njelajah Santa Cruz, Tenerife

Jelajahi Tenerife, Kepulauan Canary

Jelajahi Tenerife paling gedhe ing Canary Islands lan papan sing apik kanggo lelungan. Wisatawan Inggris lan Jerman teka puluhan ewu saben taun kanggo ngunjungi pesisir sing nggumunake lan hiburan malam sing nyenengake. Iki uga misuwur banget ing antarane para pamilik liburan saka semenanjung Spanyol, utamane ing wayah Paskah. Tenerife minangka salah sawijining pulo ing swarga Eropa pungkasan. Nawakake alas sing subur, fauna lan flora, pasamunan, gunung, gunung berapi, pesisir sing apik banget lan pesisir sing apik banget.

kutha

  • Las Galletas: Tanduran pancing cilik sing tentrem.
  • Los Abrigos. Desa mancing sing apik ing pesisir Timur Laut Pulo.
  • Costa Adeje Adeje minangka kutha lawas ing bukit ing ndhuwur pesisir. Saiki wis dadi tujuan wisata utama.
  • Las Américas minangka kutha wisata utama.
  • Los Cristianos Sawise desa mancing cilik nanging saiki dadi tujuan wisata utama.
  • Puerto de la Cruz nampilake Zoo Loro Parque.
  • Wisatawan Los Gigantes lan warga setempat. Los Gigantes Cliffs sing nyengsemaken dumunung ing kene. Ana uga macem-macem dolan paus lan lumba-lumba saka kene.
  • La Laguna kutha Warisan Donya.
  • La Orotava Indah kutha ing sisih lor pulo.
  • El Medáno. Mbalik, alternatif plancongan, salah sawijining kapital angin ing jagad iki. Biasane ora ana angin banget ing kene.
  • Santa Cruz de Tenerife ibukutha Pulo lan departemen Santa Cruz de Tenerife.
  • Los Silos. Kutha Canarian cilik ing antarané gunung sing apik lan segara.

Wilayah sing tuwuh ing wit gedhang ing pirang-pirang dekade kepungkur, Tenerife digawa munggah karo taraf urip Eropa wiwit tekane lelungan udhara massa ing 1960, sing nggawa industri lan jutaan turis saben taun. Wis pirang-pirang dekade iki nyebabake akeh kompleks lan omah sing dibangun, nggawe bagean pulo sing dadi urbanisasi kanthi akeh. Nalika bagean saka EU kanggo tujuan politik, pulau kasebut tetep ana ing njaba budaya lan wilayah VAT, nggawe barang pajeg dhuwur kayata rokok lan alkohol luwih murah tinimbang ing negara liya ing Eropa.

Akeh turis enom sing nyumerepi ing sisih kidul pulo kanthi turis sing tuwa lan kulawarga milih Puerto de La Cruz lan enkonan. Ing sisih kidul ana musim panas sing konsisten, sithik tanpa angin, lan cuaca-pantai sing apik banget ing sajrone taun, sanajan ana kedadeyan sing adhem nganti musim adhem nalika musim Jan-Feb. Uga ngarep-arep sawetara dina sing udan banget kanggo wektu taun kasebut sanajan dina sing isih panas. Ana akeh hotel, kegiatan lan panganan lan ngombe Inggris.

Ing sisih lor pulo sampeyan bakal nemokake budaya lokal sing luwih ijo lan sregep. Ana rasa musim semi musim semi sing luwih lengkap ing Spanyol. Cuaca tansaya tambah akeh ing kene, nanging uga biasane kepenak sanajan ora panas kaya sisih kidul.

Ing antarane lor lan kidul pulo lenggah SpanyolPuncak paling dhuwur, gunung berapi El Teide sing meh ora ana (3718m ndhuwur level segara). Wisata sadurunge ngidinake wong-wong sing mlebu kawah, nanging turis ora diidini menyang kawah amarga ana sebab keamanan.

Itungan lokal yaiku Euro lan paling papan nampa kertu kredit utawa debit, sing mbutuhake chip lan PIN. Ana akeh bursa tukar ing resor wisata utama nanging ora ing papan-papan Spanyol kayata Santa Cruz.

