njelajah Meksiko

Jelajahi Meksiko

Jelajahi Meksiko minangka negara sing apik banget ing Amerika Lor, ana ing antarane Amerika Serikat ing sisih lor, lan Guatemala lan Belize ing sisih wetan. Pinggir pesisir sing luwih saka 10,000km kalebu Teluk Meksiko lan Caribbean Segara ing sisih wétan lan Samudra Pasifik ing sisih kulon. Meksiko duwe cuaca sing nyenengake lan anget, panganan sing unik, seni lan arkeologi, piramida, museum, haciendas, arsitektur paling apik lan kutha-kutha abad 21st, cuaca saka Pagunungan salju ing Sierras, menyang udan udan ing Tenggara lan ara-ara samun ing sisih lor-kulon, akeh golf , mancing apik, lan tujuan kelas kaya donya Acapulco, Cancun, Cozumel, Los Cabos, lan Mazatlan. Meksiko ditingkat minangka tujuan utama 7 kanggo pengunjung manca, miturut Organisasi Perdagangan Donya.

Meksiko minangka salah sawijining negara wisata sing paling populer ing planet iki. Umume industri turis muter ing resor pantai uga altiplano ing sisih tengah negara. Ngunjungi interior sisih lor ngidini para pengunjung mundur kanthi sethithik. Pariwisata Amerika cenderung duwe propinsi ing semenanjung Baja lan resor pantai sing luwih modern (Cancún lan Puerto Vallarta), nalika turis Eropa ngumpulake wilayah-wilayah resort sing luwih cilik ing sisih kidul kaya Playa del Carmen lan kutha-kolonial kaya San Cristobal de las Casas lan Guanajuato.

landscape

Gunung dhuwur lan murah; dhataran pesisir ngisor; plateaus dhuwur; dataran sedheng kanthi suket lan wit Mezquite ing sisih lor-wetan, ara-ara samun lan malah luwih akeh gunung sing rame ing sisih lor-kulon, hutan hujan tropis ing sisih kidul lan tenggara {Chiapas, Campeche, Yucatán y Quintana Roo} semiarid ing panggonan kaya {Aguascalientes, San Luis Potosí} lan alas coniferous lan deciduous ing sisih tengah negara {Mexico City, Toluca}.

kutha

  • Mexico City - ibukutha Republik, salah siji saka telung kutha paling gedhe ing donya, lan hub kutha sing canggih kanthi sejarah taun 700. Ing Mexico City, sampeyan bakal nemokake kabeh saka taman, reruntuhan Aztec, arsitektur kolonial, musium, nganti wengi lan blanja
  • Acapulco - setelan pantai kutha sing canggih dikenal kanggo hiburan wengi sing paling dhuwur, dhaharan sing elegan, lan lalu lintas wengi
  • Cancun - salah sawijining pesisir sing misuwur lan misuwur ing saindenging dunya, dikenal amarga perairan Karibia sing jelas, suasana pesta sing meriah, lan akeh fasilitas rekreasi.
  • Guadalajara - Kutha tradisional, ibukutha negara Jalisco, lan omah musik mariachi lan tequila lan diberkahi cuaca musim semi sing terus-terusan lan pusat penjajah sing apik lan canggih
  • Mazatlan - resort pantai Pasifik, hub transportasi lan tujuan Spring Break sing populer karo Karnival paling tuwa ing Meksiko lan salah sawijining sing paling gedhe ing donya.
  • Monterrey - kutha modern sing dadi pusat komersial lan industri ing Meksiko Lor lan nikmati papan sing garing lan gunung
  • San Luis Potosi - tengah Meksiko, kutha kolonial sing tau dadi produk perak penting
  • Taxco - kutha gunung tajem sing apik saiki duwe papan sing kuat ing perdagangan perak hiasan, saka kelengkapan murah nganti perhiasan sing paling elegan lan pemeran sing rumit
  • Tijuana - tapel wates paling sibuk ing Meksiko kanggo wong mlaku lan kendharaan pribadi, lan nyang-nyangan suwe Mekah ing Kalifornia kidul amarga jarak cedhak karo San Diego
  • Puebla
  • Ciudad Juarez

Tujuan liyane

Copper Canyon (Barrancas del Cobre) - Tujuan eksotis kanggo para pelancong sing golek petualangan remot sing unik! Tunggangan gunung sing apik banget - salah sawijining sing paling gedhe ing donya - sampeyan njupuk ndhuwur 2438 meter ing CHEPE, Chihuahua al Pacifico Railway. India, jaran, nunggang, lan India Tarahumara. Tembaga Canyon, Sierra Madre lan ara-ara samun Chihuahuan Meksiko. Tlatah iki dirancang kanggo individu petualang sing bakal ngidinke sawetara lelungan kasar supaya bisa narik minat (sanajan numpak sepur sing misuwur ora nuntut). Tembaga Canyon, ara-ara samun sing adoh banget ora bakal dadi tujuan pasar massa.

