Jelajahi Chichen Itza, Mexico

Jelajahi Chichen Itza, Mexico

Jelajahi Chichen Itza, kutha paling gedhe saka peradaban Maya pra-Columbian ing Semenanjung Yucatan Mexico. Iki minangka salah sawijining tujuan turis ing Mexico. Diwenehi status Situs Warisan Donya ing 1988 dening Situs Warisan Donya UNESCO lan bubar dipilih minangka salah sawijining Pitu Kaajaiban Donya Anyar.

Akeh turis sing ngunjungi Chichen Itza minangka perjalanan sedina, utamane saka Cancun luwih saka 100 miles. Situs arkeologi iki uga jam setengah saka Merida, ibukutha Yucatan. Komunitas Maya cedhak Chichen Itza wis ngembangake akeh situs sing apik kanggo para pengunjung seneng-seneng karo warisan Budaya Maya. Apike sampeyan ngunjungi lawatan kaping pindho menyang Chichen Itza lan gawe jadwal sewengi utawa loro supaya bisa nyenengi kabeh kegiyatan sing cedhak. Iki ngidini wektu kanggo ndeleng luwih saka mung bagean situs sing gedhe iki. Yen sampeyan nginep sewengi, teka menyang situs arkeologi sadurunge awan sadurunge srengenge banget panas, lan sadurunge umume para peluru awan isih teka. Iki taman sing gedhe lan biasane para pengunjung ing jadwal sing ketat, nimbang layanan pandhuan. Dheweke bisa ditemokake ing museum ing ngleboke lan regane apik banget lan regane. Yen kesel ing perusahaan, ora bakal ganggu yen sampeyan sebut manawa sampeyan pengin ngunjungi dhewe. Pandhuan bisa menehi informasi babagan turu ing wayah wengi ing situs kasebut.

Situs kasebut mbukak saben dina, 9-5.

Sajarah

Chichen Itza minangka pusat ziarah kanggo Maya kuno luwih saka 1,000. Cenote Suci (sumur sumur gamping utawa gamping alami) suci kanggo Gusti Allah Gurun kuno "Chac".

Babagan 987 panguasa wong Toltec sing pusat Mexico teka ing kene, lan karo sekutu Maya sing nggawe Chichen Itza minangka kutha sing paling kuat ing Yucatan. Panguwasa kasebut nyebutake minangka "Kukulcan", jeneng dewa Mesoamerican Feathered Dewa (uga dikenal minangka "Quetzalcoatl") lan Chichen Itza dadi pusat kanggo nyembah dewa kasebut uga. Luwih akeh bangunan sing dibangun ing kene kanthi campuran gaya Maya lan Toltec.

Babagan 1221 Maya mbrontak nglawan panguwasa Chichen Itza. Kutha iki ora ditilar, nanging nalika kekuwatan politik pindah ing papan liya nolak lan ora ana bangunan anyar sing dibangun. Alasan kanggo nilar pungkasan kutha ora dingerteni, nanging dokumen Spanyol nuduhake manawa kutha kasebut wis ditinggal nalika kedatangan.

Struktur Chichen Itza diwutahake ing alas lan alon-alon nganti tekan proyek arkeologi utama ing 1920. Wiwit saiki, akeh struktur kuno sing wis dibersihake lan dibalekake lan luwih akeh turis teka kanggo ngunjungi.

Nyawang

Ing situs sampeyan mlaku-mlaku. Nganggo sepatu lumampah sing rame, nganggep manawa sampeyan pengin nyoba munggah tangga undhangan watu sing atos. Skrin srengenge lan topi sing witing lebar bisa uga duwe ide. Kahanan sing sithik banget bisa digunakake ing wayah awan. Nggawa sepasang teropong, nyawang lintang lan manuk ora luar biasa ing wilayah kasebut. Uga, yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan komunitas lokal Mayan, masak, upacara agama, sistem tanggalan lan seni kuno; ngunjungi kutha-kutha cilik ing sekitar Chichen.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Chichen Itza, Mexico

Iki minangka vestiges peradaban sing nyenengake jaman kepungkur. Pandhuan sing lengkap sing ngomong babagan kabeh basa utama kasedhiya kanggo disewa ing kene, utawa download aplikasi buku pandhuan kanggo smartphone utawa sampeyan sinau kanthi nggunakake buku pandhuan lan peta.

Piramida Kukulcan utawa El Castillo - landmark paling misuwur ing Chichen Itza. Iki minangka piramida candhi sing darmabakti kanggo Dewa Feathered, Kukulcan. Iki dijenengi "Bèntèng". Patung Serpong Feathered mudhun ing sisih tangga tangga sisih lor, lan dipotong dening bayangan saka tiar sudhut ing musim semi lan equinox tiba.

Candhi ing njero Maya asring bakal nggawe piramida candhi anyar sing luwih gedhe ing ndhuwur. Arkeolog wis nggawe terowong sing ngidini tampilan candhi Kukulcan ing njeron. Bukak ing lawang ing sisih ngarep tangga sisih lor, lan sampeyan bisa munggah tangga ing njero ruangan sing cerah nganti tekan ruangan ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng Trono Jaguar King Kukulcan, ngukir watu lan dicet abang kanthi titik jade. Iki minangka pemandangan sing nggumunake, nanging pendhaki ing jambatan interior sempit bisa uga akeh kanggo claustrophobia.

Pasar Agung

Ballcourt gedhe - ana pengadilan 7 kanggo main balgame Mesoamerican ing Chichen Itza. Iki minangka paling gedhe lan paling apik banget, ora mung ing situs kasebut nanging ing Mesoamerica kuno.

