njelajah Italia

Jelajahi Italia

Jelajahi Italia negara ing Eropa Kidul. Bebarengan karo Yunani, dheweke diakoni minangka papan kelairan budaya Kulon. Ora nggumunake, uga kalebu papan sing paling gedhe ing situs Warisan Donya UNESCO ing saindenging jagad. Seni lan monumen sing dhuwur ditemokake ing endi wae ing saindenging negara. Jelajahi Italia kanggo ngerteni luwih akeh.

Iki uga misuwur ing saindenging jagad kanggo panganan sing enak, industri modis sing trendi, mobil olahraga lan motor mewah, budaya lan dialek daerah sing beda-beda, uga pesisir sing apik, tlaga alpine lan kisaran gunung (Alps lan Apennines). Ora krasa manawa asring dijuluki Bel Paese (Negara sing Cantik).

Kalih negara mini bebas diubengi dening Italia: San Marino lan Vatikan Kutha. Sanajan sacara teknis ora dadi bagian saka Uni Eropa, negara kasebut uga minangka bagean saka Area Schengen lan Uni Moneter Eropa (EMU). Kajaba saka seragam polisi sing beda, ora ana transisi sing beda saka negara kasebut lan wilayah Italia, lan mata uang padha. Basa Italia uga minangka basa resmi ing loro negara kasebut.

Sajarah

Mesthine, manungsa manggon ing semenanjung Italia paling ora taun 200,000; Peradaban Neolitikus tuwuh ing Italia prasejarah nanging bisa diilangi, utawa diasimilasi, sekitar 2000 SM dening klompok suku Indo-Eropa, sing sacara kolektif dikenal minangka bangsa Italia. Iki ana hubungane karo suku-suku liyane kayata suku Latins, Etruscans, Umbrians, Samnites, Sicels, Ligures, Oscans, mung sawetara. Peradaban Etruscan minangka salah sawijine sing pertama ing abad kaping 6 SM lan bertahan nganti jaman Republik pungkasan; tuwuh ing saiki Lazio lor, Umbria lan Tuscany. Ing abad 8th lan 7th SM, koloni Yunani diadegake ing Sisilia lan sisih kidul Italia: budaya Etruscan kanthi cepet dipengaruhi dening Yunani. Iki digambarake kanthi apik ing sawetara museum Etruscan sing apik; Situs panguburan Etruscan uga dibukak luwih becik. Roma dhewe dikuasai raja-raja Etruscan nganti 509 SM, nalika pungkasan - Tarquinius Superbus - dibuwang saka kekuwatan lan Républik Romawi didegaké. Sawise pirang-pirang peperangan, bangsa Romawi ngrebut kutha Veii Etruscan sing cedhak ing 396 SM; iki nyebabake keruntuhan Etruscan confederation lan wong Etruscan dhewe wiwit asimilasi.

Roma kuno ing wiwitan desa cilik didegake sekitar abad 8 SM. Ing wektune, kerajaan primitif tansaya dadi republik - sing sabanjure berkembang dadi kekaisaran - nutupi kabeh Laut Tengah lan ngembang nganti sisih lor. Scotland lan tekan sisih wétan tekan Mesopotamia lan Arab.

Climate

Iklim Italia akeh maneka warna, lan bisa adoh karo iklim Mediterania stereotaip. Umume ing Italia duwe musim panas sing garing lan garing, yaiku wulan Juli dadi wulan paling panas taun. Autumns umume udan. Winters kadhemen lan lembab (mulane asring ora ana) ing Lor, lan luwih entheng ing sisih Kidul. Kahanan ing pesisir semenanjung bisa beda banget karo lemah lan lembah ing pedalaman, utamane ing wulan mangsa nalika papan sing luwih dhuwur biasane adhem, udan, lan asring salju. Alps duwe iklim gunung, kanthi musim panas sing adhem lan adhem sing adhem.

Wilayah ing Italia

Northwest Italia (Piedmont, Liguria, Lombardy lan Lembah Aosta)

  • Omah saka Riviera Italia, kalebu Portofino lan Cinque Terre. Alps, kutha kelas donya kaya ibukutha industri Italia (Turin), pelabuhan paling gedhe (Genoa), pusat bisnis utama negara (Milan), nuduhake pengunjung wilayah karo pemandangan sing apik kayata Tlaga Como lan Tlaga Maggiore. lan bandha Renaissance sing misuwur kaya Mantova.

