mongolia

Mongolia

Mongolia minangka negara landlocked sing ana ing antarane China lan Rusia. Minangka empu gedhe sing ngubungake daratan lan langit, lan minangka salah sawijining papan sing pungkasan ing planet kasebut ing endi urip nomad isih dadi tradhisi urip. Mongolia bisa uga duwe macem-macem makna geopolitik, budaya lan geografis. Mongolia kasusun saka Outer bersejarah. Provinsi Inner Mongolia kapisah sacara geografis lan politik lan dumunung ing sisih lor China, nanging isih ana wewatesan karo Mongolia.

Kanthi mung 1.7 wong saben km², Mongolia duwe kapadhetan pedunung paling murah ing antarane kabeh negara bebas ing saindenging jagad, lan kekosongan sing luar biasa lan megah iki minangka banding sing terus-terusan ing negara, nggawa wong sing lelungan, dadi sesambungan sing cedhak karo alam lan para pendhudhuk nomad.

Mongolia dikenal minangka "Land of Blue Sky," lan kanthi apik: ana udakara 250 dina sing srengenge ing saben taun, mula kacamata kudu apik.

Cuaca saya adhem nalika musim adhem, mudhun nganti -30º C ing sawetara bagean. Cuaca nalika musim panas beda-beda, nanging umume panas. Ing njaba gurun Gobi, wektu taun iki ditandhani karo udan ing sawetara wilayah lan wengi adhem.

Sanajan umume wong milih milih teka ing Mongolia ing antarane Mei lan September, kanthi pucuk turis sing paling dhuwur ing wulan Juli sajrone preinan Naadam, musim liyane uga bisa banget kanggo lelungan. Kanggo budaya lan kaendahan alam tanpa wong akeh, musim bahu wiwit Maret nganti Mei lan September nganti Nopember paling apik. Oktober iku wektu sing apik kanggo ngunjungi, lan Nopember ora telat banget kanggo lelungan menyang Mongolia. Iki isih anget sajrone awan nanging seneng ing wayah wengi.

Kanggo pengunjung ora wedi karo kadhemen, lelungan menyang Mongolia wiwit Nopember nganti Taun Baru Lunar isih dadi pilihan. Pariwisata musim salju minangka wilayah sing berkembang ing industri pariwisata Mongolia. Pengalaman sing paling migunani yaiku ngunjungi para noman, lan mirsani nyanyi, nari, nembang lan balapan jaran mangsa ing mangsa "Tsagaan Sar", prayaan Taun Baru (Lunar) tradisional.

Sajarah

Sejarah Mongolia wiwit tanggal kaping SM SM nalika Xiongnu kuwasa dadi pirang-pirang suku nomad liyane.

Amarga gaya urip buta huruf lan gaya nomad, ora ana sing kacathet dening Huns. Kaping pisanan katon ing riwayat Cina sing direkam minangka "barbarians" sing dipasang tembok. Tembok-tembok kasebut banjur dikenal dadi Tembok Besar China.

Wong ing Mongolia

Mongolia luwih saka kaping pindho tinimbang Texas lan meh padha karo Alaska. Wilayahe yaiku 1.6 yuta km² (603,000 mi²), ukuran papat Japan lan meh kaping pindho saka Eropa Wétan.

Iki nggawe Mongolia dadi negara nomer enem paling gedhe ing Asia lan 19 ing donya, nanging pedunung mung telung yuta, sing ndadekake Mongolia minangka salah sawijining wilayah sing paling ora padhet ing Asia.

40% saka populasi urip ing ibukutha Ulan Bator utawa Uluwatu ninggalke akeh ruangan kanggo lelungan. Mesthi wae Gobi malah kurang padhet.

Meh liyane 40% pedunung nyebar ing saindenging Mongolia kanthi endhas wedhus, wedhus, sapi, jaran lan unta. Ana 56 propinsi, sing diarani targetag. Saben targetag nduwe kutha utawa kutha ing tengah lan sekitar 21-15 sub wilayah sing diarani soum.

70% saka Mongolia ing umur 35 lan gendero cukup seimbang. 84% yaiku Khalkha Mongols, 6% Kazakhs lan 10% kelompok liyane.

90% warga Mongols ngetutake campuran Buddha lan dukun Tibetan, dene 10% isih melu maneka warna agama sing beda, utamane Islam lan agama Kristen.

