njelajah sochi, Rusia

Jelajahi Sochi, Rusia

Jelajahi Sochi minangka salah sawijining papan ing sisih kidul Rusia lan kutha Krasnodar Krai sing nomer loro paling gedhe, kanthi jumlah 415,000. Dumunung ing pesisir Segara Ireng, udakara 1,600km (995 mi) sisih kidul Moscow.

Sochi asring diarani 'Musim Panas' sing ora resmi ing Rusia, utawa Mutiara Segara Ireng. Iki minangka resort segara musim panas sing paling gedhe lan paling sibuk, narik luwih saka patang yuta pengunjung saben taun kanthi pesisir sing apik banget, pesisir shingle sing ora suwe, dina sing panas banget, lan hiburan wengi sing nyenengake. Saka Mei nganti September, populasi Sochi paling ora tikel karo turis, kalebu selebriti lan elit politik negara kasebut.

Aneh, mung telung persen wong akeh iki minangka turis internasional, lan sanajan lokasi ing kutha kasebut ora mbantu ngganti kahanan kasebut. Mungkin pengunjung manca politik sing ora misuwur ing Sochi yaiku Bono, sing diundang nglampahi wektu ing kunjungan Presiden Medvedev ing 2010. Nanging, umume, kutha kasebut tetep dadi tujuan domestik banget, amarga ora ana ing infrastruktur internasional sing cocog lan duwe alangan basa sing padha karo pusat-pusat wilayah Rusia.

Sochi dadi kondhang ing 2007, nalika menang tawaran dadi tuan rumah 2014 Winter Olimpiade lan Paralympic Games.

Sochi duwe akeh obyek sing bisa ditawakake kanggo sapa wae sing seneng karo alam, olahraga, sejarah, lan santai pantai sing srengenge.

Wilayah Sochi saiki wis dienggoni nganti pirang-pirang taun, dienggoni suku-suku gunung pegunungan Kaukasia lan ana ing pangaribawa lan panguasa peradaban Yunani, Romawi, Byzantine, Abkhazian lan Ottoman. Sawetara tandha-tandha peradaban anteceden isih, kalebu Bronze Age tabel-watu lan kuil Byzantine abad pertengahan.

Kakaisaran Rusia nyedhaki wilayah kasebut ing wiwitan abad 19, lan sawise perang karo Kakaisaran Ottoman angsal ing 1829. Ora let suwe, ing 1838, panguwasa Rusia ngadegake benteng Alexandria, ing situs Sochi Tengah modern, lan 2 luwih akeh pekan ing distrik Lazarevskoe modern kutha iki. Alexandria diganti kaping pirang-pirang lan pungkasane entuk jeneng Sochi (kanthi jeneng kali lokal) ing 1896.

Sochi kalebu bagean cilik Rusia, sing seneng ana ing zona iklim subtropis. Beda karo iklim Mediterranean. Sanajan udan gedhe, Sochi seneng dina sing srengenge ing 300 saben taun, sing ora dipercaya kanggo bagean liya Rusia kajaba kutha pesisir Krasnodar Krai sing cedhak. Iki nggawe meh kabeh taun kepenak kanggo ngunjungi Sochi, kecuali Mungkin Nopémber nganti Januari.

Ing Jarak Pusat Sochi paling bisa ditindakake, kanthi mikir babagan lanskap bukit lan upaya fisik sing dibutuhake (dianggep karo jumlah konstruksi sadurunge Olimpiade 2014 wis nggawe sawetara mlaku-mlaku kurang cocog). Distrik liyane kutha duwe papan sing signifikan ing antarane bagean, saengga luwih bisa nggunakake transportasi.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Sochi, Rusia.

Dolan maring taman Nautilus Aqua, Pobedy str., 2 / 1 - Lazarevskoe.

