Jelajahi Kota Glasgow, Skotlandia

Jelajahi Glasgow, Skotlandia

Jelajahi Glasgow sing minangka kutha paling gedhe ing Scotland, kanthi pedunung kira-kira 600,000 ing kutha kasebut dhewe, utawa luwih saka 2 yuta yen kutha-kutha ing saubengé konvensional Clydeside dianggep. Dumunung ing mburi kulon Belt Tengah Skotlandia ing tebing Kali Clyde, pentinge sejarah Glasgow minangka pusat industri utama Skotlandia wis ditantang pirang-pirang taun pangowahan lan macem-macem upaya regenerasi. Kutha paling gedhe nomer telu ing saindenging Inggris (miturut populasi), tetep dadi salah sawijining pusat ekonomi utama ing njaba London.

Ing taun-taun pungkasan, Glasgow dianugerahi judhul City of Culture (1990) City, Arsitektur lan Desain (1999) lan Ibukutha Olahraga (2003). Ing 2008, Glasgow dadi kutha Skotlandia nomer loro sing melu inisiatif UNESCO Creative Cities nalika dijenengi minangka Kota Musik UNESCO (gabung karo Bologna lan Sevilla). Nalika nyiapake tawaran kasebut, Glasgow ngetung rata-rata acara musik 130 seminggu wiwit saka pop lan rock kanggo musik lan opera Celtic.

Kutha iki wis ngowahi wujud dadi tenaga listrik minangka industri pertama Britain dadi pusat perdagangan, pariwisata, lan budaya. Glasgow minangka kutha inang kanggo Mainan Komanwel ing 2014.

Glasgow wis dadi salah sawijining kutha sing paling ditekani ing Kepulauan Inggris, lan pengunjung bakal nemokake pusat kutha sing diowahi maneh, sing paling apik ing blanja paling apik ing njaba London tanpa mangu, taman lan musium sing apik (umume gratis), lan gampang diakses menyang Highlands and Islands.

Sajarah

Wilayah sekitar Glasgow wis dadi komunitas kanggo millennia, kanthi Kali Clyde nyedhiyakake lokasi kanggo mancing. Romawi mengko nggawe outpost ing wilayah kasebut, lan supaya Britannia Romawi dipisahake saka Gaelik lan Pictish Caledonia, ngedegake Tembok Antonine, isih bisa ditemokake ing Glasgow saiki. Glasgow dhewe didegake dening misionaris Kristen Saint Mungo ing abad 6th. Dheweke ngadegake gereja ing Molendinar Burn, ing ngendi saiki Cathedral Glasgow, lan ing taun-taun sabanjure, Glasgow dadi pusat agama. Jenengé asalé saka Gaelic Glas chu sing nerjemahkan secara harfiah minangka "ijo hollow"; Sajrone pirang-pirang abad iki wis dadi romantis kanthi ateges "papan ijo sing ditresnani" sing asring disebut jeneng julukan kanggo kutha kasebut.

Pusat kutha Glasgow

Apa sing kudu dilakoni ing Glasgow, Skotlandia

Ana akeh klub wengi, konser lan festival ing Glasgow.

music

Glasgow wis misuwur amarga adegan musik sing paling ora taun-taun 20, kanthi sawetara aksi ing ndhuwur secara harfiah kanggo main ing papan kayata Barrowlands utawa King 'Tuts. Ana akeh papan ing ngendi sampeyan bisa ndeleng band sing apik (lan akeh band sing ala); ing dina apa wae minggu, paling ora ana sawetara pertunjukan kanggo milih ing saindenging kutha, kanthi jumlah tambah akeh ing dina Kamis, Jumuah lan Setu. Ora ana urutan tartamtu, ing ngisor iki ana sawetara papan sing berorientasi saka pop / indie / rock:

Papan Seni lan Teater

Hall Konsert Royal Glasgow, Jalan Sauchiehall (Subway: Jalan Buchanan). Iki minangka omah saka Royal Royal Skotlandia Orchestra, salah sawijining orkstrem simfoni terkemuka ing Eropa. Uga ngasilake Festival Sambungan Celtic sing misuwur ing saben Januari.

Royal Scottish Academy of Music and Drama (RSAMD), 100 Renfrew Street, utamane dadi perguruan tinggi nanging uga nganakake pertunjukan teater lan musik. Iki nyelehake musik utamane, tari modern lan jazz.

The Royal Royal, 282 Hope Street, sepisanan dibukak ing 1867. Iki nempatake teater, opera lan balet utamane 'serius'.

The Tron, 63 Trongate, spesialis ing karya kontemporer.

St Andrews ing Alun-alun, Dataran St Andrew, gereja abad 18 sing dibalekake maneh dadi papan Kesenian. Iki nempatake musik klasik lan rakyat.