Ana rong bandara, Tenerife South (Reina Sofia) cedhak Los Cristianos lan Tenerife North (Los Rodeos) dening La Laguna. Ana sawetara bis sing nyambung bandara menyang kutha-kutha utama; kanggo kutha-kutha sing luwih cilik, kudu ngarepake pangowahan bis. Dheweke mandheg ing tengah wengi lan wiwit ngubengi 5-6AM.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Tenerife, Kepulauan Canary

  • El Teide. Saka taman mobil, turis bisa njupuk kabel kabel 10 menit menyang 3550 m. Menyang munggah ing puncak (paling dhuwur 168 m) ijin khusus penting kanthi njaluk panjaluk menyang Taman Nasional Taman Nasional ing Santa Cruz. Saka sisih ndhuwur ana tampilan sing luar biasa ing saindenging pulo. PARNNGET: Ing 3718 m El Teide minangka gunung paling dhuwur ing Bongso Spanyol. Menyang cepet kanthi mobil kabel bisa nyebabake penyakit ketinggian, sanajan para pendaki sing paling kuat. Yen gejala wiwit nyata, sampeyan kudu langsung mudhun, elinga yen wektu ngenteni keturunan mobil kabel bisa luwih saka siji jam. Ing puncak, angin kenceng ora umum sing bisa nyuda suhu. Suhu ora ana suhu ing pesisir, lelungan menyang Teide (utawa mung Taman Nasional) bisa adhem banget, kanthi salju ing pucuk sing umum nganti umume Maret / April kanthi rata-rata. Ing musim salju ngarepake sawetara salju lan es, lan angin sing kuat saengga nyiyapake.
  • Parque Rural de Anaga. Papan sing apik banget kanggo mlaku-mlaku. Ana sawetara rute sing bisa ditindakake. Ing Cruz Del Carmen, sampeyan bisa nemokake pusat pengunjung ing ngendi sampeyan bisa entuk informasi babagan taman kasebut. Aja lali menyang sudut pandang Pico del Inglés ing ngendi sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing apik ing pulo kasebut (yen cuaca iku apik). Saka La Laguna sampeyan mung mbutuhake mobil limalas menit kanggo kasedhiya. Papan liya yaiku Taganana, Roque las Bodegas, Almáciga (pantai pasir ireng).
  • Ana sawetara drive apik ing saindenging pulo. Ana dalan gunung sing nduwur-nduwur kanthi pemandangan sing nggumunake, nanging bisa uga dadi driver sing kurang trampil. Tujuan sing populer yaiku desa Masca sing dumunung ing sekitar 1 jam drive sisih lor Los Gigantes (papan parkir diwatesi banget). Kanggo sing ora nyewa / nduwe mobil ing paling resort ana perusahaan sing ngatur pelatih pelatih ing kana.
  • Salah sawijining sistem gua lava paling gedhe ing donya, sing bisa diakses saka Icod de los Vinos. Celana panjang lan boots sing apik dibutuhake.
  • Observatorium Teide, salah sawijining papan sing paling apik ing donya kanggo mirsani langit nyedhiyakake kunjungan sing dipandu.

Santa Cruz duwe sawetara museum galeri seni, museum ruang lan planetarium kanthi skala cilik cedhak La Laguna.

Ing wulan Februari ana parade busana apik banget dening warga setempat, sing dianggep minangka ukuran katelu sawise karnaval Rio lan Notting Hill.

Dolan maring kutha lawas sing apik ing La Orotava lan San Cristóbal de La Laguna, sing terakhir dadi Situs Warisan Donya UNESCO.

Dolan maring kebon botani kelas donya ing ndhuwur Puerto de la Cruz.

Tenerife minangka tujuan sing disenengi kanggo para penyelam skuba, kanthi operasi nyilem kabeh kuwalitas lan warga negara. Banyu sing ngubengi pulau kasebut bisa nyilem ing saindenging taun, kanthi suhu beda-beda ing antarane gelar 18 ing wulan Januari nganti udakara 25-26 ing wulan Agustus. Ngubengi tembok pelabuhan ing Puerto de la Cruz kanggo formasi rock gunung berapi, utawa feed stingrays ing Las Galletas amarga beda.