Coba Yachting, Kite surfing, Alpine ski

Tuku keahlian lokal

  • Krasnodar teh. Iki minangka siji-sijine jinis tèh sing ditanam ing Rusia, sing dadi sisih paling lor ing donya (amarga kahanan iklim, mokal kanggo ngolah anggur ing sisih lor saka Sochi). Perkebunan Teh Greater Sochi mapan ing Dagomys, Solokhaul (distrik Lazarevskoe) lan Adler. Jumlah produksi diwatesi, dadi ora gampang ketemu ing njaba Krasnodar Krai. Jenang Teh Baloven dening Dagomys Tea Plant kasedhiya ing toko Sochi. Wisata klompok menyang tanduran teh uga kasedhiya.
  • Alkohol lokal. Kaget, Rusia minangka produsen anggur paling gedhe 11th ing saindenging jagad. 60% kabeh anggur Rusia diprodhuksi ing Krasnodar Krai. Ing Sochi lan ing sekitar bisa uga tuku macem-macem omben-omben iki, diwiwiti saka anggur sing digawe saka omah lan pasar ing botol plastik tanpa merek, rampung karo anggur umur kelas premium lan brendi ing kothak souvenir. Kanggo ngindhari produksi merek palsu tuku ing toko chain kutha, kayata Magnit, Karusel, Kairosor Perekryostok.
    • Abrau Durso anggur cemlorot Abrau Durso (tanduran sing ana ing cedhak Novorossiysk) yaiku produsen Rusia sing misuwur lan kondhang saka macem-macem anggur berkilauan, saka "Soviet Shampagne" menyang koleksi Imperial lan Millesimewine eksklusif. Teknologi produksi adhedhasar metode shampagnoise tradisional. Anggur Abrau Durso disebar ing kabeh wilayah Rusia lan diekspor. Regane beda-beda gumantung karo item koleksi.
    • Anggur Abkhazian. Ana sawetara merek anggur saka Abkhazia sing umum digunakake ing toko Rusia lan populer amarga rasa sing ora ana wates. Apsny - anggur semi semi manis saka campuran Cabernet, Sovignon, Merlot lan Saperavi. Chegem) - anggur garing garing saka anggur Cabernet. Lykhny - anggur semi semi manis saka anggur Isabella. Psou - anggur putih semi manis saka anggur Aligote lan Riesling.
    • Anggur saka Krasnodar Krai. Merek anggur paling apik ing wilayah kasebut yaiku Fanagoria lan Myskhako, loro sing diprodhuksi ing wilayah Novorossiysk lan duwe macem-macem jinis.
    • Brandy. Ngombe alkohol iki diarani Cognac ing pasar domestik Rusia, nanging diekspor minangka Brandy amarga kebutuhan kanggo melu hak cipta provinsi Cognac France. Karo Dagestan lan Stavropol Krai, Krasnodar Krai kalebu ing 3 wilayah Rusia, anggur kasebut bisa ditampa kanggo produksi brendi. Pabrik ing kutha Temryuk sing cedhak karo Taman nggawe merek paling apik ing Krasnodar Krai, kalebu koleksi umur lan cenderamata.

Krasnodar Krai bisa uga minangka salah sawijining wilayah sing paling aman ing Kidul Rusia. Sochi ora setuju karo tingkat kriminal sing luwih dhuwur, nanging pancegahan safety standar kudu digunakake. Ana pangandikan ing Rusia: "Bengi dadi peteng ing Sochi" lan iki bisa diterangno amarga ana wong utawa apa wae sing bisa ilang ing kutha kasebut.

Sithik ing sanjabane Sochi

Abkhazia

Sawise otonomi laut sing subur lan bagean saka Georgia, republik Kaukasia sing gedhe iki ngliwati perang sipil sing berdarah bareng karo Georgia sawise ambruk Uni Soviet, nyatakake kamardikan lan didhukung dening Rusia, nanging durung dingerteni dening umume negara. Sejatine seneng karo turis Rusia, Abkhazia pancen ora dingerteni dening para wisatawan saka wilayah liyane.

