jelajahi ta india sing apik

Jelajahi Taj Mahal, India

Jelajahi Taj Mahal lan mausoleum marmer putih ing sisih kidul kali kali Yamuna ing kutha India ing Agra. Iki ditugasake ing 1632 dening maharaja Mughal, Shah Jahan (mrentah saka 1628 nganti 1658) kanggo omah makam bojone sing disenengi, Mumtaz Mahal; iku uga omahe makam Shah Jahan dhewe. Makam kasebut minangka pusat komplek 17-hektar (42-acre), sing kalebu masjid lan omah tamu, lan dipasang ing taman resmi sing kaiket ing telung sisi dening tembok krenellasi.

Konstruksi mausoleum wis rampung ing 1643, nanging pakaryan terus ing fase proyek liyane sajrone taun 10 liyane. Komplek Taj Mahal dipercaya wis rampung kanthi lengkap ing 1653 kanthi biaya sing diarepake ing wektu sekitar 32 yuta rupiah, sing ing 2015 bakal dadi udakara kira-kira 52.8 milyar rupiah (AS $ 827 yuta). Proyèk konstruksi nggarap sawetara tukang seni 20,000 miturut tuntunan dewan arsitek.

Taj Mahal ditetepake minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing 1983 amarga dadi "permata seni Muslim ing India lan salah sawijining karya agung sing diakui sacara universal ". Dianggep akeh minangka conto sing paling apik kanggo arsitektur Mughal lan minangka simbol sejarah India sing sugih. Taj Mahal narik 7-8 yuta pengunjung setaun.

Kuburan minangka fokus utama ing komplek kabeh Taj Mahal. Minangka struktur marmer putih sing gedhe sing ngadeg ing plaza persegi lan dumadi saka bangunan simetris sing duwe iwan (lawang gerbang kanthi gerbang) sing paling ndhuwur karo kubah lan finial sing gedhe. Kaya makam makam Mughal, unsur dhasar yaiku Persia saka asale.

Struktur dhasar minangka kiub multi-chambered kanthi pojok chamfered sing nggawe struktur wolung sisi sing ora rata-rata udakara 55 meter (180 ft) ing saben sisih papat sisih. Saben sisih iwan bakal dipigawe pishtaq sing gedhe utawa arta-aras sing dipasang kanthi loro balconies lengkungan sing padha karo ing sisih loro. Motif pishtaq sing ditumpuk iki dirumus ing wilayah sudhut sing digawe, nggawe desain rampung kanthi simetris ing kabeh sisih bangunan. Patang minarets mbentuk makam, siji ing saben pojokan plinth sing madhep pojok-pojok sing wis dikepung. Ruangan utama nduwe sarcophagi palsu Mumtaz Mahal lan Shah Jahan; kuburan nyata ana ing tingkat sing luwih murah.

Fitur sing paling apik banget yaiku kubah marmer sing ngluwihi kuburan. Kubah kasebut meh ndhuwur 35 meter (115 ft) sing cukup ukurane ing dawa dasar, lan dikuatake kanthi "silat" bentuke silinder ing ndhuwur sing udakara udakara 7 (23 ft). Amarga wujud, kubah kasebut asring diarani kubah bawang utawa amrud (kubah jambu). Sisih sisih ndhuwur dihiasi karo desain teratai sing uga dadi dhuwur. Bentuk kubah kasebut dititikake dening papat chattris (kios) sing luwih cilik sing diselehake ing pojok-pojok, sing ngowahi bentuk bawang ing kubah utama. Kubah kasebut rada asimetris. Dhasar sing diklumpukake mbukak liwat atap kubur lan menehi cahya menyang interior. Spier dekoratif (guldastas) amba saka sudhut tembok dhasar, lan menehi penekanan visual ing dhuwur kubah. Motif teratai wis diulang ing loro chattris lan guldastas. Kubah lan chattris paling ndhuwur karo finial gilded sing nyampur unsur hiasan tradisional Persia lan Hindustani.

