njelajah Sisilia, Italia

Jelajahi Sisilia, Italia

Jelajahi Sisilia minangka pulo sing rame banget lan apik ing sisih kidul kidul Italia, lan minangka salah sawijining daerah 20. Iki dipisah saka dhaérah daratan Calabria dening 5 km Selat Messina. Sampeyan bisa dadi panas banget nalika musim panas, dadi luwih becik ngunjungi nalika musim semi lan musim gugur, nalika isih kepenak nalika musim salju.

Provinces

  • Agrigento
  • Caltanissetta
  • catania
  • enna
  • Messina
  • Palermo
  • Ragusa
  • Syracuse
  • Trapani

kutha

  • Agrigento - ing sisih kidul lan utamane dicathet kanggo Valle dei Templi (Lembah Kuil) (Warisan Donya UNESCO)
  • Catania - kutha universitas lan pusat ekonomi sing sibuk, apik kanggo hiburan wengi, gapura menyang Gunung Etna (UNESCO World Heritage)
  • Gela - salah sawijining kutha greek lawas sing penting, pusat arkeologi lan resort laut ing pesisir kidul
  • Marsala - museum sing menarik, omah saka anggur sing misuwur
  • Messina - kutha sing rame lan nyambung menyang daratan
  • Milazzo - kutha cilik, umume digunakake minangka jalur transit kanggo Kepulauan Aeolian kanthi Bèntèng sing apik.
  • Palermo - modal modhal, pemandangan sing akeh
  • Ragusa - arsitektur baroque sing apik banget (Warisan Donya UNESCO)
  • Syracuse (Siracusa) - kutha lawas sing apik banget lan reruntuhan Yunani (Warisan Donya UNESCO)
  • Trapani - kutha lan gapura sing apik kanggo Pantelleria lan pulo Egadi

Tujuan liyane

  • Kepulauan Aegadian - pulo sing santai ing pesisir kulon
  • Kepulauan Aeolian - klompok apik saka pulo volkanik (Warisan Donya UNESCO)
  • Madonie - Taman Nasional Madonie, Taman Nasional ing Jiwa Sicily
  • Gunung Etna - gunung geni aktif 3323m sing kuat
  • Mozia - kutha Punic kuno sing dibangun ing pulo Mozia sing ndeleng ing Marsala
  • Pantelleria - kesepakatan sing dipengaruhi dening Arab
  • Pulo Pelagie - paling kidul, ing Segara Tengah
  • Segesta - candhi, téater lan ruangan Yunani liya
  • Selinunte - klompok liya candhi Yunani sing nggumunake lan reruntuhan kutha Yunani
  • Taormina - kutha bukit sing nengsemake ing pesisir wétan ing Sisilia

Sisilia nduweni sejarah dominasi luar negeri, saka wong Yunani nganti Roma, Arab, Norman, Aragonese. Asil minangka budaya campuran sing saben dominasi duwe sawetara sing bisa dideleng, rasa, lan dirungokake.

Sicily minangka pulo sing akeh gedhe ing endi saben kutha cilik katon duwe budaya dhewe. Sampeyan bakal nemokake macem-macem keahlian lokal ing kabeh kutha ing pulo kasebut.

Dhiskusi

Pribumi saka Sicily nganggo basa Sicilian, basa Romance kuno sing minangka basa kapisah saka basa Italia. Babagan 30% saka kosa kata Sicilian asale saka basa Arab.

Umume wong-wong Sicil mahir ing basa Italia, lan sekolah modern ngajar Inggris menyang siswa. Menehi menehi saran yen nalika lelungan menyang desa cilik, sawetara warga sing sepuh bisa uga ora nganggo basa Italia (biasane bakal ngerti).

Bandara utama ing Sicily ana ing Palermo lan Catania.

Catania minangka bandara paling gedhe / paling sibuk, kanthi penerbangan domestik menyang bagean paling akeh ing Italia, sawetara rute internasional lan akeh penerbangan charter.

Palermo minangka bandara kaping kalih, kanthi penerbangan penerbangan domestik lan penerbangan anggaran internasional.

Trapani (TPS) minangka bandara kaping telu sing nambah lalu lintas anyar.

Bandara Ragusa / Comiso minangka bandara anyar lan kudu dibukak kanthi cedhak amarga penerbangan murah lan penerbangan.

Nyawang

Ati-ati, sanajan transportasi umum apik banget sajrone minggu, ora akeh layanan ing dina Minggu - priksa jadwal kanthi ati-ati lan takon karo warga.

Dening mobil

Dalan utama, apik, kanthi papat dalan (Catania-Palermo, Palermo-Mazara lan Catania-Noto sing gratis lan Messina-Palermo ing ngendi sampeyan kudu mbayar). Dalan cilik, utamane ing zona gunung, luwih alon nanging menehi tampilan gedhe.

