jelajahi Gunung Fuji, Jepang

Jelajahi Gunung Fuji, Jepang

Jelajahi Gunung Fuji utawa Fuji-san, yaiku JapanGunung paling dhuwur lan titik fokus ing Taman Nasional Fuji-Hakone-Izu. Katon saka Tokyo ing dina sing jelas, gunung kasebut ana ing sisih kulon Tokyo ing pulo utama Honshu, kanthi wates ing Yamanashi lan prefektur Shizuoka.

Gunung Fuji (Fujisan), sing ana ing Honshū, minangka gunung paling dhuwur ing Jepang ing 3,776.24 m (12,389 ft), puncak paling dhuwur ing salah sawijining pulo (gunung berapi) ing Asia, lan puncak paling dhuwur 2 ing salah sawijining pulo ing donya. Kondhang iki ngganggu stratovolcano sing pungkasan nuli ing 1707 – 1708. Gunung Fuji ana ing sekitar 100 kilometer (60 mi) sisih kidul-kulon Tokyo, lan bisa dideleng saka ing dina sing cetha. Kunci tumpeng banget ing Gunung Fuji, sing dikepengi salju kanthi udakara sekitar 5 wulan saben taun, umume digunakake minangka simbol ing Jepang lan asring digambarake ing seni lan foto, uga dikunjungi dening para pemirsa lan pendaki.

Gunung Fuji minangka salah sawijining "Tiga Gunung Suci Jepang" (Sanreizan) bebarengan karo Gunung Tate lan Gunung Haku. Iki uga minangka papan khusus Kecantikan Scenic lan salah sawijining Situs Bersejarah ing Jepang. Iki ditambahake ing Dhaptar Warisan Donya minangka Situs Budaya tanggal Juni 22, 2013. Miturut UNESCO, Gunung Fuji duwe "inspirasi seniman lan pujangga lan dadi obyek ziarah kanggo pirang-pirang abad". UNESCO ngerteni situs budaya 25 ing wilayah Gunung Fuji. Lokasi 25 iki kalebu gunung lan kuil Shinto, Fujisan Hongū, Sengen Taisha, uga Kuil Kepala Buddha Taisekiji sing diadegake ing 1290, mengko diabadikan dening artis ukiyo-e Jepang Katsushika Hokusai.

Kombongan gunung berapi simetris sing meh sampurna, gunung kasebut minangka simbol nasional sing cedhak-mitos sing ora diabadikan sajrone karya seni sing ora kaetung, kalebu Hokusai 36 Ndeleng Mt. Fuji.

Sadurunge wisatawan lunga menyang 5 tingkat Mt Fuji, dheweke kudu ngunjungi candhi Murayama Sengen Jinja amarga wong Jepang percaya yen Gunung Fuji minangka gunung suci sing dihubungake karo Gusti Allah. Dheweke percaya yen masarakat jaman biyen teka nyembah ing Murayama Sengen Jinja supaya bisa duwe barang sing apik ing urip. Candhi iki biyen tuwa banget. Iki dibangun 1000 taun kepungkur. Sawetara wong seneng ndeleng kembang Cherry ing kebon candhi. Kuil Fuji Gen dumunung ing lereng Gunung Fuji lan wong sing paling kerep ngunjungi rasa aman. Wisata biasane lelungan menyang kabeh limang tlaga sing cedhak karo candhi.

Musim pendakian resmi mung rong wulan, wiwit Juli nganti Agustus. Sanajan sawetara wulan kasebut, nalika Tokyo asring nyusut panas 40 ° C, suhu ing sisih ndhuwur bisa dibeku ing wayah wengi lan para pendaki kudu nganggo klambi sing cekap.

Mendhaki ing njaba musim resmi banget mbebayani tanpa pengalaman mendaki lan peralatan alpine. Meh kabeh fasilitas ditutup ing musim mati. Cuaca, ora bisa diramalake nalika ana ing taun, sithik ing mangsa salju (suhu ing ngisor -40 ° C wis dilaporake ing ndhuwur) lan ana kasus wong sing ditabuh saka gunung kanthi angin gedhe. Kabeh dalan menyang stasiun 5th mati amarga ora ana ing papan sing dawa. Nanging yen sampeyan negesake, sampeyan cukup semangat supaya ngajokake rencana pendakian karo polisi Yoshida.

Untunge, ana sawetara pilihan sing ora pas kanggo menek utawa sing pengin "munggah cedhak" menyang gunung ing musim liburan. Tintingan ing ngisor gunung kurang tajem, lan cocog kanggo undhak-undhakan sore ing sembarang wektu ing taun. Fuji Lima Lakes Fuji (Fuji-goko) duwe akeh obyek sing cedhak karo gunung, lan Hakone uga menehi tampilan sing apik banget. Ing cabang saka perkara sing kurang fokus, kutha Fujiyoshida, sing akeh ngemot gunung, uga kalebu ing Fuji-Q Highland, taman hiburan sing misuwur.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Gunung Fuji, Jepang.