Segara Cortez - Waca iwak birale, nglangi karo lumba-lumba, lan kayak laut ing segara anget Segara Cortez, ing pinggir pesisir wétan Baja California, cedhak La Paz. Lan srengenge ing Puerto Peñasco lan San Carlos ora kena dipengeti.

Tapak Pembiakan Rama Kupu (Monter Butterfly) - Wilayah alami sing dilindhungi ing wilayah tinggi negara Michoacán. Mayuta-yuta kupu teka ing wilayah antarane Nopémber lan Maret saben taun, sanajan nomer kasebut nolak banget. Delengen sadurunge kabeh ilang. Seneng biodiversitas alami ing Agua Blanca Canyon Resort.

Sumidero Canyon - Saka bantalan ing Rio Grivalva (siji-sijine kali utama ing Meksiko) cedhak Tuxtla Gutiérrez ing negara Chiapas, demo diluncurake menyang Taman Nasional sing curam. Sampeyan bakal ndeleng wedhus flamingo, pelicans, lan waterfowl liyane, uga buaya.

Situs Arkeologi

  • Chichen Itza - Kutha Mayan Majestic nyatakake Situs Warisan Donya UNESCO ing 1988 lan bubar milih minangka salah sawijining Pitu Kaajaiban Donya Anyar.
  • Coba - Kutha Mayan Majestic, sing ana ing sekitar rong laguna.
  • Walikota Templo - reruntuhan piramida Aztec pra-Hispanik Tenochtitlan, sing ana ing tengah Mexico City.
  • Ek Balam - situs Mayan sing nembe dibangun maneh, misuwur amarga candhi sing dihiasi unik lan candhi watu.
  • El Tajín - Ing negara Veracruz cedhak kutha Papantla. Situs Warisan Donya UNESCO.
  • Guanajuato - Ing negara Guanajuato, rong situs sing nggawe bagean saka "Tradición él Bajío": Plazuelas lan Peralta.
  • Monte Albán - Ing negara Oaxaca, situs Zapotec sing diwiwiti saka sekitar 500BC. Situs Warisan Donya UNESCO.
  • Palenque - kutha Mayan ing negara Chiapas, Palenque misuwur amarga lukisan sing rinci. Uga dikenal amarga duwe saluran hujan paling gedhe ing Meksiko sing dumunung ing wilayah sing padha.
  • Teotihuacan - Ing negara Meksiko, cedhak Kutha Mexico. Situs gedhe tenan karo sawetara piramida gedhe.
  • Tulum - Kutha pesisir Maya karo vistas Karibia sing luar biasa. Tanggal wiwit jaman Mayan pungkasan.
  • Uxmal - negara kutha Impressive ing wilayah Puc, nyatakake Situs Warisan Donya UNESCO ing 1996.

.

Nyawang

Lelungan ing Meksiko paling praktis kanthi bis, mobil, utawa udhara. Transportasi penumpang kanthi kereta api meh ora ana.

Umur nyopir hukum ing Meksiko yaiku 16 kanthi pengawasan wong tuwa lan 18 tanpa pengawasan.

Perusahaan Sewa Mobil ing Meksiko ing endi wae ing kutha-kutha gedhe lan bandara kanthi gampang entuk mobil sewa nalika lelungan liwat Meksiko. Sawetara perusahaan sewa mobil paling gedhe ing Meksiko yaiku Sixt nyewa mobil, Avis, Hertz, lan sawetara perusahaan sewa mobil merek gedhe liyane.

Dhiskusi

Meksiko ora duwe basa resmi ing tingkat federal (nasional). Meksiko duwe basa 68 sing diakoni, nanging Spanyol minangka sing utama. Tandha dwibahasa ing basa Spanyol lan Inggris bisa uga kasedhiya ing tujuan wisata sing populer.

