Uluwatu

Ulaanbaatar, Mongolia

Ulaanbaatar (Улаанбаатар), uga dikenal kanthi jeneng Ulan Bator utawa mung UB, minangka ibukutha Mongolia. Kanthi pendhudhuk sekitar 1.3 yuta, minangka kutha paling gedhe ing Mongolia, sing dadi pusat politik, komersial, industri lan budaya. Kanggo bisnis lan lelungan seneng, sampeyan bakal bisa teka menyang kutha paling ora sapisan. Ngerti lan njelajah kutha kanthi bener bisa mbantu ngerteni sejarah negara lan wong sing apik banget. Siji bakal ndeleng mangsa kepungkur lan saiki isih urip.

Distrik

Kutha resmi kaperang dadi 9 kabupaten kanthi 7 wilayah kasebut ing njeron utawa sacedhake tlatah kutha. Nalaikh lan Baganuur minangka rong distrik sing nduwe infrastruktur kutha dhewe sing ana ing radius 138 km. Kaloro kutha kasebut ana ing sisih wétan UB lan wiwitan dibangun minangka kutha pertambangan. Ing lelungan timur wetan, para wisatawan bakal mandheg nyabrang kutha kasebut. Ing ibukutha, papat distrik asli yaiku Sukhbaatar, Songino Khairkhan, Bayanzurkh lan Bayangol ing ngendi mayoritas penduduk kutha saiki. Umume panggonane kutha ing distrik Sukhbaatar.

Ing sejarah wong-wong Mongolia, wis ana sawetara kutha terkenal sing dibangun minangka ibukutha kayata Kharakhorum sajrone abad ke-13 Kakaisaran Besar Mongolia. Nanging ora ana sing bisa dadi ibukutha sing aktif nganti abad kaping-16. Kanthi introduksi Lamaisme sing aktif ing Mongolia wiwit abad kaping 16, pendhapat monastik permanen wiwit muncul nalika Buddha Tibetan ngrembaka. Sing paling penting saka pamukiman kasebut yaiku istana pendhudhuk pimpinan spiritual pertama Mongolia sing jenenge Zanabazar utawa Jebtsundamba Khutuktu ing taun 1649. Taun kasebut saiki dianggep minangka pendiri kutha ibukutha modern, Ulaanbaatar. Kutha iki dijenengi Ikh Khuree, sing tegesé "bunder amba" minangka kutha kanthi bentuk bunder. Sawise ngganti lokasi ing bagéan tengah Mongolia luwih saka 20 kaping, mula mapan ing lokasi saiki ing taun 1778.

Akeh arsitektur modern Ulaanbaatar wiwit mbentuk ing abad kaping-20 kanthi pengaruh saka arsitektur Rusia. UB modern nampilake campuran arsitektur Soviet, pemukiman ger, biara Buddha lan abad kaping 21 munggah. Antarane kuil Buddha, sing paling misuwur yaiku Biara Gandan Tegchinlen, Kuil Choijin Lama lan Museum Kraton Musim Panas Bogd Khan.

Wisatawan sing butuh wektu kanggo njelajah ing kutha bakal nemokake wong sing seneng lan kepenak. Demografi kutha dipérang dadi rong bagéan utama. Siji bagéan saka populasi manggon ing kondominium ing sisih tengah kutha, lan sing mayoritas pedunung manggon ing wilayah sing diarani distrik ger. Distrik-daerah kasebut, umume dadi omah kanggo buruh biru lan putih ing kutha iki, dadi akhir-akhir iki dadi omah kanggo akeh mantan nomen sing pindah sawetara taun kepungkur teka ing kutha kanggo golek pagawean sawise musim gugur wis mateni ternakan.

Peace Avenue (Enkh Taivny Örgön Chölöö) minangka dalan utama lan terus saka sisih wétan nganti kulon liwat tengah. Iki minangka dalan blanja utama lan akeh restoran sing ditemoni ing sandhinge. Dalan uga ngliwati pojok kidul alun-alun tengah, Alun-Alun Chinggis. Pusat Informasi Wisata wis ana ing lantai pertama Cincin Cilik Bank Ulaanbaatar # 15 lan ing Seoul Street.

