Jelajahi Aarhus, Denmark

Jelajahi Aarhus, Denmark

"Kutha Senyum" minangka kutha utama ing semenanjung Jutland ing Denmark. Kanthi pedunung mung liwat 300,000 wong (1,200,000 East Jutland area metropolitan) uga judhul kutha paling gedhe nomer loro ing Denmark. Jelajahi Aarhus.

Aarhus nawakake campuran kutha kosmopolitan sing elegan lan pesona kutha cilik sing apik, kanthi pub, restoran lan papan sing romantis. Umur rata-rata para penduduk ing antarane yaiku ing paling ngisor Eropah. Iki utamane amarga akeh populasi siswa.

Sawetara kasunyatan sing menarik:

Ana akeh rencana kanggo bangunan dhuwur ing Aarhus, kalebu bangunan paling dhuwur ing wektu ngarep ing Denmark (Lighthouse -142 meter).

Aarhus minangka bagean saka Timur Jutland Metropolitan, sing nduwe pedunung paling cepet ing Denmark, kanthi adoh.

Aarhus duwe minggu festival budaya sing misuwur lan diarani "Aarhus Festuge" (Minggu Festival Aarhus).

Aarhus wis pirang-pirang taun dikenal minangka papan pembiayake para musisi lan band Denmark, utamane ing musik pop pop lan rock utama.

Aarhus dikenal minangka Kutha Esem (da. Mesem Dening). Sampeyan bisa uga diwiwiti minangka slogan kanggo ningkatake citra kutha, nanging wis daklair, lan wis pirang-pirang taun dadi julukan umum kanggo kutha kasebut.

Aarhus uga dikenal minangka Kota Cafés - ngunjungi kutha kasebut lan sampeyan bakal ngerti kenapa.

Kantor Informasi Pelancong (nyabrang saka stasiun sepur) njupuk leaflet "Aarhus - limang dalan sejarah". Mlaku-mlaku wae pancen cekak lan sampeyan bisa nindakake kabeh kanthi gampang sedina, amarga kabeh ana ing tengah kutha.

Danes dilindhungi undhang-undhang kanggo wong manca, nanging grapyak menyang turis, lan biasane bakal menehi pitunjuk lan pitunjuk kanggo basa Inggris sing fasih.

Kepiye cara ngubengi

Kutha kabeh resik lan apik, nggawe mlaku kanthi cara sing apik lan nyenengake kanggo ngubengi.

Apa sing bakal dideleng ing Aarhus. Objek wisata paling apik ing Aarhus, Denmark

Sapa wae sing seneng ndeleng arsitektur Eropa bakal nemokake akeh perhatian ing kutha kasebut, ora mung ing Konser Hall ("Musikhuset" saka 1982 dening Johan Richter), sing ana ing jejere museum seni ARoS anyar.

ARoS (Museum Seni Aarhus), Aros Allé 2. Tu-Su 10-17, kajaba W 10-22. Salah sawijining museum paling gedhe ing Denmark, mriksa priksa '9 Spaces', yaiku belang galeri kanthi tembok ireng.

Den Gamle By (The Old Town), Viborgvej 2. Koleksi gedhung asli 75 asli saka 1597 nganti 1909 pindah kanggo nggawe desa museum terbuka; ana toko lan restoran, sawetara sing cocog karo jaman kasebut.

Kvindemuseet (Museum Wanita), Domkirkepladsen 5. Tu-Su 10-16, kajaba W 10-20.

Museum Moesgaard, Moesgård Allé 20. 10-17, Rebo 10-21, ditutup nalika Senin kajaba minggu 7 lan nalika musim panas. Museum kasebut dibukak maneh ing bangunan anyar dening arsitek Henning Larsen ing 2015. Bangunan kasebut dhewe, uga taman ing sekitar, alas lan pantai sing apik kanggo nggawe daytrip sing apik ing awake dhewe. Jalan Prehistoric (4 km) sing mlaku saka Moesgård Manor lawas menyang pantai lan mburi minangka salah sawijining mlaku sing paling apik ing Aarhus. Nanging ora ana sing nolak manawa iki minangka pameran berorientasi pengalaman sing ndadekake museum etnografis lan arkeologi iki ora ana. Objek wisata utama yaiku rong ditemokake saka Zaman Wesi - Grauballe Man, badan bog sing mung wadi, lan pengorbanan senjata sing nyenengake saka Illerup Ådal.