Italia lor-wétan (Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige lan Veneto)

  • Saka kanal saka Venice menyang ibukutha gastronomi, saka gunung sing nggumunake kayata Dolomites lan resor ski kelas pertama kaya Cortina d'Ampezzo menyang payon sing nyenengake Parma lan Verona, wilayah kasebut nawakake akeh sing bisa dideleng lan ditindakake. Tyrol Kidul lan kutha kosmopolitan Trieste nawakake piala Eropa Tengah sing unik.

Italia Tengah (Lazio, Marche, Tuscany, Abruzzo lan Umbria)

  • Nambani riwayat lan seni. Roma gumunggung keajaiban Kakaisaran Romawi lan sawetara tengara sing dikenal ing saindenging jagad, sing digabung karo rasa canggih, kutha gedhe. Florence, bayangan Renaissance, minangka atraksi paling ndhuwur ing Tuscany, dene deso sing apik banget lan kutha cedhak kaya Siena, Pisa lan Lucca akeh sing bisa disedhiyakake kanggo wong sing nggoleki sejarah lan warisan negara sing sugih. Umbria dicemplungake karo akeh kutha sing apik kayata Perugia, Orvieto, Gubbio lan Assisi

Italia Kidul (Apulia, Basilicata, Calabria, Campania lan Molise)

  • Nggegirisi Naples, reruntuhan dramatis saka Pompeii, Pantai Amalfi sing romantis lan Capri, Apulia sing apik banget lan pesisir Pantai Calabria sing apik banget, uga agritourisme sing anyar bakal mbantu nggawe wilayah wilayah Italia sing kurang ditekani kanggo njelajah.

Sisilia

  • Pulo sing misuwur sing misuwur amarga arkeologi, segara lan sawetara masakan sing paling apik kanggo pawon Italia.

Sardinia

  • Pulo gedhe sawetara 250 km sisih kulon pesisir Italia. Pemandangan sing apik, monumen megalitik, segara lan pantai sing apik banget: tujuan liburan utama kanggo turis anggaran sing dhuwur.

kutha

  • Roma (Roma) - ibukutha Italia lan, ing jaman biyen, ing Kakaisaran Romawi nganti 285 Masehi
  • Bologna - salah sawijining kutha ing jagad gedhe sing kapenuhan sejarah, budaya, teknologi lan panganan
  • Florence (Firenze) - kutha Renaissance sing misuwur kanthi arsitektur lan seni sing duweni pengaruh utama ing saindenging jagad
  • Genoa (Genova) - republik maritim abad pertengahan sing penting; plabuhan kasebut nggawa ing pariwisata lan perdagangan, uga seni lan arsitektur
  • kite (Milano) - salah sawijining kutha fashion utama ing donya, nanging uga pusat perdagangan lan bisnis sing paling penting ing Italia
  • Naples (Napoli) - salah sawijining kutha paling tuwa ing donya Kulon, kanthi pusat kutha bersejarah sing minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Iki uga minangka papan kelairan pizza.
  • Pisa - salah sawijining republik maritim abad pertengahan, minangka papan kanggo gambar sing ora bisa dingerteni saka Leaning Menara Pisa
  • Turin (Torino) - kutha industri lan sejarah sing kondhang, ibukutha pertama ing Italia lan omah FIAT. Kutha iki uga misuwur amarga gedhung baroque sing akeh.
  • Venice (Venezia) - salah sawijining kutha sing paling apik ing Italia, sing dikenal kanthi sejarah, seni, lan mesthi terusan misuwur ing jagad iki.