The Citizens Theatre, 119 Gorbals Street, minangka salah sawijining teater sing misuwur ing dunya, lan ngluncurake karir ing pirang-pirang bintang internasional lan bintang téater. Spesialisasi ing karya kontemporer lan avant-garde.

Teater King, 297 Bath Street, yaiku téater 'tradisional' utama Glasgow. Iki luwih saka 100 taun, lan ing tengah-tengah perbaikan utama.

Pavilion, 121 Renfield Street, yaiku siji-sijine téater kanthi pribadi Scotland. Didegake ing 1904 lan ndeleng akeh bintang musik gedhongan paling gedhe sing ditawakake: Charlie Chaplin sing paling misuwur. Saiki wis nampilake téater, musikal lan komedi sing paling populer 'populer'.

Balai Musik Panopticon, ing Argyle Street, Trongate, minangka balai musik sing paling tuwa ing donya (dibukak ing 1857). Paling misuwur nggelar prestasi debut Stan Laurel (saka Laurel lan Hardy fame) ing 1906. Saiki nuduhake acara berorientasi balai musik: umpamane sihir, burlesque lan komedi, nanging uga ana musik klasik lan donya.

Oran Mor 731 Jalan Western Kulon. Restaurant, pub, nightclub, teater lan papan musik. Amarga jam bukaan pungkasan, papan iki saiki ana ing tengah-tengah pemandangan sosial West End.

Festival Jazz Glasgow Internasional dianakake saben taun ing wulan Juni. Festival seni musik utawa musik liyane kalebu The West End Festival, Merchant City Festival lan liya-liyane. Kaya biasane, takon karo dhaptar dhaptar Lista kanggo rincian liyane.

Apa sing bakal dituku ing Glasgow

Apa sing arep dipangan

Kutha iki wis menang judhul "Ibukutha Inggris ing Inggris" rong taun sing mbukak lan ana restoran sing gedhe lan dinamis, India utawa liya-liyane. Sanajan Glasgow minangka kutha utama heroin kuliner Gordon Ramsay, ora ana pusat makan mewah sing dibintangi Michelin ing kutha kasebut (restoran restoran bintang Michelin siji-sijine, Amaryllis - diduweni Ramsay dhewe - kanthi isin karo 2004), nanging ora ana skor sing gedhe banget. eateries sing dianggep ing kutha kasebut. Restoran ing ngisor iki minangka sawetara katrangan utama kuliner Glasgow.

Glasgow wis njupuk akeh panganan budaya sing beda lan nggabungake dadi pengalaman panedhaan unik. Umume pawayangan nawakake piring India (pakora), pizza lan kebab uga iwak lan kripik utawa burger sing luwih tradisional. Iki nyebabake sawetara takeaways sing nggawa campuran sajian kaya Kripik karo saus kari, pizza kebab donner, pizza sing digoreng lan jero kanggo sawetara jenenge.

Iwak & Kripik (aka "Iwak Mangan") minangka favorit sing saben taun, lan ana toko iwak lan chip sing sehat ing saindenging kutha. Diwenehi tresno sing misuwur ing Glaswegian kanggo apa wae sing digoreng jero - "ora becik" pendhudhuk biasane ora suwe.

Nalika ana kutha plabuhan, Glasgow luwih unggul ing panganan laut lan iwak.

Apa sing kudu diombe

Pub biso dibahas kamar-ruang pertemuan ing ScotlandKutha paling gedhe lan akeh diskusi sing nengsemake bisa dirungokake ing garis Glasgow. Ora ana sing dikarepake Glaswegians tinimbang "nempatake jagad" kanthi pint (utawa telu), apa iku Lama Tua, agama, cuaca, politik utawa kepiye liburan taun iki. Sampeyan dijamin sambutan sing nyenengake saka para warga, sing bakal enggal ngobrol.

Ana telung (utawa ora, papat) area ngombe: iki uga apik kanggo restoran. Kaping pisanan, ana West End (wilayah sekitar Byres Road lan Ashton Lane), kaping pindho ana ing pinggiran Sauchiehall Street ing antarane ujung-ujung tlatah pedestrianized (cedhak Stasiun Queen Street) lan Charing Cross (lan macem-macem dalan ing wilayah kasebut ). Kaping telu ana Merchant City, sing cedhak karo kampus Universitas Strathclyde. Iki minangka wilayah sing paling 'upmarket' kanggo ngombe lan mangan, sanajan isih akeh murid penyelam: miwiti ing Universitas Strathclyde lan ngumbara menyang Trongate (sisih kulon wilayah kasebut yaiku wilayah homo). Tetep ing tengah kutha, uga ana sawetara permata sing didhelikake ing saubengé lan area Blythswood Square lan lurung-lurung ing ngarepe Street Street lan Charing Cross: iki dadi distrik kantor kutha, nanging bisa rumangsa sepi ing wengi lan akhir minggu. Pungkasan, lan munggah lan bakal teka, yaiku sisih Kidul (yaiku Kidul saka Clyde). Iki umume 'mbahas wektu' sosial, nanging relokasi BBC menyang sisih Kidul lan wilayah kabeh umume obah 'pasar raya' wis apik banget. Coba wilayah Salib Shawlands kanggo restoran, bar, lan kelab malam The Shed.