Abkhazia cukup sithik lan bisa ditemokake kanthi cepet sajrone akhir minggu, nanging tetep luwih suwe perlu kanggo kesan sing luwih jero. Biara lan guwa ing New Athos, uga Lake Ritsa, mesthi dadi papan sing paling apik ing Segara Ireng. Kaendahan sing nggegirisi iki dicampur karo kemiskinan Abkhazian lan sisa-sisa perang sipil ora bakal ana sing ora peduli. Warga sing seneng banget, nanging mung sawetara sing bakal ngerti apa wae ing basa Inggris.

Sochi minangka siji-sijine lokasi kanthi kemungkinan nyebrang wates Abkhazia saka sisih Rusia. Ana titik persilangan ing Vesyoloe (bagean kidul distrik Adler). Iki bisa nyabrang kanthi mlaku lan kanthi mobil / bis (loro kreteg sing kapisah ngliwati kali Psou). Teka ing Abkhazia kanthi sikil, sampeyan bakal nemokake parkir marshrutka sawise jembatan - kesempatan sing murah kanggo tekan tujuan utama ing negara kasebut. Sukhum ibukutha Abkhazian uga bisa tekan bis langsung saka Sochi, lan sepur komuter (elektrichka) direncanakake miwiti operasi ing 2011. Ana uga pilihan kanggo tekan Gagra, Abkhazia kanthi prau saka port Sochi.

Menyang Abkhazia, siyap kanggo nyukupi syarat visa Abkhazian. Coba dingerteni manawa, kanggo bali maneh ing Rusia sawise lelungan, sampeyan mbutuhake visa kaping pindho utawa multi-entri visa Rusia.

Adygea

Sakabèhane otonom menyang Krasnodar Krai otonomi nasional cilik, sing cedhak karo Greater Sochi, Adygea nduwe potensi turis sing penting, sing ora bisa diremehake. Kayahan, banyu terjun, trekking lan kegiatan gunung liyane ing ngarsane Caucasus sing apik banget nggawe tujuan iki janjeni. Sampeyan uga penting yen Adygea luwih aman tinimbang wilayah Kaukasia liyane kajaba Krasnodar Krai.

Maykop, ibukutha Adygea, bisa diakses saka Sochi kanthi sepur (saben dina, jam 6) lan bis (1-2 saben dina ditambah karo bus transit, jam 8). Ana uga pilihan kanggo nggayuh Adygea nganggo mobil (jam 6-8 liwat Tuaps). Alternatif sing ekstrem yaiku dalan langsung sing durung dibayar kanthi gunung sing nyambungake Sochi karo Adygea liwat Tambak Caucasus. Aja luwih ati-ati nggunakake.

Cadangan Bios Kaukasia

Rezeki alam iki nduweni wilayah sing dilindhungi nomer loro paling gedhe ing Eropa lan sing paling gedhe ing Pagunungan Caucasus. Kutha iki ngrebut jembatan gunung Krasnodar Krai, Adygea lan Karachay-Cherkessia, kalebu bagean saka metropolitan Greater Sochi (distrik Khosta lan Polas Krasnaya), sing ana ing Taman Nasional Sochi.

Cadangan Biosfera Kaukasia minangka perbendaharaan biodiversitas sing paling sugih, sing ora ana sing padha karo Rusia lan regane internasional minangka bagean alam sing ora cocog karo habitat perdana. Kanthi akal, wilayah unik iki kalebu ing dhaptar Warisan Donya UNESCO. Situs resmi cadangan kasedhiya mung ing basa Rusia.