Climate

Sanajan suhu musim panas bisa luwih saka 30 ° C, kutha kasebut ing suhu sub-nol suwene limang wulan taun, kanthi wulan Januari lan Februari dadi wulan paling adhem kanthi temps sing nglayang antara -15 ° C nganti -40 ° C.

wong

Ulaanbaatar minangka kutha paling gedhe ing Mongolia. Ing taun 1956, ana 14.4% saka total populasi Mongolia. Ing taun 2012, udakara 45.8% saka total warga Mongolia sing manggon ing ibukutha. Duwe tingkat Kapadhetan 272 / km2. Distrik Ger ing kutha Ulaanbaatar wis berkembang amarga tingkat kulawarga sing pindah saka deso menyang kutha lan kulawarga sing anyar diadegake, uga kekurangan apartemen sing ana gandhengane karo sub-struktur terpusat. Miturut informasi statistik, 47.2% saka total populasi Ulaanbaatar lair lan tuwuh ing kutha kasebut tanpa obah lan manggon ing papan liya, nuduhake meh 50% bagean liya wis pindhah menyang kutha kasebut sawise taun 1990. Kira-kira 40% saka populasi kutha urip ing distrik omah lan isih tetep 60% manggon ing kabupaten ger.

ekonomi

Kutha Ulaanbaatar minangka pusat politik, ekonomi, masyarakat lan budaya Mongolia. Sekitar 45% saka total populasi lan 65% saka total perusahaan mung ana ing Ulaanbaatar. Mulane, mayoritas celengan lan utang sing diwenehake kanggo individu lan perusahaan, mobil lan dokter ing kutha Ulaanbaatar. Peranan Ulaanbaatar nganti ekonomi Mongolia akeh banget amarga operasi kesehatan, pendidikan, produksi lan finansial paling apik ing negara kasebut ing pusat kutha. 88.5% saka total universiti ing Mongolia nemokake ing kutha Ulaanbaatar lan 95.3% saka total siswa sinau negara uga ing kutha kasebut. Mangkono, kutha kasebut minangka pusat kegiatan sosial, ekonomi, administratif lan budaya.

Saiki, bandara mung kanggo internasional teka yaiku Bandar Udara Internasional Chinggis Khaan, sing ana 18 km ing sisih kidul-kulon kutha pusat Ulaanbaatar. Biyen kasebut diarani minangka "Buyant Ukhaa", yaiku jeneng bukit sing didhekake. Bandhara kasebut dibangun maneh ing taun 1986, lan imigrasi, formalitas adat lan pangiriman bagasi cukup efisien. Fasilitas kanggo penerbangan transit bubar ditambahake.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Ulaanbaatar

Apa sing kudu ditindakake ing Ulaanbaatar

Ana akeh perkara sing kudu ditindakake UB saka njelajah biara lan museum kanggo nonton, nari lan hiking ing taman-taman kasebut.

Hiburan

Seni Panggung lan Seni Pagelaran

UB dadi tuan rumah macem lan penampilan domestik lan internasional sajrone musim gugur, musim dingin lan musim semi. Tetep dirampungake karo jadwal lan pertunjukan sing kasedhiya, sampeyan bisa uga nduwe hiburan sing nyenengake ing kutha kasebut. Pemain rock lan pop sing paling apik ing Mongolia uga nggawe pagelaran kasebut ing panggon utama kutha ing wektu kasebut. Informasi babagan jadwal bisa dipikolehi kanthi ngubungi kantor penjualan panggonan ing ngisor iki. Sampeyan uga bisa nggunakake jadwal Easyticket.mn lan leladen tiket kanggo akeh pagelaran kasebut.

Teater Blackbox Mongolia sing ana ing sisih lor-kulon kutha dadi tuan rumah drama, jazz lan seniman liyane sing digawe saka omah lan luar negeri.

Teater Drama ing Chinggis Avenue, ing papan drama lan drama rakyat folklor lan pertunjukan nari ditindakake. Informasi babagan acara sing bakal teka, bisa ditemokake ing http://www.drama.mn.

Gedung Opera ing Chinggis Khan Square ngemot koleksi balet lan operasional kanthi kolom lan operasional. Situs web: http://www.opera-ballet.mn.

Pusat Budaya Kota ing Chinggis Khan Square macem-macem acara, komedi lan acara fashion.

