njelajah Taiwan

Jelajahi Taiwan

Jelajahi Taiwan sing dumunung ing pesisir kidul kidul Okinawa, Jepang lan sisih lor sisih lor Philippines. Pulo iki wis diatur dening Republik China (ROC) wiwit 1945. Wutah kanthi kasar kaya kentang manis, negara pulau duwe luwih saka 23 yuta wong lan minangka salah sawijining papan sing paling padhet ing donya. Kejabi kutha sing rame, Taiwan uga dikenal kanggo gunung sing curam lan alas sing subur.

Taiwan duwe situs apik banget lan kutha ibukutha, Taipei, minangka budaya lan hiburan hiburan sing sregep. Masakan Taiwan dipertimbangake banget karo wong Jepang utamane lelungan kanggo nikmati kepenak. Akhir-akhir iki, kanthi istirahat saka watesan, tambah akeh kunjungan wong Tionghoa sing teka, lan Taiwan bisa uga dadi tujuan sing paling disenengi kanggo preinan cendhak kanggo Hong Kong warga.

Sajarah

Taiwan wis dienggoni nganti pirang-pirang taun pirang-pirang ewu suku aboriginal Cina. Sejarah ditulis wiwit karo kolonial sebagian saka kidul kidul dening Walanda lan sisih lor dening Spanyol ing awal 17th abad. (Jeneng kuno Taiwan, Formosa, asale saka Portugis Ilha Formosa kanggo "pulau sing apik".) Pengungsi Han China teka kanthi jumlah sing signifikan kanthi wiwitan perdagangan Eropa. Sanajan dikontrol dening Walanda, Koxinga setya Ming ngalahake garise Walanda ing 1662 lan ngadegake Taiwan minangka Kakaisaran Ming sing bengok kanthi pangarep-arep ngetrapake Qing China

wong

Taiwan asale dienggoni dening suku-suku pribumi sing ngomongake macem-macem basa Austronesia, sing ana gandhengane karo Melayu, Tagalog lan Indonesia lan para leluhur gedhe. Polinesia navigator Pasifik. Saiki suku sing isih ana mung kira-kira 2% saka populasi, dene 98% liyane yaiku Han Cina.

Climate

Iklim saka tanah rendah Taiwan yaiku tropis segara. Panas panas lan lembab lan ndhuwur 30 ° C wiwit wulan Juni nganti September. Winters sithik kadhemen, utamane ing sisih lor Taiwan ing endi suhu bisa sithik kaya 8 ° C. Taiwan Lor udan sawetara taun nalika Taiwan sisih kidul wis garing. Wektu paling apik kanggo taun kanggo ngunjungi yaiku ing wulan Oct-Dec, sanajan sengaja tau nimbulake bisa ngrusak nyenengake. Spring uga apik, sanajan udan luwih akeh tinimbang musim gugur. Nalika musim taufan, pesisir wétan ngasorake karusakan nalika ngadhepi Samodra Pasifik.

terrain

Taiwan akeh banget pagunungan kanthi rante gunung sing mlaku saka sisih lor nganti kidul ing tengah pulau kasebut. Pesisir kulon umume dhataran lan ora prelu ana pendhudhuk sing akeh konsentrasi, lan ing endi kutha sing luwih gedhe kaya Taichung lan Kaohsiung. Pesisir wétan uga duwe sawetara dhataran nanging luwih akeh pedunung amarga ana risiko ribut taufan sing luwih dhuwur. Papan dununge uga kutha-kutha ing kutha Hualien lan Taitung.

Olahraga

Baseball digawa menyang Taiwan dening Jepang nalika jaman penjajahan. Popularitasé tuwuh nalika tim baseball Taiwan rampung kaping pindho ing juara nasional Jepang. Dina iki, enggak-enggak tetep ngiringan lan tetep dadi olahraga tim paling populer ing Taiwan. Saperangan pemain Taiwan uga ngupayakake karir sing sukses ing AS lan Baseball Liga Utama Jepang (MLB) lan tim baseball nasional Taiwan dianggep minangka salah sawijining kekuwatan ing donya.

Kejabi baseball, basket uga duwe ukuran gedhe ing Taiwan lan uga misuwur ing kalangan remaja. Yen kelas wis tamat, lapangan basket ing sekolah ora mung mbukak kanggo siswa nanging uga umum.

Billiard minangka olahraga liyane sing populer ing Taiwan. Gampang golek kamar bilyar ing saindenging negara lan uga akeh pemain sing juara juara ing Taiwan, sing paling akeh mulai latihan nalika isih remaja.

Olahraga liyane sing populer kalebu Taekwondo, tenis meja lan golf.

Wilayah - kutha - tujuan liyane ing Taiwan

Pesta ing Taiwan

Dening mobil

Umur nyopir hukum ing Taiwan yaiku 18. Luxgen, sawijining produsen Taiwan terkenal banget.

Lisensi nyopir internasional dibutuhake kanggo nyetir ing Taiwan lan bisa digunakake nganti dina 30, sawise sampeyan kudu njaluk idin lokal. Sawetara kotamadya bisa nemtokke watesan tambahan, dadi priksa karo toko sewa.

Sistem jalur toleran nomer ing Taiwan gedhe. Dheweke nutupi pirang-pirang bagean ing pulo kasebut lan apik banget. Umume tandha-tandha lalu lintas ing simbol internasional, nanging akeh tandha sing nuduhake jeneng lan papan ing dalan mung Taiwanese. Nanging, meh kabeh pratandha arah resmi bakal ditulis ing basa Taiwan lan Inggris. Nanging, Romanisasi sing ora duwe standar tegese jeneng Inggris bisa beda-beda ing antarane tandha-tandha dalan, saengga nggawe bingung.

