Jelajahi China

Jelajahi China

Jelajahi China, kanthi resmi dikenal minangka Republik Rakyat China minangka negara sing gedhe ing Asia Wétan (ukuran sing padha karo Amerika Serikat) kanthi populasi paling gedhe ing donya.

Kanthi pesisir ing Segara Wétan, Teluk Korea, Laut Kuning, lan Laut China Kidul, wates negara-negara 14. Cacah negara tetangga iki mung diwadhahi dening tangga teparo ing China sisih lor, Rusia.

"Aku dudu wong sing dadi kawruh. Aku pancen seneng karo jaman kuno, lan kepengin banget ing kana. ”- Confucius

Peradaban Cina 5000 sing umure umur wis bertahan liwat millenia kebangkrutan lan revolusi sing gedhe-gedhe, jaman kaya jaman emas lan anarki padha. Liwat boom ekonomi pungkasan sing diwiwiti dening pembaharuan Deng Xiaoping, China dadi salah siji negara sing unggul ing dunya, sing dienggo dening jumlah penduduk sing akeh lan sregep lan sumber daya alam sing akeh. Sing jero lan kerumitan peradaban China, kanthi warisan sing sugih, wis nggumunake Westerners kayata Marco Polo lan Gottfried Leibniz liwat Jalan Sutra lan luwih akeh cara ijol-ijolan budaya ing pirang-pirang abad kepungkur, lan bakal terus nyenengake - lan bewilder - lelungan dina iki .

Sajarah

Sejarah nyatakake peradaban China bisa ditelusuri ing jurang Kali Kuning, jarene dadi 'tunjangan peradaban Cina'. Dinasti Xia minangka dinasti kapisan sing diterangake ing babad sejarah kuna, sanajan nganti saiki, ora ana bukti beton sing ana. Nanging, bukti arkeologi nuduhake yen paling ora, peradaban Tionghoa sing wis umur-gangsa wiwit dikembangake.

Iklim lan Terrain

Iklim China beda-beda gumantung saka tropis ing sisih kidul nganti subarctic sisih lor. Pulo Hainan kira-kira ing garis lintang sing padha Jamaika, nalika Harbin, kutha lor sing akeh, ana ing lathi Montreal lan duwe iklim cocog. China Lor ana patang musim sing béda banget lan musim panas sing adhem banget. China Kidul cenderung luwih entheng lan luwih garing. Iklim luwih cepet ing sisih lor lan kulon. Ing dataran tinggi Tibetan lan jembatan lan gurun sing gedhe saka Gansu lan Xinjiang, jarak adoh banget lan tanah iki asring mandul.

Preian

China duwe preian utama limang taun:

  • Taun Anyar Cina utawa Spring Festival - pungkasan Januari / pertengahan Februari
  • Festival Qingming - biasane 4-6 Apr, utawa dina nyapu kuburan, kuburan rame karo wong sing arep nyapu makam nenek moyang lan menehi korban. Lalu lintas ing dalan menyang kuburan bisa abot.
  • Dina Tenaga Kerja utawa Dina Mei - 1 Mei
  • Festival Boat Naga - Dina kaping lima wulan lunar kalima, biasane Mei-Jun. Balapan kapal lan mangan zongzi, kantong ketan lekat) minangka bagean tradisional kanggo prayaan.
  • Mid-Autumn Day- Dina kaping 15 kaping wolung wulan lunar, biasane ing wulan Oktober. Uga diarani Festival Kue Bulan sawise ngrawat teken, kue rembulan. Wong ketemu ing njaba, ngeterake panganan ing meja lan ndeleng bulan purnama nalika ngobrol babagan urip.
  • Dina Nasional - 1 Oktober

Wewengkon China

  • China Timur Laut (Liaoning, Jilin lan Heilongjiang)
  • dōngběi, kutha "sabuk karat", alas sing jembar, pangaribawa Rusia, Korea, lan Jepang, lan musim salju salju sing dawa
  • China Lor (Shandong, Shanxi, Inner Mongolia, Henan, Hebei, Beijing, Tianjin)
  • Basin Kali Kuning, ayunan peradaban China lan heartland bersejarah
  • China Lor Kulon (Shaanxi, Gansu, Ningxia, Qinghai lan Xinjiang)
  • Situs ibukutha China kanggo taun 1000, suket, gurun, gunung, wong nomad lan Islam
  • Southwest China (Tibet, Yunnan, Guangxi lan Guizhou)
  • Sisih endah, warga minoritas, pemandangan sing apik banget lan papan perlindungan backpacker
  • China tengah-tengah (Anhui, Sichuan, Chongqing, Hubei, Hunan lan Jiangxi)
  • Wilayah tetanen, gunung, gorges kali, hutan temperate lan sub tropis
  • China Tenggara (Guangdong, Hainan lan Fujian)
  • Pusat perdagangan tradisional, pabrik tenaga kerja, lan tanah kelairan leluhure umume wong Tionghoa
  • China Timur (Jiangsu, Shanghai lan Zhejiang)
  • "Tanah iwak lan beras" (padha karo China saka "susu lan madu"), kutha-kutha banyu tradisional, lan kosmopolitan, sejahtera

