Vatikan Basilika Saint Peter

Jelajahi Vatikan

Jelajahi Vatikan sing ora butuh introduksi. Minangka pusat Gréja Katulik Roma, negara kutha Vatikan - bebarengan karo kabupaten Italia ing Borgo, Prati lan wilayah sekitar Monte Mario - kapenuhan luwih akeh sejarah lan karya seni tinimbang kutha-kutha ing saindenging jagad.

Vatican City minangka negara mandhiri, joging Paus temporal, kepala Gereja Katulik ing saindenging jagad; diubengi dening kutha ing Roma, ing Italia, Vatikan uga negara paling cilik ing donya. Ing njaba Vatican City dhewe, telung belas bangunan ing Roma lan siji ing Castel Gandolfo (papan kanggo musim panas Paus) uga seneng hak ekstraitoritor.

Lurung-lurung utama ing bangsal uga diarani borghi (lan ora setuju kaya ing kutha liyane); umume ujar, luwih sampeyan entuk saka St Peter, kurang wisata ing wilayah kasebut. Mesthi wae, kudu eling yen asring ora bisa lolos kanthi cepet-cepet saka pusat kutha.

Prati minangka rong puluh loro, lan pungkasan, rione ing kutha. Distrik sing elegan diluncurake ing pungkasan abad kaping 19, dirancang kanggo omah (bebarengan karo tetanggan Esquilino lan wilayah sekitar piazza della Repubblica) para perwira sipil ing Karajaan sing mentas diadegake. Italia. Ora kaya Esquilino - sing nduwe omah-omah sing kurang sugih ing antarane karyawan Negara - kabupaten kasebut dadi kulturasi sing rame ing kutha, lan nuduhake ing 1912 nalika Prati minangka tetanggan pertama ing kutha sing diwenehake listrik. Alun-alun sing paling penting yaiku piazza Cavour lan piazza del Risorgimento sing mentas direnovasi (cedhak Museum Vatikan), nanging dalan utama yaiku Cola di Rienzo, uga salah sawijining dalan blanja sing paling misuwur ing Roma.

Lingkungan kasebut dibangun nalika jaman ing antarane Paus lan negara Italia lan mula, para perancang kutha ngrancang tata letak dalan kanthi cara sing mokal kanggo sapa wae sing ndeleng kubah St. Peter saka dalan-dalan sing wigati lan kanthi ati-ati. Hosting kabupaten kasebut minangka salah sawijining gereja Waldensian (ing piazza Cavour).

Kanthi meter 139, Monte Mario minangka kenaikan paling dhuwur ing Roma; Nanging, iku dudu bagean saka bukit sejarah. Saka puncak kasebut, kanthi dikenal kanthi jeneng Zodiaco (tegese "zodiak"), sampeyan bisa nyenengake tampilan kutha sing apik banget. Antarane sikil bukit lan Kota Vatikan, ana rong kabupaten - Trionfale lan Della Vittoria; kalorone saiki paling anyar (awal 1900s / 1960) lan nyedhiyakake alternatif omah sing luwih murah tinimbang Prati.

Sajarah

Asal saka Negara Papal, sing wis pirang-pirang taun, akeh banget, bisa ditelusuri maneh menyang AD 756 kanthi Sumbangan Pepin. Nanging, Paus minangka pamrentah de facto ing Roma lan propinsi sekitar wiwit kejujuran Kakaisaran Romawi lan mundur saka kuwasa Byzantine ing Italia; Popes, ing peran sekuler, ngetrapake bagean ing bagean tengah semenanjung Italia luwih saka sewu taun nganti 1860, nalika sebagian besar Negara-negara Papal dicekel dening Kraton sing mentas kawangun Italia. Ing September 20, 1870, Negara-negara Papal mandheg nalika Roma dhewe dicaplok.

Gegayutan saiki saka Holy See kalebu dialog lan rekonsiliasi interreligious, lan aplikasi doktrin Gréja nalika ana owah-owahan lan globalisasi kanthi cepet. Udakara milyar wong ing saindenging jagad iki ngaku iman Katulik.