Rådhuset (Hall Town), Rådhuspladsen 2 dening arsitek terkenal Arne Jacobsen minangka salah sawijining sorotan arsitektur Denmark. Aja kantun patung Grisebrønden (sumur babi) karo daging babi sing nyusut lan nguyuh, sing ana ing Dataran Bandaran.

Taman Universiti dening CFMøller, Kaj Fisker, (bangunan) lan C. Th. Sørensen (lanskap) minangka arsitektur liya sing ora pati penting. Ing kene sampeyan nemokake Perpustakaan Negara, Museum Sejarah Alam lan Museum Steno kanthi koleksi ilmu pengetahuan lan obat.

Vor Frue Kirke, Vestergade 21. Gereja kanthi pasamuan kritik sing apik ing ruang paling ngisor, dibangun kira-kira 1060. Minangka salah sawijining gereja watu paling tuwa sing isih ana ing Skandinavia, bisa uga sing mbarep.

Aarhus Domkirke (Katedral Aarhus), Domkirkepladsen 2. 9.30-16 May-Sep 10, Oct-Apr 15-800. Katedral sing apik luwih saka 800 taun, lan sing paling dawa ing Denmark. Sabanjure, Sekolah Katedral Aarhus mapan, uga umure luwih saka XNUMX taun lan sekolah paling tuwa sing isih ana sekolah tinggi.

Aarhus Kunstbygning, JM Mørks Gade 13. Tu-Su 10-17, kajaba W 10-21. Pusat seni kontemporer.

Museum Viking Aarhus, Skt. Clemens Torv 6. MF 10-16, kajaba Th 10-17.30. Museum Viking cilik sing ana ing ruang paling ngisor Bank Nordea ing jejere katedral. Gratis.

Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2. MF 8-22, Sa-Su 10-16. Dokk1 minangka perpustakaan utama kutha ing Aarhus. Perpustakaan dibukak ing 2015 lan dirancang dening Schmidt Hammer Lassen. Bangunan kasebut nduwe parkir mobil otomatis paling gedhe ing Eropa lan akeh kegiatan mingguan. Perpustakaan duwe papan dolanan sing apik diarani "Kloden" lan kafe gratis.

Godsbanen lan Institut kanggo X (A powerhouse budaya), Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus. Omah panguwasa budaya ing ngendi para penduduk duwe roam gratis kanggo njelajah ide. Nggawe omah kanthi kontaner, proyek panganan jalanan, grafit, lan liya-liyane, supaya bisa ditemokake gratis.

Apa sing kudu dilakoni ing Aarhus, Denmark

Seneng salah sawijining pirang-pirang penawaran alam, kabeh sing bisa ditliti saka kutha: Botanisk Have (The Botanical Garden), Universitetsparken (The University Park), Vennelystparken, Riis Skov (Riis Forest) utawa Havreballe Skov (Havreballe Forest) . 8 km sing ayu. sega alas ing sisih kidul kutha uga cocog kanggo undhak-undhakan, utamane alas lawas ing sekitar Museum Moesgård lan Skovmøllen (Forest Mill). Jalan Prehistoric (4 km) miwiti Moesgaard Manor minangka jalur apik sing nular ing wilayah hektar 100 Taman, Taman, alas, sawah lan pesisir sing diduweni Museum Moesgaard. Tlaga Brabrand cocog kanggo sepedaan lan muter, amarga ana 10 km saka dalan rata tanpa lalu lintas mobil.

Teater & Bioskop

Kanggo bioskop bebas lan Eropa, bukak Oster kanggo Paradis. Kanggo film aliran utama, bukak Cinemaxx ing Bruuns Galleri, Biocity ngelawan saka stasiun sepur utawa Metropol ing Trøjborg.

Aarhus Studenternes Filmklub, Ny Munkegade 1530. Klub film ing Universitas Aarhus, nanging kabuka kanggo kabeh wong.

Slagtehal 3, Mejlgade 50. Yen sampeyan lagi medeni film, film saben Kamis

Bora Bora, Valdemarsgade 1. Téater sing mulyo kanthi bar cedhak Musikhusett

Teater Aarhus, Teatergaden. Téater utama kutha kasebut

Dhaptar liyane

Tivoli Friheden, Skovbrynet 5. 11-23 (beda-beda). Taman hiburan ana ing sisih kidul tengah. Priksa dina mbukak ing kaca web. Uga nampilake konser.

