Jelajahi Tembok Besar China

Jelajahi Tembok Besar China

Jelajahi Tembok Agung China kang ngliwati sisih kulon mangulon karo propinsi Liaoning, Hebei, Tianjin, Beijing, Njero Mongolia Wilayah Otonomi, Shanxi, Shaanxi lan Ningtonia Otonomi menyang Gansu ing sisih kulon.

Tembok Besar China bisa dibukak ing pirang-pirang papan ing sadawane dawa ewu kilometer. Kahanan kasebut kalebu saka rusak banget, lan gampang diakses beda-beda kanthi angel. Elinga manawa bagean sing beda uga duwe biaya diakoni dhewe, kayata yen sampeyan pengin mundhak saka Jinshaling menyang Simatai, sampeyan bisa uga kudu mbayar kaping pindho.

Sejarah Tembok Besar China

Flora lan fauna

Kewan liar ana maneka warna, amarga dianggep kabeh macem-macem habitat sing kasedhiya ing sadawaning Tembok Besar. Saka macan Siberia sing langka ing sisih lor-wetan menyang Giant Panda sing dilindhungi lan jarang sing manggon ing Gansu kidul, Sichuan, lan Shaanxi, sampeyan ora bakal ngerti apa sing sampeyan bisa ndeleng ing dina tartamtu.

Mamalia liar bisa ditemokake ing sisih lor, kayata weyel Manchurian, bruwang coklat lan ireng, pika lor, lan vando mandarin. Spesies rusa kalebu Sitka kancil, kidang rusa lan rereged rontog sing dawa, sing akeh nggunakake obat-obatan ing Cina.

Manuk saka wilayah kasebut kalebu macem-macem pheasants, grouse ireng, grosbeak pinus, macem-macem kayu, bebek mandarin, lan pitta dongeng, manuk migran. Kren utamane dipuji ing China. Kren umume, demoiselle, putih, bertudung, lan krenjang abang-abang kabeh ana ing China.

Sampeyan bisa nemokake akeh tanduran tonik ing Tembok Agung, kayata ginseng langka (Panax ginseng). Obat-obatan Tiongkok wis pirang-pirang ewon taun kanggo nemokake lan nggunakake tanduran tonik iki kanggo mupangat manungsa.

Climate

China Lor duwe kabeh musim lan teka kanthi dendhame. Suhu musim panas lan musim dingin biasane ngluwihi 40 derajat Celsius (105 + ° F) lan -20 derajat Celsius (-4 ° F).

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing The Wall of China

Amarga Tembok Besar China luwih dawa, isih akeh papan sing bisa dideleng. Dhaptar ing ngisor iki dipérang miturut propinsi / kotamadya.

Beijing

Badaling lan Juyongguan paling cedhak ing Beijing, lan loro iki kalebu bagean paling gedhe ing Tembok Besar. Ing dina minggu, Badaling ora akeh rame lan paling gampang tekane kanthi murah, yaiku tanpa nyewa taksi

Lawang kasebut isih dadi tantangan kanthi akeh bukit sing tajem, mula aja gampang kesusu yen sampeyan njupuk mobil kabel lan ndeleng wong akeh banget - yen sampeyan wis rada cepet tekan tembok, wong akeh cepet, lan uga ing akhir minggu sampeyan bisa nemokake dhewe ing kabeh bagean tembok. Ing dina minggu, akeh vendor sing ngoyak sampeyan ing tembok; padha tetep ing wilayah kutha cilik. Kajaba iku, ana bruwang srengenge sing bisa Feed wortel menyang kutha cilik kasebut.

Priksa manawa sampeyan nganggo sepatu sing cocog kayata sepatu tenis utawa kasut olahraga. Watu kasebut digawe saka pirang-pirang turis kaya sampeyan, lan katon lunyu. Yen sampeyan nganggo flip-flops, sampeyan bakal nemokake bencana. Mlaku-mlaku tanpa sikil utawa ing sepatu saka tipis tipis ora kepenak amarga watu-watu dadi panas banget.

Mobil kabel sadurunge ngleboke (dheweke uga bisa adol tiket mlebu Great Wall ing stan). Uga njupuk uphill apik, bisa nempatake sampeyan ing papan sing sepi. Sawise sampeyan mbukak mobil kabel sisih kiwa bakal nuntun sampeyan lumebet ing lawang biasa. Nanging giliran sing tepat bakal menehi dalan sing apik ing sadhuwure tembok nganti path bakal ditutup.

