Art misuwur ing Madrid, Spanyol

Jelajahi Madrid, Spanyol

Jelajahi ibukutha lan kutha paling gedhe ing Madrid Spanyol. Pedunung kutha kasebut kira-kira 3.3 yuta kanthi pedunung metro sing meh 6.5 yuta. Madrid luwih dikenal kanthi pusaka budaya lan seni sing apik, yaiku conto sing apik yaiku Museum El Prado. Madrid uga gumunggung pirang-pirang wilujeng wengi sing paling dawa ing jagad iki.

Iklim ing Madrid yaiku bawana; biasane garing lan nemen ekstra. Madrid ndeleng sinar matahari sing abadi, musim panas sing garing lan garing, lan mangsa adhem sing adhem kanthi wayah esuk ing wayah wengi lan salju salju kadang-kadang. Musim semi lan musim gugur entheng karo udan sing paling klempakan ing musim iki

Budaya Madrid umume dipengaruhi sejarah kraton, minangka pusat Kakaisaran Spanyol. Istana Kraton, papan lan gedhung sing digunakake dening Monarki Spanyol, katedral lan gereja gedhe banget ing Madrid, uga arsitektur abad pertengahan, sanajan saiki saiki Madrid kaya kutha kosmopolitan kaya Berlin or London, kebak arsitektur, gaya urip lan budaya anyar.

Warga ing Madrid, sing nyebutake awake dhewe minangka Madrileños utawa istilah sing luwih tradisional lan saiki wis digunakake istilah "gatos" (kucing), urip kanthi rutinitas saben dina sing dipengaruhi pengaruh iklim. Amarga panas tengah awan nalika musim panas, "siesta" isih bisa diamati nalika sawetara warga njupuk istirahat. Madrileo biasane mung bisa tuku "kemewahan" iki nalika preian lan akhir minggu. Umume toko mbukak sedina; toko cilik mung asring ditutup sajrone wektu iki. Para pekerja lan sing luwih sengsara karo gaya urip Kulon milih ora mirsani istirahat sing dawa iki lan kerja jam bisnis tradisional, sing biasane ana ing antarane 9AM lan 6-7PM. Umume grocer ditutup nalika dina Minggu, nanging sawetara rantaian utama lan toko departemen sing ana gandhengane karo "budaya" (buku, musik, lan sapiturute) bakal mbukak sedina muput lan kabeh dina Minggu pisanan wulan iki. Toko lan toko departemen ing wilayah Puerta del Sol dibukak saben dinane.

Madrid bisa uga nduwe bar paling akeh per kapita ing kutha Eropa lan hiburan malam sing aktif banget; Madrileo dikenal tetep nganti telat 5AM-7AM. Iku cukup umum kanggo ndeleng Gran Vía sing rame ing akhir minggu bengi

Madrid duwe jaringan transportasi sing modern banget lan njlimet ing bis lan Metro. Kutha iki kontras karo sawetara kutha Eropa sing gedhe banget resik, lan karyawan kutha nganggo rompi kuning sing padhang meh bisa katon ngresiki dalan-dalan lan trotoar.

Sawetara tetanggan sing populer yaiku:

