jelajah Roma, Italia

Jelajahi Roma, Italia

Jelajahi Romawi Kutha Abadi, ibukutha lan kutha paling gedhe ing Italia lan saka wilayah Lazio. Iki misuwur amarga dadi omah saka Kekaisaran Romawi kuna, Pulo bukit, La Dolce Vita (urip manis), Vatikan lan Telung Duwit receh ing Bukon. Roma, minangka pusat kekuwatan millennia sing dawa, budaya (wis dadi salah sawijining peradaban paling gedhe ing jagad) lan agama, duwe pengaruh gedhe ing jagad iki sajrone taun-taun sing ana 2800.

Pusat bersejarah kutha iki minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Kanthi kraton sing apik, gereja taun-lawas taun, reruntuhan romantis sing gedhe, monumen opulen, patung ornate lan sumber banyu anggun, Roma nduwe pusaka sejarah lan suasana kosmopolitan sing akeh banget, nggawe salah sawijining Eropa lan sing paling gedhe dileksanakake ing dunya, kondhang, kondhang lan pengaruh ing saindenging jagad. kapitunan ayu. Saiki, Roma duwe pemandangan malam sing saya akeh lan uga katon minangka swarga blanja, sing dianggep minangka salah sawijining kepala busana ing jagad (sawetara perhiasan lan busana paling tuwa ing Italia diadegake ing kutha).

Kanthi akeh pemandangan lan perkara sing kudu ditindakake, Roma bisa diklasifikasikake minangka "kutha global".

Distrik

Roma bisa dipérang dadi sawetara kabupaten: sing diarani pusat sejarah cukup sithik - mung sekitar 4% saka wilayah kutha - nanging iki minangka papan sing akeh ditemokake turis wisata.

Pusat Modern

  • Ngendi akeh hotel, uga blanja lan galore panedha ing Veneto; omah ing wilayah ing sekitar Quirinal, sumber banyu Trevi, piazza Barberini, Castro Pretorio lan piazza della Repubblica.

Roma lawas

  • Pusat jaman Renaissance-kutha, kanthi alun-alun, katedral, Pantheon, lan akeh makan; kalebu piazza Navona, piazza Campo de 'Fiori, lan (mantan) Ghetto Yahudi.

Vatikan

  • Bebas Vatikan lan papan wisata sing ora ana pungkasan, peninggalan lan Museum Vatikan - uga distrik ing saindenging Borgo, Prati lan Monte Mario.

Colosseo

  • Jantung Romawi kuna, Colosseum, Imperial Fora lan Pasar Pasar, gunung Capitoline lan musium-musium.

Pusat Utara

  • Dumunung ing sisih lor sisih lor Roma, minangka omah ing Villa Borghese, Langkah-langkah Spanyol, lan kabupaten elegan ing Parioli lan Salario.

Trastevere

  • Ing sisih kidul kutha Vatikan, ing sisih kulon Tiber, kebak lurung-lurung sing sempit lan alun-alun sepi sing dadi inspirasi kanggo seniman kayata Giorgio de Chirico. Saiki bisa uga dadi pusat seni seni Roma.

Aventino-Testaccio

  • Distrik ing wilayah Roma sing rame-rame kanthi akeh kejutan nunggu wong sing kepengin weruh, uga sawetara panganan sing apik banget.

Esquilino-San Giovanni

  • Kidul Termini, kanthi pasar njero ruangan, piazza Vittorio Emanuele II lan Katedral Roma - Saint John ing Lateran.

Nomentano

  • Distrik "mburi" stasiun sepur. Urip wengi sing nyenengake ing San Lorenzo.

North

  • Wilayah suburban ing sisih lor tengah

South

  • Omah menyang Taman Appian Way, sawetara catacomb, arsitektur monumen Fascist ing distrik EUR lan pinggiran gedhe.

Ostia

  • Distrik Roma kanthi tampilan segara lan sawetara resor pantai. Omah ing reruntuhan Ostia antica, palabuhan Romawi kuno.

