Jelajahi Kairo Mesir

Jelajahi Kairo, Mesir

Jelajahi Kairo, ibukutha ing Mesir lan, kanthi jumlah penduduk sing ngluwihi 16 yuta wong, salah sawijining kutha paling gedhe ing Afrika lan Timur Tengah. Kutha iki uga minangka kutha paling gedhe ing 19, lan ing antarane kutha-kutha sing paling padhete ing saindenging jagad.

Ing Kali Nil, Kairo misuwur amarga sejarah dhewe, sing disimpen ing kutha Islam abad pertengahan sing apik lan situs Koptik ing Old Cairo. Museum Mesir ing tengah kutha iku kudu diweruhi, kanthi artefak kuno Mesir Kétung, kaya ing blanja ing Khan al-Khalili. Ora ana trip ing Kairo bakal lengkap, umpamane, tanpa kunjungan menyang Piramida Giza, lan menyang Komplek Piramida Saqqara sing cedhak, ing ngendi pengunjung bakal ndeleng piramida langkah pertama Mesir sing dibangun dening arsitek Imhotep kanggo dinasti kaping tiga Firaun, Djoser.

Sanajan mantep banget ing jaman kepungkur, Kairo uga dadi papan dununge masyarakat modern sing sregep. Wilayah Midan Tahrir sing ana ing area kutha Kairo, sing dibangun ing abad 19th ing sangisoré Khedive Ismail, wis nyoba dadi "Paris ing Kali Nil ”. Ana uga sawetara desa modern sing kalebu Ma'adi lan Heliopolis, dene Zamalek minangka wilayah sing sepi ing Pulo Gezira, kanthi blanja upmarket. Kairo paling apik nalika musim semi utawa musim semi, nalika cuaca ora panas banget. Nunggang felucca ing Nil iku cara sing apik kanggo uwal saka kutha sing rame, kaya kunjungan menyang Taman Al-Azhar.

Distrik Giza minangka distrik sisih kulon kutha sing madhep Kali Nil ing endi Giza Zoo uga sawetara obyek wisata liyane. Gubernur Giza ngemot distrik Haram ing endi papane Piramida Giza. Gubernur Kairo lan Giza luwih akeh digabung menyang kutha sing padha ing Greater Cairo, sanajan wiwitane loro kutha sing beda. Tembung Giza umume nuduhake distrik Giza sing ana ing Kairo, dudu lokasi piramida!

Heliopolis lan Nasr City sejatine wilayah sing beda. Heliopolis minangka kabupaten sing sepuh sing bisa digunakake ing Mesir lan wong kelas sing luwih dhuwur, dibangun dening arsitek Belgia. Kutha Nasr luwih anyar, lan ngemot City Stars, pusat blanja paling gedhe lan paling modern ing Kairo, lan kompleks sosial ritel. Bandhara kasebut sejatine isih adoh ing sisih wetan wilayah kasebut ing pasamunan cedhak Masaken Sheraton

Dumunung ing pinggir Kali Nil, Kairo duwe asal-usul kuna, dumunung ing sacedhake kutha Memphis. Kutha wiwit njupuk wujud saiki ing 641 Masehi, nalika jenderal Arab Amr Ibn Al-Ase nelukake Mesir kanggo Islam lan ngedegake ibukutha anyar sing diarani Misr Al-Fustat, "Kutha Sapu", amarga legenda penemuan Al-Ase, nalika dina arep ngalahake Alexandria, loro dara nyarang ing tarubane. Ora pengin ngganggu dheweke, dheweke metu saka tenda, sing dadi situs kutha anyar ing saiki saiki yaiku Cairo Lawas.

Kairo nduwe iklim gurun sing panas kaya umume pedalaman Mesir. Wektu paling apik kanggo ngunjungi kutha kasebut yaiku wiwit wulan Nopémber nganti Maret, nalika awan kepenak lan wengi saya adhem.