Sampeyan butuh 2-3h supaya bisa nggawe tembok kabeh gumantung marang fitness / cuaca / wong akeh.

Ing mangsa adhem, ngarepake 5 ° C ing antarane Beijing lan Tembok. Iki ditambahake angin saka gunung, sampeyan bakal tresna saben lapisan saka sandhangan sampeyan. Sing adol bakal teka kanggo adol kabeh sing sampeyan wis kelalen, sanajan regane ora wajar. Kanggo bagean sing apik: wong akeh banjur luwih entheng, lan meh ora ana sing ngupani puncak pertama. Srengenge musim dingin lan, yen sampeyan duwe begja, salju bakal menehi tampilan sing luar biasa ing tembok.

Mutianyu rada adoh tinimbang Badaling, kanthi apik dibalekake, ora pati rame, lan uga ana lingkungan sing apik. Ing sejarah, umume klompok wisata ora lunga ing kene, dadi iki umume pilihan sing luwih apik tinimbang Badaling. Mutianyu duwe gondola mobil kabel supaya bisa mlebu lan tembok (sanajan mlaku liwat tangga uga bisa) lan kulo toboggan mudhun! Kesasar, nanging nyenengake.

Yen, sawise metu saka mobil kabel, siji banjur ngiwa lan munggah ing undhak-undhakan udakara udakara jam, siji bisa tekan tembok "liar". Ing wulan Maret 2017, tembok dhuwur 60cm ing menara 20 wis dibangun supaya bisa ngilangi wacana. Tandha bakal pitutur marang kowe manawa para pengunjung ora diakoni ing wilayah iki ing tembok. Sampeyan ora kudu ngluwihi titik kasebut. Wong bisa njaluk dhuwit supaya sampeyan bisa ngidini dhuwit, nanging dheweke dudu karyawan ing fasilitas kasebut. Sampeyan ora kudu mbayar dheweke ngluwihi titik kasebut. Terrain dadi rougher, ana grumbulan sing tuwuh ing dalan lan sawetara bagean dadi rusak banget, siji kudu terus menek. Wigati manawa resepsi ponsel bisa mudhun ing kene lan ora mung ana sing ora ana wong ing sekitar, mula yen ana darurat, sampeyan bakal nemoni sampeyan. Apik gear hiking apik. Beku lan lunyu ing mangsa. Rocks Rocks.

Yen sampeyan luwih kasengsem ing "tembok liar" sing ora dikepengini, cara sing paling apik kanggo pengalaman iku mundhak saka bagean Jiankou menyang Mutianyu. Ngidini jelajahi luwih jero babagan tembok penutupan menara lan menara sing durung ditambani, uga ngidini sampeyan mandhiri ing undhak-undhakan bagean sing dibalekake tinimbang munggah munggah dawa. Sawetara nawakake paket wisata sing dipandu dhewe kalebu transportasi saka Beijing menyang Jiankou lan pilihan saka Mutianyu kanggo bali menyang Beijing.

Amarga sawetara buku pedoman basa Inggris saiki nyaranake Mutianyu nglangkungi Badaling amarga kurang rame lan kurang berkembang, sawetara perusahaan tur wis ganti menyang Mutianyu minangka segmen Great Wall sing disenengi kanggo tur China. Yen bisa, coba temponi demo klompok ngiring kanthi kunjungan Mutianyu minangka komponen integral. Iki bakal menehi pengalaman sing paling trep lan mulus, amarga pelatih motor turis cilik karo kertas kerja sing cocog bisa nggawa sampeyan langsung saka hotel Beijing menyang parkir cilik sing cedhak banget karo stasiun mobil mobil. Supir bakal ngenteni karo pelatih motor nalika pandhuan tur ngajak klompok sampeyan menyang Tembok Besar, mula yen wis rampung, sampeyan bakal bali pelatih motor lan langsung bali menyang Beijing.

Kajaba iku, mobil kabel menyang tembok luwih akeh tinimbang ngleboke tembok. Pilihan iki sakabehe sing paling apik; sampeyan kudu ngirit energi mlaku-mlaku ing ndhuwur tembok, sing dawa banget.

Utawa, min 20-30 min. menek munggah ing undhak-undhakan ing alas ora gratis. Nanging pendakian kasebut cukup tajem, lan ora nawakake tampilan nganti tekan tembok gedhe. Yen sampeyan ora wedi mlaku-mlaku sawetara, lan sampeyan ora ngepenake sepatu, terusake bagean sing wis dibalekake banjur tumuju menyang menara lokal sing paling dhuwur. Sampeyan bakal diganjar banget kanggo usaha sampeyan!