Inggris mangertos dening akeh ing Mexico City uga sawetara buruh turis ing papan pariwisata sing populer, nanging nanging sebilangane wong Mexico ora nganggo basa Inggris. Meksiko sing ndidik, utamane sing luwih enom, lan para pengusaha profesional minangka wong sing umume bisa ngomong sawetara basa Inggris. Basa manca sing paling populer kanggo sinau ing Meksiko sawise Inggris yaiku Prancis, Italia, Jerman lan Jepang.

Apa sing kudu dilakoni ing Meksiko

  • Ruangan Mayan Tulum
  • Surfing - Baja California, Vallarta, Oaxaca
  • Kayaking Sea - Baja California
  • Snorkeling - Baja California, Cancun, Cozumel, Isla Mujeres, lsp.
  • Nyilem Scuba - Baja California, Cancun, Cozumel, Isla Mujeres, Acapulco, Cabo San Lucas dll, lan nyilem guwa ing cenotes semenanjung Yucatan.
  • Piranti Watch - Baja California, Guerrero Negro, Mazunte, Zipolite
  • Rafting banyu putih - Veracruz
  • Dolan maring gunung berapi - Meksiko, Toluca lsp.
  • Numpak Railway Cithakan
  • Seneng garis pantai sing apik lan pesisir ing Oaxaca - Mazunte, Puerto Escondido, Zipolite lsp.
  • Ayo numpak jaran ing Barrancas de Chihuahua
  • Dolan maring situs-situs arkeologi - Chichen Itza, Tulum, Coba, Monte Alban, Calakmul, Palenque, lsp.
  • Mabur ing balon udara panas - Liwat Teotihuacan piramida
  • Dolan maring taman ekologis - Mayan Riviera
  • Lukisan trek uga gua ing Baja California - Guerrero Negro
  • Museum Laut Penyu Laut Nasional
  • Bukak mudo. Nglampahi sawetara wektu ing Zipolite Siji "resmi" pantai mudo ing Meksiko. Umume wong ing kene.
  • Nyilem Scuba. Riviera Maya Nyilem. Cancun lan Riviera Maya mung legendaris kanggo nyilem bunderan, nggambar gambar mayuta-yuta iwak ternakan jutaan, sekolah sing digegurake saka barracudas lan jacks lan ndhuwur kabeh, penyu segara nglangi kanthi tentrem.

Apa sing kudu dituku

Umumé Euros ora ditampa dening pedagang, lan uga bank-bank ing kantor pusat ing Eropa uga nolak nampa euro kanggo ijol-ijolan. Ing sisih liya, umume bank lan kantor ijol-ijolan ("casas de cambio") bakal digunakake akeh.

Yen sampeyan wis nggawa dhuwit ing dolar AS utawa euro, papan sing paling apik kanggo ngganti dhuwit sampeyan ana ing bandara rawuh (kayata MEX lan CUN), ing ngendi pirang-pirang ijol-ijolan dhuwit wis ana ing bale rawuh (ing ngendi sampeyan uga bisa mbandhingake ijol-ijolan tarif lan pilih sing paling trep).

Kertu kredit lan debit ditampa sacara umum ing Meksiko. Kaya Amerika ing Amérika Lor, Visa lan MasterCard ditampa sacara universal lan American Express ora ditampa sacara umum. Sampeyan bisa nggunakake ing ATM uga ing toko departemen, restoran sing luwih gedhe, stasiun gas, nanging prekara ing kutha-kutha ing njaba sampeyan mesthi nggawa dhuwit sing cukup dhuwit ing kanthong, lan umume verifikasi kamungkinan kanggo mbayar nganggo kertu sadurunge konsumsi. Bisnis sing luwih cilik (asring kulawarga) mung nampa dhuwit. Akeh pengecer bakal njaluk ragad tambahan utawa surcaj (umpamane, 5% ekstra) kanggo kertu kredit utawa bakal ngisi biaya sing paling dhuwur kaya USD50. Kajaba iku, sampeyan ora bisa entuk rega sing luwih murah yen sampeyan ora sithik.