Area: Gotemba / Hakone

Wilayah: Kawaguchiko / Yamanakako / Saiko / Shojiko lan Motosuko (dikenal minangka tlaga fuji 5 utawa Fuji-go-ko)

Sing kudu ditindakake ing Mt. Fuji mesthi menek. Kaya sing dikandhakake wong Jepang, wong wicaksana minggah Fuji sepisan, lan wong gemblung kaping pindho, nanging kawicaksanan sejati saka ukara iki biasane mung sinau babagan cara sing angel. Atlit wis ngrampungake pendakian ing rong jam lan malah ana balapan taun menyang ndhuwur, nanging kanggo umume wong mbutuhake jam 4 menyang 8 kanthi kacepetan mlaku (gumantung saka jangkah sampeyan), lan keturunan 2 liyane menyang 4. Menek sewengi supaya tekan pucuking srengenge (go-raiko) minangka perkara sing paling tradisional, nanging sampeyan bakal bisa ngatasi alon-alon kanggo tahap munggah ing pungkasan. Coba miwiti ing wayah esuk nganti tekan puncak kanggo srengenge sing apik banget, kanthi bagean cilik saka wong akeh kanggo sampeyan. Sakbanjure, sampeyan bisa nyoba turu ing gubug gunung (deleng ing ngisor) lan nyekel srengenge yen sampeyan seneng; loro kanggo upaya siji.

Preparation

Sandhangan klambi minimal sing paling dhuwur yaiku Fuji yaiku:

  • sepatu sing kuat (hiking boots yen bisa)
  • klambi bukti udan
  • tutup sirah

Aja nganggo kathok cendhak. Gegayuhan ala kasebut.

Sarung tangan lan sandhangan anget, dilapisi uga dianjurake. Peralatan liyane sing dibutuhake yaiku:

  • senter lan batre cadhangan (yen menek ing wayah wengi)
  • kacamata lan sunscreen (sing paling mungkin dibutuhake nalika keturunan sanajan sampeyan menek ing wayah wengi)
  • tisu WC
  • Dhuwit recehan 100-yen Jepang, amarga jamban kasebut mbayar-nggunakake lan biaya ¥ 100 utawa ¥ 200
  • Tas plastik kanggo nggawa uwuh lan tetep dilapisi lemah.
  • poncho yen ana udan (ngati-ati: akeh ponchos murah sing adol Tokyo bakal luh ing panggunaan moderat)
  • Kamera sampeyan kanggo tampilan biasa!

Uga nggawa paling liter liter 1 saben wong, luwih becik 2. Jajanan energi dhuwur (Kalori Mate) uga tambang sing luwih gedhe (bal beras lan liya-liyane) uga bakal banget.

Rute Kawaguchiko (Fujiyoshida)

Titik wiwitan sing paling populer yaiku Stasiun Kawaguchiko 5th (Kawaguchiko Go-gōme, 2305m), sing menehi kasempatan pungkasan kanggo nyedhiyakake persediaan (kanthi premium) sadurunge metu. Lembar dhadha ing ereng-ereng kembang sing cukup apik, nanging sing gedhe banget yaiku slogan sing surem lan interminable: lanskap gunung kasebut kalebu watu abang sing jembar kanthi macem-macem ukuran saka bledug nganti watu, kanthi dalan zigzagging kiwa lan tengen tanpa wates, lan undhak-undhakan mung dadi luwih tajem lan luwih tajem nalika sampeyan maju. Climbing rock nyata ora dibutuhake, nanging sampeyan pengin nggunakake tangan kanggo sawetara dhukungan - nggawa sarung tangan. (Yen sampeyan lali, bisa dituku ing toko ing Stasiun Kelima kanggo ¥ 200.)

Dalan kasebut ditandhani kanthi apik (sanajan ing wayah wengi) lan ing wayah awan sampeyan bakal angel ilang, amarga perjalanan rampung saben taun dening wong 300,000 lan bisa uga dadi keses lalu lintas manungsa ing sawetara papan sing dicerna. Nanging, amarga bebaya saka longsoran apa ora usaha ngluwihi dalane; visibilitas bisa uga sithik banget sithik nganti cedhak-nol yen awan awan.

Sawise ing sisih ndhuwur, sampeyan bakal ngliwati bagean cilik torii gapura lan nemoni klompok gubuk sing adol omben-omben lan cenderung; iki dadi Jepang, malah sampeyan bakal nemokake mesin vending ing ndhuwur Gunung Fuji. Ya, iki minangka antiklimaktik kaya sing muni, nanging kanthi swasana bisa ndeleng srengenge ing ndhuwur mendhung bakal dadi. Sampeyan uga bisa ndeleng ing kawah dawa banget ing tengah gunung. Kanthi ketat, iki dudu titik sing paling dhuwur; pakurmatan kasebut pindhah menyang stasiun meteorologis ing sisih liya kawah, tambahan menit 30 luwih adoh. Sanajan ana sing nganggep manawa ora ana masalah sing apik, purist bakal ngandhani manawa yen sampeyan ora ngadeg ing titik paling dhuwur, sampeyan ora bakal nate disauran, dadi pilihan sampeyan ana. Lingkaran kawah lengkap sak jam.