Preinan lan festival

Mongolia minangka papan dununge "olahraga manly": gulat, balapan jaran, lan panahan, lan telung acara olahraga kasebut dileksanakake saben taun ing festival Naadam.

Naadam minangka Liburan Nasional Mongolia sing dirayakake ing tanggal 11-13 Juli. Sajrone dina kasebut kabeh warga Mongolia nonton utawa ngrungokake kabeh acara sing ditindakake ing ibukota Ulaanbaatar liwat Televisi lan Radio Nasional Mongolia. Akeh festival-acara Naadam cilik liyane sing ditindakake ing macem-macem targetag (propinsi) ing saindenging negara ing saindhenging wulan Juli, lan festival-acara Naadam iki menehi tampilan sing luwih cedhak.

Dipercaya manawa perayaan Naadam diwiwiti kanthi kebangkrutan Kekaisaran Great Great minangka Chinggis (uga dikenal minangka strategi Genghis) Khan kanggo njaga prajurite. Sawise tiba kekaisaran, kontes kasebut dianakake nalika festival agama, lan wiwit revolusi komunis dirayakake nalika ulang taun.

Legenda ujar yen ing jaman biyen, wong wadon nganggo busana kaya wong menang kompetisi gusti sapisan. Pramila mbukak dada lan gaun lengan gantung sing dawa, sing diarani "zodog", ditujokake kanggo saben peserta sing lanang. Penulis nganggo trunks cekak, "shuudag", lan boots Mongolia, "usus". Strip kuning ing buntut topi gusti nuduhake nomer kaping pegulat minangka juara ing Naadam.

Mung Naadam sing menehi judhul resmi kanggo pegulat. Turnamen gulat Mongolia ana sanga utawa sepuluh babak gumantung ing jumlah (512 utawa 1024) para pegulat sing kadaptar kanggo kompetisi ing taun kasebut. Yen pegulat menang limang putaran, dheweke bakal dianugerahi judhul "Nachin" (manuk), enem babak - Hartsaga (Hawk), pitung babak - Zaan (gajah), wolung babak - Garuda (Elang), sangang babak - Arslan (singa ) lan sepuluh - Avarga (Titan).

Ora ana kategori bobot ing turnamen Wrestling Mongolia, nanging ana watesan wektu 30 menit, yen para pegulat ora bisa ngalahake saben liyane, para pengadil nggunakake akeh kanggo posisi sing luwih apik sing asring ngrampungake pertandingan kasebut. Wong sing ambruk utawa awake bisa ndemek lemah kalah tandhing.

Pertandingan Wrestling Mongolia dirawuhi kanthi detik kanthi peran yaiku mbiyantu para pegulat ing kabeh prekara lan nyengkuyung supaya menang kanthi spanking ing bokonge. Dheweke uga nyanyi lagu lan judhul pujian kanggo para pegulat utama swiwine, sisih kulon lan wétan, sawise babak kaping lima lan kaping pitu. Para pengadil ngawasi paugeran, nanging masarakat lan penggemar minangka hakim pungkasan. Dheweke bakal ngomong lan nyebar tutuk babagan sapa sing bakal teka taun mbesuk.

Pesta ing Mongolia

Festival Emas Eagle ing Ölgii ing akhir minggu pisanan wulan Oktober yaiku kumpul paling gedhe ing jagad buron elang. Acara biasane duwe Pamburu elang Kazakh 60 nganti 70 sing nampilake katrampilan. Acara kasebut kalebu duwe elang emas sing mabur menyang dheweke lan nyekel bulu rubah ditarik dening jaran saka tungku ing gunung cedhak. Acara iki uga nampilake dolanan Kazakh tradisional kayata Kokpar (tugu saka perang saka bangkai wedhus nalika nunggang jaran), Tiyn Teru (balapan wektu kanggo milih koin ing lemah nalika nunggang jaran), lan Kyz Kuar ("nguber prawan) , "Yaiku balapan ing antarane wong lanang lan wanita yen wanita kasebut ngalahake wong lanang nalika dheweke ngupayakake). Festival kasebut uga duwe konser tradisional Kazakh, balapan unta, lan nampilake seni Kazakh. Festival sing elang cilik ditindakake ing 22 Sep ing desa Sagsai sing cedhak.