Finial utama wiwitane digawe saka emas nanging diganti salinan digawe saka tembaga gilded ing wiwitan abad 19th. Fitur iki menehi conto sing jelas integrasi unsur hiasan tradisional Persia lan Hindu. Pungkasan kasebut paling ndhuwur karo rembulan, motif Islam khas sing tanduk nuding menyang swarga.

Minaret, sing dawane luwih saka 40 meter (130 ft) dhuwur, nampilake penchant desainer kanggo simetri. Iki dirancang minangka minarets sing bisa digunakake - unsur tradisional saka mesjid, digunakake dening muezzin kanggo ngundang wong Islam sing setya. Saben minaret kanthi efektif dibagi dadi telung bagean sing padha karo loro balconies sing nggarap menara. Ing sisih ndhuwur menara ana balkon akhir sing dicritakake dening chattri sing nuduhake desain wong-wong sing ana ing kuburan. Chattris kabeh nuduhake unsur hiasan sing padha karo desain teratai sing paling ndhuwur karo finial gilded. Menara dibangun rada njaba ing plumber saengga yen ana keruntuhan, kedadeyan khas kanthi akeh konstruksi ing jaman kasebut, materi saka menara bakal cenderung uwal saka kuburan

Pandhuan Wisata resmi

Pandhuan resmi kasedhiya ing Agra sajrone setengah dina (kalebu Taj Mahal & Agra Fort). Ora akeh pandhuan sing disetujoni resmi sing ngadeg ing njaba tugu lan yen sampeyan mbutuhake pandhuan tur resmi, sampeyan bisa menehi pandhuan salah sawijining pandhuan tur nganggo basa asing kanthi kontak langsung. saka kantor Pandhuan sing disetujoni ing Agra (Kantor Gabungan Gabungan Persatuan Agra). Pandhuan dikenali lan disetujoni dening Menteri Pariwisata, Govt. saka India. Pandhuan sing diwenehake dening akeh agensi perjalanan utawa hotel ing Agra biasane njaluk ngunjungi toko fix lan entuk komisi gedhe; komisi iki disebar ing antarane pandhuan ora resmi, agen perjalanan utawa staf hotel.

Cathetan: supaya wisata sampeyan luwih seneng 'tuntunan layanan' online kanggo lelungan Agra, amarga luwih dipercaya tinimbang pandhuan sing diwenehake hotel ing Agra. Kabeh meja lelungan dijupuk para pamilik toko lan meksa ngunjungi toko gedhe kasebut.

Pandhuan Audio

Efektif April 2011, Arkeologi Survey India ngenalake fasilitas wisata pandhuan audio resmi pandhuan internasional kanggo pengunjung. Tur kasebut ngidini para pengunjung ngalami Taj Mahal lan Agra Fort kanthi kacepetan dhewe, kanthi informasi asli lan akurat. Pengunjung bisa nggunakake fasilitas pandhuan audio saka pondokan pandhuan audio resmi cedhak karo counter tiket tugu. Harga kanggo layanan pandhuan audio udakara AS $ 2 ing Basa Inggris & Asing Luar Negeri (saiki Prancis, Spanyol, Italia, Jerman) ing Hindi & India Languages.

Ulasan kanggo pandhuan audio wis banget positif ing Tripadvisor lan situs web lelungan liyane lan iki minangka cara sing disaranake kanggo ndeleng loro monumen Agra.

Aturan lan Peraturan ing Taj Mahal

Keamanan ketat lan ana akeh aturan lan peraturan ing Taj Mahal. Akeh iki ora ditrapake, kaya sing umum ing India. Contone, karyawan saka Taj Mahal kumelun nyopir kendharaan petrol lan uwuh ing papan kasebut. Akeh turis sing njupuk foto ing endi wae, kalebu ing ngendi tandha-tandhane nglarang, lan para pengawal ora nindakake apa-apa.

  • Senjata, amunisi, geni, barang ngrokok, produk rokok, omben-omben, panganan, permen karet, lading, kawat, buku, pangisi daya mobile, barang listrik (kajaba kamera video, kamera fotografi lan produk elektronik konsumen sing padha kaya para pemain MP3, iPhones, Smartphone etc. lan pemain musik) dilarang ing komplek Taj Mahal. Tingal iki ing hotel utawa ing mobil sampeyan. Aja nggawa tas kanthi total yen sampeyan bisa nindakake proses scan tas.