Saiki, Greater Cairo minangka kutha, ing ngendi bangunan pencakar langit lan restoran panganan cepet sing monumen pusaka donya. Wiwitane, Kairo minangka jeneng kutha sing misuwur ing sisih wetan Nil, lan ing kene sampeyan bakal nemokake Downtown modern, dibangun ing arsitektur Prancis, dina iki minangka pusat perdagangan lan urip populer, uga pusat perdagangan lan populer. Pemandangan Islam lan Koptik sejarah.

Ing njaban ruangan sisih wetan ing pinggir wetan, sampeyan bakal nemokake desa Heliopolis modern lan luwih gedhe kaya bandara, lan Ma'adi ing sisih kidul. Ing tengah kali Nil yaiku pulo Gezira lan Zamalek, luwih kulon lan tentrem tinimbang kutha liyane. Ing bank kulon akeh konkrit lan bisnis modern, nanging uga piramida Giza sing apik lan, sisih kidul, Memphis lan Saqqara. Kutha kasebut kaya-kaya akeh sing bakal ditangani, nanging coba, lan sampeyan bakal nemokake manawa ana tawaran akeh kanggo wong lelungan.

Nalika nyedhaki sapa wae utawa klompok wong sing sepisanan, sing paling apik yaiku sing diarani yaiku variasi lokal saka bentuk Islam salam "Es-Salāmu-`Alēku" sing tegese "Salam." Iki minangka cara sing paling umum kanggo ujar "hello" kanggo sapa wae. Iki nggawe karahayon antarane sampeyan lan wong sing ora sampeyan kenal, mbangun hubungan, lan mbantu ngormati! Sampeyan uga dianggep sopan kanggo ujar iki yen sampeyan nyedhaki sapa wae, tinimbang mung takon babagan perkara utawa langsung ngomong.

Wanita lan pria kudu nganggo sandhangan sing andhap asor. Iki dianggep ora sopan karo para umat Islam sing konservatif kanggo ndeleng para pengunjung mlaku-mlaku nganggo ngagem busana pupu, pundhak, punggung utawa cleavage, kajaba ana pantai lan hotel. Pria uga ora bisa mlaku-mlaku nganggo celengan dada utawa nganggo celana cendhak banget njaba hotel utawa resort pantai.

Bandara Internasional Kairo minangka bandara paling gedhe nomer loro ing Afrika kanthi luwih saka 16 yuta penumpang saben taun.

Kairo minangka omah kanggo sistem metro pertama lan paling gedhe ing Afrika. Nalika sistem metro Cairo kanthi fungsi modern lan anggun, ana telung garis sing nutupi sebagian kabupaten utama Kairo.

Pangguna roda roda, ngati-ati amarga akeh bangunan duwe akses mung langkah-langkah. Pavemen beda-beda, sanajan ing sekitar wisata sing populer. Ana asring tetes sing luar biasa saka kurva lan ing kono ana rampe luwih cocog kanggo kursi rodha tinimbang kursi rodha. Nyana potholes, gulley, bangunan-bangunan bangunan sing apik lan karya-karya dalan, lan mobil-mobil sing diparkir ing trotoar, ing kana ana trotoar.

Apa sing bisa dideleng ing Kairo. Objek wisata paling apik ing Kairo, Mesir.

