njelajah Maldives

Jelajahi Maldives

Jelajahi Maldives sing dadi kapuloan pulo karang 1,192 sing diklumpukake menyang pulo karang 26 (pulo sing didhukung 200, uga pulo 80 karo resort wisata) ing Samodra Hindia. Dheweke ana ing sisih kidul-kidul India lan dianggep bagean ing Asia Kidul.

Maldives paling ora dingerteni para turis nganti 1970 awal. Cukup 185 pulo kasebut dadi papan pamilike 300,000.

Sajarah

Biyen Kesultanan miturut perlindungan Walanda lan Inggris, Maldives saiki dadi republik.

Tsunami saka 26 Desember 2004 nyebabake kerusakan sing akeh banget kanggo Maldives - saka populasi mung 290,000, luwih saka sapertiga langsung kena pengaruh tsunami lan luwih saka 15,000 wong sing ora duwe omah.

Industri pariwisata minangka industri ekonomi utama ing Maldives, narik kawigaten pengunjung ing akeh resor, mundur, lan pulo pribadi. Maldives uga duwe sejarah sing akeh sing bisa ditemokake ing pirang-pirang pulo sing dienggoni, nyritakake sejarah Maldives sing rinci. Yen sampeyan lagi ngrancang babagan plancongan Maldives, iki minangka 20 papan sing paling sejarah ing Maldives sing dikunjungi.

budaya

Maldivia meh kabeh dadi Sunni Muslim, lan budaya lokal minangka campuran saka pengaruh India Kidul, Sinhalese lan Arab. Nalika alkohol, daging babi, obat-obatan lan pamrentah agama non-muslim dilarang ing pulau sing didunungi, pulau-pulau resort kasebut diidhari ana gelembung ing endi meh kabeh ana.

Akhir minggu ing Maldives mlaku wiwit dina Jumuah nganti Sabtu, ing ngendi bank, kantor pemerintah lan akeh toko ditutup. Sampeyan ora bakal sok dong mirsani iki ing resor, sanajan jam awan bakal diganti kanggo shalat Jumuah.

Climate

Maldives kalebu tropis, kanthi akeh sinar matahari lan suhu sekitar 30 ° C sajrone taun.

kutha

Pria - Ibukutha lan kutha paling gedhe

Addu City - Kutha paling gedhe lan paling dawa nomer loro saka gerakan secessionist Suvadive

Njaluk ing

Ngimpor alkohol, daging babi utawa pornografi (ditetepake kanthi cetha) menyang Maldives dilarang lan kabeh barang ana X-rayed. Nalika metu, elinga manawa ngekspor pasir, segara utawa karang uga dilarang.

Numpak pesawat

Secara praktis, kabeh pengunjung teka ing Bandara Internasional Malé, sing ana ing Pulo Hulhulé ing sisih tengen ibukutha Male.

Bandara Gan, ing tol kidul Addu, uga nglayani penerbangan internasional menyang Colombo

Nyawang

Mlaku-mlaku ing Maldives njupuk telung bentuk: kapal, pesawat segara (taksi udara) lan kapal layar pribadi. Kapal kasebut minangka mobil sing padha karo Maldivian, dene kapal mabur lan kapal persiyatan khusus dilestarikake kanggo turis.

Dhiskusi

Inggris umume diomongake, utamane dening pejabat pemerintah lan sing kerja ing industri pariwisata. Basa Inggris minangka basa pandhuan ing sekolah, tegese sampeyan bakal bisa komunikasi karo para warga kanthi tingkat kesulitan sing beda-beda.

Nomer buruh resort lokal bisa ngomong basa Jerman lan Italia sing fasih. Iki bisa beda-beda gumantung saka resort sing rencana sing dikunjungi.

Apa sing kudu dilakoni ing Maldives.

Kejaba nggawe rock bungalow banyu ing bulan madu sampeyan, kegiatan utama ing Maldives yaiku nyilem scuba. Atoll iki kalebu kabeh karang karang atusan kilometer adoh saka salah sawijine lahan utama, tegese kajelasan banyu apik banget lan urip ing jero banyu akeh banget. Sinar Manta, hiu, malah sawetara wrecks, sampeyan jenenge; sampeyan bisa nemokake ing Maldives.

