Jelajahi Kapuloan Canary

Jelajahi Kapuloan Canary

Jelajahi Kapuloan Kanaria ing Nusantara Spanyol lan komunitas otonom paling kidul ing Spanyol dumunung ing Samodra Atlantik, 100 kilometer sisih kulon Maroko ing titik paling cedhak. Kapuloan Canary, sing uga dikenal kanthi ora resmi minangka Canaries, kalebu salah siji wilayah paling njaba sing pas Uni Eropa. Iki uga salah sawijining wolung wilayah kanthi pertimbangan khusus nasionalitas sing diakoni kaya Pamrentah Spanyol. Kapuloan Canary duweke Plate Afrika kaya kutha Spanyol Ceuta lan Melilla, sing loro ana ing daratan Afrika.

Pitu pulo utama yaiku (saka paling gedhe nganti cilik)

Nusantara kalebu akeh pulo lan pulo cilik:

  • La Graciosa,
  • Alegranza,
  • Isla de Lobos,
  • Montaña Clara,
  • Roque del Oeste
  • Roque del Este.

Kapuloan Canary minangka tlatah sing paling kidul Spanyol lan kepulauan paling gedhe lan paling padhet ing wilayah Macaronesia. Miturut sejarah, Kapuloan Canary dianggep dadi jembatan antara papat bawana: Afrika, Amérika Lor, Amérika Kidul lan Eropa.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Kapuloan Canary.

Tenerife Auditorium. Toriumife Auditorium minangka bangunan luar biasa sing dirancang dening arsitek Spanyol sing misuwur, Santiago Calatrava. Apike kanggo turis kanggo ngunjungi struktur sing luar biasa iki lan malah bisa nyenengake konser lan acara sing ana ing njero.

Paraga Loro. Loro Parque (Parrot Pak) sing nggumunake temtunipun bakal nggumunake sampeyan ora kira-kira umur sampeyan. Kunjungan menyang taman kasebut bisa ngetrenake sampeyan meh kabeh dina, saengga sawetara wektu. Taman iki sing asline ditrapake kanggo tontonan parrot saiki wis dadi daya tarik paling gedhe nomer loro ing Tenerife sawise Gunung Teide.

Parque Loro minangka papan kanggo koleksi Parrot sing paling penting ing donya kanthi spesies 300, pertunjukan segel sing apik banget, Dolphin Show, Parrot Show, Akuarium karo terowong Shark, Gorillas, Chimpanzees, Tigers, Jaguars, Flamingos, Alligators, Tortoises, Orchid House, Pasar Gambian, Bioskop 'NaturaVision' lan Penguinarium paling gedhe ing donya kanthi iklim Antartika ing njero salju salju salju 12.

Puerto de la Cruz. Puerto de la Cruz minangka salah sawijining resort paling dhuwur ing Kapuloan Canary. Sampeyan uga paling dawa sing ditetepake kabeh lengkap resor ing Tenerife. Sisih lawas kutha kasebut tetep dadi papan sing apik, salah sawijining papan panggonan sing isih kerja warga, mangan lan ngombe. Akeh wilayah ing saubengé pelabuhan mancing lawas wis kebak dalan-dalan sempit sing dikempalken nganggo arsitektur kolonial.

Pariwisata Inggris teka ing kene luwih saka abad kepungkur lan dina iki 'El Puerto' duwe jembar hotel sing apik banget kanggo cocog karo kabeh rasa lan anggaran. Saliyane pesona ing donya sing lawas nawakake sawetara obyek wisata sing paling apik ing pulo kasebut.

Pantai Tenerife. Sifat gunung berapi ing pulo Tenerife ateges tanah kasebut sawetara pesisir alami. Sing ana ditondoi kanthi wedhi ireng digawe saka watu gunung geni ing pulo kasebut. Panyuwunan kanggo ruangan mandhi srengenge, wis nyebabake penciptaan resor lan pantai buatan manungsa, kanthi wedhi emas wis diimpor ing sawetara kasus.

Sawetara pantai Tenerife sing paling apik yaiku Los Gigantes lan San Juan ing sisih kulon lan Fañabe, ing sisih kidul kanthi pasir emas, pancuran lan fasilitas sing apik. Uga populer Torviscas karo marina, Playa las amerika kanggo pasir abu-abu abu-abu lan pantai los Cristianos. Candelaria ing sisih wétan duwe pantai sayap ireng cilik. Ing sisih lor Puerto de la Cruz nduwe pantai sing apik karo wedhi ireng lan ing Santa Cruz wedhi emas wis diimpor kanggo pantai Terasitas.