Festival Nauryz, uga ing Ölgii, yaiku perayaan taun anyar tradisional saka Kazakhs sing dianakake tanggal 22 Maret. Ana parade, konser, lan balapan jaran sajrone pirang-pirang dina prayaan. Sanajan sebagian besar perayaan kasebut kalebu kunjungan kanca lan sedulur kanggo mangan Nauryz Koje (sup) lan daging rebus lan daging jaran.

The festival onta yaiku prayaan taunan sing dianakake ing Gobi kidul sing diatur dening LSM lokal kanggo nglindhungi unta Bactrian lan peran penting sing ditindakake ing pangon nomine ing wilayah kasebut. Sorotan kalebu balapan unta, kompetisi polo unta lan pagelaran tradisional musik lan tarian Mongol. Wong sing pengin bisa mlaku ing festival kasebut nganggo unta, nganggo klambi sing paling apik ing Mongolia kalebu onel tradisional.

regions

Negara kasebut bisa dikategorikake dadi limang wilayah sing béda adhedhasar budaya lan geografi. Wilayah iki dipérang dadi 21 propinsi lan siji kotamadya khusus.

  • Wilayah Mongolia
  • Mongolia Tengah
  • kalebu Ulaanbaatar lan wilayah turis Arkhangai sing populer
  • Mongolia Wétan
  • Gobi

kutha

  • Uluwatu - ibukutha lan titik wiwitan kanggo umume lelungan ing Mongolia
  • Erdenet - kutha lan omah nomer loro paling gedhe ing Mongolia minangka salah sawijining tambang tembaga paling gedhe ing donya lan pabrik karpet misuwur
  • Hovd - kutha bersejarah ing persimpangan budaya tradisional Mongol lan Kazakh
  • Mörön - ibukutha provinsi Hövsgöl
  • Ölgii - kutha Kazakh ing pojok sisih kulon sisih kulon provinsi Bayan-Ölgii
  • Tsetserleg - ibukutha provinsi Arkhangai
  • Karakorum - ibukutha Mongol kuna sing diadegake Genghis Khan
  • Uliastai - ibukutha provinsi Zavhan
  • Ondorkhaan - ibukutha provinsi Khentii
  • Dalanzadgad - ibukutha provinsi Gobi Kidul

Tujuan liyane

  • Taman Nasional Altai Tavan Bogd - omah ing gunung paling dhuwur lan glasier paling gedhe ing Mongolia, uga para pamburu elang Kazakh.
  • Uvs Nuur Lake, provinsi Uvs - Danau paling gedhe ing Mongolia lan situs warisan donya.
  • Lembah Suci Kali Tuul Nomad - Kali Tuul minangka salah sawijining kali sing paling dawa ing negara kasebut, sing mili saka Banjaran Gunung Khentii. Lembah kali diarani suci wiwit pirang-pirang abad dening para nomen amarga padha ngormati alam utamane kali lan banyu lumahing.
  • Kampungan Pelancong Chinggis - dumunung ing pinggir wétan Gorkhi / Taman Nasional Terelj, ing tebing kali Tuul.
  • Rizab Alam Gun-Galuut - Tujuan ekopelisme sing paling cocog ing Mongolia.
  • Taman Nasional Gorkhi-Terelj - Taman nasional 70 km sisih wétan Ulaanbaatar
  • Xar Xorin (Kharkorum) - Ibukutha Kekaisaran Mongolia sawise Ghenggis Khan.
  • Khovsgol Lake, Khatgal - Danau alpine gedhe.
  • Lembah Darhad - Omah kanggo wong Reindeer.
  • Taman Nasional Khustain Nuruu - Khustain Nuruu utawa Taman Nasional Hustai dadi omah jaran liar Takhi (uga dikenal minangka Kuda Przewalski). Iki jaran liar sing durung nate dirasakake.
  • Taman Nasional Gobi Gurvan Saikhan - Khongoryn Els (dunes pasir), Yol Canyon, Cliffs Flamings Bayanzag-Red lan Khermen Tsav

Apa sing bisa dideleng ing Mongolia

Mongolia minangka negara sing amba kanthi transportasi sing ora becik, saéngga ngunjungi akeh propinsi mbutuhake wektu sing akeh kanggo lelungan. Tlaga Hôvsgôl (utawa "Hövsgöl"), ing provinsi Hövsgöl, apik lan bisa diakses saka Khatgal. Ora ana arsitektur sethithik ing Mongolia, nanging biara Amarbaysgalant, provinsi Selenge, ing tengah-tengah saiki, kudu dideleng. Tanduran tembaga mbukak Erdenet, tambaga tembaga paling gedhe ing Asia, ana ing provinsi Orhon.