  • Mesjid Al-Azhar. Salah sawijining tonggak pamikiran Islam lan omah ing universitas paling tuwa ing donya.
  • Menara Kairo 185m ing Gezira Island nawakake tampilan 360 ° Kairo, bebarengan karo Giza Pyramids adoh ing sisih kulon.
  • Benteng lan Mesjid Mohamed Ali Pasha, ing Kairo Islam. Bèntèng agung sing dibangun dening Salah Al-Din. Uga bagéan saka pipa banyu (Majra Al-Oyouon) isih ana, pipa-pipa iki digunakake kanggo nggawa banyu saka Kali Nil menyang bètèng. Mohamed Ali dianggep dadi pendiri Mesir modern, leluhur saka Mesir pungkasan, yaiku King Farouk.
  • Museum Mesir (250m sisih lor kothak Tahrir) sing ana ing wilayah Midan Tahrir lan kanthi resmi nyebutake Museum of Antiquities Mesir nanging dikenal kabeh minangka Museum Mesir; iku dadi koleksi koleksi artefak kuno Mesir ing donya. Regane luwih larang ing wayah sore amarga ana alesan.
  • Ibn Tulun (Cedhak karo Sayida Zeinab). Mesjid sing paling tuwa ing Kairo, sing dibangun ing antarane 868 lan 884.
  • Khan El Khalily. Area souk Kairo ing ngendi pengunjung bakal nemokake akeh pedagang sing dodolan minyak wangi, rempah-rempah, Emas, kerajinan tangan Mesir.
  • Kampung Mesir. Udakara udakara rong puluh menit saka pusat kasebut yaiku desa sing nuduhake lan nampilake Mesir. Diwiwiti kanthi numpak prau sing nuduhake Dewa-dewa kuno lan para pamimpin sing diikuti kanthi demonstrasi langsung babagan carane wong Mesir urip lan makarya. Kejabi iki ana macem-macem museum sing nampilake piramida, mummification, sejarah Islam (ora akurat banget), sejarah Mesir, panguasa ing abad kepungkur lan Mesir modern. Sakabèhé papan iki minangka ringkesan apik saka Mesir (sanajan ora ana sing nyata).
  • Piramida saka Giza lan Sphinx. Tugu sing isih ana ing Pitu Kaajaiban Donya Kuno, minangka turis wisata negara sing paling misuwur.
  • Saint Samaan Biara Tanner Ing Zabbaleen (wong sampah) Area. (Distrik Manshiet Nasser) ing ngisor bukit Mokkatam, ora adoh saka Citadel (ora jarak jarak sing cukup). Gereja-simbolis Kristen Koptik sing dibangun ing jero guwa gedhe lan ing ngisor pasuryan tebing. Amarga transportasi umum ora mlebu ing wilayah kasebut, nyusun mobil sing nyewa utawa golek wisata (yen ana sing sejatine mlaku) iku mung cara realistis kanggo tekan biara. The Zabbaleen ora digunakake kanggo sesambungan turis; njupuk foto kasebut, utamane nalika kerja, bisa nyebabake salah paham.
  • Taman Al-Azhar. Taman kebun sing nembe dibukak sing ndeleng Citadel
  • Istana Abdeen. Udakara 1km saka Midan El-Tahrir mlaku-mlaku limang menit, omah ing raja pungkasan ing Mesir, raja Farouk sing diasingake.

Apa sing arep dicoba ing Mesir

ATM, kasedhiya ing macem-macem papan ing saindenging kutha. Opsi sing luwih aman yaiku ATM ing hotel lima hotel. Ana uga akeh papan sing nangani ijol-ijolan mata uang, utawa sampeyan bisa nyoba bank utama kanggo ijol-ijolan mata uang.

Apa mangan-ngombe ing Mesir

Ing Mesir, ponsel minangka cara urip. Mlaku-mlaku ing endi wae dalan, utawa ing bis sing rame, umume wong Mesir ketagihan ponsel (padha karo sing bisa ditemokake ing Japan utawa Korea). Tinimbang nggunakake telpon saka negara asal (sing asring nggawa biaya roaming sing dhuwur), coba entuk kertu SIM Mesir utawa telpon ora dikunci sing murah.

Sampeyan bisa nemokake panganyang mobile ing saben bagean Kairo (terus terang, sampeyan ora bisa ngindhari), lan nyiyapake cukup gampang.

Jelajahi Kairo lan bukak tugu kuna lan golek ide babagan urip maneh nalika jaman pharaoh.

Situs web pariwisata resmi Kairo

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kairo

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]