Sanajan dielingake babagan kode busana, utamane ing sawetara pendhudhuk sing luwih dhuwur ing tengah kutha lan West End: olahraga olahraga lan pelatih (sneakers) asring dilarang, lan sawetara staf ing omah "milih" babagan sing diidini, nganggo arcade "Nuwun sewu, biasa mung pasangan" kabijakan sing ora bakal nate nerangake. Yen ngadepi iki, gunakake adat ing papan liya. Klub jinis "boozer" umum ora duwe kode busana, nanging kaos bal-balan (preduli tim) meh dilarang sacara universal: utamane ing akhir minggu. Siji aturan sing kudu dimangerteni yaiku yen sawetara klub lan pub sing luwih dhuwur ngetrapake kabijakan sing ora bisa ditulis kanthi ora ngidini klompok lanang kabeh luwih saka patang wong. Kanggo alasan iki, luwih becik dibagi dadi kelompok loro utawa telu. Sawetara pub ing Glasgow uga dadi kepemil para peminat bal-balan Old Firm: maneh, iki bakal dadi rame banget nalika dina bal-balan, bisa banget, lan kudu nyingkiri. Untunge dheweke gampang ditemokake; Contone, kluster gedhe sing berorientasi saka Celtic ana ing wilayah Barrowlands, nalika siji utawa rong bar ing utawa cedhak Paisley Road West minangka angkatan favorit penggemar Rangers.

Whisky

Glasgow duwe akeh pilihan kanggo wiski, sanajan akeh sing bisa uga ora jelas yen wisatan wisata.

gaya

Bath Street nduwe macem-macem "gaya bar", sing dadi akeh nalika mlaku menyang distrik finansial ing Blythswood Hill. Kualitas beda-beda gumantung karo rasa lan toleransi sampeyan.

Budaya lan musik

Yen sampeyan seneng karo Glasgow sing nyata lan nemu bagean saka budaya sing ora ana wong njaba sing privat, coba salah sawijining minuman nasional sing ora resmi sing disenengi lan disenengi para Skotik. Iki bisa uga nomer loro (Whisky dadi nomer siji) sing paling berpengaruh, nanging ora kurang penting banget, omben-omben sing wis nyemprotake tanah-tanah apik sing ana ing Glasgow lan sejatine Skotlandia. Iki siji lan mung Buckfast Tonic Wine. Dikenal kanthi pirang-pirang jeneng samaran, Bocah, Tonic, Sauce utawa Wruck Jus Hoose. Cara ngonsumsi minuman sing paling tradisional yaiku ngumpul ing taman lan nyemprotake ing gulu sadurunge 'Polis' teka utawa kanthi nglumpukake klompok individu sing padha seneng-seneng lan ngumbara mudhun siklus sepi ing peteng, luwih becik nalika udan. Ana sawetara variasi konsumsi regional uga; sawetara klompok nyampur Buckfast karo Susu nggawe ramalan liyane sing diarani "Buck-shake" utawa kadhangkala "Buck-kakke". Sawetara nambah omben-omben alus kafein, ditambah karo konten kafein anggur. Sanajan iki sawetara cara tradisional kanggo nggunakake "Tonic" kanthi cara sing paling umum wong milih ngombe anggur yaiku lenggah ing papan sing rata utawa taman ing dina sing nyenengake, nganggo pal, lan saben botol (ing paling ora) lan ngombe langsung saka botol.

Minangka pusat kutha lan bar West End dadi luwih resik, off-the-peg lan orientasi pariwisata, nemokake "boozer" tradisional ing Glasgow tambah angel. Kanggo turis sing pengin ngupayakake, dheweke bisa dadi papan sing apik kanggo nemokake sing diarani "nyata" Glasgow, Glasgow ing ngendi Glaswegians hang. Kauntungan liyane yaiku biaya minuman asring luwih murah. Rasa umum kudu ngerteni apa sing kudu dicoba, lan sing kudu dicegah!

Internet

Yen sampeyan lagi nganggo laptop, sampeyan bakal nemokake akses internet broadband ing kamar sing paling akeh, nanging ora kabeh, medium hotel high end. Yen iki penting kanggo sampeyan, priksa sadurunge pesenan. Utawa, ana akeh panggonan panas Wi-Fi ing lan sekitar Glasgow lan WiFinder nyedhiyakake registrasi.

Jelajahi Glasgow, Scotland nanging uga minggat kanggo ndeleng apa sing cedhak karo Glasgow

Situs web pariwisata resmi ing Glasgow

Watch video babagan Glasgow

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]