kutha

  • Beijing - pusat ibukutha lan budaya
  • Guangzhou - salah sawijining kutha sing paling makmur lan liberal ing sisih kidul, cedhak Hong Kong
  • Guilin - tujuan populer kanggo turis Cina lan manca sing ana pemandangan gunung lan kali sensasional
  • Hangzhou - kutha lan pusat utama sing misuwur kanggo industri sutra
  • Kunming - ibukutha Yunnan lan gapura menyang pelangi wilayah minoritas etnik
  • Nanjing - kutha sejarah lan budaya sing misuwur kanthi akeh situs bersejarah
  • Shanghai - misuwur kanthi kutha sungai ing pinggir kali, kutha paling gedhe ing China minangka pusat komersial utama kanthi akeh kesempatan blanja
  • Suzhou - "Venice saka Timur, "kutha kuna sing misuwur kanggo terusan lan kebon ing sisih kulon Shanghai
  • Xi'an - kutha paling tuwa lan ibukutha kuno China, sing nduwe sepuluh dinasti kalebu Han lan Tang, jabatane saka Jalan Sutra kuno, lan papan prajurit terracotta
  • Yangzhou - "Epitome of China" kanthi riwayat luwih saka 2,500 taun, Marco Polo dadi jabatan gubernur kutha sajrone telung taun ing pungkasan abad 13th.
  • Chengdu - "Omah panda buta". Madeg kasebut sadurunge Xi'an. Iki minangka ibukutha Provinsi Sichuan lan nawakake panganan sing paling apik lan paling pedhes.

Sampeyan bisa lelungan menyang akeh kutha kanthi nggunakake sepur cepet. Khususé, garis Hangzhou - Shanghai - Suzhou - Nanjing minangka cara sing trep kanggo ndeleng wilayah kasebut.

Tujuan liyane

  • Great Wall of China - luwih dawa tinimbang 8,000 km, tembok kuno iki minangka landmark paling apik ing China
  • Hainan - pulo swarga tropis sing ngalami pembangunan berorientasi turis sing abot
  • Jiuzhaigou Nature Reserve - dikenal minangka habitat pandas raksasa lan akeh saluran air macem-macem lan tlaga sing warni
  • Leshan - sing paling misuwur ing ukiran tebing ing kali Buddha lan Gunung Emei
  • Gunung Everest - ngepung wates antarane Nepal lan Tibet, iki minangka gunung paling dhuwur ing jagad
  • Gunung Tai - salah sawijining limang gunung suci Taois ing China, lan amarga sejarah kasebut, gunung sing paling akeh menek ing China
  • Tibet - mayoritas Buddha Tibet lan budaya tradisional ndadekake beda
  • Turpan - ing wilayah Islam Xinjiang, wilayah kasebut dikenal kanthi woh anggur, iklim kasar lan budaya Uighur
  • Yungang Grottoes - luwih saka guwa gunung lan recesses 50 sing kapenuhan patung Buddha 51,000

Dhiskusi

Basa resmi China yaiku Standard Mandarin, sing biasane adhedhasar dialek Beijing, sing dikenal ing basa Cina minangka Putonghua. Mandarin wis dadi siji-sijine basa sing digunakake ing pendhidhikan ing daratan wiwit 1950, saengga umume wong ngucapake.

Siswa Tionghoa sinau basa Inggris minangka subjek wajib diwiwiti wiwit pungkasan SD utawa sekolah tengah. Lulus ujian Inggris minangka syarat kanggo entuk gelar universitas patang taun, preduli ora ana sing utama. Nanging, fokus pandhuan ing kabeh tingkat yaiku grammar formal lan, kanthi tingkat sing luwih murah, nulis tinimbang bisa ngomong utawa ngrungokake. Akibaté, umume wong enom ing negara kasebut bisa maca sawetara basa Inggris, nanging bisa uga ora bisa ngobrol ing basa kasebut.

Apa sing kudu ditindakake ing China

Massage

Pijet kanthi kualitas apik, bisa ditemokake kanthi gampang. Cara tradisional, pijet minangka perdagangan kanggo wong wuta ing Asia.

Pijet sikil bisa digunakake, asring dituduhake gambar gambar telanjang ing tandha tandha.

Pijet awak kabeh uga nyebar. Ana rong jinis: ànmó minangka pijet umum; tuīná konsentrasi ing meridian sing digunakake ing akupunktur. Massage paling ahli yaiku ing rumah sakit pijet, utawa rumah sakit obat-obatan Cina. Nilai sing paling apik yaiku ing papan sing paling cilik sawetara staf sing wuta.

Telung jinis pijet iki asring dicampur; akeh papan sing nawakake kabeh.

Kesenian tradisional

Yen ngrancang nginep ing China, coba sinau babagan seni tradisional. Perjalanan menyang China minangka kasempatan unik kanggo sinau dhasar, utawa ngrampungake katrampilan sing wis entuk, langsung saka praktisi master ing negara asal seni. Akeh kutha sing duwe akademisi sing nampa pamula, lan ora ngerti wong Tionghoa biasane ora masalah amarga sinau yaiku tuladhane lan tiru.