Tahta Suci

Umume dipercaya manawa kutha Vatikan lan Holy Holy ana siji, nanging kasunyatane ora ana. Holy See tanggal kaping pisanan Kristian lan dadi episonopal utama sing luwih saka miliara para Latin Latin lan Timur Katolik ing ndonya. Ordinan Kota Vatikan diterbitake ing basa Italia; dokumen resmi Holy See ditanggepi utamane ing basa Latin. Kaloro entitas kasebut duwe paspor sing béda: Holy See, ora dadi negara, mung masalah diplomatik lan paspor layanan, nanging Vatican City State ngetokake paspor normal.

terrain

Vatikan lenggah ing bukit sing cendhek antarane 19 m lan 75 m ing ndhuwur permukaan segara. Kanthi wates mung 3.2 km ing sekitar, area dhusun sing sithik luwih cilik tinimbang sawetara blanja; Nanging, bangunan kasebut luwih sejarah lan menarik kanthi arsitektur. Elinga, nalika ngomong babagan terrain negara, umume bagean saka Taman Vatikan.

populasi

Sanajan kira-kira wong 1,000 manggon ing Kota Vatican, akeh kenamaan, imam, biarawati, pengawal, lan pekerja 3,000 manggon ing njaba Vatikan. Kanthi resmi, ana kira-kira warga 800 sing nggawe bangsa paling cilik ing ukuran demografi ing ndonya. Vatikan malah duwe tim bal-balan sing dumadi saka Swiss Guard sing duwe kewarganegaraan dual.

Njaluk ing

Sanajan ora dadi anggota Uni Eropa utawa Eropa Eropa, Vatikan njaga tapel wates sing mbukak karo Italia lan dianggep minangka bagian saka Area Schengen.

Pengunjung lan turis ora diluncurake kanggo drive ing Vatikan tanpa idin khusus, sing biasane diwenehake mung kanggo wong sing duwe bisnis karo kantor pusat ing Vatikan.

Kanthi mung hektar 109 (hektar 44) ing tembok, Vatikan gampang kesah kanthi mlaku; Nanging, umume wilayah kasebut ora bisa diakses para turis. Wilayah sing paling populer dibukak kanggo turis yaiku Basilika St. Peter lan Museum Vatikan.

Yen sampeyan lagi mangkat ing Monte Mario, nganggo sepatu sing kepenak - cukup pendak!

Dhiskusi

Para penggemar Latin bungah! Holy See ngemu basa Latin minangka basa resmi, lan wong sing lelungan bisa diundang kanggo mriksa legenda kutha yen sampeyan bisa mlebu ing kutha mung nggunakake basa "mati". Nanging basa Italia, minangka basa resmi Vatican City lan tetep migunani kanggo wong loro.

Basa Inggris digunakake ing kene, kaya dene basa-basa utama ing saindenging jagad; iki Vatikan, kutha kanggo Katulik ing saindenging jagad lan kabeh sing pengin ndeleng Basilika St Peter.

Apa sing bakal dideleng

Pengawal Swiss ditugasi kanggo nglindhungi Pontiff dhewe. Dheweke nganggo sandhangan sing warni banget, padha karo seragam sing dipakai dening prajurit Renaissance; Palette musim dingin ora beda karo palet musim panas. Beda karo kapercayan populer, Michelangelo ora ngrancang seragam penjaga - nanging, digawe dening salah sawijining komandhan Pengawal, Jules Repond, ing abad 19th. Prajurit Swiss Pontifical uga dadi tentara paling cilik lan paling tuwa ing jagad iki, didegaké ing 1506 dening "Paus prajurit" Julius II (Paus sing padha sing miwiti pambangunan basilika 'anyar' iki lan nggawe Michelangelo nglukis Chapel Sistine ). Asal-usul saka para pengawal Swiss, dadi luwih akeh; Popes, uga akeh pamrentah Eropa, wong-wong monyet Swiss sing biasa wiwit abad 15th. Ujare mersani Swiss minangka "ekspor" utama Swiss (sadurunge mutusake ing 1515 supaya ora melu konflik militèr) lan dadi migunani nalika Sack Roma 1527.