Jysk Væddeløbsbane, Observatorievejen 2. Go nonton balapan jaran

RaceHall, Hasselager Centervej 30. Bukak balapan go-kart ing apa sing dikandhakake yaiku trek Race njero ruangan paling gedhe ing Eropa

Aarhus Skøjtehal, Gøteborg Alle 9. Sking es bisa nalika musim dingin ing Aarhus Skøjtehal, utawa ing njaba Hall Konsert.

Huset (The House), Vestrbros Torv 1-3. M-Th 9-21, F 9-16. Sampeyan bisa nggawe karya seni dhewe ing atelier gratis ing pusat kegiatan iki

VoxHall, Vester Alle 15. Sejatine balai konser, kanthi jadwal konser sing apik, direncanakake kanthi rapet. Tiket biasane tuku ing lawang, nanging yen sampeyan arep menyang konser utama, tuku dhisik!

Apa sing arep dipangan

Ana atusan restoran ing Aarhus, tekan saka sendi kebab murah, nganti panedhaan kelas dhuwur. Aarhus umume dikenal minangka salah sawijining panggonan sing paling apik kanggo mangan ing Denmark, mungkin amarga kompetisi sing kuat. Nanging, papan sing paling apik ora kudu diselehake ing alamat sing paling misuwur, saengga bisa browsing sawetara. Sampeyan uga bisa nyoba - mlaku mudhun "kali" ing tengah kutha, ana restoran lan kafe sing standar dhuwur.

Para warga kanthi rutin ngunjungi café nalika mangan. Saliyane dadi pilihan sing paling apik kanggo sarapan, brunch lan nedha awan, umume kafe uga ngladeni burger krasan, salad, roti lapis, sup lan panganan cemilan. Dening stasiun bis utama, uga ana pasar panganan njero ruangan sing ekstensif, akeh pilihan panganan ing donya sing enak.

Apa sing kudu diombe

Populasi mahasiswa gedhe Aarhus njeblug wilujeng wengi. Ana wengi sing sehat kanggo sing golek wengi ing kutha. Aarhus bisa ngirim kabeh saka klub aliran utama menyang hangouts alternatif cilik sing muter musik niche.

Rega kanggo panganan lan ombenan luwih dhuwur tinimbang ing wilayah liyane ing Eropa, utamane ing cedhak kali (Å ing basa Denmark). Bir lokal sing paling disenengi yaiku Tuborg, Carlsberg lan Ceres (sing ora ana maneh dibungkus sacara lokal).

Tekan ing jaba

Aarhus diubengi alas alas sing apik; mlaku-mlaku ing Marselisborgskoven utawa ing taman kidang.

Minangka kutha pesisir, ana akeh pesisir sing kudu mlaku - mung eling sandhangan anget Oktober nganti awal April. Ana dalan sejarah saka Museum Moesgaard langsung menyang banyu, kanthi Zaman Batu sing wis direkonstruksi, umur wesi lan omah lan makam Viking, watu rune lsp.

Djurs Sommerland, taman hiburan nduweni rollercoaster paling gedhe ing Denmark. Diskon yen tuku tiket mlebu sampeyan ing bis.

Ebeltoft minangka sawijining kutha cilik sing kurang dawa udakara jam. Nduwe salah sawijining dalan kobblestone utama sing diantrekake karo toko lan kafe lan sampeyan bisa ngunjungi museum kaca (nduwe ruangan pangilon sing bisa sampeyan lakoni!) Utawa kapal kayu paling dawa ing donya. Nunggang bis nyata ana sing nuntun sawetara deso bukit gunung sing apik banget. Cukup priksa sampeyan ing stasiun sing diarani Ebeltoft C tinimbang nunggu nganti pungkasan garis sing dadi stasiun bis Ebeltoft… kajaba sampeyan seneng mlaku-mlaku sing bisa diarani minangka cara sing apik kanggo ndeleng dalan-dalan omah biasane ora wis rampung!

Bebas wae kanggo njelajah Aarhus.

Situs web pariwisata resmi Aarhus

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Aarhus

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]