jelajahi kutha Meksiko, Mexico

Jelajahi kutha Meksiko, Mexico

Jelajahi kutha Meksiko minangka ibu kota Mexico, lan kutha paling gedhe ing Amerika Lor kanthi pedunung.

Distrik kutha Meksiko

Wilayah metropolitan Mexico City sing luwih gedhe yaiku salah sawijining kutha paling gedhe lan paling gedhe ing pedunung ing Amérika Lor, kanthi anggaran 26 yuta sing manggon ing wilayah kasebut. Bentuk kasebut kira-kira kaya oval kira-kira 60 dening 40km.

Kutha iki ana 2,200m ndhuwur tegese segara. Sawetara wong bisa nandhang kasusahan ambegan kanthi tingkat dhuwur lan ngalami kesulitan nalika ambegan. Iki luwih dhuwur tinimbang wilayah metropolitan ing Amerika Serikat. Yen sampeyan urip nyedhaki level segara, sampeyan bisa ngalami sesak amarga ana sing paling dhuwur lan polusi. Kualitas udhara wis apik, ing sawetara taun kepungkur.

Urip wengi ing Mexico City kaya kabeh aspek liyane ing kutha; iku gedhe. Ana pilihan akeh papan: klub, bar, restoran, kafe, lan variasi lan kombinasi kanggo dipilih. Ana macem-macem variasi, saka ruangan ultramodern ing Santa Fe lan Reforma, nganti balai tari lawas ing Centro lan Roma. Ana uga pub ing Tlalpan lan Coyoacán lan klub saben stripe ing Insurgentes, Polanco, Condesa lan Zona Rosa.

Sajarah

Asal-usul saka Kutha Meksiko bali menyang 1325, nalika ibukutha Aztec Tenochtitlan didegake lan banjur dirusak ing 1521 dening penakluk Spanyol Hernan Cortes. Kutha iki dadi ibukutha Wakil royalti Anyar Spanyol nganti wabah Perang Kamardikan ing 1810. Kutha iki dadi ibukutha Kekaisaran Meksiko ing 1821 lan Républik Meksiko ing 1823.

Climate

Mexico City nduwe iklim subtropis sing dhuwur, khas kanggo tengah Mexico, kanthi musim sing adhem lan garing wiwit wulan Nopémber nganti April lan musim udan wiwit Mei nganti Oktober nalika 95% udan kutha ana.

wong

Kanthi pendhudhuk sing luwih saka 20 yuta ing wilayah metropolitan sing luwih gedhe, sampeyan bisa ngarep-arep golek macem-macem jinis wong ing Mexico City, babagan macem-macem kabisan, seksual, politik, budaya lan bandha. Warga biasane biasane Mestizo (wong saka campuran bangsa Eropa lan Amerindian) lan putih. Wong-wong amerindia dadi kurang saka siji persen pendhudhuk kutha, nanging ana sawetara sing isih pindhah menyang kutha kanggo nggoleki kesempatan. Kaya ing papan liya ing Amerika Latin, status sosioekonomi cenderung dikepencar karo etnik ing Kutha Mexico: kanthi lan gedhe, kelas ndhuwur lan tengah duwe keturunan Eropa tinimbang wong miskin lan kelas ngisor.

Kutha iki, minangka negara liyane, duwe distribusi kasugihan sing ora padha lan bisa ditondoi kanthi geografis, umume ngomong, kaya ing ngisor iki: kelas tengah lan ndhuwur cenderung manggon ing sisih kulon kutha (konsentrasi ing delegasi Benito Juarez, Miguel Hidalgo, Coyoacan, Tlalpan, Cuajimalpa lan Alvaro Obregon). Wétan kutha, sing paling penting Iztapalapa (delegasi sing paling padhet) luwih mlarat. Sing padha ditrapake kanggo kotamadya ing kutha Mexico sing luwih gedhe (Ciudad Nezahualcóyotl, Chalco, Chimalhuacán). Sanajan ana kanthong kemiskinan ing endi-endi (lan asring sisih karo kondhisi sing mengilap-eling saka ribut nouveau, kaya ing Santa Fe ing Cuajimalpa), gampang dingerteni yen nalika ana ing sisih wétan bangunan wiwit katon luwih curang lan wong katon tambah akeh coklat-kesaksian warisan Mexico babagan ketimpangan bangsa lan sosioekonomi.

Wiwit kutha iku kutha gedhe, dadi omah saka komunitas manca sing gedhe, kayata Cubans, Spaniards, American, Japanese, Chilean, Lebanese, lan luwih anyar saka wong Argentina lan Korea. Mexico City nduwe pirang-pirang kabupaten etnik sing duwe restoran lan toko sing nyuguhake klompok kayata Tionghoa Cina lan Lebanese.