Dumunung ing Tiber kali, ing antarane Pagunungan Apennine lan Segara Tyrrhenian, "Kutha Eternal" minangka pusat administrasi Kakaisaran Romawi sing kuwat, mrentah babagan wilayah sing jembar banget ing Inggris nganti Mesopotamia. Saiki, kutha kasebut minangka jabatan pamrentahan Italia lan omah ing kantor menteri akeh

Arsitektur lan budaya, Roma duwe kontras - sampeyan duwe wilayah kanthi istana kamulyan sing gedhe banget, avenues lan basilicas sing banjur diubengi dening segara cilik, gréja cilik lan omah lawas; sampeyan uga bisa nemokake sampeyan mlaku saka istana gedhe lan boulevard elegan sing dihijahi wit, menyang dalan sing kaya Zaman Pertengahan.

Singkatan "SPQR" - cendhak kanggo moto lawas Républik Romawi Senatus Populusque Romanus ("Senat lan Rakyat Roma") - akeh ing Roma, uga dadi dewan kutha Roma; variasi humor yaiku "Sono pazzi questi romani" (wong Roma iki edan).

Nganti rong minggu ing wulan Agustus, akeh warga Roma sing saiki wis mateni lan nutup liburan dhewe; Nanging saiki, kabeh wis owah - akeh toko lan restoran (utamane sing ana ing pusat sejarah sing wis dianakake turis) dibukak ing musim panas. Ing sisih liya, gedhe-gedhe sing ana ing wilayah omah. Suhu ing kutha iki ing taun iki ora kepenak banget: yen sampeyan mlaku-mlaku menyang Roma ing wektu iki, sampeyan bisa ndeleng chiuso per ferie (ditutup kanggo preian) tandha ing pirang-pirang omah. Malah ing pirang-pirang minggu iki kutha sing apik banget lan sampeyan mesthi bakal golek papan sing bisa dipangan.

Sajarah

Sajarah Romawi nyandhak luwih saka rong lan setengah ewu taun, sing ndeleng owah-owahan saka desa Latin cilik menyang tengah kerajaan sing jembar, liwat founding Katulik, lan dadi ibukutha saiki Italia. Iki minangka topik sing dawa lan kompleks.

Roma kanthi tradhisional dikandhakake wis dibangun dening kembar mitos yaiku Romulus lan Remus (putrane Mars lan Rhea Silvia) ing 21 April 753 SM. Kembar kasebut ditinggalake minangka bayi ing Kali Tiber lan dibesuti dening serigala (Lupa) sadurunge ditemokake dening pangon (Faustulus), sing ngangkat dheweke dadi putrane dhewe.

Bener, Roma didegake minangka desa cilik ing ndhuwur Bukit Palatine (kalebu wilayah sing ditemokake Forum Roman) sawetara dina abad 8; amarga posisi desa ing kandhang ing kali Tiber, Roma dadi lalu lintas lan perdagangan.

Sajrone meh sewu taun, Roma minangka kutha paling gedhe, paling sugih, paling kuat ing jagad Kulon, kanthi dominasi ing saindenging umume Eropa lan Laut Tengah. Malah sawise tiba ing Kakaisaran Romawi Kulon ing 476AD, Roma tetep penting lan kasugihan. Diwiwiti karo pamaréntahan Constantine I (306-337), Uskup Roma (mengko dikenal minangka Paus) entuk kepentingan politik lan agama, netepake kutha kasebut minangka pusat Gréja Katulik.

Nyopir menyang Roma cukup gampang; kaya sing dikandhakake, kabeh dalan tumuju Roma. Kutha iki muni nganggo dalan motor - Grande Raccordo Anulare utawa, mung GRA. Yen sampeyan menyang tengah-tengah kutha apa wae dalan sing bakal teka ing GRA bakal nemoni sampeyan; yen sampeyan menyang ngendi wae, Nanging, GPS utawa peta apik.