Loro bagean saka cadangan cadangan, sing ana ing Greater Sochi, gampang dibukak: kayu yew & boxtree ing Khosta lan nursery kewan liar ing Krasnaya Polyana. Kanggo ngunjungi bagean liya saka cadangan, sampeyan kudu entuk ijin khusus, sing mbutuhake ing ngisor iki:

  • dhaptar peserta,
  • rincian passport lan salinan passport saben peserta,
  • jeneng pimpinan grup,
  • rute / jadwal sing wis direncanakake,
  • wektu nginep (nomer dina),
  • Ragad mlebu.

Ing Sochi, sampeyan bisa entuk ijin ing headquarter cadangan: dalan Karl Marx, 8, kamar 10, distrik Adler, Sochi.

Gelendzhik

Kutha resort sing dumunung ing pesisir Segara Ireng ing sisih lor-kulon saka Sochi, salah sawijining tujuan musim panas domestik ing Rusia sing paling populer. Gelendzhik nduwe atraksi alam lan santai. Akuaparke Gelendzhik paling gedhe ing negara kasebut, lan sakcedhake duwe pemandangan sing apik banget. Kutha iki dadi papan kanggo Konferensi Penerbangan Laut Internasional, sing ditindakake ing saben rong taun.

Gelendzhik minangka titik transit kanggo sawetara bus sing lunga saka Sochi (4-5 saben dina). Nunggang bakal njupuk 5.5 jam. Ferry kapal terbang Penerbangan saka Sochi menyang Novorossiysk lan mburi uga mandheg mandheg Gelendzhik.

Novorossiysk

Kutha paling gedhe 3rd Krasnodar Krai iki minangka port Rusia paling gedhe ing Segara Ireng lan pusat industri semen utama ing Kidul Rusia. Mayoritas obyek wisata kutha kasebut gegayutan karo Perang Donya II, nalika Novorossiysk kalebu ing medan perang utama Rusia. Kenangan sing paling dikenal yaiku Malaya Zemlya, Line Defense (Rubezh Oborony) lan Death Valley (Dolina Smerti).

Wakil Novorossiysk duweni sifat sing apik ing kakiyatan Kaukasus. Ing sisih ndhuwur keajaiban alam lokal yaiku tlaga Abrau sing apik tenan, Caucasus Lor. Cukup cedhak karo pabrik anggur Abrau-Dyurso, sing dadi ibukutha champagne / anggur cemlorot Rusia (wisata menyang Abrau-Dyurso kanthi tes anggur kasedhiya). Ana uga sawetara resort pantai sing cilik ing saindenging kutha.

Ana sawetara cara kanggo entuk saka Sochi menyang Novorossiysk. Bus lunga saben dina (8.5 jam). Sambungan feri kacepetan Segara Penerbangan beroperasi wiwit Mei nganti Oktober, kaping 3 seminggu (Senin, Rebo lan Jum’at). Tunggang setaun bakal regane 1,800-2,700 RUR, njupuk udakara jam 5. Sampeyan uga bisa menyang Novorossiysk kanthi kereta api liwat Krasnodar.

Tuapse

Pelabuhan Rusia liyane penting ing Laut Ireng lan kutha tanggan sing cedhak karo Greater Sochi. Iki minangka papan pangembangan industri lan transportasi, luwih narik kawigaten wisatawan, tinimbang lokasi pesisir Segara Ireng Rusia. Nanging apa wae, Tuaps pancen apik kanggo perjalanan sedina saka Sochi. Sawise dipikir ing pusat kutha, lingkungan sing apik tenan kudu dibukak. Ana sawetara tebing sing apik banget, sing paling dhuwur yaiku Kiselev's Rock, 46 meter tegak ing ngisor segara. Cukup akeh tinggalan budaya kuno, kayata watu meja, uga ana ing sekitar Tuaps.

Sembarang elektrichka utawa sepur jarak adoh saka Sochi mandheg ing Tuaps, sambungan bus / marshrutka sing asring uga kasedhiya. Nyana 2 - jam 2,5 kanggo perjalanan siji-dalan saka Sochi Tengah.

Situs web pariwisata resmi Sochi

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Sochi

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]