Ana rong mobil kabel sing beda ing Mutianyu sing dilakokno dening perusahaan beda. Salah sijine yaiku mobil kabel supaya tekan bagean gedhe ing tembok gedhe; sing liyane yaiku kursi munggah menyang titik liyane ing tembok sing bisa diturunake toboggan. Dheweke miwiti ing titik sing padha ing lawang mlebu ing area kasebut; Nanging padha tumindak ing arah sing beda.

Elinga yen mlaku ing ndhuwur Tembok Besar kalebu jumlah langkah-langkah pendakian, sing beda-beda gumantung saka sawetara langkah cekak, menyang sawetara bagean kanthi cara sing cukup tajem.

Aja kantun museum watu mung ngliwati kantor tiket utama ing sisih tengen, sing nampilake guwa sing apik kanthi seni rock sing wis disalekake. Entri gratis.

Yen sampeyan kantun bus, ana akomodasi sing bisa ditemokake cedhak toko-toko ing Huairou. Ana kantor informasi turis sing tetep mbukak sajrone jam kantor normal, sanajan bisa uga ditutup amarga kurang pengunjung. Dheweke bakal bisa nulungi sampeyan golek akomodasi sing dilisensi kanggo njupuk wong manca, yen sampeyan butuh. Wilayah "Yanxi Nightless Valley" sing cedhak karo resor alas cilik, ing ngendi sampeyan bisa mbayar pethi seger. Tetep ing lembah ing wengi sadurunge, banjur nyewa taksi langsung menyang salah sawijining bagean Great Wall esuk.

Huanghuacheng minangka salah sawijining bagean Tembok Agung sing paling apik sing nyebabake beheading Lord Cai, tukang, amarga salah urus lan limbah

Iku adoh kurang ramai tinimbang Badaling lan Mutianyu…. biasane sadurunge luwih angel diakses lan kurang direnovasi.

Tiba ing Shciousangcheng, sampeyan bisa ngakses ing wadhah wadhah gapura sing ana ing lawang mlebu, ing endi sampeyan bisa ndeleng tembok. Nanging, kanggo menek ing tembok, sampeyan uga bisa mlebu parkir ing ngarep lawang Wetan, banjur njupuk dalan cilik ing sisih kiwa toilet (tanpa ngliwati gapura mlebu): sampeyan bakal bisa ngakses tembok tanpa mbayar ragad mlebu.

Gubeikou, Jinshanling lan Simatai luwih adoh saka Beijing tinimbang bagean liyane, nanging wektu tambahan sing dibutuhake kanggo entuk pangarep-arep karo pengirangan lan trap sing gedhe banget. Layanan uga diwatesi; priksa manawa sampeyan nggawa sumber banyu lan film ekstra. Sisih paling asli saka Tembok (paling ora bagian sing paling cedhak karo Beijing) yaiku ing Simatai; Tembok ing kene yaiku konstruksi asli kaya Badaling. Telung lokasi kasebut yaiku 130 km (80 mi) sisih lor-wetan saka Beijing. Jinshanling wis dibalekake kanthi apik lan nawakake sawetara perjalanan: tekan tembok ing pass Zhuanduo, sampeyan bisa mandheg ing Shaling pass (~ = menara 5), ing mobil kabel (~ = 10 menara), ing pass Houchuan ( ~ = Menara 13, kurang saka 4h putaran babak saka gapura) utawa ing "Menara Kanthi Lima Pucuk Panah ing Wétan" (~ = 20 menara, sawetara bagian tajem, sampeyan bakal mudhun ing Gerbang Wétan ing ngendi sampeyan bisa jupuk bis langsung 3pm menyang Stasiun Balangan Wangjing Kulon, ora bisa meneh menyang Simatai saka Jinshaling.

Jiankou Akeh foto sing diterbitake Tembok Besar saka wilayah kasebut. 'Jiankou', dijarwakake minangka 'Arrow Nock' ing basa Inggris, amarga bentuk gunung kasebut kaya panah, kanthi pambuka rapuh minangka lawang panah kasebut.