Sampeyan bisa nyewa mobil ing Palermo, ing Catania lan ing Trapani kanthi rega 8 lan ndeleng sekitar kutha ing kana.

Apa sing kudu dilakoni ing Sicily, Italia

Trekking. Taman lan Rizab Alam durung diatur kanthi becik, nanging saka iki, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo seneng lan nemokake Pagunungan lan Alam Sicilian. Ana sawetara trekkings sing apik sing bisa ditindakake kanggo nyenengake kaendahan situs Sicilian utama kaya gunung Nebrodi, gunung Madonie, gunung geni Etna, lan liya-liyane.

Umpungan Garam ing Trapani. Ing endi sampeyan isih bakal ndeleng uyah digawe kanthi cara tradisional, kanthi nyapu uyah sawise ombak wis siram, banjur diwiwiti ing kincir angin kuno.

San Vito Lo Capo. Minangka kutha segara sing misuwur ing Pantai Barat, misuwur ing pantai pasir lan arsitektur Moorish putih loro-crita sing kurang.

Erice. Apa ana ing Pantai Kulon lan kutha paling dhuwur ing Sicily, kanthi kutha tembok watu kuna.

Mazara Del Vallo. Ing pesisir Kidul lan dikenal kanthi Kuartal Tunisia.

Reserve Zingaro, ing Teluk Kulon ing Sisilia lan misuwur sawetara tatanan alam sing paling apik, pesisir alam lan conto telapak dwarf.

Kutha Noto, ing pesisir Kidul lan minangka situs Warisan Donya Unesco amarga menehi Arsitektur Baroque sing apik.

Jam astronomi paling gedhe ing donya lan Museo Regionale ing Messina.

Apa sing arep dipangan

Nggunakake paling akeh pesisir ing pulo, Sisilia duwe salah sawijining masakan sing paling apik ing donya. Akeh panganan ing pulo digawe karo makhluk laut. Boten kados ing sisih lor Italia, krim lan butter meh ora digunakake kanggo sajian khas ing Sisilia. Nanging, wong-wong pribumi biasane ngganti tomat, lard (langka) utawa lenga zaitun. Masakan iki endah banget lan duweni macem-macem rempah-rempah lan rasa unik. Sicilian ngolah jinis wit zaitun sing khas saka Sicilian, sing dheweke diarani "saracena". Panganan iki biasane Mediterania nanging ana tandha kuwat saka rasa Arab lan Spanyol (Sisilia ditumpes dening akeh wong sajrone sejarah sing dawa). Sicilian kaya rempah-rempah lan duwe karem khusus kanggo almond, jasmine, rosemary, mint lan basil.

Warga ing jabatan Sicilian duwe untu manis lan kalebu salah sawijining produsen panganan pencuci mulut sing paling apik ing Italia. Coba 'cannoli' (pasta tubular sing diisi keju ricotta manis), 'granita' (jus dicampur karo buah lan jus sing ulig), lan ekspor sing paling misuwur, 'cassata' (kue sing diilhami arab). Priksa manawa ora ngliwati biskuit pinus lan almond, amarga pancen seneng banget.

'Arancini' (kadhang Arancine), bal nasi goreng kanthi pangisi, yaiku panganan kanthi cepet ing Sicilian sing murah. Dheweke bisa angel ditemokake ing njaba Sisilia, mulane coba nalika sampeyan lagi ana.

Apa sing kudu diombe

Sicilian ora dadi omben alkohol sing paling gedhe (Sicily duwe tingkat alkohol sing paling rendah ing kabeh Italia) sanajan kasunyatan manawa pulau kasebut dadi papan sing luwih akeh saka kebon anggur tinimbang wilayah Italia liyane lan duwe salah sawijining industri anggur paling maju ing Italia. Wigati kanggo jaman biyen amarga anggur akeh lan asring Moscato lan Marsala, pulau kasebut wis nate ngrumatake anggur sing putih lan abang.

Sisilia dipérang dadi telung distrik anggur sing ngasilake utama:

  • Provinsi Trapani ing sisih kulon;
  • Etna ing sisih wetan;
  • Noto lan Ragusa ing pucuk sisih kidul sisih wetan.

Anggur paling apik ing Sicilian: Nero d'Avola, Bianco d'Alcamo, Malvasia, Passito di Pantelleria, Cerasuolo di Vittoria, Etna Rosso, Etna Bianco.

Sicilian nyuda liqueur lemon sing diarani Limoncello sajrone musim panas sing dawa lan garing.

Njaluk metu

Ana feri kanggo Naples, Sardinia, Malta, lan Tunisia. Kajaba iku, sampeyan bisa nyekel penerbangan sing apik ing pulo Lampedusa sing sejatine luwih cedhak karo Afrika tinimbang Sisilia.

Situs web pariwisata resmi saka Sicily

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Sicily

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]