Baa Atoll minangka Cadangan Biosisi UNESCO, ing ngendi perairan sing dilindhungi ndhelikake macem-macem jinis segara sing apik banget, kalebu sawetara spesies 250 saka karang lan empuk alus, amarga jinis iwak karang, uga 1,000 spesies iwak karang, uga Hawksbill lan kura-kura ijo sing cilaka, sinar manta lan paus hiu

Banyu ing Maldives anget sajrone kabeh taun lan kekurangan 3mm utawa cicilan Lycra akeh. Nyilem bisa ditindakake sajrone taun, nanging udan, angin lan ombak umume umume nalika musim tenggara barat (Juni-Agustus). Wektu paling apik kanggo nyilem scuba yaiku wiwit wulan Januari nganti April, nalika segara wis tenang, srengenge wis sumunar lan visibilitas bisa tekan 30m. Kamar dekompression bisa ditemokake ing Bandos ing Kaafu (15min saka Pria), Kuredu ing Lhaviyani Atoll lan ing Kuramathi ing Alifu.

Nalika nyilem apik banget miturut standar dunya sanajan ing wilayah cedhak karo Pria, visibilitas lan kasempatan kanggo nemoni pelagik sing gedhe mundhak nalika sampeyan mlebu ing njaba. Alinea beda-beda, kanthi umume ora ana ing bathi nanging sawetara aliran sing kuat ditemokake ing sisih sing madhep segara sing mbukak. Standar safety biasane dhuwur banget, kanthi gear sing dijaga lan netepi ketat kanggo protokol (cek nyilem, ambane maksimal, panggunaan komputer, lan liya-liyane) dadi aturan tinimbang pengecualian.

Situs nyilem paling apik ing Maldives.

Teluk Hanifaru, Baa Atoll minangka salah sawijining situs laut sing misuwur ing Maldives, Teluk Hanifaru misuwur ing saindenging jagad amarga nemplekake salah sawijining koleksi sinar manta paling gedhe. Uga dipercaya dadi siji-sijine papan ing jagad iki kanggo ndeleng feed siklon sing nggumunake; sajrone monsun kulon (wiwit Mei nganti Nopember), plankton sing akeh ngombe menyang laguna kaya corong iki, uga narik sinar manta 200 uga anane hiu paus sing nyiram kanthi bayangan sing gratis.

Biru Hole, Baa Atoll minangka cerobong jero banyu karang sing sempit saka 22 meter nganti pitung meter nyedhiyakake pengalaman sing luar biasa kanggo para penyelam lan snorkeler, sing uga bisa nemokake uripe segara sing akeh kalebu penyu Hawksbill, pemicu lan mungkin warga hiu gitar.

Kanggo wong sing ora ngerti babagan carane nyilem SCUBA, mula bisa sinau sinau nyilem karo tenaga profesional, go snorkeling utawa seneng olahraga banyu liyane.

Pulo paling apik kanggo snorkeling

Snorkeler mesthi golek pulo sing paling apik ing Maldives kanthi karang omah sing gedhe supaya bisa ngenteni akeh wektu kaya sing dikarepake snorkeling ing saindenging pulo kasebut, njelajah urip laut sing akeh. Iki minangka pulo snorkeling paling apik ing Maldives:

  • Pulo Maalhosmadulu, Pinggir Villa Villa Amilla, Baa Atoll UNESCO Reserve Biosphere Reserve
  • Pulau Bandos, Bandos, Atol Pria Lor
  • Pulo Baros, Baros, Atol Pria Lor
  • Fihalholi, Resort Pulau Fihalholi, Atoll Pria Kidul
  • Biyadhoo, Pulo Biyadhoo Island, Atol Pria Kidul
  • Mandhoo, Mirihi Island Resort, South Ari Atoll
  • Vilamendhoo, Resort Pulau Vilamendhoo, Atoll South Ari
  • Machchafushi, Centara Grand Island, South Ari Atoll
  • Moofushi, Resort Constance Moofushi, Atoll Ari Kidul
  • Maayafushi, Resort VOI Maayafushi, Atoll Ari Utara
  • Bathala, Bathala Island Resort, North Ari Atoll
  • Filtiheyo, Filitheyo Island Resort, Faafu Atoll

Surfing

Maldives wis dadi tujuan selancar sing populer. Banyu pirus lan ombak sing sampurna ndadekake tujuan sing pas lan ora rame kanggo para peselancar sing nggoleki kahanan surfing lancar.

Periode paling apik kanggo surfing ing Maldives yaiku antarane Maret lan Oktober; ombak paling gedhe sing kedadeyan ing wulan Juni, Juli lan Agustus. Swarga iki kapapar swelling sing padha karo Indonesia, kejaba yen ana lintang sing luwih dhuwur lan cahya South-East nawakake surfing tegar lan kurang tegar. Kontes O'Neil Deep Blue sing saiki ditindakake ing Maldives wis nyelehake Maldives kanthi kuat ing peta internet. Nalika umume pesenan surfing sing diakoni ing Male 'Atoll, mesthi wae bisa ditemokake. Atoll South South Laamu lan Huvadhoo luwih mbukak swak sing pindah saka Antartika lan minangka mandeg pertama kanggo ngeculake kekuwatane ing pinggir sisih kidul / sisih kidul. Umume informasi surfing fokus ing Pria lan resort ing sekitar Male, sing sedih ing taun-taun pungkasan wis dilebokake ing kapal safari lan turis sing agresif kabeh padha perang. Bolongan sisih kidul isih cukup karo istirahat kelas donya .....

