional Jamaika
  • Kambing (kambing)
  • Woh: Mangga, tebu, paw-paw (papaya), jambu batu, june plum, nangka, apel bintang, guinep, naseberries ...
  • Jagung panggang
  • Kancing Bammy. Kue diameter diameter 5 sing digawe saka sampeu.
  • Patty saka bakery. Ing Liguanea ana restoran vegetarian / vegan patty, ing sisih parkir saka Wendy
  • Es krim
  • Ngombe Roti Abang lan Rum Appleton. Yen sampeyan wis entuk ringkes, coba sawetara rum putih putih Wray & Nephew (warga lokal diarani minangka "wong putih"): minuman sing biasane ana ing buktine 180.

Ana uga banyu klapa, jus tebu, sorrel (mung dileksanakake ing wayah Natal), Irlandia Moss, lan minuman asam jawa utawa kopi Jamaican Blue Mountain asli (miturut para ahli, yaiku panganan sing paling apik, paling larang lan paling gedhe sing dialami kopi ing jagad). Sampeyan bisa entuk kacang premium saka Rum, Panggang lan Royals ing komplek Devon House.

Kingston dadi host akeh klub gedhe. Ditemokake ing New Kingston, ana akeh klub sing pesta nganti jam esuk.

Apa sing kudu ditindakake ing Kingston

  • Pagunungan Biru (Jamaika). Ngatur pendakian sewengi Blue Mountain. Akeh klambi sing bakal teka lan nggawa sampeyan saka kutha kanthi biaya tambahan.
  • Dolan maring Gap Cafe lan Stroberi Hill ing Pagunungan Biru
  • Pantai Hellshire - Rasa pengalaman pengalaman pantai pantai asli Jamaika sing asli
  • Lime Cay - pantai pulau sing ora kepenak karo kesempatan snorkeling, bisa diakses saka Port Royal kanthi murah liwat kapal nelayan utawa kanthi prahu fancier sing luwih larang saka Morgan's Harbour Hotel
  • JABLUM - pabrik kopi Jamaica Blue Mountain
  • Port Royal - tilas kutha bajak sing wis dirusak kaping pindho dening lindhu minangka papan sing apik kanggo ngendhokke lan duwe bir utawa ngunjungi museum lan sinau babagan sejarah pembajakan
  • Portland (Jamaika) - ngliwati Pagunungan Biru.
  • Ocho Rios ("Ochi") - mung 4 jam kanthi mobil minibus / rute. Esuk langsung mundur saka Pusat Pengangkutan Downtown lan ora langsung (liwat Port Maria) saka HWT
  • Teluk Montego - kira-kira jam 4 saka Kingston saka Downtown Transport Center.
  • Port Antonio - njupuk taksi minibus / rute langsung saka HWT.

Situs web pariwisata resmi Kingston

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kingston

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]