Tujuan liyane

  • Praia a Mare sing nggumunake pantai, madhep pulau Dino
  • Isola Bella, Kepulauan Borromean, Lake Maggiore (Italia)
  • Alps Italia - sawetara gunung sing paling apik ing Eropa, kalebu Mont Blanc lan Gunung Rosa
  • Pinggir Amalfi - pesisir Rocky sing apik banget, mula populer mobil pribadi dilarang wulan panas
  • Capri - pulau sing misuwur ing Teluk Naples, sing sadurunge dadi resort sing disenengi para kaisar Romawi
  • Cinque Terre - limang alit, apik banget, kutha-kutha sing ana ing pinggir pesisir kebon Liguria sing apik banget
  • Lake Como - swasana kasebut wis dirasakake amarga kaendahane lan keunikan wiwit jaman Romawi
  • Lake Garda - sawijining tlaga sing apik ing sisih lor Italia sing dikepung karo akeh desa cilik
  • Matera - ing wilayah Basilicata, Matera menehi pamukiman "sassi", pemukiman watu karang sing dijaga kanthi apik minangka situs Warisan Donya lan salah sawijining obyek penting sing penting ing Italia.
  • Pompeii lan Herculaneum - rong kutha tanggané sing dileboni jeblugan gunung Mt. Vesuvius ing AD 79, saiki digali kanggo ngungkapake urip kaya jaman biyen
  • Vesuvius - gunung berapi sing misuwur kanthi tampilan Bay of Naples sing nggumunke

Italia duwe maskapai nasional, Alitalia adhedhasar ing Roma uga pesaing anyar ing Milan sing diarani Air Italia.

Italia minangka salah sawijining lapangan perang utama kanggo maskapai penerbangan murah Eropa sawetara rute menyang / saka lan ing njero Italia. Bandara sing luwih gedhe, mesthi diwenehake dening maskapai utama Eropa.

Maskapai Intercontinental utamane tiba ing Roma lan Milan, lan Roma dadi gapura internasional utama ing negara kasebut.

Ing Lor lan Tengah Italia ana sistem motor sing dibangun kanthi apik (autostrade), dene ing sisih Kidul luwih sithik kanggo kualitas lan ambane. Saben dalan motor dikenalake karo A sing diikuti nomer ing latar ijo. Umume dalan tol yaiku dalan tol. Sawetara ana stasiun tol sing menehi akses menyang bagean kabeh (utamane ing tangenziali Naples, Roma, lan Milan, umpamane), nanging umume, paling akeh stasiun mlebu lan metu; ing dalan-dalan kasebut, sampeyan kudu ngumpulake tiket nalika mlebu lan jumlah tol sampeyan bakal diitung nalika metu saka jarak sing ditutup.

Dhiskusi

Ora kaget, basa Italia minangka basa sing diucapake kanthi asli dening umume wong Italia.

Basa Inggris diucapake kanthi akeh babagan keahliane sing beda-beda ing wilayah turisme sing bisa diluncurake kanthi bisa digunakake dening para pekedai lan operator turis. Ing njaba kasebut, sampeyan bakal nemokake manawa umume wong Italia ora bisa ngobrol ing basa Inggris, subjek sing cukup anyar ing sekolah-sekolah (sing pertama dituduhake ing 1970 tinimbang Prancis).

Ana akeh sing bisa ditemokake ing Italia, mula angel kanggo ngerti mula. Saben desa cilik duwe lokasi utawa loro sing apik, ditambah uga sawetara prekara liya sing bisa dideleng.

Apa sing kudu ditindakake ing Italia

Apa sing kudu dituku

Italia duwe euro (€) minangka mata uang tunggal.

Yen sampeyan rencana ngliwati deso utawa wilayah ing desa, sampeyan ora kudu ngandelake kertu kredit, kaya ing pirang-pirang kutha cilik sing ditrapake mung sawetara toko lan restoran. Apa sing bakal dituku ing Italia.

Apa sing arep dipangan

Keahlian

Risotto - beras Arborio sing diiris lan masak ing wajan cethek kanthi stok. Asilé minangka sajian sing ana krim lan banget. Daging, unggas, panganan laut, sayuran, lan keju meh mesthi ditambahake karo resep lan lokal. Akeh restoran, kulawarga, kutha, lan wilayah bakal duwe risotto tandha utawa gaya risotto paling ora, saliyane utawa minangka papan pasta tandatangan (risotto alla Milanese minangka klasik Italia sing misuwur). Risotto minangka panganan khas ing Lombardy lan Piedmont.

Arancino - Goreng werni goreng jero karo saos tomat, endhog, lan keju. Iku spesial Italia kidul, sanajan saiki wis umum banget. Sampeyan ora bakal bingung karo supplì, sing minangka keahlian Roma sing ketat lan ora dirungokake ing jazirah liyane.