Ana pirang-pirang bagean saka Tembok Besar Jiankou, kayata 'Menara Singa-Mata', sawijining postingan penting sajrone perang kuno. Wis telung lapisan, lan ana sangang bolongan sing katon sangang mata ing sisih siji. 'The Beijing Knot' minangka titik pertemuan kanggo telung tembok sing beda saka arah sing beda. 'The Sky Stair', yaiku tangga sing dawa sing sudut sing dhuwur yaiku 70 nganti gelar 80. Iku ndadékaké 'The Eagle Flies Facing Upward', menara jam tangan sing dibangun ing pucuk dhuwur. Mbebayani banget, sanajan manuk garudha kudu mabur madhep tekan ndhuwur. 'Menara Zhengbei' minangka papan sing tepat kanggo ngormati kaendahan sinar matahari lan srengenge.

Shuiguan Dumunung ing cedhak tembok Tembok Badaling, Tembok Besar Shuiguan kadhangkala diarani 'Badaling-Shuiguan Great Wall'. Asring kedadeyan manawa pengunjung sing ora resik dipandu menyang Tembok Besar Shuiguan tinimbang tujuan sing asli - Badaling Great Wall, utamane nalika preian utawa wektu puncak.

Bagean Tembok iki dibukak kanggo masarakat ing 1995 sawise ndandani. Kejaba munggah tembok, sampeyan uga bisa ngunjungi Kraton Genghis Khan, Temple Buddha Buddha, Pulo Luotuo (Camel Peak) lan Hutan Tembok Besar.

Hebei lan Tianjin

  • Shanhaiguan, ing Kepala Naga Lawas, tembok kasebut metu menyang segara. Kanggo njaluk saka Beijing njupuk babagan jam 3 kanthi kereta api.
  • Panjiakou Reservoir - bagean saka Tembok Agung
  • Huangyaguan - kudu dikunjungi kanggo kontrol kendali banyu, menara sing dijaga kanthi apik, tantangan hiking lan pemandangan sing nyenengake.

Liaoning

  • Hushan - bisa digali saka Dandong
  • Xingcheng - kutha témbok dinasti Ming
  • Jiumenkou - dumunung ing 18 km sisih wetan ing "The First Pass Under Heaven 'ing Shanhaiguan

Shanxi

  • Tembok Outer Shanxi - Li'erkou menyang Deshengbu, Juqiangbu nganti Laoniuwan, lan ing sadawaning Kali Kuning
  • Tembok Batin ing Shanxi - Yanmenguan, Kota Old Guangwu, Ningwu Pass lan Niangziguan

Shaanxi

  • Yulin lan Shenmu - kutha garrison ing jaman dinasti Ming

Ningxia

  • Tembok Ningxia Wétan - Kastil Hongshan lan Air Gully (Shui Dong Gou)
  • Tembok Ningxia Lor - ing wilayah Helanshan
  • Tembok Ningxia Kulon - Zhenbeibu lan Sanguankou

Gansu

  • Wuwei - kutha garrison
  • Minqin - kutha oasis
  • Zhangye - markas garrison
  • Jiayuguan - Benteng ing Jiayu Pass, dijuluki "Benteng Paling Anyar ing Swarga"
  • Lanzhou - mantan kutha tembok sing saiki dadi ibukutha Propinsi Gansu

Apa sing kudu dilakoni ing Tembok Besar China

Munggah saka Jiankou menyang Mutianyu Yen sampeyan kepengin duwe pengalaman sing luwih asli, undhak-undhakan iki ngidini sampeyan ngalami loro "tembok liar" sing ora dikepengini, amarga bakal bisa dibangun maneh, lan tembok sing dibalekake, amarga bakal katon iku sadurunge kamulyan. Bonus ekstra yaiku sampeyan bisa mudhun ing tangga bagean sing dibalekake tinimbang nggayuh upaya sing dawa. Ing undhak-undhakan bisa njupuk ing ngendi wae saka jam 2 nganti 5. Tetep sewengi ing hostel ing desa Xi Zha Zi, utawa nyewa wong kanggo nyelehake sampeyan ing Jiankou lan dijemput sampeyan ing Mutianyu. Lonjakan iki diwiwiti ing desa Xi Zha Zi, ing sikil Jiankou Great Wall. Sawise sawetara jam mlaku-mlaku ing terrain jarak sedheng, warga lokal bakal njaluk dhuwit supaya bisa nggunakake tangga kanggo menek menyang Menara Jiankou. Kepala ngiwa (Timur) menyang Mutianyu, undhak-undhakan sing bakal nggawa sampeyan babagan jam 2-3, separo pisanan ing tembok sing ora dikepungake lan liyane ing wilayah sing dibalekake. Tambah jam 1 yen sampeyan milih menek ing bagean Ox Horn, bagean sing luwih apik nanging apik. Ati-ati mudhun, amarga cukup lunyu nalika garing. Aja nyoba kanggo mlaku nalika udan, amarga ana sawetara bagean sing tajem lan lunyu. Nalika iku bisa ditindakake kanthi tliti kanthi cara liya, transportasi bali luwih angel ditemokake.