Roma duwe rong bandara internasional utama:

  • Bandara Internasional Leonardo da Vinci / Fiumicino. Bandara utama Roma iku modern, gedhe, rada efisien lan uga sambungan menyang pusat kutha kanthi transportasi umum. Nanging, wayah wengi sing teka ing wayah wengi bisa uga mbatesi sampeyan menyang bis sing ora biasa ing kutha kecuali sampeyan bisa mendhoan.
  • B. Bandara Internasional Pastine / Ciampino. Dumunung ing sisih kidul kidul ibukutha, iki minangka bandara maskapai penerbangan murah ing kutha, sing nglayani penerbangan Ryanair lan Wizzair, antara liya). Bandara cilik iki luwih cedhak karo pusat kutha tinimbang Fiumicino nanging ora ana sambungan sepur langsung. Iki bandara sing sithik lan ditutup sewengi; sampeyan bakal dikunci metu saka bandara nganti dibukak maneh kanggo mriksa pisanan ing sekitar 04: 30 utawa 05: 00. Flying menyang Ciampino, coba lenggah ing sisih tengen pesawat - bakal mabur ing sisih wétan pusat kutha kasebut. Nalika pesawat kasebut tekan Roma, sampeyan bisa ndeleng Tiber lan banjur stadion Olimpiade, Castel Sant'Angelo, St Peter lan Colosseum.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Roma, Italia

Italia seneng banget karo landmark sing; Supaya kabeh bisa diakses saben wong saben minggu ing saben taun ora ana biaya kanggo pengakuane kanggo kabeh tengara umum lan situs sejarah. Minggu iki, sing dikenal minangka "Settimana dei Beni Culturali", biasane kedadeyan ing pertengahan Mei lan kanggo 7 nganti 10 dina saben landmark, situs arkeologi lan museum sing kagungane lembaga pamrentah (kalebu kraton Quirinal lan kebonnya, Coliseum lan kabeh Forum kuna) bisa diakses lan gratis.

Umumé, obyek wisata utama Roma gratis - contone, nalika ora ana biaya kanggo mlebu ing Pantheon, sampeyan kudu mbayar kanggo ngunjungi museum lan sapiturute.

Roma kuno - Roma Katulik - Bukit Pitu Roma - Tembok Pelayanan ing njaba Stasiun Termini - musium

Mlaku-mlaku ngubengi Rom

Roma kanggo bocah

Museum Anak, liwat Flaminia, 82. Cukup lor saka piazza del Popolo. Lawang sing dikontrol ing 10: 00, 12: 00, 15: 00 lan 17: 00 kanggo kunjungan tahan kaping 1 jam 45. Senin Tutup lan nganti wulan Agustus kepungkur. Paling apik kanggo mriksa situs web kanggo informasi paling anyar lan bisa uga diwaca luwih dhisik. Ilmu tangan, utamane kanggo pra-remaja, manggon ing mantan depam trem.

Bioparco. Giardino Zoologico, zoo kotamadya Roma. Dumunung ing pinggir Villa Borghese. 09: 30 menyang 17: 00 utawa 18: 00 gumantung ing wulan. Dheweke nyoba kanthi keras, nanging San Diego iki ora; yen sampeyan minangka zoo-goer reguler, sampeyan bakal kuciwa.

Elevator Wektu, liwat dei Santi Apostoli, 20 ing dalan sisih antarane piazza Venezia lan Pancuran Trevi. Saben dina 10: 30-19: 30. "Limang dimensi" ditampilake Asal-Usul Urip lan Sejarah Romawi, ditambah uga "House of Horrors". Ora kanggo ati-ati: kursi sampeyan pindhah menyang kabeh papan. Bocah-bocah seneng.

Museo delle Cere (museum lilin Roma), piazza dei Santi Apostoli, 67, ing jejere piazza Venezia.

Planetarium ing EUR. Omah kanggo museum astronomi sing apik banget, dumunung ing jejere Museum Peradaban Romawi.

Vatikan ora, apike kanggo bocah-bocah sanajan dheweke seneng karo Sistine Chapel lan pancen kagum karo kaendahan lan kasunyatane kabeh rampung sajrone patang taun. Nanging, Sistine Chapel banget rame lan mlebu dalan koridor Vatikan Museum iki malah Samsaya Awon. Gampang kulawargané bisa dipisahake supaya nemtokake titik patemon. Sisih paling apik ing Basilika St Peter yaiku bocah-bocah bisa menyang ndhuwur kubah. Iki minangka langkah 500, nanging sampeyan bisa ngangkat elevator nganti lantai nomer telu. Saka ing kono ana langkah-langkah kesel liyane 323. Saengga bocah-bocah tuwa sing loro-lorone bisa munggah kabeh undhak-undhakan lan mlaku mudhun amarga ana garis gedhe kanggo lif.

