njelajah Transylvania, Romania

Jelajahi Transylvania, Romania

Jelajahi Transylvania, wilayah paling gedhe ing Romania lan bisa uga sing paling dikenal. Yen sampeyan ngunjungi Transylvania, sampeyan nyilem campuran budaya, alam lan sejarah. Transylvania minangka wilayah sing beda-beda: kudu nyoba prilaku beda ing wilayah kasebut, kanthi budaya lan alami. Wilayah iki minangka papan sing akeh sejarah lan konversi multikultural. Kabeh ing Transylvania cohabitation wong Roman, Hungaria, Saxon lan Roma minangka tema utama. Transylvania sugih ing situs abad pertengahan lan misty: ana sekitar kraton lan benteng 100 lan sekitar gereja-gereja 70 sing dikuwasa. Romania paling gedhe lan kedaton paling wadi lan benteng-benteng kudu ditemokake ing kene. Nanging kanggo lelungan sing luwih penasaran, ana akeh desa cilik sing nduwe omah lawas lan gereja-gereja benteng. Minangka Transylvania sing diubengi dening Pagunungan Carpathian ana akeh alas gunung lan hiking utawa kemungkinan mendaki. Kabeh wilayah Carpathians ana taman nasional sing apik. Ing tengah Transylvania ana bukit ijo lan kali. Umume kutha-kutha gedhe kaya Eropa Kulon, lan infrastruktur umume apik, saéngga gampang para pelancong.

regions

Kidul-wétan (Kabupaten Sibiu, Brasov County)

Wilayah iki, kanthi Sibiu lan Brasov, duwe latar mburi Saxon sing luwih nyata. Iki minangka salah sawijining papan sing paling populer kanggo para pengunjung amarga kasugihan ing benteng (Rasnov, Bran), kutha-kutha lawas, gereja-gereja benteng ing desa sing indah (Biertan, Valea Vilor, Prejmir) lan hutan gunung (Piatra Craiului). Papan dununge uga sawetara resor ski sing paling penting (Poiana Brasov).

East

Wilayah sekitar Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc lan Targu Mures duweni pengaruh budaya Hong Kong sing kuwat. Kabupaten Harghita (Miercurea Ciuc) lan Covasna (Sfantu Gheorghe) uga dikenal kanthi jeneng Szeklerland. Ing kene sampeyan bisa tuku roti seger lan Kürtőskalács saka warga lokal utawa ndeleng tlaga Sfanta Ana.

Kidul-kulon

Hunedoara (Deva) lan Alba (Alba Iulia) minangka situs sejarah penting kanggo budaya Romania. Alba Iulia minangka papan panyatuan wilayah Romania sing ditindakake. Ing wilayah kasebut sampeyan bisa ndeleng Istana Corvinesti, tlaga, guwa lan situs alami sing apik banget. Titik utama nuding menyang Taman Nasional Retezat ditemokake ing kene.

Lor-kulon

Cluj lan Bistrita Nasaud luwih angel ditetepake babagan budaya sing pinunjul. Cluj Napoca minangka universitas lan kutha riset sing penting. Uga duwe landmark sejarah lan budaya sing penting. Ing saubengé, ana desa sing apik (Romania, Hungaria lan Jerman). Cedhak Turda sampeyan bisa ngunjungi Turda Canyon sing ngetrapake. Bistrita Nasaud misuwur amarga tlaga, guwa, resort kesehatan, nanging uga situs sejarah. Giurtelecu Şimleului uga ing wilayah kasebut.

Sanajan sawetara wong mung bisa nggandhengake jeneng kasebut karo dongeng vampir sing dahaga (iku minangka setting novel Bram Stoker. dracula), Transylvania minangka salah sawijining wilayah alam sing paling indah ing Eropa sing dideleng kanthi kutha-kutha benteng, biara lan biara. Kutha sing nengsemake nganggo arsitektur baroque sing nggumunke nawakake layanan pariwisata modern kanthi rega sing luwih murah tinimbang sing, Jerman or France. Ing kene sampeyan bisa nemokake sawetara kutha sing paling maju ing Romania, nanging uga desa-desa lawas sing urip ing wong kaya satus taun kepungkur. Transylvania diubengi Pagunungan Carpathian sing salah lan papan kanggo fauna langka (bruwang, serigala) lan flora (anggrek lan tanduran liya).