Olahraga banyu kasedhiya ing sisih kidul kalebu surfing, surfing angin, parascending boat kacepetan lan ski jet. Saiki ora ana sing nyewa prahu.

Mesthi, akeh pengunjung sing pengin ngentekake wektu ing pantai utawa ing kolam renang hotel. Pantai Playa Amerika yaiku pasir gunung berapi ireng, nanging Los Cristianos minangka pasir impor kuning. Wedhi ireng krasa padha karo warna kuning, nanging bisa luwih panas nalika panas banget lan ora kepenak dideleng saka akeh. Pantai asring duwe loungers srengenge sing kasedhiya kanggo nyewa awan, nanging yen sampeyan nindakake sawetara dina, bisa uga luwih apik mung tuku parasol lan tikar pantai.

Tenerife Fishing Kanthi luwih saka spesies iwak 400 lan luwih saka cathetan donya 50, Tenerife nawakake sawetara jinis iwak sing paling apik. Sampeyan bisa iwak saben taun nyekel macem-macem iwak saka Biru Marlin, Shark, Tuna, Wahoo, Amberjack lan akeh iwak ngisor sing nyakup kalebu Rays buta. Fishing Marlin dianggep dadi salah sawijining feats paling gedhe ing fishing fishing. The Blue Marlin, sing dianggep minangka 'King of Fish, paling gedhe ing kabeh Marlins lan ndharat ing Blue Marlin dianggep minangka prestasi paling dhuwur ing pemancing mancing game sing amba. Angler saka kabeh jagad iki golek makhluk sing hebat banget supaya bisa nambahi wulu sing paling larang regane. Sing paling gedhe sing nangkep ing perairan Canarian ditimbang luwih saka setengah ton (537,5kg).

Tenerife minangka tujuan sing apik kanggo hiking. Ana rute kanggo sapa wae, saka siji jam sepur nganti jelajah sedina banget banget sajrone nuntut terrain kanthi pendhudhukan, keturunan utawa loro-lorone. Iki minangka hikes sing paling menarik:

  • El Teide. Ing jejere cablecar, kena uga bisa uga. Munchak kanthi sikil diwiwiti ing pangkalan "Montaña Blanca", ing dhuwur 2200 m (parkir sing winates banget). Aja ngremehake lakune cendhak amarga tingkat oksigen lan oksigen sing sithik ndadekake tantangan kanggo para wong mlaku sing duwe pengalaman. Sawise wiwitan trek 4 × 4 sing cukup rame, sekitar km 4, sampeyan miwiti pendakian sing tajem lan luar biasa, munggah 530 m ing jarak mung 1.5 km, yen sampeyan bakal tekan Altavista Refuge anyar (3270 m). Nawakake pendaki amben kanthi turu ing wayah wengi lan fasilitas pawon. Sawise luwih akeh kilometer lan pendakian 250 m, jalur kasebut mlebu menyang sudut pandang La Fortaleza, sing ngetutake kontur sekitar El Teide menyang angkat kabel. Yen dibutuhake katurunan, mesthi priksa manawa angkat kabel wis ditindakake sadurunge sampeyan budhal, amarga ora mlaku ing kahanan cuaca sing lemah lan ditutup tanpa peringatan. Sampeyan kudu ngidini jam 6-8 munggah lan mudhun ing sikil.
    Akses ing ndhuwur gunung mbutuhake ijin (gratis) (umume luwih dhisik, sadurunge wulan lengkap sadurunge), kajaba sampeyan ngunjungi njaba jam biasa (sadurunge utawa sawise cablecar makaryakke). Uga Altavista Refuge duwe papan winates lan mbutuhake leladen.
  • Pico Viejo - undhak-undhakan sing mbutuhake panjaluk (hiking boots sing disaranake) bisa saka El Teide. Butuh udakara jam 5-6 saka ndhuwur menyang ngisor.
  • Masca Mungkin sing paling populer (lan rada rame, dibandhingake karo path Tenerife) liyane. Miwiti ing lembah Masca, mudhun menyang pantai, mlebu tebing gedhe. Mriksa [Los_Gigantes] kanggo info akses. Nampa munggah gunung kudu paling ora pasokan banyu, yen suhu sing dhuwur.
  • Barranco del Infierno (Ravine Neraka), sing cedhak karo Adeje sing populer karo para pejuang, sampeyan kudu Book kanggo mlaku-mlaku. Ora ana sethithik sing bisa dideleng, nanging tanduran ana ing dalan iki lan banyu cilik ing mburi.
  • Titik paling kulon yaiku tampilan Punta de Tenowith. Dina Sabtu, Minggu lan preian bank nanging dalane ora mbukak kanggo masarakat antarane 10 AM lan 5 PM. Sanajan sampeyan ora ngrancang kanggo hike, nongkrong ngubengi mercusuar wis larang.
  • Roque del Conde, salah sawijining gunung sing paling misuwur ing pesisir kidul. Sawetara undhak-undhakan mlaku saka Aronavillage ing saubengé nyabrang ing Barranco del Rey sing paling gedhe lan ing ndhuwur menehi tampilan sing apik kanggo kabeh pihak (kajaba ora ana kabut).
  • Anagaprovides macem-macem hikes. Nalika taman kasebut sithik banget, dalan-dalan saya gedhe banget - nggedhekake pandhu arah wektu miturut faktor 2. Dalan saka La Laguna menyang Chamorga njupuk kira-kira. 1: 45 - jam 2. Hiking bisa ing pirang-pirang papan, nanging ana uga sing mbutuhake idin mlebu. Dhaptar treks sing ora lengkap:
    • Chamorga - Roque Bormejo. Perjalanan pusingan diwiwiti ing desa Chamorga sing apik, ngliwati gunung, ing sadawane pesisir (pemandangan gedhe!), Mercusuar Faro de Anaga, desa Roque Bormejo lan mundur liwat lembah Camino de Roque Bormejo.
    • Jalanan sing santai (meh dalan rata) menyang Cabezo del Tejoviewpoint, liwat hutan sing salah (asring).
    • Roque de Taborno ("Matterhorn of Tenerife") - sawetara jam ngubengi gunung sing apik. Jalur nyabrang tebing suwene sawetara meter, kudu ati-ati yen gampang wedi karo dhuwur.