Dhiskusi

Taiwanese Mandarin wis dadi basa resmi utama wiwit madegé Republik China ing Taiwan, nalika pamrentahan Kuomingtang ing 1949. Saka 2018 terus, basa-basa asli bangsa asli Taiwan lan Cina Hakka dipromosikan dadi basa resmi Taiwan.

Yen sampeyan nemoni masalah nalika nemokake wong Inggris nganggo, coba goleki mahasiswa utawa siswa sekolah tinggi. Ing papan tiket, kemungkinan sing luwih apik yaiku para agen umur mahasiswa.

Para mudha umume nganggo basa pacelathon dhasar basa Inggris, utamane ing Taipei. Bocah-bocah asring ngerteni luwih akeh basa Inggris tinimbang wong tuwane, utamane kanthi penekanan babagan pendhidhikan basa Inggris saiki, lan Inggris dadi subjek wajib ing sekolah-sekolah Taiwanese. Nanging, nyoba nganggo basa Mandarin, Minnan Taiwanese utawa Hakka bakal ditemoni karo mesem lan dorongan, kanthi lancar.

Musim Blossom Cherry - Saben musim semi, ing Yangmingshan.

Hot Springs - Lokasi geografis Taiwan ing antarané trench oceanic lan sistem gunung berapi ndadekake lokasi liburan musim semi sing panas. Ana sawetara tujuan musim panas ing saindenging negara, kalebu Beitou, Wulai lan Yangmingshan.

Gambling

Nalika gambling ora teknis ing Taiwan, mahjong tetep populer. Versi game Taiwanese beda saka versi Kanton lan Jepang sing luwih dikenal, utamane amarga tangan digawe kothak 16 tinimbang 13 digunakake ing versi liya. Nanging, isih tetep ana hubungan kulawarga lan kanca lan ora ana parlayangan mahjong sing diwartakake sacara umum.

Apa sing kudu dituku ing Taiwan

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Taiwan

Bahaya alami

Taiwan asring ngalami taufan nalika musim panas lan musim gugur awal, utamane ing Pantai Timur. Hujan monsoon abot uga nalika musim panas. Para hikers lan gunung kudu dadi konsultasi karo laporan cuaca sadurunge mara menyang gunung. Bahaya utama sawise udan deres ing gunung ana watu sing disebabake lemah ing bumi lan ana laporan kadhang wong sing mateni utawa cilaka.

Taiwan uga dumunung ing Pacific Ring of Fire, tegese gempa minangka kedadeyan umum. Umume lindhu meh ora katon, sanajan efek kasebut bisa dikuatake kanggo bangunan sing luwih dhuwur. Nalika kode bangunan lokal ketat banget, langkah-langkah umum kudu diamati nalika ana gempa, kalebu mbukak lawang kanggo nyegah ora diremes, njupuk tutup lan mriksa priksa bocor gas.

Wilayah liar ing Taiwan dadi omah saka macem-macem ula sing akeh, kalebu pring, pring, Russel, kiper band, ula karang, kobra Cina, Taiwan habu, lan sing diarani "atus pacangan". Langkah-langkah nglawan gigitan ula kalebu nggawe swara akeh nalika sampeyan mlaku, nganggo celana panjang lan ngindhari jalur sing wis ana liwat. Umume ular wedi karo manungsa, dadi yen sampeyan nggawe swara, sampeyan bakal menehi wektu supaya bisa adoh. Nyawang kanthi tenang tegese sampeyan bisa uga kaget banjur micu serangan. Viper, salah sawijining ula paling mbebayani ing Taiwan, minangka pengecualian ... umume milih nglawan ancaman.

Mangan lan Ngombé

Masyarakat Barat kudu ngati-ati kanggo panganan sing kurang panganan. Akeh restoran ing Taiwan sing nawakake piring daging mentah, irisan abang lan panganan laut sing ora digawa, sing digawa menyang meja lan uga barbecued utawa simmer. Amarga iki dadi panganan diet Taiwan, bakteri sing isih ana ora mengaruhi warga, nanging bisa nyebabake kacilakan karo wong manca. Kawicaksanan sing paling apik yaiku supaya sampeyan kudu masak panganan kanthi cara sing wis biasa.

Ojo ngombe banyu tapel tanpa diombe, sanajan wis aman kanggo untu.

Entuk Online

Kafe internet akeh, sanajan sampeyan kudu mlaku-mlaku sadurunge nemokake siji. Nanging, kopi Internet ing Taiwan kudu diarani kafe dolanan. Iki asring ditemokake ing lantai pertama utawa kaping pindho, lan dilengkapi kursi sing apik banget lan layar gedhe. Sanajan wong nggawe internet ing internet, umume wong menyang ing kana kanggo pengalaman game online sing lancar. Sawetara mesin ing kopi internet duwit receh dilakokno. Kanggo akses internet gratis ing kutha-kutha gedhe, coba perpustakaan lokal.

Pamrentah Taiwan nawakake layanan Wi-Fi gratis ing saindenging negara sing jenenge iTaiwan, lan Kota Taipei nawakake layanan Wi-Fi gratis ing akeh lokasi umum lan sawetara bus kutha sing diarani TPE-Free. Registrasi dibutuhake nanging siji akun kalebu layanan loro. Yen sampeyan duwe ponsel saka negara sing dipilih, bisa ditindakake kanthi online; Yen ora, nggawa paspor sampeyan menyang pusat informasi pengunjung ing bandara, stasiun MRT lsp, lan staf sing ramah bakal nindakake kanggo sampeyan. McDonald's lan 7-Eleven nyedhiyakake Wi-Fi gratis.

Situs web pariwisata resmi Taiwan

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Taiwan

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]