Telpon ponsel diijini. Dheweke pancen ora bisa ngetrapake iki nganggo telpon kamera.

Mangan lan ngrokok pancen dilarang ing komplek Taj Mahal.

Kunci kasedhiya ing gapura kanggo njaga barang-barangmu (mesthine kanthi resiko dhewe).

Aja nggawa tas gedhe lan buku ing jero tugu kasebut amarga bisa nambah wektu mriksa keamanan.

Kamera video diijini platform platform wedhi abang ing gerbang utama komplek Taj Mahal. Ana biaya saben kamera video.

Fotografi dilarang ing njero makam utama, lan para pengunjung dijaluk ora bising ing njero mausoleum.

Wisatawan kudu kerja bareng supaya monumen kanthi rapi lan resik kanthi nggunakake bledug.

Aja nutul lan ngerat tembok lan permukaan tugu kasebut amarga situs warisan lawas sing mbutuhake perawatan khusus.

Wisatawan menehi saran nyewa panuntun audio resmi sing kasedhiya ing counter tiket ASI utawa mung nggunakake pandhuan sing wis disetujoni sadurunge.

Wisatawan diidini nggawa botol banyu ing tugu. Tutup sepatu, botol banyu liter 1 / 2 lan Peta Pandhuan Wisata Agra diwenehake biaya gratis kanthi tiket mlebu asing kanggo Taj Mahal. Sawise entuk tiket, terus menyang sisih jendela tiket kanggo ngumpulake banyu lan tutupan sepatu.

Kursi roda kanggo wong cacat lan Kothak pertolongan cemas kasedhiya ing Kantor ASI ing komplek Taj Mahal. Daya sing wis dibalekake kudu dilebokake minangka keamanan sadurunge kursi rodha digawe kasedhiya kanggo sing dipatèni.

Kabeh barang ing ndhuwur sing ana gandhengane karo ponsel kasebut dilarang ndeleng wengi ing Taj Mahal.

Kamera video dileksanakake sawise mriksa keamanan nalika ndeleng wengi ing Taj Mahal, sanajan batre tambahan dilarang.

Elinga, Taj Mahal minangka situs religius lan luwih becik nganggo klambi kanthi konservatif nalika ngunjungi komplek Taj Mahal, ora mung amarga Taj Mahal dhewe minangka makam, nanging uga amarga ana mesjid ing kompleks Taj Mahal, yen sampeyan pengin ngunjungi dheweke uga.

Wigati dimangerteni manawa Taj Mahal ditutup saben dina Jumuah.

Yen sampeyan ngrancang ngunjungi Agra Fort, terus menyang tiket Taj Mahal amarga menehi diskon kanggo biaya mlebu. Kadhangkala kantor tiket ora menehi diskon - ora akeh turis sing bisa ditindakake.

Babagan Taj Mahal

Taj Mahal minangka makam marmer putih sing gedhe banget, sing dibangun ing antarane 1631 lan 1648 kanthi cara Kaisar Mughal, Shah Jahan kanggo ngeling-eling karo bojone sing disenengi. Taj Mahal tegese Istana Mahkota. Salah sawijining garwane yaiku Mumtaz Mahal, Ornament of the Palace. Taj minangka salah sawijining makam sing paling apik lan dijaga kanthi apik ing donya, salah sawijining karya seni arsitektur muslim India, lan salah sawijining situs sing apik saka warisan donya.

Taj Mahal duwe urip dhewe sing bisa lolos marmer, yen sampeyan ngerti manawa monumen katresnan. Pujangga India Rabindranath Tagore nyebutake minangka titisan ing pipi abadi, nalika pujangga Inggris, Sir Edwin Arnold, ujar manawa dudu artine arsitektur, kaya bangunan liyane, nanging hawa nafsune bangga katresnan maharaja digawe ing watu urip . Iki minangka prayaan wanita sing dibangun ing marmer, lan iki minangka cara kanggo ngormati.