Ana dalan sing kapisah kanggo mudhun gunung bali menyang Kawaguchiko; dadi manawa sampeyan njupuk sing bener! Aja nyoba kanggo mbukak mudhun gunung; muter mudhun ora nyenengake, dawa banget kanggo rumah sakit sing paling cedhak, lan sampeyan ora pengin ngerteni sepira biaya medevak helikopter ing Jepang.

Rute Gotembaguchi

Iki minangka rute akses sing paling dawa lan angel saka stasiun kaping lima, kanthi Stasiun Gotemba 5th (Gotemba Go-gōme) sing ana ing meter 1440, meh meter 900 luwih murah tinimbang Kawaguchiko.

Ana rute kapisah kanggo turunan lan turunan, sing bakal ditindakake 7 menyang 10 lan 1.5 nganti jam 3. Jalur kasebut kanthi cetha ditandhani karo pratandha, saengga pendak wengi (kanthi senter) bisa. Kanggo keamanan sampeyan dhewe, mlaku ing jalur bulldozer, sing nyabrang dalan tilas kaping pirang-pirang, ora diidini. Puncak saka 5th menyang stasiun 6th yaiku liwat lapangan abu sing gedhe banget, sing dumadi sajrone jeblugan anyar ing 1707. Gubug gunung ing stasiun 6th, 7th lan 8th beroperasi nalika musim pendak resmi lan uga menehi panganan anget (nasi kari, ramen, soba, minuman lsp). Ati-ati saka watu saka stasiun 8th lan ndhuwur. Penting kanggo nggawa pasokan banyu utawa tuku banyu ing stasiun kaping lima, amarga ana papan sing winates kanggo resupply, sanajan bisa uga ngresiki lan ngombe banyu udan sing kasedhiya kanggo tujuan ngumbah tangan ing gubuk gunung.

Keuntungan saka dalan iki:

  • Wong sing luwih sithik, saengga bisa ngatasi kacepetan dhewe lan duwe papan kanggo turu ing gubuk gunung
  • Ndhuwur gunung katon
  • Bisa mbukak mudhun jalur ditutupi saka stasiun kapitu.
  • Ora rock climbing

Kekurangan dalan iki:

  • Wis sawetara gunung gumpalan (siji ing 6th, 7th, lan 8th stasiun)
  • Sajrone awu keturunan bisa nggawe sandhangan lan sepatu dadi reged, uga sepatu bisa diisi awu yen gaiters utawa tutup liyane ora disandangi.
  • Pengiriman menyang stasiun kaping lima diwatesi - bis pungkasan saka stasiun JR Gotemba menyang stasiun 5th ninggal babagan jam 5.
  • Ora ana mesin vending ing dalan iki sawise stasiun kaping lima.

Apa sing kudu dituku

  • Hutsare gunung didhudhuk ing kabeh stasiun ing jalur Kawaguchiko, uga puncak kasebut dhewe, adol peralatan pendakian dhasar (tongkat, lampu suluh, jas hujan, malah canisters oksigen), omben-omben lan permen. Yen Staff panjatuhan dadi kanca sing dihargai, sampeyan bisa mbayar segel resmi sing diobong dadi tandha manawa sampeyan rawuh ing saben stasiun, nggawe souvenir sing apik (anggere sampeyan ora ngeling-eling karo sampeyan).
  • Kertu - Ing puncak kasebut, sampeyan bisa nyetel kertu pos saka liyane saka postingan saka postingan paling dhuwur ing kantor pos Japan. Papan kasebut ana ing antarane stasiun 10th saka rute Gotemba lan Fujinomiya, lan mbukak wiwit 6 AM nganti PM 2 kanggo dina 42 wiwit awal Juli nganti akhir Agustus. (Tanggal sing tepat ganti saben taun; ing 2008, iku Juli 10 dadi Agustus 20.) Sabanjure ing kantor pos yaiku kuil cilik lan pendhapat ing ngendi sampeyan bisa tuku sertifikat sing diuncul kanthi apik kanthi cap resmi kanggo menehi tandha pendakian sampeyan. (Elinga, kaya sing dicritakake ing Gunung Everest, sampeyan mung menek gunung yen sampeyan wis mundur uga.) Kertu lan kiriman khusus uga kasedhiya ing Stasiun Kelima Kawaguchiko.

Yen sampeyan menek gunung Mt. Fuji lan slamet sanajan (matur nuwun?) Kabeh peringatan apokaliptik ing kene, ngobati awak sampeyan ing banyu panas ing Hakone.

Situs web pariwisata resmi Mt. Fuji

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mt. Fuji

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]