Seni Mempertahankan diri lan Taichi

Sing duwe wektu lan kepinginan bisa sinau seni beladiri terkenal ing China. Sawetara, kayata tai chi bisa disinaoni kanthi ngunjungi taman kutha ing wayah esuk lan ngetutake (ana uga bakal dadi guru sing potensial). Seni bela diri liyane mbutuhake sinau sing jero. Program seni beladiri sing misuwur kalebu ing Kuil Shaolin ing Gunung Song lan Wu Wei Temple sing cedhak Dali.

Pastime tradisional

China wis sawetara dolanan tradisional sing asring dimainake ing kebon teh, taman umum, utawa malah ana ing dalan. Pemain asring narik kawigaten para penonton. Rong game papan basis strategi sing misuwur sing asalé saka China yaiku Go lan catur cina. Mahjong, game sing diputer karo jubin, populer lan asring dimainake dhuwit, sanajan variasi regional mbutuhake sinau aturan anyar nalika ngunjungi macem-macem wilayah. Antarane varian game paling terkenal ing game iki yaiku versi Kanton, Taiwanese lan Jepang. Checkers Cina, sanajan jenenge, ora asale ing China nanging bisa ditemokake. Akeh wong Tionghoa minangka pemain kertu trampil; Katresnan Deng Xiaoping kanggo jembatan misuwur banget.

Apa sing kudu tuku ing China

Apa sing kudu dipangan ing China

Apa sing kudu ngombe ing China

Obat Ganap

Kemungkinan utawa narkoba obat-obatan terlarang minangka pelanggaran serius ing China lan uga nggunakake ganja kanggo panggunaan pribadi bisa uga dikunjara. Pelaksanaane saya ringkih, nanging paukuman abot kanggo pelanggar sing kejiret. Ing sawetara kutha kayata Beijing, polisi cenderung ndeleng wong asing minangka klompok kanthi resiko dhuwur. Pemriksaan awak bisa kedadeyan ing bar ekspat. Nggoleki mobil sing acak bisa kedadeyan ing deso, lan yen kena obat, aja ngarep-arep perawatan polisi. Perdagangan narkoba bisa nimbulaké paukuman ibukutha, sing uga ora diwawas saka wong manca.

Bangsa Tionghoa ora seneng nggunakake obat-obatan, mungkin amarga ngeyek ing taun-taun kepungkur 150 ana hubungane karo panyebaran narkoba. Ganja, heroin lan LSD padha karo pirang-pirang, utamane kanggo generasi tuwa.

Wong Tionghoa ora ngombe banyu langsung saka tap, lan turis uga ora. Kabeh hotel (malah prau) menehi salah siji termos banyu termod ing kamar tamu (refillable dening pramugari lantai) utawa - luwih umum - ceret tamu bisa digunakake kanggo nggodhok banyu. Umumé, tutul banyu aman kanggo ngombe sawise nggodhok. Banyu sing wis diresiki, disiram kanthi wiyar lan botol cilik. Priksa manawa segel ing tutup kasebut ora tugel. Bir, omben-omben lan omben-omben alus uga murah lan aman.

Censorship Internet

Wiwit pungkasan Mei 2014, kabeh layanan sing gegandhengan karo Google, kalebu Google Search, Gmail, Google Map lan Google Translate ora bisa digunakake ing China. Iki minangka blok Google sing durung ana sadurunge lan ora ana sebab sing diumumake. YouTube, Facebook, Twitter, Blogspot, WordPress, Picasaweb lan WhatsApp kabeh dilarang.

Wikipedia lan Flickr kasedhiya, sanajan kaca web basa Cina sing ngemot tembung kunci sensitif bisa nyebabake sistem censorship, sing diarani Golden Shield (utawa euphemistically, Great Firewall utawa GFW) lan nyebabake pesen "sambungan sampeyan wis ngreset".

akses

China nduwe luwih akeh pangguna Internet tinimbang negara liya ing donya lan kafe Internet sing akeh ana ing saindenging China. Akeh sing dirancang kanggo para gamer sanajan ora dadi papan sing migunani kanggo bisnis. Paling murah nggunakake komputer, saliyane sing nganggo piranti lunak Cina. Kafe internet mesthine mbutuhake pangguna supaya nuduhake identifikasi (paspor). Lalu lintas bisa dipantau, lan bisa dingerteni manawa ana uga latar mburi rekaman malware latar mburi.

WI-FI lungguh ing toko kopi lan akeh restoran. WI-FI gratis diwenehake ing kafe kayata Starbucks, Costa Coffee, sawetara omah kopi McDonald lan akeh pribadi. Nanging, akeh jaringan gratis (kalebu ing PEK Beijing) kudu ngirim nomer ponsel Cina, sing bisa menehi teks akses, saéngga bisa mbatesi akeh wong manca.

Yen sampeyan njelajah China eling yen sawetara hotel lan hostel nyedhiyakake akses saka kamar sing bisa uga ora gratis; liyane bisa menehi layanan nirkabel utawa sawetara desktop ing area ruangan.

Situs web pariwisata resmi China

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan China

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]