Perusahaan khusus nyusun kapal perahu kaping pirang-pirang dina ing wilayah kasebut, saéngga para peselancar kanthi gampang pindhah saka sawijining titik menyang titik liyane lan nggedhekake wektu surfing.

Wiwit ukum 2010 Maldivian diganti, saéngga Wisatawan liburan ing pulau lokal, adoh saka resor lan kapal safari. Hotel butik lokal iki nawakake rega realistis kanggo turis surfing, sing pengin tetep ing dharatan lan ngalami Maldives sing nyata.

Apa sing kudu dituku

Nanging, kanthi layanan rega tol ing dolar AS ing dolar AS (USD) lan mbutuhake pembayaran kanthi mata uang keras (utawa kertu kredit), dadi ora kudu ngganti dhuwit yen sampeyan bakal nggunakake wektu ing resor kasebut. Umume hotel duwe toko nanging iki diwatesi mung kanggo nyilem lan liburan (krim srengenge, sarung, kamera nganggo, lan liya-liyane.) Sawetara dolan saka resor bakal nggawa sampeyan menyang pulo lokal sing ana jinis barang-barang kerajinan sing kudu dibeli, nanging biasane digawe ing njaba Maldives lan adol ing markup sing nggegirisi.

Yen sampeyan lagi menyang Male utawa atolls sing dienggoni liyane, ijol-ijolan sawetara rufiyaa bakal ditrapake kanthi gampang. Dhuwit recehan, utamane cukup menarik lan nggawe souvenir sing menarik ing awake dhewe, nanging denominasi sing luwih cilik jarang digunakake utawa katon.

biaya

Maldives larang kanggo sing duwe hiburan- lan pariwisata sing berorientasi layanan ing pikiran. Resor duwe monopoli babagan layanan kanggo tamu lan ngisi kanthi sewajarna: kanggo resor tengah, USD1000 saben minggu saben pasangan minangka anggaran konservatif kanggo panganan, ombenan lan dolan, ing ndhuwur lan ngluwihi biaya penerbangan lan akomodasi. Praktis apa-apa - kalebu kamar hotel yen dipesen sacara lokal - ditampik kanthi 10% sing "layanan layanan", nanging tips samesthine ing ndhuwur. Daya layanan kasebut, miturut undang-undang, dipérang ing antarane staf ing akhir wulan, lan saka iku minangka skema enggo bareng bathi proxy.

Ing wektu sing padha, kanggo lelungan sing duwe wektu, Maldives bisa dadi pengalaman sing terjangkau lan bisa migunani, kanthi rega sing dibandhingake karo Caribbean (Cuba aside), nanging regane miskin banget yen dibandhingake karo negara-negara Asia Kidul lan Kidul liyane, yen tujuane yaiku pariwisata plancongan. Kanggo wong sing fokus ing sampling urip lokal lan ambane adoh saka masarakat turis, rega kasebut meh padha Malaysia.

Penting, kudu eling yen tetep ing pulo sing dipanggoni nuduhake rasa norma Muslim sing ketat (ora alkohol, busana sing sithik, prilaku sing dilindhungi). Ing wektu sing padha, para warga padha seneng banget lan pengalaman kasebut bakal luwih jero lan luwih migunani tinimbang tetep ing resor, gumantung karo pola pikir.

Apa sing arep dipangan

Kabeh resor ana dhewe, saéngga duwe paling ora siji restoran, sing umume ngladeni jinis panganan sing dikarepake para tamu. Sarapan meh mesthi dilebokake, lan umume resor nawakake pilihan setengah papan, tegese sampeyan entuk sarapan prasmanan, lan papan penuh, tegese sampeyan entuk mangan lan nedha bengi. Iki bisa mbatesi karusakan dibandhingake nggawe carte, nanging pilihan sampeyan biasane winates lan omben asring ora ditutupi, ora kudu banyu. Yen sampeyan lagi ngrancang ngombe akeh, bisa uga kalebu kabeh, nanging uga biasane sampeyan ngombe minuman.

Lanang nduwe pemandangan restoran sing apik, sing dituju kanggo turis lan elit Maldivian. Ing sanjabane Male luwih gedhe opsi diwatesi, karo pulo sing nduwe cilik sing nduwe nol utawa siji kafe (disebut hotaa) sade panganan Maldivian lokal kanthi rega murah kaya MVR20.