Tenerife narik kawigaten akeh siklik ing saindenging taun. Apa mancal gunung, roadbiking utawa numpak sepeda listrik, Tenerife duwe dalan sing apik lan trek rereget. Yen sampeyan pengin nyegah gangguan sampeyan nggawa mancal dhewe, sampeyan bisa nyewa sepeda ing pulau kasebut, umpamane ing Las Amerika utawa El Médano. Sepakbola pancen angel ditindakake kanthi sengaja - dalan pesisir sibuk lan sithik ana ruangan sepedha, nanging asring ana ing talang. Nanging yen seneng muter gunung, akeh dalan sing tajem yen sampeyan wis tekan pesisir. Kanggo sing kurang cocog, siji perusahaan turis menehi perjalanan mobil ing sisih ndhuwur El Teide kanthi siklus mudhun, ora dibutuhake pedaling.

Pulo kasebut cepet dadi tujuan musim salju sing penting kanggo sepeda lintas desa lan Enduro Mountain, kanthi rata-rata seneng karo langit sing srengenge lan suhu sing anget nalika Resor mancal Eropa ditutup ing lumpur lan salju. Njelajah pulo ing mancal gunung minangka pengalaman sing nyenengake, amarga macem-macem macem-macem terrain, vegetasi lan ketinggian. Ora sethithik mbandhingake keturunan liwat lapangan lahar lan pinus Canary menyang pantai ing wektu kanggo nyedhot bir nalika bengi. Bisnis pandhuan bakal nggawa sampeyan kanthi aman ing tilase paling apik ing Tenerife.

Taman wisata

  • Loro Parque Zoois ing njaba kutha lor Puerto de la Cruz, sing minangka papan perlindungan kewan uga taman hewan gedhe.
  • Taman Jungle cedhak wilayah ing Los Cristianos, apike kunjungan, pertunjukan manuk mangsa iku kudu. Ana link bis gratis menyang taman kasebut, nanging njupuk siji kanggo bali maneh ora nyenengake!
  • Siam Parkwhich minangka taman banyu ing Costa Adeje digawe dening para pamilik Loro Parque, gelombang artifisial dhuwur 2, sawetara kafe / bar.
  • Sampeyan uga bakal nemokake taman banyu darat Aqua ing Costa Adeje.

