Jelajahi Havana

Jelajahi Havana, Kuba

Jelajahi Havana, ibukutha Kota Cuba, lan salah sawijining patbelas propinsi Republik Kuba.

Sadurunge revolusi Komunis, Havana minangka salah sawijining papan wisata ing Liburan Caribbean, lan wiwit Kuba dibuka maneh ing pariwisata ing 1990, mula wis dadi tujuan sing populer maneh, sanajan akeh warga Amerika Serikat, amarga larangan larangan sing ditindakake dening pemerintah federal AS. Nanging, bakal ana akeh turis kapan wae ing taun, saengga nyana wong akeh lan garis dawa ing panggonan.

Kuba duwe iklim tropis, kanthi cuaca sing lembab lan anget ing saindenging taun, sanajan suhu kadhemen wis ana ing gunung sadurunge. Dikubengi dening Samudra Atlantik, Segara Karibia, lan Teluk ing Mexico, Kuba duwe bunder banyu anget taun, kanthi suhu banyu musim salju ing 24C, musim semi lan suhu suhu ing 26C lan suhu musim panas ing 28C.

Bandara Internasional Jose Marti duwe telung terminal kapisah. Terminal 1 kanggo penerbangan internal (domestik), Terminal 2 utamane kanggo penerbangan charter saka Amerika Serikat lan Terminal 3 digunakake kanggo kabeh penerbangan internasional liyane.

Kabeh bagasi dicabut X-ray sawise ngilangi lan sawise ngontrol kontrol paspor. Pejabat kustom bisa dadi ketat banget, lan bisa uga milih elektronik utawa barang liyane sing curiga. Nanging, yen sampeyan mung njupuk piranti komputer lan kamera, luwih cenderung mung nglalekake sampeyan lan ora ndelok maneh babagan bentuk adat sampeyan. Pejabat pejabat lan pejabat imigrasi uga alon-alon lan daur ulang bagasi alon banget, dadi ngarepake wektu tunggu dawa nalika mlebu negara.

Kanggo ngubengi taksi Coco yaiku transportasi sing murah. Coco Taxis lan motor telung roda kuning minangka cara murah kanggo ngubengi Havana tengah.

Minangka turis, cara sing paling trep kanggo ngubengi Havana yaiku kanthi taksi. Sawetara taksi kasebut yaiku Chevys Amerika lawas saka 1950, sing liyane yaiku (Ladenan) Rusia sing luwih anyar, dene paling gedhe taksi wisata yaiku Peugeots modern, Skodas, lan malah Mercedes.

Iku ora sah para turis sing numpak apa wae kajaba taksi resmi pemerintah.

Mlaku-mlaku ing Havana kanthi cara paling apik kanggo ndeleng lan ngalami kutha: golek peta sing apik kanggo kutha lan temokake pemandangan anyar kanthi mlaku. Akeh sing milih nindakake karo pandhuan wisata lokal. Umume para guru basa asing, sing liya uga bisa dadi dokter. Sampeyan bakal nemokake paling apik ing baris.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Havana, Cuba