  • Alonso Martínez - Akeh pub lan diskon cilik. Nganti udakara 3AM, akeh wong sing enom, lan yen sampeyan kene sadurunge tengah wengi, lan luwih saka umur 20, siyap kanggo rumangsa lawas. Umume papan sing cedhak karo 3AM, banjur wong-wong menyang wilayah cedhak supaya terus pesta (klub ing Gran Vía utawa Tribunal).
  • Barrio de las Letras / Huertas - Akeh saka Bongso Spanyol's panulis paling misuwur manggon ing kono (Cervantes, Quevedo, lsp). Pancen ana ing Lavapiés, Puerta del Sol lan Paseo del Prado. Pasar sing kalebu sejarah lan bangunan sing apik lan misuwur amarga konsentrasi bar, pub, restoran lan hotel. Plaza de Santa Ana minangka alun-alun sing apik. Bisa uga dianggep "banget turis" kanggo sawetara masarakat lokal.
  • Chueca - Cedhak Malasaña lan Gran Vía, yaiku kabupaten homo (sanajan ora ana sing ngilang) sing duwe kapribaden sing kuwat. Desain anyar, toko sing trendi, kafe sing adhem. Musik pop lan elektronik. Miturut adoh, papan paling kosmopolitan ing kutha. Wis dadi apik banget lan larang regane.
  • Tribunal / Malasaña - wilayah Hip. Sampeyan bisa nyenengake kafe, nedha bengi, buku utawa mung sawetara ombenan. Utamane klub musik rock lan pop, sawetara isih mbukak saka "La movida madrileña" (jaman budaya sing santai wiwit awal 80). Calle Manuela Malasaña minangka panganan sing apik. Mangkono uga Calle del Pez sanajan wis akeh. Plaza Dos de Mayo minangka jantung distrik lan papan sing apik kanggo ngombe ing mbukak.
  • Conde Duque - Kaya Malasaña, kabupaten iki nuduhake pamirsa sing padha. Calle Conde Duque kebak kafe lan restoran. Antarane alun-alun utama ing distrik kasebut, Plaza de Guardias de Corps lan Plaza de las Comendadoras, sampeyan uga bakal nemokake pilihan liya kanggo ngombe, kafe utawa tapas. Pusat Budaya Conde Duque biasane dadi host, konser lan pameran.
  • Gran Vía - Papan sing durung nate turu. Jalan utama sing kalebu akeh klub wengi sing populer, biasane mbukak saka 1AM nganti 6-7AM.
  • La Latina - Cedhak Lavapiés, minangka papan sing dituju kanggo tapas lan kebak wong enom bohem sing golek bar sing apik gayane. Ing bagean lawas, akeh bar lan pub cilik, sing umume luwih tuwa (pungkasan 20, 30 - sampeyan ngerti, "wong diwasa"). Ngemot dalan La Cava Baja. Ngindhari papan ing Walikota Plaza, nanging kanggo srengenge lan bir. Akeh bar sing nglayani tapas sing hebat ing Cava Baja lan Cuchilleros. Wilayah sing dadi pusat ing Calle Calatrava (sing diarani warga Chuecatina) dikembangake dadi zona homo (nanging hetero). Kaget banget nalika dina Minggu, wiwit ing 11AM nganti sore amarga ing papan sing cedhak karo pasar loak El Rastro.
  • Lavapiés - Suku budaya multikultural, kanthi luwih saka 50% warga asing, biasane saka Afrika, Asia lan Amerika Latin. Gunggunge wong barat milih Lavapies minangka omah ing Madrid, utamane amarga getar pinggul sing diraih. Kathah bar musik lan akeh bioskop lan galeri seni. Lavapiés bisa uga wilayah paling kosmopolitan lan hippy ing Madrid. Restoran India, kafe alternatif, musik Afrika lan toko Amérika Kidul. Saperangan taman komunitas, co-ops lan toko eco nyebar ing kabupaten kasebut. Ora akeh turis ing kene wiwit seprapat iki ora nduwe pemandangan sing apik banget nanging duwe swasana sing unik. Mlaku-mlaku ngubengi bir utawa kopi uga kena regane.
  • Moncloa - Amarga jarak cedhak ing Universitas utama ing Madrid (Universidad Complutense), Moncloa digandhengake karo para siswa lan gaya urip siswa, akeh bar lan diskon sing murah amarga cedhak karo universitas, sanajan ana sawetara papan sing paling bisa dihindari.
  • Salamanca - Akeh butik sing larang regane, toko unik kanthi rega sing ora mungkin lan toko departemen.
  • Torre Europa. Ing biyen, ana sawetara pub lan klub ing ngisor menara ing sisih stadion. Ana 4 utawa 5 bar lan diskon ing wilayah avenida de Brazil kanggo katrangan wong akeh lan siswa.
  • Ciudad Universitaria. Wilayah iki ing ngendi umume para siswa manggon amarga ana pirang-pirang dorm ing wilayah kasebut. Ana akeh, akeh bar murah kanthi wilujeng wengi sing apik wiwit dina Kamis.

Bandara Adolfo Suárez Madrid-Barajas dumunung ing 13km saka pusat kutha. Iki minangka bandara paling gedhe ing Eropa lan dilayani akeh maskapai, uga dadi homebase kanggo Iberia Airlines.

Ana fasilitas sewa mobil sing kasedhiya ing bandara, stasiun sepur, lan situs lelungan utama liyane. Tansah manawa sampeyan duwe peta peta dalan! Dalan ing Madrid pancen angel kanggo navigasi amarga ora ana papan sing mandheg lan takon karo peta utawa mriksa rute sampeyan.

Kajaba iku, yen sampeyan gumantung ing pandhu arah GPS, kudu dingerteni manawa ana sawetara tindak tanduk ing papan sing cedhak karo tengah lan GPS sampeyan bisa uga ora entuk sinyal ing njero lemah. Rencanake giliran sadurunge mlebu terowongan.

Kutha Madrid wis dijamin karo perusahaan sewa mobil utama global, kayata Avis, Budget, Hertz, Thrifty & Europcar, sawetara uga nyedhiyakake fasilitas Rent to Buy. Kabeh perusahaan sewa mobil nawakake rega kompetitif kanggo kendharaan kelas ekonomi lan pilihan mileage sing tanpa watesan. Sawetara perusahaan sewa mobil lokal uga bisa menehi penawaran rega sing kompetitif.