Iki minangka omah sementara kanggo expats uga, sing makarya ing kene kanggo pirang-pirang perusahaan multinasional sing operasi ing Mexico. Wong-wong manca sing meh kabeh latar mburi suku bangsa bisa uga ora katon maneh yen padha nganggo busana kanthi konservatif lan nyoba nganggo basa Spanyol.

Mexico City minangka salah sawijining kutha sing paling liberal ing Amerika Latin, lan dadi yurisdiksi pertama ing wilayah kasebut kanggo ngijoli pernikahan sing padha (ing Desember 2009). Kayane, umume kutha loropaken homo, utamane ing Kabupaten Zona Rosa. Gangguan permintaan uga legal, uga euthanasia lan pelacuran (sing terakhir diidini mung ing kabupaten sing wis ditemtokake).

biaya

Sanajan Mexico City dianggep minangka kutha sing larang dibandhingake karo kutha liyane ing Meksiko murah banget dibandhingake karo metropolisis liyane ing saindenging jagad kaya Paris or Tokyo. Malah anggaran perjalanan sampeyan bakal gumantung karo gaya urip lan lelungan sampeyan, amarga sampeyan bisa nemokake rega sing murah lan larang kanggo meh kabeh. Transportasi umum minangka sing paling murah ing donya lan ora dadi masalah kanggo kisaran anggaran nalika ana akeh sing bisa didol. Ing tangan liyane, sampeyan bisa nemokake hotel-kelas hotel lan restoran mewah kanthi rega sing luwih dhuwur. Kanggo sing duwe awis luwih akeh, sampeyan bisa nemokake akeh toko kanggo dolar, Euros, pound, yen… dll.

Apa sing kudu dilakoni ing kutha Meksiko, Mexico

Apa sing bakal dituku ing kutha Meksiko

Apa sing kudu dipangan ing kutha Meksiko

Apa sing kudu diombe

Papan khas khas Meksiko sing kudu diombe yaiku cantina, bar ing ngendi panganan biasane gratis, lan sampeyan mbayar omben-omben (kawicaksanan lan minimal sing beda-beda). Cantinas ngladeni macem-macem omben-omben Mexico lan manca, kanthi rega biasane dibandhingake karo harga ing AS, lan sampeyan bakal terus-terusan ngladeni macem-macem panganan Mexico, kayata tacos (sampeyan kudu takon 'Botana'). Yen toleransi musik Meksiko (mariachi utawa liya), kamar sing diisi kumelun, lan akeh swara kurang, nanging iki dudu cara sing apik. Cantinas dibukak kanthi pungkasan, biasane ing tengah wengi paling sithik.

Kajaba iku, ana bar sing muter kombinasi rock, musik elektronik, musik elektronik, lan sawetara musik Latin / Karibia. Bar iki cenderung nutup sekitar 3-4AM.

Musik klub utamane dadi telung kategori utama, pop, rock lan musik elektronik. Papan umum umume mainake ing lagu musik, pop Latin, lan uga musik Meksiko tradisional, lan asring diwaca dening para pamirsa luwih enom (kadang enom banget), lan asring dadi kelas ndhuwur. Panggonan ing papan kasebut dadi watu kanthi akal, ing basa Inggris lan Spanyol. Umume wong paling ora luwih saka 18 ing papan kasebut. Klub elektronika, sing narik kawigaten kabeh wong saka penyerang lan penggemar elektronika Mexico City, kabeh umur. Umume klub paling cedhak, 3-4AM ing wiwitan, lan ana sing mbukak nganti 7AM utawa 8AM.

Bet paling apik yaiku Zona Rosa, sing nduwe pirang-pirang bar werna sing dimainake karo band rock lan pilihan klub sing akeh, utamane klub-klub strip lan bar homo. Kidul Zona Rosa, sampeyan bisa nemokake wilayah Condesa, kanthi akeh bar lan restoran. Wilayah liyane apik yaiku Polanco, utamane dalan sing diarani Mazaryk, ing ngendi sampeyan bakal nemokake akeh klub sing apik nanging luwih becik nggawe leladen. Klub wengi Posh lan ndhuwur bisa ditemokake ing wilayah Lomas lan dielingake sawetara bisa larang banget.

Babagan gaya Mexico liyane sing kudu ditindakake nalika metu yaiku nari, biasane kanggo salsa, meringue, rumba, mambo, putra, utawa musik Karibia / Latin liyane. Iki luwih nyenengake yen sampeyan dadi penari sing rada kompeten, nanging para pamula sing lengkap sing ora ngira tumindak bodho, mesthi seneng. Umume papan tarian cedhak; 3-4AM umume.