  • Bangunan Capitol ing Havana (Capitolio Nacional)
  • Museum Revolusi lan Gedung Capitol.
  • Dolan maring pabrik cerutu urip. Siji tawaran wis ana ing persimpangan Peñalver lan San Carlos (mung mil 1 sisih kidul-kulon saka Old Havana La Habana Vieja), tiket bisa / kudu tuku luwih dhisik. Wisata Inggris kasedhiya. Wigati dimangerteni manawa ora ana fotografi sing diidini. Iki minangka papan sing bisa digunakake kanggo njaluk cigars sing bener ing toko - luwih larang tinimbang 'tawaran jalan' - nanging kualitas "penawaran jalanan" iki jelas bisa ditemtokake.
  • Pabrik Rum Havana Club. Bukak demo sing dipandu Havana Club, salah sawijining rum sing paling misuwur ing Cuba. Umume pameran kasebut subt judul ing basa Inggris lan panjelasan cekap.
  • Lumaku ing dalan Prado ing wayah sore. Ruang umum sing gedhe - sayangé ora disinari ing wayah wengi. Prado hums karo urip, kafe lan pesona.
  • Lumaku bebarengan ing El Malecón. Dalan wisata kanggo para turis lan warga lokal, jalan-jalan ing Malecon mlaku ing dalan-dalan utama Havana lan menehi tampilan Bay.
  • Nikmati kamulyan La Habana Vieja (Kota Lama), sawetara ana sing faded lan crumbling - nanging ana akeh bangunan sing wis dibalèkaké kanthi apik minangka asil saka Situs Situs Warisan Donya UNESCO.
  • Plaza de la Revolución. Dataran Gedhe didominasi patung lan monumen Jose Marti lan gambar apik Che Guevara nghiasi Kamentrian Dalam Negeri. Tiba awal utawa pungkasan, amarga asring ditekani wisatawan lan awan panas.
  • John Lennon Park ing Vedado. Kacathet kanggo kaca mata sing rutin dicolong (lan diganti).
  • Hotel Habana Libre ing Vedado. Hotel kasebut nempuh prajurite Castro pirang-pirang dina sawise njupuk Havana. Wis foto apik banget ing lobi lan mung siji restoran 24 jam restoran cepet ing kutha kasebut.
  • Nikmati pemandangan tingkat 360 sing luar biasa ing kutha kanthi nggunakake Camara Oscura gedhe ing kutha lawas.
  • The Catedral de San Cristobal ing Havana lawas. Ngandika minangka conto siji saka konstruksi baroque sing duwe fitur asimetris, salah sawijining menara luwih gedhe tinimbang liyane.
  • Plaza de Armas. Wiyar lan elegan, alun-alun iki diubengi dening konstruksi baroque sing menehi milieu kolonial asli. Iki diluncurake sajrone 1600, ngganti plaza lawas sing dadi pusat kegiatan agama, administratif lan militer. Nganti pertengahan abad 18th, digunakake kanggo latihan militèr lan parade. Sasampunipun ndandani malih ing antawisipun taun 1771-1838, dados papan patemon para warga kota. Dina iki uga dikenal minangka Taman Céspedes, minangka pakurmatan Rama founding negara, sing monumen ing tengah. Alun-alun iki minangka salah sawijining barang sing paling apik ing kutha, sing disedhiyakake dening para vendor barang antik lan buku klasik babagan Amérika Latin lan literatur dunya. Pamrih nilai sejarah sing apik banget ing sekitar alun-alun kayata wit capok (Ceiba) ing ngisor iki jisim pisanan kanggo pendiri kutha diresmikake ing 1519.
  • Castillo de la Real Fuerza minangka bètèng paling tuwa ing Donya Anyar lan saiki dibukak maneh minangka museum pernikahan utama Kuba. (Uga ana museum angkatan laut cilik ing Cienfuegos.). Museum iki ngemot pameran sing apik ing jaman biyen Kuba, wiwit dina sadurunge Columbian nganti 18th Century karo Royal Shipyard of Havana, salah sawijining sing paling gedhe ing donya sing nggawe meh kapal-kapal 200 kanggo Kekais Spanyol. Museum iki nduwe model patang meter Santisima Trinidad sing dumunung ing lantai utama kanthi layar sentuhan interaktif sing gedhe, sing nggambarake urip ing kapal 18th Century ship-of-line ing Spanyol, Prancis, lan Inggris. Kapal asli diluncurake menyang Teluk Havana ing Maret 2, 1769 lan dadi kapal paling gedhe ing donya ing 18th Century, kanthi meriam 140 ing papat dek gun. Dheweke dadi salah sawijining patang kapal Kuba ing Pertempuran Trafalgar ing 1805. Ing ngisor sampeyan bakal nemokake instrumen navigasi kuno, artefak arkeologi ing jero banyu, lan emas lan perak wiwit jaman kolonial. Uga elinga weathervane asli, La Giraldilla, nalika tirone pindhah ing angin kasebut ing ndhuwur menara bètèng, sing menehi tampilan kutha sing apik banget. Peringkat kaping pindho musium kasebut dadi akeh model bersejarah lan kontemporer liyane sing ana hubungane Cuba lan uga lokasi sing apik kanggo ndeleng pelabuhan lan garis langit kutha.
  • Necropolis de Cristobal Colon - kuburan ornate gedhe ing sisih kulon Plaza de la Revolución. Sayange dheweke ngisi kaya ing endi wae ing Cuba.
  • Malecón, papan sing apik kanggo mlaku-mlaku.
  • Festival Amérika Latin Latin, minangka acara sing populer sing dianakake saben wulan Desember, nampilake film internasional lan nggambarake wong-wong 500,000.
  • Tampilake Tropicana (Pertunjukan cabaret). Elinga yen acara kabaret paling apik kaloro ing kutha kasebut yaiku ing Cabaret Parisien ing Hotel Nacionale. Kasedhiya acara kabaret sing larang regane, sing Kuba lokal bisa entuk, lan mula rawuh.
  • Tur ing mobil lawas sak jam suwene nganti patang wong, didorong kanthi gaya Havana. Pilih mobil sing disenengi ing cedhak Hotel Inglaterra utawa ing njaba Museum Revolusi. Elinga yen ana anggaran bisa numpak mobil lawas kanthi njupuk taksi sing dituduhake.
  • Mlaku-mlaku ing Havana Vieja esuk awal.
  • Entuk Wisata Dipandu ing Havana.
  • Menyang pesisir wétan (Playas del Este) - ana bis sing mangkat saka Hotel Inglaterra saben menit 30. Rondongane udakara udakara 30 menit.
  • Wisata Bumi bawah tanah Havana, San Lázaro 117, Centro Habana. Antarane Jovellar lan San Francisco. (Citykleta). Iki minangka pengalaman sing nyenengake kanggo ndeleng kutha sing apik kanthi cara sing nyenengake. Pengetahuan lan semangat host nggawe swasana gedhe lan ngidini sampeyan ketemu wong anyar nalika njupuk ing wilayah sekitar.
  • Mlaku ing Malecón, tembok segara sing mlaku ing pinggir pesisir Havana. Ing akhir minggu, ing kene para warga padha teka ing pesta, mula nggawa botol lan gabung.