Tenerife Club Karting. Gerbang-motor lan sepedha motor mlaku ing trek utama lan rong ukuran cart ing trek kit. Dumunung cedhak layanan bis Playa de las Américas saka lan bali menyang hotel sampeyan.

Ing Playa de las Américas, ana akeh pusat blanja, kayata Pusat Safari lan Siam Mall, sing duwe akeh toko lan restoran sing akrab.

Santa Cruz nduwe pasar gedhe kanthi stasiun ing Minggu esuk, lan pasar sing apik ing pasar Mercado Municipal Nuestra Señora de África (mbukak saben dina nganti 14: 30). Las Amerika duwe siji Kamis lan Setu lan Los Cristianos dina Minggu.

Ana pasar mingguan ing Las Américas lan Los Cristianos, uga sawetara desa cilik liyane. Dheweke adol macem-macem souvenir, nanging ngati-ati pickpockets kaya sing dikarepake kanggo njupuk kesempatan ing papan sing rame.

Ing dalan gedhe ing Santa Cruz, sampeyan uga bisa nemokake akeh merek gedhe, kadhangkala kanthi rega sing luwih murah tinimbang ing wilayah turis.

Iwak minangka bagean sing akeh saka panganan lokal karo restoran sing ngidini sampeyan milih iwak saka pilihan sing (asring ditangkap tangan) sing bakal dimasak kanggo sampeyan. Kentang ireng sing diarani papas arrugadas disuguhake tanpa ditutup lan ditutupi ing uyah rock, siap dicelup menyang saus lokal.

Kaya ing Spanyol liyane, tapas dipangan kanthi panganan khas lokal, bawang putih, kacang buncis lan cumi. Khusus panganan Spanyol kayata tortilla (kentang omelet) lan paella (sajian beras karo panganan laut) uga umum.

Ing sisih kidul kebak restoran panganan sampah karo hamburger, pizza, kripik, lan liya-liyane. Ana 15 McDonald kalebu sawetara ing pesisir. Uga elinga yen ing papan panas turistic kayata Playa de las Americas, menu kasedhiya ing pirang-pirang basa sing kalebu ing basa Inggris, Jerman, Rusia lan sawetara basa Skandinavia, supaya gampang milih sanajan sampeyan ora kenal karo jeneng masakan lokal utawa ora paham Spanyol.

Akeh restoran Cina uga kasedhiya ing Tenerife.

Ing papan pariwisata, uga ana restoran ing pasar.

Nanging, kanggo sing pengin rasa budaya, ana uga akeh restoran tradisional Canarian. Dheweke nggawe macem-macem daging sing wis dimasak ing barbecue, kadhangkala nindakake bagean sing cukup gedhe.

Tenerife uga duwe reputasi kanggo 'pemandangan booze', kanthi Playa de las Amerika lan Los Cristianos nyedhiyakake akeh lokasi kanggo wong sing seneng gabung & ngombe jam 24. Ombenan sing kasedhiya padha karo liyane ing Eropa (umume Inggris) kanthi rega sing rada murah tinimbang sing bali ing omah '.

Bir lokal yaiku Dorada sing rata-rata, kasedhiya ing endi wae. Minuman sing luwih khusus kalebu liqueur pisang.

  • Barraquito, uga diarani barraco, yaiku spesial kopi saka Canary Islands lan misuwur banget ing Tenerife nanging uga ing La Palma.
  • Ron Miel, ing basa Inggris yaiku Madu Rum, dikembangake karo Madu sing disuguhake kanggo es. Ing sawetara bagean liyane 'lokal' bisa uga dadi 'matur nuwun' kanggo mangan ing restoran.
  • Ana macem-macem apik anggur lokal. Malmsey (Malavasías), anggur abang, anggur buah anggur.

Tenerife minangka pulau musim semi abadi lan cuaca apik sepanjang taun. Umumé, cuaca iku sunnier ing sisih kidul lan rada mendhung ing sisih lor.

Situs web pariwisata resmi Tenerife

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Tenerife

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]