Apa sing kudu ditindakake ing Mongolia

kunjungi Reindeer Herder (Komunitas Tsaatan), Tsagaan nuur, Khovsgol (Tlaga Khovsgol Kulon, saka Moron drive WNW, ngliwati bandara, pindhah menyang Ulaan Uul lan terus sisih lor. Banyu sing dhuwur bisa nggawe dalan angel.). Angon wedhus sing manggon ing gunung alpine sing dhuwur. Kudu nunggang jaran utawa reindeer saka Tsagaan nuur. Iki bisa dadi kulo dawa.

Canoeing Mongolia. Wisata kali, prahu mudhun sawetara kali utama Mongolia.

Camp Lake Lake Camp ing desa Khatgal cedhak Tlaga Khovsgol nawakake mancing, hiking, wisata musim dingin, kunjungan nomad, nunggang jaran, ngunjungi tukang-tukang biri gempa lan Lembah Darhad. Kanthi jaran, bisa uga ngunjungi Tlaga Khovsgol sing ayu lan ketemu Tsataan (para pengembara reindeer nomad) sing manggon ing yurts ing sisih lor wilayah Khovsgol. Wilayah iki apik banget, dhuwuré 1645 m ing gunung ijo, ditutupi alas pinus sing tebal lan padang rumput sing subur karo jurang lan jaran, lan sugih karo satwa liar: tlaga nduwe sembilan spesies iwak lan saubengane kebak wedhus, wedhus, elk lan luwih saka 430 spesies manuk. Khalhya, Khalh, Darhad, Buriad, Hotgoid lan Urianhai, Mongolia manggon cedhak. Kem kasebut duwe padusan, sauna, internet lan restoran sing nganggo jajanan Mongolia lan Eropa.

Operasi Wisata Wisata Monggo ing Bali, nawakake wisata lan ekspedisi sing dirancang khusus kanggo fotografi, kunjungan sejarah lan budaya, ekspedisi menyang Tanah Genghis Khan, spa lan banyu panas termal, nonton manuk, botani, alam, gurun Gobi, fishing, Naadam Wisata festival, plancongan pribadi, nunggang jaran, nunggang unta, turangan 4WD ing dalan, lan lelungan mewah.

Apa sing kudu dituku

Mata uang Mongolia yaiku tögrög (төгрөг), uga disebutake tugrik, tugrug utawa togrog, Unicode lan simbol lokal: "₮", simbol ISO: MNT. Ana udakara udakara udakara 2,600 rega USD1 utawa MNT3,000 = EUR1.

Kasmir Mongolia dikenal minangka sing paling apik ing donya. Garasi lan kemul sing digawe saka kasmir bisa ditemokake ing pirang-pirang toko

Mongolia misuwur amarga tambang tembaga Erdenet lan Oyu Tolgoi. Tandha tembaga minangka cenderung cocog lan cenderung logam USD1 iki didol ing toko soulair Ulaanbaatar.

Lukisan dening seniman lokal tuku apik banget ing Mongolia (koordinasi pusat gps lokal: 47.928958, 106.928024, "N + 106 ° 55'40.9 ″ E / @ 47.9289438,106.9280278,15).

Karya felt poker didol ing Erdenet.

Elinga yen ora ilegal njupuk barang antik ing negara kasebut tanpa idin khusus.

Pasar mbukak udhara sing amba, Narantuul ("Pasar Ireng"), ing Ulaanbaatar nawakake rega paling murah babagan apa wae. Ati-ati saka pickpockets lan malah penyerang sing ana ing kana. Iki bisa dadi papan sing apik kanggo njupuk boots nunggang apik. Ana macem-macem gaya Mongolia, wiwit apik banget nganti luwih praktis, utawa malah entuk boots sepatu gaya Rusia sing apik.

Ing Erdenet minangka pabrik karpet ber sertifikasi ISO 9 001, uga nggawe lan adol sandal digawe saka karpet.