Saklawasé saben restoran lan hotel ing kutha duwe band omah sing cukup muter favorit lawas.

Havana minangka kutha sing kaget amarga bisa; yen sampeyan tetep ing hotel lan mangan ing restoran, bisa mlaku meh padha karo tujuan internasional sing populer.

ATM ora angel ditemokake ing kutha Havana, nanging elinga yen kredit Amerika- lan kertu debit ora bisa digunakake ing Havana. Elinga, sanajan kertu kredit sing ditanggepi ing negara liyane saka AS bisa uga ditanggepi dening bank sing perusahaan induk yaiku perusahaan AS. Ing kasus iki, kertu kasebut ora bakal bisa digunakake amarga perusahaan induk kasebut diwatesi karo ukum AS. Malah bank-bank sing diduweni kabeh perusahaan non-Amerika bisa uga duwe kabijakan kanggo ngalangi transaksi Kuba supaya ora kompromi bisnis AS. Tansah mriksa karo bank utawa Perusahaan Kertu Kredit sadurunge lunga menyang omah kanggo ndeleng apa kertu sampeyan bakal makarya ing Havana. Uga, ATM ora nampa MasterCard / Maestro, nanging ditandhani kanggo nampa Visa.

Koktail ing Kuba iku pancen kaget seragam meh wae ing endi wae (kajaba hotel sing ditawakake negara kaya Hotel Nacional, sing mbayar luwih akeh). Nalika rega meh seragam, kualitas lan jumlahe beda-beda kanthi beda.

Sampeyan bisa duwe wektu sing apik mung ing njaba Hotel Inglaterra cedhak Bangunan Capitólio, ngombe daiquiris lan mojitos kanthi rega sing berpatutan.

Ana rong jinis pertunjukan sing bisa diombe ing Havana: bar CUC gaya barat kanthi rega cedhak-Western, pilihan minuman kualitas sing apik (lan kadhangkala panganan), dekorasi sing apik, staf semi motivasi lan asring musik musik. biasane ditemokake ing papan-papan wisata panas kayata Old Havana lan hotel wisata. Ing kene sampeyan bakal ketemu turis liyane, expats lan sawetara Kuba sing duwe akses kanggo mata uang keras, nanging ora ngarep-arep pengalaman 'lokal'.

Alternatif yaiku kanggo nggoleki bar tetanggan lokal sing bisa dipilih saka pilihan sing cukup, nanging diwatesi, omben-omben (biasane rum sing dikasilake lokal kanthi botol, bir lan minuman keras, arang banget sampeyan bisa njaluk koktail kayata mojitos) , cerutu sing diarani rokok, mung rokok sing rada apik, lan uga panganan cemilan. Bar lokal nrima CUP lan regane murah, sanajan penjaga bar asring njaluk sampeyan CUC - dadi sampeyan kudu negosiake rega sing bisa ditampa, nanging kudu eling yen staf bar lokal minangka karyawan negara lan (secara harfiah) mbayar dhuwit. Bar iki uga dadi cara sing apik kanggo ketemu warga setempat sing malah mbukak sawetara lan ngobrol babagan urip sawise sawetara omben-omben.