Ulaanbaatar Philharmonic ing Opera House nindakake macem-macem karya internasional ing saindenging taun.

film

Ana sawetara bioskop modern sing nawakake sawetara film blockbuster paling anyar. Gumantung ing sisih endi kutha sing dipanggoni. Sampeyan bisa mriksa film favorit sampeyan ing salah sawijining sinema sing paling cedhak. Umume barang kasebut uga dilengkapi karo screening 3D lan kamar VIP kanggo kelompok pribadi.

Bioskop Urgoo dumunung ing area blanja distrik mikro-3 ing sisih kulon, sisih kulon Biara Gandan.

Bioskop Tengis dumunung ing Freedom Square, sisih lor Toko Dinas Negeri

Gegeenten Cinema dumunung ing sisih museum museum Bogd Khan Winter Palace.

Hunnu Mall Entertainment yaiku wayang sing ana ing njero Hunnu Mall ing dalan utama menyang bandara Chinggis Khan.

Acara lan festival

Rawuh Naadam - festival paling gedhe lan paling misuwur ing Mongolia, sing kalebu kompetisi ing telung olahraga gusti tradisional, balap jaran lan panahan. Festival kasebut minangka acara taunan lan wiwit wiwit tanggal 10 Juli nganti 12th.

Parade Kostum Tradisional. Ing 13 Juli saben taun, festival musim panas nasional Mongolia, parade suku bangsa diatur ing Chinggis Khan Square. Wong-wong saka macem-macem suku nganggo rasukan sing dirancang khusus, nggawe tontonan kanthi warni.

Lelakon

Tunggangan ing Area Bogd Khaan Uul sing Dilindhungi Titik ing gunung sing ana ing sisih kidul UB, Peringatan Zaisan Kidul (Peringatan Kidul Zaisan.

Delengen sekitar Pasar Narantuul (AKA Ireng): iki minangka papan sing menarik lan sampeyan bisa ngupayakake tawaran apik. Dheweke adol pets, cenderung, kain, sepatu, kaos kaki, daging, woh-wohan lan sapiturute. Ana wong sing ngarani mbebayani nanging ing njaba sawetara pickpockets (kaya ing kabeh pasar gedhe) cukup aman.

Sky Resort, (13 km saka pusat kutha, lunga menyang kidul ing Zaisan, banjur sisih wetan ing pinggir kali, kepungkur Residen Presiden. 8am - 11. Turun gunung ski, salju salju, ngangkat, sewa peralatan, sekolah ski / sekolah salju, restoran. saka Pusat Drama (ing jejere Grand Khaan Irish Pub) akhir minggu 8, 8:30, 10, 11, 12, 14, 17:30, 18, 19:30; minggu 8:30, 12, 17, 18, 19 Priksa jadwal kanggo verifikasi kaping bus.

Mountain Biking - Bike bisa disewa ing kutha yen sampeyan ora nggawa sampeyan dhewe. Mlaku menyang bukit langsung ing sisih kidul kutha (mung kidul toko sepeda) kanggo sawetara tilase sing apik lan pemandangan kutha sing apik banget.

Apa sing kudu dituku

UB nduwe host toko souvenir sing dituju turis Korea / Jepang lan Eropa / Amerika. Sanajan kualitas barang beda-beda, regane cenderung dhuwur ing toko kutha nanging ing pinggir wilayah, sampeyan bisa nemokake sawetara tawaran apik. Umume rega padha karo nilai lan ngganggu. Sampeyan mung bakal entuk diskon saka 10-15%.

Sandhangan, boots lan topi tradisional, rasukan kasmir, perhiasan, gantung tembok kulit, g miniatur, busur lan panah lan lukisan.

Peace Avenue lan wilayah Circus minangka wilayah blanja utama.

Lantai 6 Toko Dinas Negeri nduweni bagean kanthi lukisan cenderung, nanging rega luwih dhuwur tinimbang ing toko-toko sing luwih cilik.

Pasar Narantuul (AKA Ireng), sing dikenal dening warga setempat minangka zach (зах), minangka papan kanggo nyandhang sandhangan, dolanan, pedhang utawa pin propaganda Soviet. Mung entuk dhuwit paling sithik karo kanthong dhuwit utawa kanthong jaket njero kanthong lan simpen kabeh barang berharga ing omah sampeyan, amarga pickpockets iku umum ing kene. Numpak bis utawa sepuluh menit saka pusat kutha. Aja ngarep-arep pasar turis. Utamane pasar mbukak udhara sing ageng kanggo para warga tuku klambi. Angel kanggo nemokake barang sing ditarik karo turis. 9 AM-7PM WM, ditutup Selasa.