Dhiskusi

Nalika kawruh babagan basa Inggris saya tambah ing antarane para mudha, mayoritas warga Madrid ngerti mung sawetara tembung - malah karyawan ing bisnis Amerika kayata McDonald's, KFC utawa Burger King lan karyawan ing pusat pameran awis jarang nganggo basa Inggris. Sampeyan bisa asring nemokake wong sing duwe basa Inggris sing luwih akur ing hotel lan situs pariwisata sing luwih gedhe, nanging isih bisa ngerteni sawetara tembung lan frasa umum.

Apa sing kudu dituku

Kertu kredit utama lan kertu bank asing ditampa ing umume toko nanging kudu dingerteni yen umume praktek dijaluk foto-ID ("DNI"). Yen dijaluk DNI ing paspor sampeyan, ijin pendhudhuk utawa kertu ID manca. Sejatine apa wae karo foto lan jeneng sampeyan bakal ditampa dening umume para pengusaha. Signature ing kertu kredit biasane ora dicenthang.

Distrik Shopping

Kabupaten Sol-Salamanca. Wilayah sing paling trep kanggo turis yaiku sekitar Calle de Preciados, ing antarané Sol lan Gran Vía, ing omah karo toko departemen El Corte Inglés, jeneng-jeneng dhuwur kaya Zara, Gran Vía 32, H&M, Sephora, Pimkie. Distrik blanja paling cerak yaiku Salamanca ing sisih lor-wetan tengah, sekitar Calle Serrano. Jeneng perancang ndhuwur kayata Chanel, Versace, Hermès, Hugo Boss, Louis Vuitton, Giorgio Armani, Dolce e Gabbana lan Hugo Boss, kalebu kain cairan lan potongan apik saka desainer Spanyol Adolfo Domínguez, mapan ing Calle Ortega y Gasset. Kepala menyang Calle Serrano kanggo Purificación García, Roberto Verino, Ermenegildo Zegna, Loewe, Carolina Herrera, Manolo Blanik, Cartier, lan Yves Saint Laurent. Prada ana ing Goya Street, lan ing Jorge Juan St, sampeyan bisa nemokake toko sing luwih mewah.

Wilayah Chueca lan Fuencarral Street - bagean kutha iki minangka wilayah sing ditinggalake lan dipinggir. Nanging bubar, kanthi cepet dadi bagian paling avant-garde lan modern Madrid. Thanks kanggo komunitas homo, toko lawas dijupuk lan dadi panggonan sing paling adhem ing Madrid. Dina iki minangka conto modern, swarga kanggo hiburan yen kabeh bisa ditindakake. Lurung-lurung kapenuhan restoran, kafe alternatif lan toko, tuladhane Pasar Pasar Fuencarral (Mercado de Fuencarral, ing basa Spanyol) konsep pusat blanja novel. Loro saka komersial sejatine, wilayah iki ngusulake macem-macem gastronomi lan klub pesta wengi nalika akhir minggu.

Calle Toledo, sisih kidul Plaza Mayor - sawetara toko tradisional sing adol sepatu Spanyol sing dilapisi tali (espadrilles utawa alpargatas), produk jute, lan kulit bisa ditemokake ing kene.

pasar

  • El Rastro. Mung mbukak ing enjing. Pasar flea paling gedhe ing Madrid, sing nampilake barisan saka vendor pribadi sing adol macem-macem kanthong krasan, lan plethora hiburan live. Penting banget kanggo dicathet yen Rastro pancen terkenal amarga duwe pickpockets sing akeh, mulane tas tangan sampeyan kanthi rapet lan aja nggawa barang sing larang regane.
  • Cuesta de Moyano, (cedhak Museo del Prado). Pasar buku ruangan.
  • El Mercado de San Miguel, San Miguel Plaza (cedhak karo pojok sisih kulon Plaza Mayor). Nyetel ambegan pasar tradisional, kanthi kaluwihan ing jaman anyar. Nduwe Struktur Wesi lan Kaca saka Abad 20th. Cukup mewah kanthi tampilan panganan sing apik kanthi rega dhuwur kanggo cocog.