Zoomarine. Lumba-lumba, singa laut, manuk eksotik, nitih apik lan kolam renang sawetara 20km sisih kidul Roma, cedhak Pomezia. Dina sing apik, nanging apa sebabe sampeyan tekan Roma? Transportasi gratis saka stasiun sepur EUR lan Pomezia

Apa sing kudu ditindakake ing Roma, Italia

Apa sing bakal dituku ing Roma

Roma duwe kesempatan blanja sing apik kanggo kabeh jinis - sandhangan lan perhiasan (wis dipilih minangka ibukutha fashion ndhuwur) kanggo seni lan barang antik. Sampeyan uga entuk sawetara toko departemen, toko lan pusat blanja, utamane ing pinggiran desa lan pinggiran.

Apa sing arep dipangan

Roma kebak restoran sing apik, sing akeh setelan sing apik, utamane yen sampeyan lungguh ing wayah sore. Ora ana lokasi sing bisa disaranake kanggo nggoleki restoran sing apik: sawetara papan sing paling apik sing dipangan yaiku ing lokasi sing paling ora diakoni nalika restoran sing apik bisa asring urip kanthi reputasi tinimbang kualitas panganan. Restoran ing buku pedoman bisa dadi apik nanging rega bisa dirambah amarga luwih gampang dadi "trap wisata." Kanggo nemokake restoran asli sing ora bakal mecah bank nyoba golek papan ing papan sing luwih padhang utawa ing papan liya. t ing tengah lokasi turis.

Mangan kaya Romawi

Ing Roma sampeyan bisa takon:

  • Cornetto & cappuccino - Croissant lan cappuccino (kopi lan susu krim).
  • Panino - Tembung umum kanggo roti lapis sing diisi.
  • Pizza al taglio - Panggang nganggo irisan.
  • Fiori di zucca - kembang Zucchini, disiapake ing bungkus goreng goreng.
  • Supplì - Bola beras goreng nganggo tomat lan mozzarella.
  • Carciofi alla romana - Artichokes, gaya Romawi.
  • Carciofi alla giudia - Artichokes, gaya Yahudi (goreng).
  • Puntarelle - salad Chicory kanthi minyak zaitun lan ikan bilis.
  • Bucatini alla matriciana - Piring pasta nganggo pipi lard, tomat lan pecorino romano (keju wedhus Roma).
  • Spaghetti (utawa rigatoni) alla carbonara - saus sing digawe nganggo endhog lan pancetta (daging babi).
  • Abbacchio "alla scottadito" - chops domba.
  • Scaloppine alla romana - Veal diawasi karo artichokes bayi sing seger.
  • Coda alla vaksinara - Oxtail godhok.
  • Trippa alla romana - Tripe; offal minangka tradhisi Romawi, kayata osso buco (sumsum balung).

Akeh restoran sing paling apik ing Roma, nanging ora bisa ditemokake amarga umume sing ana ing njaba pusat sejarah - tip sing apik yaiku ing ngendi wong Italia mangan lan mangan. Contone, ngluwihi Janikulum (ing distrik vekchio Monteverde) ana sawetara trattorie kanthi masakan Italia asli kanthi rega sing terjangkau. Roma uga akeh papan sing apik kanggo dideleng, saengga tuku sawetara panganan sing apik kanggo piknik bisa dadi pengalaman sing apik. Pilihan sing luwih terjangkau yaiku lunga menyang supermarket lokal sing uga bakal duwe panganan sing apik kanggo nedha awan.

Apa sing kudu ngombe ing Roma

Dhiskusi

Ing Roma pedunung nganggo basa Italia lan tandha-tandha dalan biasane ing basa kasebut (kajaba "STOP"). Yen sampeyan tetep manggon ing kutha, ana akeh alternatif Inggris sing bisa ditemokake; Roma minangka papan sing populer kanggo ngunjungi lan ana peta lan informasi ing pirang-pirang basa sing kasedhiya. Petugas polisi lan pembalap transit luwih seneng mbantu sampeyan ngubengi lan biasane menehi cara sing luwih gampang kanggo ngubengi.

Kajaba iku, umume pendhudhuk ujar - kanggo macem-macem derajat - dialek Roma lokal sing angel dingerteni yen sampeyan mung milih basa Italia.

