jelajahi Shanghai, China

Jelajahi Shanghai, China

Jelajahi Shanghai kanthi pedunung luwih saka 23 yuta (kanthi luwih saka 9 yuta migran), yaiku metropolis paling gedhe lan tradisional ing Mainland China.

Shanghai minangka kutha paling gedhe lan sejahtera ing Jauh Timur sajrone 1930. Ing taun-taun kepungkur, 20 wis dadi kutha sing apik kanggo turis saka saindenging jagad. Donya maneh wis nate mirsani kutha kasebut nalika dadi tuan rumah 2010 World Expo, nyathet jumlah pengunjung paling gedhe ing sejarah acara kasebut.

Distrik

Shanghai dipérang dadi loro ing kali Huangpu. Divisi paling dhasar ing wilayah kasebut yaiku Puxi West kali, lawan Pudong, Timur kali. Kaloro istilah kasebut bisa digunakake kanthi umum kanggo kabeh sing ana ing pinggir kali, nanging asring digunakake ing pangerten sing luwih sempit ing endi Puxi iku luwih tuwa (wiwit abad 19th) tengah ing kutha lan Pudong massa dhuwur anyar - Mbangun pembangunan liwat kali wiwit 1980. Waca liyane babagan distrik Shanghai.

Shanghai minangka campuran Timur lan Kulon sing apik banget. Nduwe omah shikumen bersejarah sing nyampur gaya omah Tiongkok kanthi hiasan desain Eropa, lan iki kalebu salah sawijining koleksi bangunan Art Deco sing paling sugih ing donya. Amarga akeh konsesi (kabupaten sing ditemtokake) kanggo kekuwatan Kulon sajrone abad 20th, ing pirang-pirang papan kutha kasebut nduweni rasa kosmopolitan. Ana kabeh saka gaya Parisian klasik, kanggo bangunan gaya Tudor sing menehi bangunan ing basa Inggris lan bangunan 1930 kaya ing New York or Chicago.

Ana pitutur sing lunga, "Shanghai dadi swarga kanggo wong sugih, neraka kanggo wong miskin," Wong-wong saka segara ing China padha kumpul menyang Shanghai - kabeh wong sing padha golek pakaryan kanggo tenaga kerja manual menyang lulusan Universitas sing kepengin miwiti karir utawa pengin urip ing kutha tempo sing apik. Nanging wong-wong sing apik uga ngeluh yen tuku omah dadi ora mungkin; rega wis skyrocketed ing sawetara taun kepungkur.

Umume area dharatan 6,340.5 ing kothak dhuwung kothak bunder, kanthi duwur rata-rata tingkat ndhuwur mung 4m. Welasan skyscraper anyar sing wis dibangun ing taun-taun pungkasan kudu dibangun kanthi tumpukan beton sing jero kanggo mungkasi supaya ora tenggelam ing lemah sing rata iki.

ekonomi

Shanghai minangka salah sawijining pusat industri utama China, sing main peran utama ing industri abot China. Wilayah zona industri minangka tulang belakang industri sekunder Shanghai.

Iklim Shanghai diklasifikasikake minangka subtropis lembab. Suhu musim panas ing wayah awan asring nyedhaki 35-36 ° C kanthi asor, mula tegese sampeyan bakal akeh klambi lan kudu ganti sandhangan. Ribut petir freak uga asring dumadi nalika musim panas, saengga payung kudu digawa (utawa tuku sawise teka), mung kanggo kasus kasebut. Ana sawetara risiko topan ing musim Juli-September, nanging ora umum.

Nyawang

Yen sampeyan pengin nginep ing Shanghai sajrone sawetara dina, Kertu Jiaotong Shanghai mesthi ana. Sampeyan bisa mbukak kertu kanthi dhuwit lan nggunakake ing bis, metro, Maglev lan taksi pajek, nyimpen kerusuhan tuku tiket ing saben stasiun metro lan tetep pangowahan bus lan taksi. Sampeyan bisa njaluk kertu kasebut ing sembarang stasiun metro / subway, uga sawetara toko sing nyenengake kaya Alldays lan KeDi Marts.

Dhiskusi

Basa asli penduduk lokal, Shanghainese, minangka bagean saka kelompok Wu saka basa Cina, sing ora saling ngerti karo basa Mandarin, Kanton, Minnan (Hokkien-Taiwanese) utawa bentuk liya saka basa Cina.