Nalika akeh stasiun Pemex sing nampa kertu kredit, utamane ing lokasi sing duwe lalu lintas turis sing abot, nanging ora ana. Wisatawan sing pengin mbayar kanthi kertu kredit kudu takon marang rencang apa sing ditampa dening kertu sadurunge pamiarsa miwiti kumpa gas.

ATM pancen ono lan asring nganggo basa dwi basa karo menu Inggris sing kasedhiya.

ATM ing kutha-kutha cilik asring ora entuk dhuwit. Priksa karo bank (utawa warga lokal) babagan wektu sing paling apik kanggo nggunakake ATM lan aja ngenteni nganti menit pungkasan kanggo entuk dhuwit.

Penyediaan dhasar

Kanggo suplai dhasar, pilihan paling apik sampeyan yaiku pasar kaya Komersial Mexicana, Soriana, Casa Ley, utawa Gigante. Walmart, Sam's Club, lan Costco uga duwe akeh toko ing saindenging negara.

Rantai toko penak paling apik yaiku Oxxo, sing bisa ditemokake meh kabeh blok liyane ing kutha-kutha utama. Kiosks lan 7-Eleven uga tuwuh kanthi cepet.

Blanja

Art Asli Kunjungan menyang ngendi wae ing Meksiko bakal menehi kesempatan kanggo tuku seni digawe kanthi cara "jagad lawas" sing nuduhake macem-macem etnik Mexico. Kasedhiya ing artikel kasebut yaiku tekstil, ukiran kayu, lukisan lan topeng sing diukir sing digunakake ing tarian lan kuburan suci.

Kabeh kutha Resor Mexico sing akeh ditanduri toko souvenir ing ngendi ana sing bisa nemokake sampah souvenir sing biasa dipunculake kanthi jeneng kutha: Kaos, karpet keramik, tas tote, rantai kunci, gelas dijupuk, lan liya-liyane. barang-barang kasebut diprodhuksi ing Meksiko, asring digawe ing pabrik-pabrik kanggo kabeh negara (iki utamane barang-barang kanthi tema utawa logo Meksiko sing umum, vaguely). Dadi, yen sampeyan ngunjungi pirang-pirang kutha ing Meksiko ing taun sing padha, sampeyan bakal bisa ngerteni akeh cenderung sing padha sing kasedhiya ing kutha-kutha kasebut, kajaba saben wong wis disesuaikan karo jeneng kutha kasebut. (Sanajan pancen adil, kualitas souvenir kasebut pancen cukup apik.) Umume toko souvenir yaiku operasi lokal, sanajan ana siji rantaian utama, Fiesta Mexicana, sing mbukak toko ing saindenging negara.

Barang sing ora dituku

Barang nyimpen departemen. Toko departemen utama ing Meksiko yaiku Liverpool, El Palacio de Hierro, Sanborn, lan Sears. Nanging, amarga kasugihan per kapita Meksiko lan pajak sing kurang, umume turis ora kepenak karo pilihan utawa kualitas barang sing kasedhiya. Ana alesan kenapa akeh wong Mexico sing layak kanggo visa wisata AS luwih seneng nindakake blanja ing departemen ing Amerika Serikat.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Meksiko

bab

Meksiko duwe wektu sing cukup santai, dadi sabar. Teka 15 menit pungkasan umume.

Papan sing cedhak karo riko

Kanggo Belize

Ana layanan bus sing kasedhiya saka Chetumal nganti Belmopan lan Kota Belize, uga bis menyang Belize City saka Cancun. Ana uga layanan prahu sepisan saben dina saka Chetumal menyang Ambergris Caye lan Caye Caulker. Sanajan luwih larang tinimbang ngusir bis menyang Belize City lan njupuk prau saka kana menyang tunjangan, prahu langsung iki luwih cepet.

Menyang Guatemala

Liwat Tenosique, La Palma, kanthi prau ing kali Rio San Pedro menyang Naranja (Guatemala). Rute iki ora digunakake dening akeh lan isih duwe sentuhan petualangan. Tetep tenan nalika negosiake rega. Pancen penting! Priksa manawa paspor sampeyan dicap sadurunge ninggalake Naranja utawa sampeyan bisa uga bisa nyekel salah sawijining bus langka lan mlaku-mlaku liwat alas amarga kantor emigrasi minangka bagean ing kali antarane tapel wates Mexico lan desa kasebut.

Situs web pariwisata resmi Meksiko

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Meksiko

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]