Temple of Jaguars - Dilampirake ing komplek balcourt, kanthi jaguar watu, kolom ular wulu, lan mural ing njero.

Sweatbats - ana akeh struktur Zumbul che sing ditemokake ing situs Chichen Itza lan Old Chichen. Pelandengan Maya kasebut nduweni peran penting ing tradhisi spiritual Maya minangka papan kanggo ngresiki pikiran, awak, lan emosi, saéngga bisa melu energi spiritual murni.

El Caracol - candhi bunder ing platform persegi, uga suci kanggo Kukulcan, dadi pemerhatian astronomi.

Kuburan Imam Agung - versi cilik "Castillo" dadi makam kanggo salah sawijining pamrentah kutha.

Komplek Nunnery - Kraton kerajaan Chichen Itza bali sadurunge rawuh ing Toltec

Gedung Putih

House Deer

Panel tembok Tembok

Akab 'Dzib - kraton kanthi prasasti hieroglis

Xtoloc Cenote

Old Chichen - klompok bangunan lan candhi liyane sawetara menit mlaku saka tengah situs. Old Chichen wis kleru ing properti pribadi Hacienda Chichen lan ora mbukak kanggo kunjungan umum. Situs arkeologi Maya iki ing sisih kidul reruntuhan Maya sing asring dibukak. Minangka bagéan saka Maya Jungle Reserve and Alam Trails lan mbukak mung tamu Hacienda Chichen lan pengunjung kanggo nonton manuk lan jaran nunggang jaran. Saiki sawetara candhi Maya sing dibangun maneh dening INAH, kalebu:

  • Dhisikan Grup Seri
  • Kuil Phalli
  • Platform saka Penyu Agung
  • Kuil Burung Owl
  • Kuil Kethek

Cedhak yaiku:

Guwa Balankanche, ing ngendi pirang-pirang pottery lan brahala kuna bisa uga katon isih ana ing posisi nalika ditinggalake ing jaman Pra-Columbian.

Cenote Ik Kil Cenote sing apik dibukak kanggo masarakat kanggo swmming.

Ing wayah wengi:

Tampilake Cahaya & Swara. Tampilake sinar kasebut pancen luar biasa lan tahan kira-kira menit 30. Narasi mung ana ing basa Spanyol. Diakoni gratis, nanging sampeyan kudu nulis jeneng ing dhaptar tunggu kanggo njaluk kursi (yen ora, sampeyan kudu mlebu sawise sampeyan duwe tiket lan sampeyan kudu ngadeg, nanging pancen ora preduli ).

"Dongeng Langit Maya" - iki minangka acara planetarium kubah sing diasilake dening Chabot Space & Science Center ing Oakland California. Ditampilake ing basa Inggris lan Spanyol (gantian) ing Hotel Mayaland. "Mayan Planatarium" minangka bangunan anyar.

Apa sing kudu dilakoni ing Chichen Itza, Mexico

Yaxkin Spa (hotel Hacienda Chichen) nawakake ritual kaendahan sakabehe adhedhasar tradhisi Maya kuno.

Wilayah kasebut duwe kesempatan nonton manuk sing apik banget. Tamu ing Hacienda Chichen duwe akses menyang papan perlindungan hotel hotel lan tilase alam sing jembar.

Ana sawetara cenotes hebat, sinkholes banyu seger ing watu gamping, sing ditemokake cedhak karo Chichen Itza. Sawetara wong diubengi taman sing subur karo restoran, kamar mandi lan udan. Sajrone dina sing panas, cenotes nggawe cara sing apik kanggo nyegerake awan, awan lan istirahat.

Gurun Kukulcan Sajrone telung dina sing paling misuwur sing nyekseni The Descent of Kukulcan (ing 19th, 20th lan 21st Maret), Chichen Itza nglumpukake musik, tarian lan pertunjukan teater sing disusun ing njero situs, uga akses lawang.

Apa sing kudu dituku

Toh Boutique lan Maya Hut adol karo kerajinan, tekstil lan perhiasan Maya. Tuku ndhukung Yayasan Maya lan Program Konservasi Alam lan Penebunan Burung, nyayomi maneh wilayah kasebut lan nyegah mburu rusa ekor putih lan kewan liyane ing wilayah kasebut. Dheweke uga duwe tradhisi nari.

Vendor Vendor Random dumunung ing pirang-pirang daerah ing sekitar reruntuhan sing adol patung dewa Mayan, lukisan ing potongan kulit, obsidian, lan koleksi liyane. Dheweke bakal ngandhani yen sampeyan entuk biaya dolar kanggo entuk perhatian, nanging regane diganti nalika sampeyan negosiasi.

Apa sing arep dipangan

Hacienda Chichen. Nawakake pasugatan regional, internasional lan vegetarian, ing teras kolonial 16 Abad kaping X sing dibangun kanthi watu sing diukir Maya (diakoni saka situs arkeologi dening para penakluk Spanyol) sing nduwe kebon tropis sing subur. Sawetara sayur-sayuran lan woh-wohan thukul dening para pamilik ing pucuk kidul kebon.

Apa sing kudu diombe

Yen sampeyan njelajah Chichen Itza, kudu ngombe banyu sing akeh. Sing ora biasa karo tropis srengenge lan srengenge bisa uga nyebabake dehidrasi. Ana pirang-pirang ruangan refreshment ing situs arkeologi.

Situs web pariwisata resmi saka Chichen Itza

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Chichen Itza

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]