Pasar Makanan Bar, (Mung sawetara atus meter ing wétan stasiun sepur ing dalan sing padha). Pasar iki minangka papan sing paling murah ing kutha kanggo tuku barang garing (beras, pasta, panganan kaleng), sayur-sayuran seger, buah seger, lan daging, uga akeh panganan panganan liyane. Sing adol kabeh padha karo rega standar lan ngisi rega. Daging lan prodhuksi ana ing bangunan sing kurang dicenthang, sing ora bakal sampeyan ngarepake dadi pasar. Ing njaba ana sekumpulan wadhah pangiriman sing didol pari-parian lan barang-barang sing ora rusak.

Pasar Dalai Eej, (sisih kulon bangunan sirkuit). Pasar iki ana macem-macem sisih kulon uga panganan Jepang, Korea lan Cina lan macem-macem rempah-rempah. UB ora duwe pasar iwak nanging bagean cilik ing pojok, adol macem-macem iwak banyu seger kalebu abu-abu lan perch. Barang sing paling empuk.

Pasar Bayanzurkh, (Ing pinggir wetan, sisih kidul Istana Panjat Pinang Indoor). Sanajan ora ana iwak kasedhiya, daging lan barang dhasar liyane sing regane bisa larang

Buku

Ana akeh toko sing apik kanggo golek buku ing kutha. Toko buku ing lantai 6 Gedung Dinas Negeri bisa digoleki sawetara buku. Toko buku Internom, sing ana ing mburi Hotel Ulaanbaatar uga duwe pojok. Az Khur, toko buku gedhe sing dibukak durung suwe, nduwe salah sawijining koleksi buku paling apik ing Inggris. Toko kasebut ana ing lantai pertama omah penerbitan Munkhiin Useg, sing ana ing sisih cedhak Museum Sejarah Railway Mongolia.

Librairie Papillon. Yen sampeyan pengin golek buku sing berkualitas tinggi babagan Mongolia utawa basa Mongolia ing basa Eropa (Prancis lan Inggris biasane), papan iki nduweni pilihan sing akeh banget. Kutha kasebut dumunung ing Universitas Ave., mung kepungkur gedung Universitas Nasional Mongolia. Suasana apik banget, lan meh padha karo istirahat sithik saka Mongolia lan mlebu ing Prancis. Dheweke uga duwe akeh pilihan klasik nganggo basa Eropa yen sampeyan pengin maca materi kanggo perjalanan.

.

Apa sing arep dipangan

Pemanggih lawas saka "ora ana sing lelungan menyang Mongolia kanggo panganan" bisa uga ngganti restoran sing luwih apik lan luwih apik dibukak ing Ulaanbaatar, nawakake macem-macem panganan Kulon, Asia lan Mongolia. Sampeyan bisa entuk pizza sing cocog kanggo $ 3, sanajan wengi ing kafe Prancis sing mewah ora kudu ngliwati $ 20. Coba jajanan apik ing pasangan, luwih-luwih yen mlaku-mlaku menyang negara iki. Sayuran seger, utamane ing mangsa, pancen angel banget lan larang. Korea (solongos khoolnee gazar) lan restoran Cina ndominasi kutha kasebut. Amarga restoran Asia ing Amerika cenderung cocog karo menu ing palate Amérika, mula ing Ulaanbaatar, restoran ing Wétan Asia ngurut menu ing palat Asia Tengah (tegese daging liyane!).

Sampeyan bakal nemokake akeh restoran sing mung kira-kira ing saben podo karo sampeyan. Sampeyan bakal langsung ngerti yen loro restoran lan omah kopi (kalebu ruangan kamar mandi) minangka pembersih gedhene sing paling akeh ing endi wae ing bawana. Kanggo akeh sing cukup kaget.

Panganan restoran digawe seger supaya bisa seneng mangan ing kene.

Ana uga uwuh sethithik banget ing lurung-lurung lan banyu tawa wis aman kanggo tujuan sanitasi, sanajan kanggo nyikat untu. Pancen cetha lan tanpa ambu ora enak utawa rasa.