Lawang saka Jinshanling menyang Simatai. Mayoritas tembok ing sisih wétan Jinshanling uga ora diganggu. Lakon saka Jinshangling menyang Simatai kira-kira 10 km. Iki undhak-undhakan penting ing jarak sing beda-beda, nanging luwih saka owah-owahan ing pengangkatan, nanging sampeyan bakal diganjar karo tampilan sing luar biasa lan dina latihan sing apik. Nyana nglampahi ngendi wae saka jam 2.5 nganti jam 6 ing tembok, gumantung saka tingkat fitness, ambisi lan frekuensi ops foto sampeyan. Yen wis separo ing antarane rong bagian kasebut, meh ora ana turis. Kasunyatane, luwih akeh turis manca katon luwih dhuwur tinimbang turis China. Sepatu sandhangan lan sandhangan sing dibutuhake, amarga sampeyan bakal munggah ing bata sing obah kadang digabungake karo pendaki sing tajem. Banyu lan cemilan kudu ana ing tas ransel. Nanging sampeyan bakal nemokake sawetara vendor lokal sing adol banyu lan kadhangkala jajanan ing tembok. Yen sampeyan mudhun saka Simatai, ana garis pos sing kasedhiya. Kira-kira 400m, lan ana ing kali. Sampeyan bakal nggawa sampeyan mudhun menyang sabrang kali, lan kalebu numpak prau cekak bali kanggo nyekel transportasi lemah. Sajrone undhak-undhakan tengah iki, para pengumpul bakal ngisi daya sampeyan maneh amarga sampeyan mlebu ing tembok liyane. Yen sampeyan ana ing antarane bagean, ora ana sethithik sing bisa sampeyan lakoni saliyane mbalik. Pengawal dikirim loro menara ing sisih wétan Lima Window Window ing Jinshanling kanggo mbalikake para penuntut.

Deleng srengenge lan srengenge ing Jinshanling Tututi kanthi cara sing padha tinimbang bagean ing ndhuwur tekan Jinshanling. Yen sampeyan tekan stasiun layanan, sampeyan kudu entuk tawaran kanggo golek akomodasi. Rega katon saka 50 menyang rmb 80 saben wong, aja ragu-ragu nyang nyang-nyangan. Yen ora ngetutake dalan ing sisih wetan stasiun sisih kiwa (sisih kiwa trowongan), banjur ngiwa lan liwat ing dalan gedhe. Sawise 5-8mn mlaku sampeyan bakal nemokake omah tamu. Kanggo menek tembok, sawise 5pm, sampeyan kudu bisa nyelinep ing Gerbang Wetan (10mn mlaku ing dalan) lan ngindhari beya 65rmb. Sampeyan uga bisa njaluk host sampeyan supaya sampeyan ngeterake mlebu menyang lawang utama yen sampeyan cepet-cepet surup srengenge, dheweke bisa uga njaluk sampeyan supaya 20-30rmb supaya ngenteni lan ngenteni, lan dheweke isih njaluk tiket sawise 5pm, sanajan mesthine ditutup. Pandang menyang dalan sing padha lan tekan Gapura Wétan esuk kanggo srengenge kanggo tampilan sing paling apik. Takon host sampeyan ngerti babagan nginep. Ana uga dalan cilik ing gapura Timur. Yen sampeyan mungkasi ing desa Hua Lou Gou, bisa uga ana dalan ing sisih kulon sisih kulon.

Dolan maring Museum Tembok Besar Down "Jalan Badhak Badaling Badhak" lan munggah bukit ing mburi "Teater Circle Vision" yaiku Museum Tembok Besar. Pameran sing mlaku-mlaku nyedhiyakake ringkesan sejarah multi-dinasti tembok, uga akeh artefak saka jaman kasebut lan modhel pengawas foto-foto, tangga tangga, lan liya-liyane jedhing uga bisa uga paling resik. Badaling (ana jamban gaya Kulon). Sing paling apik, diakoni gratis! (ditutup M, 09: 00-16: 00). Téater sesanti bunder-téater sing apik.