Masakan Maldivian

Hidangan khas Maldivian: pastry masroshi, kari mas riha, papadhu, iwak panggang, beras lan teh ireng manis.

Panganan Maldiv berputar ing sacedhake iwak (mas), utamane tuna (kandu mas), lan narik banget saka tradhisi India Lankan lan kidul India, utamane Kerala. Pasugatan asring panas, pedhes lan dibedakake karo klapa, nanging nggunakake sayuran mung sithik. Masakan tradisional dumadi saka beras, duduh kaldu iwak sing cetha disebut garudhiya lan piring sisih jeruk, cili lan bawang. Kari sing dikenal kanthi riha uga populer lan beras asring ditambah karo roshi, roti tanpa ragi sing padha karo roti India, lan papadhu, versi poppadums India sing garing. Sawetara piring umum liyane yaiku:

  • mas huni - iwak ngrokok karo klompok bawang putih lan bawang, sing sarapan sarapan Maldivian sing paling umum
  • fihunu mas - iwak barbequed sing digoreng karo lombok
  • bambukeylu hiti - kari roti roti
  • Makanan cemara sing diarani hedhikaa, meh ora ana iwak lan iwak goreng, bisa ditemokake ing restoran Maldivian.
  • bajiya - jajanan diiseni iwak, klapa lan bawang
  • gulha - bal pastry diiseni iwak garang
  • keemia - gulung iwak goreng ing jero
  • kulhi borkibaa - jajan iwak pedhes
  • masroshi - mas huni dibungkus roti roshi lan panggang
  • theluli mas - iwak goreng karo cabe lan bawang putih

Apa sing kudu diombe

Kanthi sah, yen sampeyan 18 lan dudu wong Islam, sampeyan bisa tuku lan ngombe alkohol. Nanging, wiwit Maldives minangka negara Islam, alkohol dibuwang kanthi efektif kanggo pedunung lokal.

Nanging, meh kabeh resor lan kapal ing dhuwur pesawat dilisensi kanggo ngombe alkohol, biasane nganggo markup tajem. Ijin minuman keras sing digunakake kanggo ngidini expats tuku alkohol kanggo konsumsi dhewe wis diilangi. Panggonan mung cedhak Male, kajaba saka resor, sing bisa ngombe alkohol yaiku ing Hotel Hulhule Island, sing umum dikenal minangka HIH utawa hotel bandara.

Tutul banyu ing resor bisa uga ora bisa diombe - mriksa karo manajemen. Banyu botol ing resor iki rego kanthi rego. Banyu botol ing lanang utawa ing sawijining pulo luwih murah. Bisa dadi apike nggawa sawetara botol liter 5 saka Male menyang resort sampeyan yen sampeyan duwe pilihan.

Tetep aman

Kejahatan arang banget. Umume, wong Maldivian sing jujur, mbiyantu lan menehi sambutan. Ora ana obat-obatan ing endi wae ing resor, nanging akeh wong Maldivian sing gampang ngakses obatan, dilaporake 50% generasi enom minangka panggunaan obat; ana masalah obat sing tuwuh ing antarane masarakat lokal lan supaya kejahatan cilik kanggo nyengkuyung wis dumadi. Coba langkah-langkah biasa kayata ora ngeculake dhuwit lan barang regane, lan nggunakake kothak simpenan aman ing kamar.

Tetep sehat

Ora ana masalah serius karo penyakit ing Maladewa. Ati-ati, banyu sing telas bisa uga ora diombe ing kabeh resor: takon sacara lokal. Maldives bebas saka malaria, nanging sawetara pulo duwe lemut lan nyekel demam berdarah saka dheweke, sanajan ora mungkin. Kanggo sing teka saka wilayah sing kena infeksi kuning, sertifikat inokulasi internasional dibutuhake.

Umume masalah teka saka nyilem utawa cedera sing gegandhengan karo srengenge. Tekanan panas mesthi nyebabake masalah ing tropis nanging pasangan sing nggunakake macem-macem jam ing prau kanthi nganggo wetsuit lan kakehan bentuk siji utawa liyane dadi masalah nyata. Ngelingi, ciloko kaya ngono iku bakal gampang diendhani yen sampeyan ngombe banyu akeh lan mlebu ing iyub-iyub sabisa.

Akeh resort kasebut duwe dhokter utawa perawat dhewe lan sing paling gampang gampang mlebu ruangan decompression. Pria duwe rumah sakit sing efisien lan cukup modern nanging elinga manawa adoh banget kanggo nyingkirake medis.

Situs web pariwisata resmi Maldives

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Maldives

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]