Inggris akeh digunakake ing basa Inggris dening generasi enom lan wong sing makarya ing industri wisata; ing antarane 40 + s kasempatan kanggo nemokake wong sing nganggo basa Inggris akeh sing kurang, lan kanthi 60 + sifate nol. Umume wong Romawi, mesthi nyoba mbantu para turis kanthi menehi sawetara indikasi dhasar - lan amarga akeh wong sing duwe kawruh babagan basa Inggris sing winates, wicaksana nganggo alon lan gampang.

Basa romantis liyane saka Italia - utamane Spanyol, Prancis lan Portugis, bisa dingerteni (Spanyol luwih apik tinimbang Portugis) amarga padha karo basa Italia, sanajan ora kudu diucapake. Sepatu basa Romania, durung dingerteni sanajan wis dadi basa Romance. Nanging, priksa manawa ora mbingungake wong Italia karo Spanyol, utawa kanggo ngatasi warga ing basa kasebut - bisa uga ora dianggep kanthi apik.

Dina lelungan saka Roma

  • Pompeii yaiku lelungan dina.
  • Jelajahi situs Etruscan Cerveteri, Tarquinia lan Vulci.
  • Nuju Frascati, salah sawijining kutha bukit bersejarah ing sisih kidul-wétan Roma sing dikenal minangka Castelli Romani. Kutha iki wis dadi tujuan sing populer ing pirang-pirang abad adoh saka geger ibuk lan saiki isih ana. Misuwur ing jagad anggur putih, Frascati minangka kutha bukit santai kanthi nyawane luwih alon. Cukup 21km saka Roma. Castelli yaiku Castel Gandolfo minangka panggonan musim panas Paus. Kutha ora ngerteni Lake Albano, perjalanan akhir minggu sing populer kanggo Romawi nalika musim panas. Uga diakses bis lan kereta api, nanging ana sawetara kutha lan desa sing menarik ing Castelli supaya nyewa mobil ing dinane bakal entuk pahala.
  • Ostia Antica minangka pelabuhan kuno lan koloni militer Roma. Tlatah minangka monumental kaya Forum Romawi; Nanging, ing Ostia Antica, sampeyan bisa entuk pengaruh kepiye kutha Romawi.
  • Coba trip sedina menyang Tivoli kanggo ndeleng Villa d'Este kanthi sumber banyu sing misuwur lan mulia. Priksa Villa Kaisar Hadrian nalika sampeyan lagi metu.
  • Ngerti Perang Donya II ing Italia kanthi ngunjungi tlatah pantai Anzio lan Monte Cassino. Yen sampeyan dadi sejarah sejarah, museum militer Vigna di Valle, cedhak Lake Bracciano, kudu dikunjungi: nduweni koleksi pesawat militer Italia saka WW1 nganti saiki.
  • Menyang Ischia lan Capri - pulo sing misuwur ing Teluk Naples.
  • Temokake kutha papal ing Viterbo, tujuan abad pertengahan lan kondhisi termal. Segara lumayan adoh, nanging aja lali klambine miturut kamar mandi. Sawise riko, utamane nalika musim salju, sampeyan kudu nyilem ing kamar mandi termal Paus: banyu musim semi tekan 58 ° C!
  • Civitavecchia, pelabuhan Rom, minangka titik rawuh lan budhal saka atusan kapal, kapal pesiar, lan kapal feri sing mlaku ing saindenging Laut Tengah. Saka kene bisa tekan Sardinia, Corsica, Sisilia, Spanyol, France, sawetara pulo cilik liyane, lan uga Afrika sisih lor.
  • Canterano minangka kutha sing apik sing mapan ing Apennines; iku regane riko.
  • Ora apike lelungan setengah dina utawa sedina menyang Florence kanthi sepur, utamane yen sampeyan tetep ing Roma luwih saka telung dina. Sampeyan bisa ngunjungi Florence ing sawetara jam yen sampeyan ngliwati museum Uffizi.
  • Santa Marinella minangka komune segara ing njaba kutha kanthi pantai wedhi. Iku cilik, nanging cukup kosong sajrone minggu kerja.

Situs web pariwisata resmi Roma

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Roma

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]