Shopping Outlets

  • Blanja Seluler Chic Rozas Village, Calle Juan Ramón Jimenez 3, Las Rozas. MF 11AM-9PM, Sa 11AM-10PM, Su 11AM-9PM. Outlet sing apik banget ing pinggiran kutho ing Madrid kanthi toko kaya villa. Minangka bagéan saka Chic Outlet Shopping Villages ing Eropa sing ana toko kaya villa liyane Paris, Barcelona, Dublin, London, kite, Brussel, Frankfurt, Lan Munich. Nawakake nganti 60% ing ndhuwur merek mewah 100 kayata Bally, Burberry, Hugo Boss Man and Woman, Pepe Jeans, Loewe, Desigual, Camper, Tommy Hilfiger lan Versace. Ing Las Rozas Village, sampeyan uga bisa nemokake sawetara panggonan kopi kaya Starbucks lan sawetara bar. Perlu udakara 40 menit supaya bisa mlebu mobil saka tengah Madrid. Pengalaman sing luar biasa kanggo dina Minggu sing anget.

Apa sing arep dipangan

Gallinejas lan Entresijos - Bahagian saka macem-macem bagean lambe sing digoreng ing gajih. Banget tradisional lan khas saka kutha Madrid.

Callos a la Madrileña - pot pot pedhes panas sing padha karo sing ditemokake ing Turki lan Balkan.

Cocido Madrileño - godhok Chickpea kanthi daging lan sayuran. Kekhususan saka godhok iki yaiku cara sing diwenehake. Sup, godhongan lan daging iki dicakake lan dipangan kanthi kapisah.

Oreja de Cerdo - Kuping babi, digoreng ing bawang putih. Sajian populer iki akeh dipangan ing saindenging Spanyol tengah.

Sopa de Ajo - Sup bawang putih minangka sup sing berminyak lan berminyak sing umume kalebu paprika, ham Spanyol parut, roti goreng lan endhog poaching. A macem-macem sup iki dikenal minangka Sopa Castellana.

Wujude yen Madrid, sing ana ing tengah-tengah Spanyol nduwe panganan laut sing luwih dhuwur tinimbang wilayah-wilayah pesisir. Kualitas iki diwenehi rega, lan umume wong Spanyol mung kanggo metu mariskada (Spanyol kanggo "pesta laut"). Ngalami panganan laut ing Madrid bisa uga, kanggo pengunjung, pengalaman sing bakal larang regane.

Produk daging lan daging (Jamon Iberico, morcilla, chorizo ​​lsp) umume kualitas banget ing Spanyol lan utamane ing Madrid.

restoran

Akeh restoran lan cerveceria ing wilayah Sol lan Plaza Walikota duwe iklan poster poster "umum" ing trotoar kanthi gambar pariwara macem-macem paella. Paellas iki biasane kurang kualitas lan kudu nyingkiri. Yen sampeyan nggoleki paella Spanyol sing asli, umume luwih becik golek restoran sing luwih larang, "njagong" sing nawakake macem-macem paella paella.

Pilihan sing luwih apik yaiku tetanggan La Latina ing sisih kidul Plaza Mayor, utamane ing dalan Cava Baja. Kanggo seneng wisata gastronomi ing wilayah iki, sampeyan bisa melu ing Old Madrid Tapas & Wine Tour. Ana uga pirang-pirang toko kaya deli ing Calle Arenal sing nawakake panganan kanggo llevar (kanggo njupuk adoh).

Ing bar, siji umume menehi macem-macem ukuran ukuran, raci tegese sajian lengkap, racun media setengah sajian utawa versi cilik sing bakal dadi tapa, pinxto utawa pincho.

Spaniards ora mangan awan nganti 2 utawa 3 sore, lan nedha bengi ora diwiwiti nganti 9 utawa 10 sore. Minangka aturan jempol, restoran bisa ngladeni nedha awan saka 1PM (sadurunge ing zona wisata) nganti 3: 30PM, banjur cedhak lan mbukak maneh kanggo nedha bengi ing 8: 00PM, diladeni nganti 11: 00PM. Jadwal iki biasane kanggo restoran wiwit bar lan "mesones" biasane dibukak sedina muput nawakake macem-macem "tapas" lan "bocadillos" (gulung) kanthi rega sing murah. Yen sampeyan pancene putus-putus, klompok standar rantai panganan cepet tetep awan.

Apa sing kudu diombe

Nightlife diwiwiti mengko ing Madrid, kanthi umume wong sing menyang bar ing 10-11PM.

Klub biasane mbukak ing tengah wengi. Yen sampeyan nate luwih dhisik, sampeyan bisa uga nemokake suwung. Akeh klub sing ora cedhak nganti 6AM, lan saiki kabeh wong isih urip.

Tetep aman

Madrid minangka kutha sing aman. Polisi katon, lan kutha kasebut dilengkapi kamera. Ana akeh wong ing dalan, sanajan ing wayah wengi, saengga sampeyan bisa mlaku ngliwati kutha umume tanpa wedi.

Lelungan dina cedhak Madrid

Situs web pariwisata resmi Madrid

Watch video babagan Madrid

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]