Nalika sampeyan luwih seneng nemoni speaker Inggris ing Shanghai tinimbang ing kutha Tiongkok liyane, nanging isih ora nyebar dadi luwih becik tujuan tujuan lan alamat hotel ditulis ing basa Cina supaya para driver taksi bisa nggawa sampeyan menyang tujuan sampeyan tujuan. Sanajan para mudha bakal sinau basa Inggris ing sekolah, amarga kurang prakteke, sawetara ora padha tetep ora sabar. Kajaba iku, yen sampeyan ngupayakake nyang-nyangan nyang toko, kalkulator bakal migunani. Sing dikandhakake, staf ing hotel sing luwih larang, atraksi turis utama lan pendhudhuk liyane sing ngrampungake khusus kanggo wong asing umume nganggo basa Inggris sing bisa ditampa.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Shanghai, China.

Sing arep mlebu ing Shanghai gumantung banget karo wektu lan kapentingan sampeyan. Delengen Shanghai kanggo pemisik pisanan kanggo jadwal conto.

Taman Yuyuan. Kanggo rumangsa saka China taun sadurunge sing dimuat karo arsitektur klasik klasik (para pedagang tanpa wates sing ana ing njaba kebon bisa nyebabake frustasi, mula aja teka ing kene mikir 'katenangan').

Arsitektur Klasik (Kulon). Kanggo rasa 1920s Shanghai, pindhah menyang bangunan gedhung lawas The Bund utawa Konvensi Prancis - akeh banget sing bisa didaftar ing kene! Sawetara bagean sing paling apik yaiku ing dalan Hunan Rd, Fuxing Rd, Shaoxing Rd lan Hengshan Rd. Wilayah kasebut cepet misuwur ing blanja ing Xinle Rd, Changle Rd lan Anfu Rd, kabeh uga duwe restoran sing apik.

Arsitektur modern. Sawetara struktur sing paling dhuwur lan paling apik ing Asia lan jagad bisa ditemokake ing pinggir Kali Huangpu ing Kabupaten Lujiazui Pudong. Loro sing nyebutake yaiku Menara Mutiara Oriental, salah sawijining struktur paling dhuwur ing Asia, sing menehi pengunjung kutha (macem-macem tur sing kasedhiya) utawa pertunjukan cahya (ing wayah wengi) saka ngisor (gratis), Menara Jin Mao, sing crita 88 ora ngganggu. behemoth, lan Pusat Keuangan Donya Shanghai. Elinga yen lantai 94th lan lantai 100th uga nawakake tampilan lan kesempatan fotografi sing padha. Diskon kasedhiya kanggo siswa ing 16 lan warga senior, lan gratis yen ulang taun.

Museum Shanghai, S sisih ing Dataran Rakyat. 9AM-5PM. Pameran kuno Bronze kuno pancen nggumunake. Pandhuan audio kasedhiya. Uga, asring pandhuan sukarelawan nyedhiyakake layanan gratis. Sawetara wong nganggo basa Inggris. Gratis.

Kuil. Sawetara sing paling populer yaiku Jade Buddha Temple, Temple Jing'an, Chenghuang lan Longhua Temple. Wong tuwa 70 lan luwih saka diakoni gratis ing Kuil Jade Buddha lan akeh museum. ID Paspor biasane dijaluk.

Menara Mutiara Oriental. Tengen ing tengah langit. Iki kudu ndeleng!

Bandar Water Zhujiajiao Zhu Jia Jiao sing apik banget yaiku desa banyu klasik, umure luwih saka umur 400 kanthi jembatan lima-jembatan ndudhuk Kali Cao Gang. Zhu Jia Jiao minangka kutha penting kanggo perdagangan lokal, ngirim barang mlebu lan metu saka terusan buatan manungsa menyang kali. Sawise udakara drive 40 menit saka kutha, sampeyan bakal teka ing Zhujiajiao-Town Water Purba. Dalan utama diantrekake karo toko lan restoran puyuh sing ngladeni favorit lokal. Sampeyan bisa mlaku-mlaku mbingungake dalan lan jembatan, lan numpak prau kanggo ndeleng residu saka desa banyu sing dilindhungi kanthi apik iki. Zhu Jia Jiao uga dadi papan kanggo loro candhi sing nggumunake, sing uga nambahake apike lan sejarah sing ana ing desa kasebut.

Apa sing kudu ditindakake ing Shanghai, China.

Ngombe ing omah teh. Dolan maring omah teh akeh ing Shanghai, nanging kudu waspada karo apus ing omah teh. Kanggo conto sawetara sirah menyang Yu Garden, nanging ora ana ing papan makan, luwih ing salah sawijining toko kopi sing adol. Muga-muga bisa adol, pamilik toko bakal njaluk sampeyan kanggo menehi conto kanggo teh. Sampeyan bisa mlebu - dheweke bakal menehi sing paling apik (utawa sing paling larang) kanggo wong manca kanggo ngrasakake. Yen sampeyan arep nggawe iki, dadi sopan lan tuku sithik saka tèh - nanging kudu takon rega sadurunge nyoba. ** Cathetan: Prices sing disebut mesthi dening jin1, sing padha karo kilogram utawa setengah kilo.