Downhill ing bagean toboggan bagean Mutianyu nawakake rong garis chairlift sing mlayu menyang bagean sing beda bagean ing Great Wall, sing luwih modern kanthi pondokan gelembung lan kurang modern karo kursi loro. Yen sampeyan wis rumangsa lan cuaca saya cetha, tiket bali kanggo angkat sing kurang modern uga apik kanggo numpak tarian toboggan. Sanajan sampeyan seneng, tiket bisa dituku kanthi kapisah kanggo kulo toboggan mesthi wae - mlaku menyang kantor tiket ing awal numpak, banjur mudhun. Elinga yen tiket kanggo ngangkat padha, nanging ora bisa dituke. Yen sampeyan ora bisa maca Cina mriksa gambar ing tiket kasebut, lan yen sampeyan salah karo gambar kabin gelembung, ora dadi masalah langsung njaluk dhuwit lan njupuk menyang counter tiket liyane.

Tetep aman

Nggawa jaket ing angin utawa hawa adhem ing musim pendingin. Ing musim panas sampeyan kudu akeh banyu, nanging ana akeh vendor ing bagean sing paling kerep ditekani. Dadi disiapake kanggo kemungkinan badai petir, cendhak, nanging rada ganas.

Aja ninggalake trace kunjungan sampeyan. Sanajan ora dadi pemandangan sing ora umum, nolak panjaluk nambah jeneng sampeyan ing ukiran ing tembok, utawa njupuk potongan omah minangka cenderung. Yen tembok kudu dirusak dening tumindak, panguwasa bisa tumindak kanthi becik lan dendher liyane.

Mendhemen minangka olahraga rekreasi durung dimangerteni ing China, supaya tata cara nyebrang negara lan tanah pribadi durung diadegake. Elinga manawa Tembok biasane watu lemah lan watu sing didukung, lan sampeyan dhewe yen sampeyan ana ing njaba wilayah sing diawasi. Sanajan sampeyan ora mlaku-mlaku ing tembok, sampeyan bakal bisa nemokake sawetara dalan sing bisa diterusake lan ing sawetara bagean, wilayah Trailer kasebut kanthi tegak, khianat lan ora aman. Kajaba iku, angel golek banyu ngombe sing resik lan sawetara wilayah uga ora ana banyune. Wilayah liyane bakal nggawe alangan kanggo manungsa, kaya dalan lan dalan motor sing anggar. Desa ing ngendi sampeyan bisa entuk pasokan bisa uga sawetara lan adoh. Sawetara bisa njupuk sampeyan adoh saka Tembok. Kartografi sing apik isih dadi masalah ing kene amarga peta sing kurang saka 1: 450,000 ora gampang dicekel amarga aplikasi militer peta kasebut. Kejabi, panuntun sing ngerti babagan wilayah ing sisih Tembok Besar isih sithik lan adoh. Barang pungkasan sing kudu dipikirake gegayutan karo Tembok Besar yaiku China ora duwe sistem penyelamat gunung / ara-ara samun. Sampeyan bakal dadi dhewe yen ana kedadeyan.

Penipuan - Waspada saka penipuan bis sing bisa ngrusak dina. Coba uga supaya wisata sing teratur menyang Tembok Besar kanthi biaya 100-150 Yuan. Iki diiklanake dening wong-wong sing nyerahake flyers ing sekitar Kota Dilarang ing Beijing umpamane (layanan bis nyata menyang Tembok Besar mung biaya 20 Yuan!). Uga driver bisa mandheg lan nyelehake sampeyan sadurunge tujuan.

Mlaku kanthi aman ora bisa mlaku amarga sampeyan bisa lelungan sing nyebabake cedera amarga langkah-langkah ora rata.

Njaluk metu

Badaling. Ana akeh sepur sing arep mlebu stasiun Badaling. Murah banget lan super gampang saka stasiun Beijing.

Kanggo njelajah Tembok Besar China uga kalebu Makam Ming. Akeh operator wisata utawa driver pribadi sing bakal nggabungake tembok lan Makam Ming sajrone perjalanan sedina. Makam Ming ora ana sing khusus lan cukup kosong. Wisatawan biasane ngliwati kejaba dadi buffs sejarah Cina.

Situs web pariwisata resmi ing Tembok Besar China

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Tembok Besar China

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]