Sanajan minangka salah sawijining edikasi gambar sing paling apik ing jagad iki lan langsung dingerteni, sejatine katon apik banget. Ora kabeh ing foto. Alasan ing kompleks kasebut kalebu sawetara bangunan sing apik, nggambar kolam renang, kebon hias sing wiyar kanthi wit kembang lan semak, lan toko hadiah cilik. Taj sing direncanakake dening wit lan dibayangake ing kolam renang pancen apik tenan. Nutup cedhak, bagean-bagean gedhe ing omah ditutupi stonwork sing mlebu.

Ana critane apokrasi sing direncanakake dening Shah Jahan kanggo nggawe salinan sing tepat saka Taj Mahal metu saka marmer ireng ing sebrang kali minangka makam dhewe. Rencanane dicekel dening putrane, sing mateni telung sadulur tuwa lan nggulingake bapake kanggo ndarbeni tahta. Shah Jahan saiki disarèkaké bebarengan karo garwane ing Taj Mahal.

Taj mbukak saka 6: 00 AM nganti 6: 30 PM (srengenge) saben dina kajaba dina Jumuah. Gerbang ora bakal mbukak nganti 6: 00 AM ing wiwitan, asring sawetara menit, supaya aja keganggu ing 5: 00 AM. Tekan enggal supaya bisa ngalahake wong akeh. Wong akeh paling gedhe nalika akhir minggu nalika wong ngunjungi keagungan Taj. Rencanana ngunjungi Taj paling ora kaping pindho ing wayah awan (awan lan subuh paling apik) supaya bisa ngalami efek lengkap babagan sinar matahari ing bangunan sing nggumunake. Pancen nggumunke ing bulan purnama. Sampeyan uga bisa ndeleng tampilan apik saka Mehtab Bagh. Minangka prelu nggawa senter, amarga interior Taj Mahal cukup peteng sanajan awan. Kanggo kanthi ngerteni rincian inlays permata, sampeyan butuh cahya sing apik.

Kanggo tuku tiket, sampeyan bisa pindhah menyang gerbang Kidul, nanging gapura iki 1 km adoh saka lawang mlebu lan kontra mbukak ing 8: 00 AM. Ing gapura Kulon lan Wetan, para kontra mbukak ing 6: 00 AM. Gerbang iki uga ana garis-garis cilik ing pucuk pucuk nalika bus gedhe nempel kelompok ing sisih kidul. Ing jejere loket tiket, sampeyan uga bisa tuku tur audio dipandu dhewe (ngidini loro kanggo piranti).

Taj mapan ing tengah kutha. Nyana garis sing bakal mlebu. Ana telung gapura. Gapura sisih kulon minangka gapura utama sing lumebu para turis. Akeh wong sing teka ing akhir minggu lan preian umum, lan mlebu liwat gapura kulon bisa mbutuhake pirang-pirang jam. Gerbang sisih kidul lan wétan kurang sibuk lan kudu dicoba ing dina kasebut.

Ana sesi ndeleng wengi sajrone bulan lengkap lan rong dina sadurunge lan sawise (limang dina total). Pengecualian yaiku dina Jumuah (Sabat Muslim) lan wulan Ramadhan. Tiket kudu tuku jam 24 luwih dhisik saka Arkeologi Masyarakat India kantor sing ana ing 22, Mall Road, Agra. Tiket wengi bakal didol wiwit ing 10 am, nanging ora mesthi adol, mula bisa dipikirake yen sampeyan bakal teka sanajan mung tiket 10 am mung ngidini ndeleng saka plaza pasir abang ing sisih kidul sisih kidul. kompleks, lan mung kanggo jendhela jam 1 / 2. Priksa manawa nganggo nyamuk nyamuk. Nonton jam kanggo ndeleng wengi saka 8: 30pm-9: 00pm lan 9: 00pm-9: 30pm. Tiba 30 menit awal kanggo mriksa keamanan ing counter Taj Mahal Ticketing ing East Gate utawa sampeyan bisa uga kelangan kesempatan.

Situs web pariwara resmi Taj Mahal

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Taj Mahal

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]