Lelungan kapal saka Tenerife. Akeh perusahaan sing nawakake lelungan prau kanggo turis, beda-beda saka 'kapal pesiar' ing kapal pesiar sing nawakake nedha awan, omben-omben lan olahraga banyu menyang trip ngubengi pulo kasebut ing kapal utawa kapal catamaran. Salah sawijining obyek wisata utama yaiku kasempatan kanggo ndeleng iwak paus lan ikan lumba-lumba ing alam bébas. Pengunjung babagan wisata paling akeh; lumba-lumba ora akeh kepasten nanging bisa katon umume - asring banget cedhak karo prau. Perjalanan lunga saka salah siji Puerto Colon ing Playa de las Amerika, utawa saka plabuhan ing Los Cristianos lan umume operator nawakake layanan bus gratis saka hotel sing luwih gedhe ing resor utama.

Big fishing fishing ing Tenerife. Kepulauan Canary minangka salah sawijining papan sing paling apik ing jagad kanggo mancing dolanan gedhe lan pirang-pirang perusahaan nawakake lelungan mancing ing Tenerife. Nalika marlin biru minangka iwak piala sing paling larang regane akeh spesies liyane kalebu marlin putih, wahoo, dorado, tuna kuningfin, lan hiu mako lan hammerhead. Jupuk biasa saka biru marlin saka 150 nganti 225kg.

Masakan Canarian minangka campuran antarane budaya Spanyol, Latin lan Afrika. Umume panganan Canarian yaiku macem-macem sayuran seger, woh lan iwak, umume panganan entheng, luwih gampang dicerna ing iklim sing anget. Daging biasane dikonsumsi minangka bagean pari utawa kukus.

  • Fishis lokal cukup apik. Sampeyan uga bakal nemokake macem-macem resep iwak lan panganan laut internasional. Loro iwak sing populer saka Tenerife yaiku Caldereta, panganan karo tomat, daging wedhus lan kentang lan Sancocho Canario, iwak asin, biasane putih, ing saos "mojo".
  • Konsep Tapas minangka kontribusi Spanyol sing paling enak kanggo gastronomi internasional. A Tapa minangka panganan entheng lan sithik sing wis dikepengini dening Spaniard sadurunge nedha awan utawa nedha bengi, biasane nganggo gelas utawa bir. Tapa bisa ditampilake kanthi pirang-pirang cara. Iki bisa digawe minangka pincho (nganggo tongkat), minangka piring mini resep tradisional, minangka kanap, dll…
  • Kapuloan Canary mung ekspor gedhang Eropa ing Eropa. Dheweke pancen kondhang ing kene. Pisang iki biasane digoreng lan uga biasa ditemokake ing India Kulon.
  • Papas Arrugadasor papa sancochada - Kentang direbus ing banyu asin nganti dheweke "kerut" - mula jenenge - lan dadi mojo picón, saus abang sing adhem pedhes sing digawe karo cili lan bawang putih. Iki asring dadi tapa.
  • Gofio- Gandum gandum digunakake utamane ing sarapan utawa kanggo ngiringi potaje, godhok lokal.
  • Escaldón de gofio- Gofio dicampur karo kaldu.
  • Conejo en salmorejo
  • Miel de Palma- Sawit madu.
  • Arepas-terusan digawe saka glepung jagung sing apik sing diisi daging, keju, utawa pelem manis.
  • Mousse de gofioor gofío amasado - gurun sing digawe saka gofio, miel de palma, lan tanduran.
  • Anggur. Ana sawetara cabang anggur ing pulo kasebut. Tenerife sisih lor, La Geria ing Lanzarote utawa La Palma wis nate ngargai kebon anggur.
  • Rum. Ana uga pabrik-pabrik rum sing misuwur, utamane ing Gran Canaria (Artemi lan Arehucas). 'Ron miel' minangka omben-omben manis sing digawe saka rum lan madu.
  • Barraquito, uga diarani barraco, yaiku spesial kopi saka Kepulauan Canary lan luwih populer ing Tenerife nanging uga ing La Palma.
  • Bir. Ana telung pabrik bir lokal (Dorada, Tropical lan Reina).

Pulo-pulo kasebut duwe iklim subtropis, kanthi musim panas sing dawa lan musim panas sing anget.