Umur ngombe legal yaiku 18. Ora sah kanggo ngombe alkohol ing umum ("open container"). Iki ditindakake kanthi kuat lan paukuman paling ora jam 24 ing kunjara.

Entuk kertu identifikasi kayata salinan paspor sampeyan.

smoking

Udud ing bangunan umum lan pribadi dilarang dening hukum. Restoran biasane duwe bagean ngrokok lan non-udud, nanging hukum-hukum pungkasan wis nglarang ngrokok ing papan sing ana ing publik. Denda bisa tajem, dadi yen sampeyan pengin ngrokok ing restoran luwih becik takon marang waiter sadurunge murup. Mesthi wae, metu ing njaba mesthi dadi pilihan. Obat-obatan rokok, kayata ganja, dilarang lan para pelanggaran bisa dikunjara yen ditemokake luwih saka siji dosis pribadi.

Papan sing cedhak karo riko

Queretaro iku ibukutha negara Queretaro. Situs Warisan Donya, Queretaro duwe salah sawijining kutha lawas sing paling apik ing Meksiko. Akeh gereja-gereja lawas lan conto arsitektur kolonial sing bisa ditemokake ing kene, drive jam 2 mung saka Mexico City utawa jam 3 saka stasiun bis Terminal del Norte.

Oaxtepec jarak adoh saka Mexico City lan papan sing apik kanggo metu saka kutha sing angel lan nglangi. Iklim terus anget lan srengenge lan ana plesiran banyu sing terjangkau lan nyenengake (mung setengah mbukak ing dina minggu ... ing akhir minggu isih kasedhiya taman iki). Ana akeh pilihan lodging lan paling kalebu akses menyang omah klub kanthi sauna lan kolam renang Olimpiade lan kolam renang.

Cuernavaca iku ibukutha negara Morelos. Mung menit 45 adoh saka Kutha Meksiko lan dikenal ing saindenging jagad dikenal minangka "Kutha Eternal Spring" amarga iklim sabar sing apik kanthi rata-rata taunan 20ºC.

Pueblo minangka papan warisan dunia UNESCO kanggo arsitektur kolonial lan situs perang karo tentara Prancis ing pertengahan 1800. Kutha iki dikenal ing saindenging Mexico kanggo pasugatane; bathi kanggo lelungan sedina saka Mexico City kanggo ndeleng sawetara lan ndeleng sawetara panganan. Akeh restoran sing apik sing dumunung ing cedhak alun-alun utama.

Valle de Bravo kutha sing apik ing jejere sendhang lan ing tengah alas, apik banget kanggo kabeh jinis olahraga (umpamane sepedaan gunung, olahraga, ski banyu lan paragliding). Coba nyetir munggah ing Nevado de Toluca lan menyang kawah sing duwe sendhang. Nevado de Toluca minangka gunung geni sing gedhe banget ing dalan sampeyan menyang Valle de Bravo. Uga, pungkasan musim semi / awal musim minangka wektu sing paling apik kanggo ndeleng kupu monopoli ing dalan menyang VdB.

Desertifikasi Singa Taman Nasional - 20 menit adoh saka kutha, sampeyan bisa nemokake sampeyan ngubengi wit ing tengah alas. Enteni undhak-undhakan saka "La Venta" menyang "El Convento" utawa nganti "Cruz Blanca" lan dhahar quesadillas sing apik kanggo nedha awan, sampeyan ora bakal kantun dheweke amarga mung struktur ing "Cruz Blanca". Yen sampeyan bisa nemokake bike gunung, iku salah sawijining papan sing paling apik kanggo numpak.

Tepoztlan- Kutha umur anyar sing paling apik ing kidul Mexico City sing nduwe piramida sing menarik ing ndhuwur gunung. Perjalanan munggah kanggo ndeleng piramida mbutuhake kira-kira jam lan cukup yen sampeyan ndeleng tampilan ing ndhuwur. Tepoztlan uga dikenal amarga aktifitas UFO. Pracaya utawa ora yen sampeyan pengin, nanging persentase akeh warga kutha ngaku yen ndeleng "ovni."

Bernal udakara jam drive 2.5 ing sanjabane Mexico City (sisih lor arah Queretaro), nduwe La Peña de Bernal sing misuwur. Popular ing soltice musim panas. Kutha sing cilik nanging apike.

Situs web pariwisata resmi Mexico City

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mexico City

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]