Transylvania nduweni sejarah lan budaya multi-etnik sing sampeyan pengin. Sejarah Transylvania akeh perselisihan: yen iku minangka bagean integral saka Kraton ing Hungary (950-1526), ​​banjur dadi Kepemimpinan independen (1526-1690) sadurunge diproduksi maneh saka Kakaisaran Habsburg. Iki digabung karo Wallachian lan Moldovia kanggo mbentuk Romania sawise Kakaisaran Austro-Hong Kong bubar ing Perjangjian Triannon, sing ndeleng kesimpulan Perang Agung antarane Hongaria lan Sekutu. Sejarah kompleks iki nerangake akeh prabédan budaya antara Transylvania lan sisa wilayahé Romania.

Transylvania minangka conto kanggo kelompok etnik beda sing urip kanthi tentrem. Nanging, kayadene Eropa umume, etnis Roma isih dibedakake kanthi akeh lan budaya dheweke ora paham.

Saiki Transylvania minangka wilayah sing paling maju ing Romania, sebagian amarga pariwisata lan sebagian amarga tradhisi kapitalis sing kuwat sadurunge Perang Dunia II. Ngarsane minoritas Jerman lan Hungaria wis dadi pemacu pengaruh Kulon ing Transylvania wiwit 1989. Sampeyan narik kawigaten kanggo mbedakake beda ing wilayah cilik iki: sisih Kidul lan Timur Kidul dikuasai budaya Saxon, Timur lan Timur luwih dipengaruhi dening budaya Hongaria, Lor luwih Slavic, lan Kulon Kidul beda maneh. Coba ngunjungi sawetara desa sing luwih tuwa, mula umume wong sing ramah banget.

kutha

  • Aiud
  • Alba-Iulia
  • Braşov
  • Cluj-Napoca
  • Oradea
  • Sibiu
  • Sighişoara
  • Sfântu Gheorghe
  • Târgu-Mureş

Tujuan liyane

  • Arieseni
  • Râşnov
  • Pagunungan Apuseni, Arieseni, Huedin lan desa sekitar
  • Păltiniş
  • Taman Nasional Retezat
  • Szeklerland, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc
  • Turda
  • Lunca ilvei
  • Giurtelecu Şimleului

Dhiskusi

Saiki, meh kabeh wong ing Transylvania ngomong basa Romania, sanajan kanggo pirang-pirang etnik Hongaria - babagan 20% saka populasi, nanging luwih akeh ing wilayah tartamtu - Hongaria bener minangka basa pertama. Sawetara wong sing nganggo basa Jerman isih tetep, nanging ing kutha akeh sampeyan kudu gampang golek wong sing nganggo basa Inggris, Prancis, utawa Jerman sing paling apik.

Transylvania cukup gampang diakses, amarga kamakmuran ekonomi sing relatif, industri pariwisata lan jarak cedhak karo Eropa Tengah.

Ana telung bandara utama ing wilayah kasebut.

Bandara Internasional Cluj-Napoca dumunung ing sisih lor-kulon Transylvania. Bandara paling gedhe ing Transylvania lan hub wilayah berkembang.

Nyawang

Transylvania minangka tujuan sing kudu ditemoni kanggo wong-wong sing lelungan ing bagean iki ing Eropa. Sepur sepur biasane cara paling apik kanggo lelungan antarane kutha-kutha Transylvanian utama lan tujuan wisata. Nanging, akeh landmark wilayah sing didhelikake saka rute transportasi utama, saéngga disaranake sampeyan nyewa mobil utawa njupuk bis menyang papan kasebut.

Sampeyan bisa nemokake peta dalan gedhe lan rinci ing stasiun gas ing saindenging negara, ing stasiun sepur lan ing papan pasar paling akeh. Peta dalan rinci iki bisa ndadékaké sampeyan menyang ngendi wae, tanpa akeh tuntunan sing dibutuhake. Ati-ati sanajan dalan-dalan sekunder lan tersiar ora ditandhani kanthi cetha, dadi kadang sampeyan kudu takon arah. Wong biasane ramah lan bakal mbantu sampeyan menyang tujuan sing dipilih.