Kapuloan Kanaria duwe patang taman nasional, lan loro kasebut wis diisytihake Situs Warisan Donya dening UNESCO, lan loro liyane nyatakake minangka World Biosphere Reserve, taman nasional iki yaiku:

  • Taman Nasional Caldera de Taburiente (La Palma): Digawe ing 1954, mula diumumake minangka World Biosphere Reserve ing 2002. Sing kalebu area 46.9 km2.
  • Taman Nasional Garajonay (La Gomera): Digawe ing 1981, mula diumumake ing 1986 minangka Situs Warisan Donya. Wilayah minangka hektar 3986 ing inti lan sawetara wilayah ing sisih lor pulo.
  • Taman Nasional Timanfaya (Lanzarote): Digawe ing 1974, mula diisytihake minangka Reserve Biowers ing 1993, bebarengan karo kabeh pulo. Mendhaki area 51.07 km2, ana ing sisih kidul-kulon pulau.
  • Taman Nasional Teide (Tenerife): Digawe ing 1954, mula diumumake Situs Warisan Donya ing 2007. Sing kalebu area hektar 18,990, minangka taman nasional paling tuwa lan paling gedhe ing Kapuloan Canary lan salah sawijining sing paling tuwa ing Spanyol. The Teide in 2010 dadi taman nasional sing paling kerep dibukak ing Eropah lan kaloro ing saindenging jagad. Dumunung ing pusat geografis pulo iki minangka Taman Nasional sing paling kerep dibukak ing Spanyol. Sorotan yaiku Sinauing dhuwure 3,718 meter, tingkat paling dhuwur negara lan gunung geni paling gedhe nomer telu ing bumi saka dhasar. Taman Nasional Teide diisytihaké ing 2007 minangka salah sawijining Treasure 12 Spanyol.

Ekonomi adhedhasar dhasar pariwisata, sing nggawe 32% saka PDB. Canaries nampa babagan 12 yuta turis saben taun. Konstruksi nggawe meh 20% saka GDP lan tetanèn tropis, utamane pisang lan rokok, ditanam kanggo diekspor menyang Eropa lan Amérika. Ahli ekologi prihatin, sumber daya, utamane ing pulo sing luwih gersang, saiki ora larang regane nanging isih akeh sumber daya tetanen kayata tomat, kentang, bawang, cochineal, tebu, anggur, anggur, kurma, jeruk, lemon, ara, gandum, gandum , jagung, apricot, peach lan almonds.

Pulo-pulau ngalami terus-terusan tuwuh sajrone taun 20, nganti 2001, kanthi rata-rata udakara 5% saben taun. Wutah iki didorong utamane kanthi jumlah Investasi Langsung Langsung, biasane ngembangake real estate pariwisata (hotel lan apartemen), lan Dana Eropa, wiwit Kepulauan Canary dicap Wilayah Objektif 1 (layak kanggo dana struktural euro). Kajaba iku, EU ngidini Pamrentah Kepulauan Canary nawakake konsesi pajak khusus kanggo para investor sing nggabungake ing sangisore rezim Zona Especial Canaria (ZEC) lan nggawe luwih saka limang proyek.

Bandara

  • Bandara South Tenerife - Tenerife
  • Bandara Lor Tenerife - Tenerife
  • Bandara Lanzarote - Lanzarote
  • Bandara Fuerteventura - Fuerteventura
  • Bandara Canaria Gran - Gran Canaria
  • Bandara La Palma - La Palma
  • Bandara La Gomera - La Gomera
  • Bandara El Hierro - El Hierro

Pelabuhan

  • Pelabuhan Puerto del Rosario - Fuerteventura
  • Pelabuhan Arrecife - Lanzarote
  • Pelabuhan Playa Blanca — Lanzarote
  • Pelabuhan Santa Cruz de La Palma - La Palma
  • Pelabuhan San Sebastián de La Gomera - La Gomera
  • Pelabuhan La Estaca - El Hierro
  • Port of Las Palmas - Gran Canaria
  • Pelabuhan Agaete - Gran Canaria
  • Pelabuhan Los Cristianos - Tenerife
  • Port of Santa Cruz de Tenerife - Tenerife
  • Pelabuhan Garachico - Tenerife
  • Pelabuhan Granadilla - Tenerife

Ing 1960, Gran Canaria dipilih minangka lokasi kanggo salah sawijining stasiun lemah 14 ing Manned Space Flight Network (MSFN) kanggo ndhukung program ruang NASA. Stasiun Maspalomas, sing ana ing sisih kidul pulo, melu ing sawetara papan angkasa kalebu Apollo 11 Moon landings lan Skylab. Dina iki terus ndhukung komunikasi satelit minangka bagean saka jaringan ESA.

Amarga lokasi sing adoh, sawetara pemerhati astronomi sing ana ing Nusantara, kalebu Observatorium Teide ing Tenerife, Observatorium Roque de los Muchachos ing La Palma, lan Observatorium Astronomi Temisas ing Gran Canaria. Jelajahi Kepulauan Canary kanggo pengalaman liburan sing apik ing urip sampeyan.

Jelajahi pulo Canary lan sampeyan bakal seneng.

Situs web pariwisata resmi ing Kepulauan Canary

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Kepulauan Canary

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]