Bar lokal ora angel ditemokake sanajan biasane ora ana tandha-tandha penting ing njaba. Cukup takon utawa mlaku-mlaku ing tetanggan lokal lan goleki ruangan ruangan tanpa bumbung tanpa bunder, tanpa dekorasi utawa perabot, nyimpen bar lan sawetara kursi lan meja rickety, staf sullen lan depresi / bosen / mabuk - Para pelanggan, meh mesthi pria. Beda karo CubaReputasi minangka negara musik lan seneng-seneng, papan-papan kasebut ora dadi urusan sing nggumunake - padha sepi, meh dikalahake, musik jarang dimainake (yen kabeh, bakal saka radio nanging ora tau urip), lan duwe pesona kamar tunggu stasiun sepur ing donya katelu

Nanging, dheweke nggawe pengalaman sing apik banget (luwih-luwih yen sampeyan ngupayakake manawa bisa ngobrol karo sawetara warga lokal - nawakake tuku omben-omben bakal dadi pacelathon, ora ana sing kaget), lan dheweke bisa menehi wawasan sing apik babagan urip kaya sing dikarepake. Kuba biasa tanpa mata uang keras. Minangka pengunjung manca, sampeyan bakal umum ditampani.

Ana wilayah utama 3 sing turis umume: Old Havana minangka paling seksi (ana sing ujar hectic lan reged), Havana Tengah rada tenang lan bagean bisa dadi rada serem, lan Vedado minangka sepi kanthi luwih greenery, lan papan kanggo nemokake hotel gedhe lan rincian casas sing luwih apik.

Hotel beda-beda. Nalika ing endi wae kudu duwe banyu panas lan listrik sing stabil, sampeyan ora kudu nyana udhara (sanajan akeh sing duwe), utawa TV, lan sampeyan kudu beja banget yen golek papan sing ana Wi-Fi.

Havana cukup aman kanggo kutha gedhe. Pancen gumantung pariwisata, polisi Kuba ing endi wae lan menehi perhatian khusus ing papan-papan ing endi wong sing klumpukne klumpukne, dadi sampeyan ora wedi wedi diakoni awan. Ukara pakunjaran kanggo tindak kriminal sing nglibatake turis banget, sawijining kasunyatan sing dikepengini karo warga, sing nambahi lapisan tambahan. Kejahatan ganas ora langka. Luwih aman kanggo mlaku-mlaku ing wayah wengi ing saindenging Havana yen dibandhingake karo kutha-kutha Amerika Latin liyane, sanajan pickpocketing lan nyolong iku umum, priksa manawa sampeyan ora bakal ninggalake barang-barang sampeyan tanpa dijaga. Dadi waspada para hustler (jinteros / as) kanggo nuduhake papan kanggo mangan utawa menehi wisata ing kutha, amarga sampeyan bakal macet mbayar rega sing akeh kanggo nutupi jabatane. Cukup mlaku lan terus mlaku - ora enggal bakal ninggalake sampeyan. Ing restoran lokal, takon menu utawa rega sadurunge mesen apa wae; bisa uga ana menu 'rega turis' khusus sing ditarik sawise sampeyan mangan panganan utawa ngombe. Yen sampeyan lagi pria, ngarepake bakal diangkut kanthi rutin dening pelacur lan / utawa pimp kasebut. Nalika sacara teknis ora sah, wektu penjara wajib kanggo prostitusi ngisi penjara kanthi cepet, supaya rezim ora kepilih nanging miwiti nggoleki cara liyane.

Nunggang sepur listrik tumuju Matanzas: Sepur sepur listrik paling tuwa ing donya mlaku kaping papat saben dina saka Havana tekan Matanzas. Iki dibangun dening Hershey lan mbukak kutha coklat sing murah. Kaya numpak metro kanggo 92km liwat desa lan deso. Godhong saka Casablanca ngliwati teluk; ana Ferry mlaku ing cuaca sing tenang.

Situs web pariwisata resmi Havana

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Havana

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]