Polenta - Jajanan jagung kuning (gris kuning) sing wis mateng stok. Biasane diombe dadi ono krime utawa diijini disiyapake banjur dipotong lan digoreng utawa dibakar. Sajian kasebut minangka panganan sing umum ing restoran gunung lor, biasane dipangan karo daging utawa daging.

Gelato minangka tembung Italia kanggo es krim. Roti sing dudu woh biasane mung digawe nganggo susu. Gelato digawe nganggo banyu lan tanpa bahan susu uga dikenal sorbetto. Seger kaya sorbet, nanging luwih enak. Ana macem-macem rasa, kalebu kopi, coklat, buah, lan tiramis. Nalika tuku ing gelateria, sampeyan duwe pilihan yen wis dadi ing wafer utawa bak; ing northen Italia, sampeyan bakal mbayar saben werni "bal", lan panna (krim susu) dikira rasa.

Tiramisù Kue Italia digawe karo kopi, mascarpone, lan ladyfingers (kadang rum) karo bubuk coklat ing sisih ndhuwur. Jeneng kasebut tegese "pick-me-up".

Pizza tradisional bunder kasebut ditemokake ing pirang-pirang restoran lan restoran pizza khusus (pizzerie). "Ristorante-Pizzeria" umum banget ing Italia: umume restoran sing dadi uga pizza gawenan tangan. Nganti sawetara taun kepungkur, arang golek restoran sing ngladeni pizza nalika nedha awan, saiki ora kaya mangkono lan pizza nalika nedha awan cukup umum (kadhangkala luwih becik takon marang waiter yen nindakake sadurunge sadurunge nindakake).

Ing Italia, sampeyan bisa nemokake jinis keju 800, kalebu Parmigiano Reggiano sing misuwur, lan jinis sosis 400.

Yen sampeyan pengin tendhangan nyata, banjur coba golek salah sawijining pasar terbuka sing amba, sing mesthi mbukak ing dina Sabtu lan biasane sajrone dina liyane, kajaba dina Minggu uga. Sampeyan bakal nemokake kabeh jinis keju lan daging sing ditampilake.

Apa sing kudu ngombe ing Italia

Endi turu

Ing kutha-kutha utama lan wilayah wisata, sampeyan bisa nemokake macem-macem akomodasi, saka hotel merek kelas donya nganti amben & sarapan sing dikelola kulawarga, lan sewaan kamar, nanging asrama pancen ora sithik.

Rating lintang hotel mung bisa dijupuk minangka indikasi sing amba babagan dhuwit sampeyan. Ana akeh hotel bintang 2 sing pengin bali menyang saben taun lan akeh hotel bintang 5 sing ora nate pengin didandani maneh. Rating bintang, kaya ing kabeh negara, adhedhasar penilaian birokrasi fasilitas sing diwenehake lan ora mesthi ana hubungane karo kepenak. Asring mung bedane antarane hotel bintang 3 lan 4 yaiku sing terakhir nawakake kabeh jajanan nalika tilas mung nawakake sarapan.

Tetep sehat

Rumah sakit ing Italia umum lan nawakake perawatan standar gratis kanggo para pelancong Eropa, sanajan ana ing papan liya, sampeyan bisa uga ngenteni ngenteni. Bantuan darurat diwenehake sanajan wisatawan non-EU. Kanggo pitulung non-darurat, warga negara non-EU diwajibake mbayar kanthong pakean, ora ana konvensi karo jaminan kesehatan AS (sanajan sawetara perusahaan asuransi bisa mbalekake maneh biaya kasebut). Nanging, syarat kanggo visa Schengen yaiku sampeyan duwe asuransi perjalanan sing bener sing kalebu biaya darurat kalebu kabeh trip sampeyan.

Banyu ing sisih kidul Italia bisa uga asale saka desalinasi lan kadhangkala ana rasa aneh, amarga lara teles. Yen ora mangu nggunakake banyu botol. Ing endi wae, banyu tutul bisa diombe lan diombe kanthi apik. Yen ora, tandha "NON POTABILE" dikirim.

Ana akeh hotspot Wi-Fi umum ing Italia sing gratis kanggo digunakake.

Konektivitas internet seluler (3G utawa HSDPA) kasedhiya saka kabeh operator Italia utama.

Kaloro sistem telpon tetep lan ponsel kasedhiya ing saindenging Italia.

Jelajahi Italia sing duwe kabeh wong.

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Italia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Italia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]