Apa sing arep dipangan

Staple ing desa Mongolia yaiku mutton utawa wedhus. Daging sapi nyemplung menu. Mangkene, udakara MNT8,000-10,000 bakal tuku platter gedhe sing diluncurake karo mi goreng lan iring. Ing sisih bakal dadi botol ketchup gedhe. Khuushuur (huushoor) yaiku pancake sing enak, greasy, digoreng nganggo bit daging lan bawang. Telu nganti papat nggawe panganan khas. Kajaba iku, buuz (booz) ing kana kantin ing kutha utawa deso. Buuz mirip karo khuushuur, yen ana ladu amba sing diiseni karo daging dadu lan bawang, nanging dikukus tinimbang digoreng. Enem buuz biaya MNT3,000-5,000 (USD1.50-USD2.00) lan dadi siji.

Boodog utawa wedhus / marmot barbecue cukup dialami. Udakara udakara MNT100,000-200,000, sawijining nomad bakal nggawa bedhil, njupuk marmot, banjur masak nganggo watu sing panas ing kulit tanpa pot. Sadawane garis sing padha karo boodog yaiku khorkhog (digawe saka mutton), sing disiapake kanthi nggunakake geni, nyemprotake watu menyang geni nganti dadi panas abang, nemplekake banyu, watu panas, bawang, kentang, wortel, lan, pungkasane, mutton chops, menyang ceret sing ditutup kanthi vakum gedhe; supaya ceret luwih cepet sajrone geni 30-60 menit; bukak kasebut kanthi ati-ati, amarga ndhuwur bakal mbledhos karo jus panas sing mabur metu; Sawise ceret dibukak, lan kabeh ciloko wis cenderung, mangan isi ceret, kalebu kaldu asin. Cara masak iki nggawe mutton rasa empuk lan jus, kaya kalkun sing alon. Pandhuan bisa ngatur sajian iki nalika musim panas.

Boodog uga digawe daging liyane, biasane wedhus, lan padha karo khorhog kanthi prabédan utama: daging, sayuran, banyu lan watu dimasak ing jero kulit kewan. Dheweke kulit kasebut kanthi ati-ati, lan banjur dasi bolongan ing sikil lan sisih mburi, sijine panganan lan watu sing panas, dhengkulake ing tenggorokan, lan kudu masak udakara 30 menit.

Apa sing kudu diombe

Umur ngombe / tuku sing sah kanggo minuman keras yaiku 18.

Ombenan nasional yaiku Airag. (Contone kasedhiya ing kemah tradisional gerbang "ger" ing Ulan Bator ing lawang utama Biara Gandantegchinlen, GPS koordinat perpuluhan N47.92069 E106.89467 lan ing Pasar Kulon N47.91118 E106.83569). Iki minangka omben-omben musim panas sing digawe saka susu mare sing wis diombe, lan mesthi entuk rasa. Isi alkohol kurang saka bir, nanging bisa duwe efek sing jelas. Sing ora biasa ngombe produk susu-susu bisa uga diare; mengko weteng dadi biasa. Iki mung kudu kedadeyan pertama. Ana pirang-pirang cara kanggo njlèntrèhaké rasa, saka empuk kaya campuran lemon lan krim asam. Tekstur kasebut uga bisa diilangi ing sawetara wong amarga bisa uga rada kasar. Perlu dielingake manawa Airag minangka susu lan sumber gizi. Sawise dina nunggang bisa bener sumilir, sawise entuk rasa.

Teh susu minangka perkara sing pertama kanggo para tamu ing ger; iku sejatine susu segara lan banyu, kadang-kadang nganggo rong godhong teh sing diuncalake kanthi apik. Toleransi bisa ditrapake kanthi ngombe susu akeh sadurunge tetep amarga ora ngombe liyane, kajaba banyu sing digodhog yen dijaluk luwih suwe. Kajaba iku, umume panganan nom-noman tradisional kayata yogurt garing lan liya-liyane uga mbutuhake acclimatizasi karo susu uga. Minuman kadhemen ora ana ing deso (kajaba yen ngombe langsung saka kali, sing ora disaranake).

Coba vodka digawe ing omah. Biasane digawe saka susu utawa susu sing suling. Ora krasa aneh. Tembakan pertama ora ana pengaruh, ing wiwitan, nanging tendangan sawetara menit mengko. Umume wong ing Mongolia biasane ngombe iki amarga alasan medis. Pisanan, panas vodka, banjur tambahake minyak khusus sing uga digawe saka susu. Panas amarga nyebabake buta. Warga Mongol nyebat bangsat vodka nasional ("vodka") utawa changa yum ("barang sing sempit"). Ana akeh vodka gaya Rusia sing adol ing saindenging negara. Sing paling apik yaiku Chinggis Khaan vodka, Soyombo lan Emas Chinggis.