Seneng nedha bengi karo warga setempat. Nikmati dhaharan tradisional ing omah saka Shanghai lokal. Sinau babagan urip ing China lan delengen apa sejatine warga lokal. "Nedha bengi ing Shanghai" khusus ing iki, nalika AirBnB uga menehi sawetara pilihan.

Numpak prau ing kali. Ana akeh perusahaan sing nglakokake tur kali. Goleki salah sawijining sing luwih murah. Iki minangka cara sing apik kanggo ndeleng garis langit lan tebing sungai Shanghai lan foto sawetara apik. Pilihan sing luwih murah nanging kurang apik yaiku njupuk salah sawijining feri sing nyabrang kali kanggo pasangan yuan.

Lembah Happy Shanghai, 888 Linhu Rd. Taman Tema.

Taman hiburan Jinjiang, No. 201 Hongmei Rd (ing Distrik Xuhui, Line 1 menyang Taman Jinjiang).

Pantai Pantai Shanghai. Pantai Pantai Jinshan sing indah ana ing pinggir sisih lor Teluk Hangzhou, ing sisih kidul distrik Jinshan. Wilayah kasebut nggabungake pemandangan, minat lan hiburan sing apik kabeh, lan kasusun saka 2 kilometer persagi banyu biru, 120,000 kothak persagi emas lan dalan perak 1.7 kilometer. Saben musim semi, pantai Jinshan dadi kompetisi nglayang layang nasional lan turnamen voli pantai ing saindenging jagad; ing musim panas ewu pengunjung teka kanggo Festival Musik Fengxia. Pelayaran prahu, prahu cepet, bungee lan kegiatan 4-wheeling, papan iki uga dadi papan kanggo olahraga.

Kuil Jinshan Donglin, Shanghai Jin Shan Qu Dong Lin Jie. Kuil Jinshan Donglin, sing ana ing pinggiran kidul kidul Shanghai (Zhujing Town) nduwe sejarah sejarah 700, candhi kasebut direnovasi, lan minangka tampilan sing apik banget kanggo dideleng. Donglin Temple nduwe nilai artistik sing gedhe, dhuwur, lan telung Rekor Donya Guinness: Dewi Mercy lan Buddha Cloisonné paling dhuwur ing donya - Sudhana (5.4 m) lawang gangsa paling dhuwur ing lawang dunya-qian (20.1 m), Patung njero ruangan paling dhuwur ing donya - patung Guanyin Bodhisattva kanthi sewu tangan lan pirang-pirang kepala (34.1 m).

Poster lan Pusat Propaganda Shanghai (PPAC), RM. BOC 868 HUA SHAN RD SHANGHAI. Museum kasebut ing njero komplek apartemen ing kene. Kanthi sembarang nasib, penjaga kompleks bakal ngarahake sampeyan menyang arah sing bener. Museum kasebut ditemokake ing ruang paling ngisor bangunan B.). Daily10: 00-17: 00. Koleksi pribadi iki minangka pameran sing paling relevan lan ora diwatesi sing kasedhiya kanggo pengunjung sing kasengsem ing sekilas babagan politik lan seni Mao Mao era. Poster, kenangan foto, foto, lan uga poster karakter gedhe bisa ditemokake ing pameran putaran iki. Amarga alam kontroversial barang-barang sejarah sing disimpen ing kene, musium iki cukup angel ditemokake, lan ora diwatesi saka njaba. Musike goleki, musium iki duwe akeh peninggalan seni lan politik wiwit taun 20 abad kaping X.

Madame Tussauds Shanghai, 10 / F, Bangunan Donya Anyar, No.2-68 Nanjing Xi Rd. Madame Tussauds Shanghai, kudu liburan, cedhak pusat taman wong, Saka Nan Jing Road, jalan-jalan menyang West lan menyang People Park, sampeyan bisa ndeleng bangunan kasebut sawise njupuk dalan bawah tanah.

Shanghai Disney Resort, Pudong Xinqu, Shanghai Shi. Taman tema Disneyland paling anyar sing dibangun; dibukak ing wulan Juni 2016 lan nampilake benteng Disney paling gedhe ing donya. Taman iki umume diduweni dening pamrentah China; "Sankt Disney, Khusus Cina."

Open Com Comedy Club (Shanghai Comedy Club), 1 / F, Bldg A3, 800 Changde Lu, caket karo Changping Lu. Adegan komedi sing apik wis tuwuh ing Shanghai sajrone limang taun kepungkur. Selasa lan Minggu bengi mampir ing Shanghai Comedy Club kanggo nyekel komik lokal lan pelawak internasional.