Sepeda motor minangka cara sing gampang dienggo lan mesra alam ing Transylvania lan kanthi cara iki sampeyan bisa mirsani kaendahan alam lan uga ngunjungi desa sing paling cilik lan paling adoh. Ati-ati sanajan umume sirkuit kalebu dhuwur, mula sampeyan kudu digunakake kanggo bukit gunung. Ing desa remot, sampeyan mesthi bisa nemokake warga sing bakal adol sawetara sing seger: woh-wohan, sayur-sayuran, produk susu, utawa malah ngajak sampeyan mangan awan. Sepeda balap kanthi ban sempit ora disaranake, sanajan dalan utama duwe cacat akeh lan ing wilayah sing luwih adoh sampeyan bakal lelungan ing dalan reged, saengga sepedha gunung sing kuat luwih disenengi.

Sewa mobil gampang ditemokake.

Apa sing arep dipangan

Sajian Romania

  • Sarmale - daging ing godhong anggur utawa godhong kubis
  • Mici - simbol saka Romania. Kanggo sawetara warga kasebut kaya pedhang tumrap samurai (nanging luwih enak).
  • Ciorba de Burta - sup tripe (weteng sapi). Rasane luwih enak tinimbang muni!
  • Bulz - keju nganggo polenta (mung ing Transylvania)
  • Papanasi - panganan cuci mulut: coba senenge

Piring Hungaria

  • Sup kacang ing roti - sampeyan bakal kaget amarga ora diluncurake piring
  • Gulash
  • Sup saka kubis
  • Sup Lentil
  • Kurtos Kalacs - panganan cuci mulut, bisa ditemokake ing sekitar atraksi turis utawa ing zona Hongaria ing dalan

Apa sing kudu diombe

  • Ursus Bir Ireng - Luwih sithik, mandheg mandheg ing tengah kanggo omben utama Eropa Wétan
  • Bergenbier - Lager ala Jerman sing sugih banget ing saindenging Romania
  • Bir kukus - Bir 7% kuwat kanthi rasa sing béda
  • Lacrima Lui Ovidiu - Anggur Romania apik banget, kasedhiya ing pasar pasar sekitar 20.
  • Dracula Beer - Bir Kitsch didol kanggo turis manca, ing sekitar Bran Castle uga supermarket, kacathet karo rasa sing ora nyenengake.
  • Bir Ciuc - Salah sawijining bir paling apik ing Grup Heineken
  • Anggur saka rong anggur lokal. Sampeyan bakal nemokake iki ing kutha apa wae, mung takon "crama" (waca: krahmah)
  • Horinca de Bihor, utawa Tuica liyane. Iki minangka merek lokal. Akeh warga lokal nyadhari braket alam lan rasa dhewe. Sampeyan bisa nemokake ing lokal (bakal seneng duwe rasa) lan ing kamar anggur.

Tetep aman

Transylvania dudu wilayah bebaya sing nggegirisi ing saben pojok sing peteng. Nduwe stasiun pulisi sing akeh, dadi yen ana perjalanan, mula bakal mbantu.

Sampeyan kudu waspada ing pickpocketing ing sekitar obyek wisata sing rame lan ing kutha-kutha sing wis akeh turah, kaya Sinaia, bakal ana sawetara wong sing bisa uga golek turis. Ati-ati saka "maradona".

Njaluk metu

Maramures ing sisih lor, Banat ing sisih kidul sisih kidul lan Crisana ing sisih kulon disambungake karo Transylvania lan bisa dadi perjalanan sing apik ing Transylvania.

Moldova misuwur amarga biara lan desa cilik.

Dobrogea ing ngendi sampeyan bisa pindhah menyang pesisir segara Ireng.

Bukares iku ibukutha Romania lan kira-kira jam 3 adoh Brasov.

Ing sisih kidul Romania sampeyan bisa ndeleng Oltenia ijo lan wilayah sawah Muntenia.

Situs web pariwisata resmi Transylvania

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Transylvania

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]