Bir barat, saka Miller nganti Heineken bisa ditemokake ing Ulaanbaatar. Dheweke adol Budweiser - dudu American Bud, nanging ing Budweiser Ceko. Bir lokal, kayata Chingiss, Gem Grand, Borgio utawa Sengur apik.

Tetep aman

Sayange, xenophobia iku akeh banget, lan panganiaya marang wong manca umume. Ana band nasionalis Mongolia sing duwe gaya neo-Nazis lan nyerang wong manca: kudu ati-ati. Utamane ing ibukutha, tingkat kejahatan ganas minangka salah sawijining sing paling dhuwur ing Asia. Aja ngakoni utawa nyedhaki wong lanang Mongol sing kena pengaruh alkohol. Saklawasé kabeh wong asing sing mlebu bar / klub nalika nglaporake serangan nyerang lan serangan umum.

Kejahatan sing ganas umume ing njaba ibukutha lan ati-ati dibutuhake ing wayah wengi. Allys gelut utawa sepi lan dalan-dalan, utamane, kudu nyingkiri.

Loro saka Ulaanbaatar, Mongolia umume papan sing aman kanggo lelungan. Nanging, gangguan saka pocketing pick-pocketing lan bag-slash wis mundhak ing taun-taun kepungkur, dadi mesthi njaga barang-barang pribadi ing papan sing aman (dhuwit sabuk disaranake banget), utamane ing wilayah sing rame utawa ing papan sing bisa dideleng wong, kayata Internet kafe. Papan kanggo nyolong yaiku Pasar Ireng (bazar), stasiun sepur lan rame bis mandheg.

Ati-ati nalika lelungan nganggo jaran, amarga klompok ngetutake turis banjur nyolong barang, kalebu jaran, nalika turu ing wayah wengi.

Akeh turis sing tatu amarga tiba saka jaran. Angon-angon Mongol minangka penunggang ahli, saengga pamikirane jaran sing cocog kanggo nunggang beda banget karo para penunggang kasual. Kajaba iku, jaran kasebut dilatih kanthi cara sing beda tinimbang ing sisih kulon. Yen nandhang tatu ing Mongolia, bantuan medis lan ambulans bisa atusan kilometer adoh, angel entuk lan kalebu minivan Rusia. Asuransi evakuasi medis sarujuk.

Mongolia duwe asu agresif sing bisa uga mbukak bungkus. Ati-ati karo dheweke amarga padha ora kaya asu domestik ing panggon liya lan bisa uga kurang ajar banget.

Asu nomad bisa uga duwe rabies. Minangka langkah pencegahan, nimbang duwe nembak rabies sadurunge teka.

Kepiye cara nuduhake rasa hormat ing Mongolia

Apa apa

  • Ngombe saka tangan tengen karo lontar munggah
  • Nampa barang kanthi tangan tengen, palem madhep
  • Sampun salam (sain bainuu) nalika teka (nanging mbaleni maneh nalika ndeleng wong sing padha dianggep aneh karo wong Mongolia)
  • Ngombe paling sedhih, utawa sedhilut, saka panganan sing ditawakake
  • Angkat kabeh nganggo tangan sing mbukak, karo telapak sing madhuwur
  • Terus tuwung ing sisih ngisor, lan ora kanthi pelek ndhuwur
  • Yen sikile ngubungi wong liya, enggal-enggal gandhengake tangane (yen gagal nglakoni bakal katon nyenyet

Apa ora kudu

  • Titik marang sapa wae kanthi driji indeks (iku nuduhake rasa ora sopan)
  • Nolak hadiah (dianggep ora sopan)
  • Mimpin karo kolom dhukungan
  • Wisel ing jero ger
  • Ngadeg, utawa mandhiri, ambang
  • Nangkep geni, utawa pasang banyu utawa sampah (geni iku suci kanggo wong Mongolia)
  • Lumaku ing ngarep wong sing luwih tuwa
  • Balik maneh ing misbyah utawa obyek agama (kajaba nalika ninggalake)
  • Njupuk panganan saka piring komunal nganggo tangan kiwa
  • Tutul topi wong liya
  • Nduwe pacelathon sing dawa ing basa asing ing ngarep host

Situs web pariwisata resmi Mongolia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Mongolia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]