Apa sing kudu diombe

Nightlife in Ulaanbaatar kaget liar nanging paling ora pengalaman dhewe - coba golek lokal kanggo melu sampeyan. Umume klub wengi muter Trance, Techno, Electronic lan House musik, sawetara klub muter musik hip-hop. Klub cilik ing distrik kaping 3 lan distrik mikro Sansar paling bisa diindhari. Mesthekake njaluk ngapura yen sampeyan kena wong utawa sikil kanthi ora sengaja, amarga sawetara wong Mongol bisa gelo. Bir ing klub rego kira-kira ₮ 3500 (kurang saka $ 2), omben-omben liyane kayata vodka gumantung saka pangukuran, umpamane 100 g Vodka biaya udakara ₮ 4500 ($ 2.25) Urip klub aktif banget ing dina Rebo, Senin lan Setu. Dina Jumuah, angel banget yen golek kursi ing klub. Miturut hukum negara, kabeh klub lan pub (bar) kudu ditutup sawise tengah wengi, nanging sawetara klub mlaku nganti jam 4:00. Wiwitane saben wulan, sampeyan ora bisa tuku alkohol, ing toko utawa ing bar. Aja lunga kanthi peteng, utamane ing dina Jumuah. Uga ora bakal mlaku dhewe nalika sampeyan mendem, utawa sampeyan bisa ditangkep lan mati ing tank mabuk, ora dadi papan sing nyenengake.

kontak

Wi-Fi - Umume kamar tamu, hotel, kafe, kopi, restoran lan pub duwe Wi-Fi gratis. Yen sampeyan lagi ing area kutha, goleki jangkoan Wi-Fi gratis kanthi jeneng Pariwisata_UB

Kafe internet - bisa uga dadi pilihan sing apik yen sampeyan ana ing area wilayah sing regane udakara ₮ 400-800 saben jam.

Tetep aman

Tingkat angkara ing Ulaanbaatar "dhuwur banget" dibandhingake karo akeh kutha-kutha Asia. Pickpocketing lan tumindak ganas minangka resiko luwih dhuwur ing ibukutha tinimbang ing wilayah deso, mula disaranake supaya ora mlaku-mlaku wae sawise peteng. Cahya dalan ora bisa dipercaya lan pengunjung kadang-kadang bakal nemoni lemut lan asu kesasar. Papan sing pikantuk papan sing paling asring yaiku bis lan pasar Narantuul (alias pasar Ireng), utamane lawang-lawang mlebu. Bis mandheg cedhak toko jabatan Negara minangka hot spot kanggo kegiatan iki. Yen sampeyan wis nyerang utawa njupuk pocketed, wenehi wektu kanggo nggawe deposisi ing kantor polisi distrik lan ngabari kedutaan yen sampeyan duwe.

Sayange, xenophobia pancen akeh banget, lan kekerasan menyang wong asing asring dumadi. Kekerasan minangka bagean saka saben dinten ing Mongolia lan utamane ing tarif kejahatan kasar ibukutha minangka sing paling dhuwur ing Asia. Alkoholisme minangka masalah sosial sing gedhe lan Mongolia. Aja ngakoni utawa nyedhaki wong lanang Mongol sing kena pengaruh alkohol. Saklawasé kabeh wong asing sing mlebu bar / klub nalika nglaporake serangan nyerang lan serangan umum.

Mlaku-mlaku ing wengi ing perusahaan ngirim ora kuwatir banget; iku dudu kanggo warga setempat. Nanging kelet ing wilayah sing bisa ndeleng akeh warga lokal (utamane wanita). Metu bar ing wayah wengi sithik mbebayani yen sampeyan dhewe; coba duwe sawetara lanang ing grup sampeyan.

Njaluk metu

Ana sepur sing asale saka Ulaanbaatar lan budhal menyang Moscow kaping pindho saben minggu, njupuk 94 jam kanggo lelungan kasebut. Sepur mingguan liyane minggat Beijing kanggo Moscow, ngliwati Ulaanbaatar. Ana rong kereta mingguan ing Ulaanbaatar lan mungkasi ing Beijing, lan sepur minggon sing ngliwati Ulaanbaatar ing dalan saka Moskow menyang ibukutha China. Sepur saben dina lunga menyang Irkutsk Rusia, Hohhot ing Inner Mongolia lan Erlian, mung ing tapel wates Cina, saka ngendi ana sambungan rel lan bis liyane.

Nonton video babagan Ulaanbaatar

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]