Nindakake tukar basa. 11: 00. Saben esuk ing Xujiahui ana ijolan basa kanggo pamicara basa Inggris, Mandarin, lan Jepang. Biasane wong-wong 10-20 bakal teka ing saindenging jagad. Iki minangka cara sing apik kanggo ketemu lan ngobrol karo warga lokal! Gratis.

Apa sing kudu dituku ing Shanghai

Apa sing kudu dipangan ing Shanghai

Apa sing kudu diombe

Harga omben-omben ing kafe lan bar beda-beda kaya metropolis utama. Dheweke bisa murah utawa dadi penggemar anggaran nyata. Ana ranté internasional sing dikenal, kayata Starbuck lan Coffee Bean & Tea Leaf, uga sendhi jawa lan lokal sing populer kanggo gawe marem wong sing kepengin ngendhokke. Tipping ora dibutuhake, lan nalika ana sing bakal ngormati, akeh sing bakal ngoyak sampeyan ing dalan kanggo ngasilake dhuwit, kanthi mikir sampeyan wis lali! Pengunjung saka negara budaya & tax bar, yen mikirake pajak lan tip sing bakal dibayar ing omah, ora bakal ngombe yen larang regane larang banget, utamane kanthi rega taksi sing cukup kanggo njaluk sampeyan. !

Bir Tsingtao, Salju, lan Suntory akeh kasedhiya ing botol ing komplong. Merek asing utama diprodhuksi ing njero domestik lan merek cilik biasane diimpor. Ana uga bir lokal sing dikenal minangka REEB (bir dieja mundur). 711 lan Family Mart uga bakal nggawa Heineken, lan bir Jepang kaya Kirin lan Asahi. Taiwan Beer digunakake supaya kasedhiya. Cheers-In lan toko-toko liyane sing ana nggawa macem-macem alangan Belgian sing diimpor lan kerajinan Amerika, nanging luwih becik menyang salah siji saka telu KAIBA ing kutha kanggo seneng-seneng ing lingkungan sing pas karo sawetara panganan sing nyenengake kanggo boot.

Shanghai kapenuhan wengi bengi sing nggumunake, lengkap karo bar lan klub malam sing terjangkau sing bisa nggunakake energi kutha.

Ana pirang-pirang majalah kanggo Expats sing bisa ditemokake ing hotel lan restoran ekspat liyane sing nampilake acara lan bar, klub lan restoran paling apik ing Shanghai. Sing paling populer yaiku Smart Shanghai, Sing Shanghai, City Weekend, lan Time Out.

Tetep sehat

Aja ngombe banyu taping Shanghai kajaba wis digodhog utawa dadi proses pemurnian. Sanajan sampeyan tetep ing hotel lima bintang. Ngombe banyu cukup aman nalika wis digodhog; Nanging, banyu tunyuk uga bisa ngemot jumlah logam abot sing ora dicopot kanthi nggodhok. Nalika tuku banyu, sampeyan bakal nemokake merek kabeh banyu mineral. Merek Cheaper ana ing kabeh toko penak lan papan ing dalan. Yen sampeyan kuwatir babagan banyu sing wis dikepengini, priksa manawa segel kasebut wis dicenthang.

Dhiskusi

Kanggo pengunjung sing ora dienggo mlebu China alangan basa umume bisa dadi alangan paling gedhe, amarga kemampuan Inggris cenderung banget diwatesi ing kabeh nanging mung wisata paling gedhe lan panggonane wisata sing cocog kanggo para pengunjung manca. Belajar mandhiri kudu ngerti yen Shanghainese, dialek Wu, minangka basa pertama masarakat lan beda banget karo basa Mandarin, sanajan umume wong Shanghainese umur 50 ngomong basa Mandarin nganti siji gelar utawa liyane. Panggunaan Shanghainese minangka basa pertama facto 'kutha ora dieling-eling dening pamrentah lan panggunaane saya mudhun amarga ana akibat saka panggunaan basa Mandarin ing media massa lan panyebaran gedhe- wong-wong Tionghoa pindah menyang Shanghai kerja ing sawetara taun kepungkur.

Nanging, kanthi kabijakan pambukaan, kahanan wis saya tambah. Amarga Inggris wajib sekolah ing Cina, tambah akeh wong enom ngerti sawetara Dasar Bahasa Inggris. Yen sampeyan ilang, coba nyedhaki wong enom, kayata siswa sekolah tinggi utawa universitas lan kelet karo frasa dhasar; dheweke bisa uga nunjuk sampeyan ing arah sing bener. Ngomong kanthi alon, ucapake tembung sampeyan, lan yen ditolak, eseman sopan lan malah basa Inggris "Matur nuwun" bakal ditampa kanthi apik!

Panggonan sing cedhak karo Shanghai

Situs web pariwisata resmi Shanghai

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Shanghai

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]