Basilika St Peter

Pusat dunya Katulik, basilika sing apik banget karo kubah kasebut (dirancang dening Michelangelo) duwe interior sing apik banget. Panggonan iki akeh, nanging kabeh ana saimbang, manawa skala kasebut uwal saka sampeyan. Kanggo menehi perbandingan, sampeyan bisa cocog karo Patung Liberty, patung lan tangga (dhuwur saka lemah alas kanggo obor: 93m), ing ngisor kubah (dhuwur interior 120m saka lantai menyang ndhuwur kubah) kanthi ruangan.

Kanggo mlebu, sampeyan bakal ngliwati detektor logam (sawise kabeh, iki minangka bangunan penting). Aja lali yen ana garis dawa ing ngarep detektor; kabeh mlaku kanthi cepet. Garis biasane luwih esuk lan ing pertengahan minggu.

Kajaba saka mlebu, sampeyan bisa njupuk elevator nganti atap banjur nggawe langkah munggah 323 ing ndhuwur kubah kanggo tampilan sing apik banget. Sajrone pendakian lan sadurunge tekan pucuk sing paling dhuwur, sampeyan bakal mandhiri ing njero kubah kasebut, katon menyang jero basilika. Aja dielingake yen ana akeh undhak-undhakan supaya ora ringkih ing ati (secara harfiah utawa figuratif) utawa claustrophobic minangka bagean paling dhuwur saka pendhapa yaiku liwat tangga sing luwih gedhe tinimbang tangga spiral. Nanging ora metu saka lawang sampeyan mlebu, mlebu menyang kraton kanggo ndeleng makam Paus John Paul II, kranjang kasebut metu.

Cathetan: kode busana sing ketat ditrapake (kaya ing pirang-pirang papan ibadah liyane), mulane pundak, nganggo celana utawa klambi sing ora cendhak, lan wong lanang kudu nganggo topi sampeyan (yaiku adat ing pasamuwan ing Eropa sampeyan bisa uga mriksa mriksa tas ing lawang. Foto-foto bisa dilebokake, nanging ora nganggo lampu kilat. Kurang cahya uga bakal nyebabake gambar sampeyan ora pati rame, mula sampeyan bisa uga pengin tuku. sawetara kertu pos sing bakal dipikolehi.

Basil dibukak Apr-Sep 07: 00-19: 00 saben dina lan Oct-Mar 07: 00-18: 00; Esuk W ditutup kanggo pamirsa papal.

Massa saben dina M-Sa 08: 30, 10: 00, 11: 00, 12: 00, lan 17: 00, lan Su lan preinan ing 08: 30, 10: 30, 11: 30, 12, 10, 13: 00, 16 , 00: 17, lan 30: XNUMX.

Wisata menit 90 gratis ninggalake saben dina saka Informasi Wisata ing 2: 15PM, pirang-pirang dina uga ing 3PM.

Wisata mung siji kanggo ndeleng Taman Vatikan, Tu, Th, & Sa ing 10: 00, mangkat saka meja wisata lan rampung ing alun-alun St Peter. Kanggo ngunjungi Necropolis lan Makam Saint, hubungi kantor penggalian paling ora seminggu sadurunge kanggo wisata 2 jam, kantor mbukak M-Sa 09: 00-17: 00.

Yen sampeyan pengin ndeleng Paus, sampeyan bisa ndeleng berkah biasa saka apartemen ing awan ing dina Minggu, mung ditampilake (nanging, nalika musim panas dheweke menehi saka omah musim panas ing Castel Gandolfo, 40 km / 25 mi saka Roma) utawa sampeyan bisa katon ing dina Rebo sing luwih resmi. Paus teka ing popemobile ing 10: 30 kanggo mberkahi wong akeh saka balkon utawa platform, kajaba ing musim salju, nalika dheweke ujar ing auditorium Aula Paolo VI ing jejere alun-alun. Sampeyan bisa kanthi gampang nonton saka kadohan utawa entuk tiket gratis, sing kudu sampeyan dina Selasa sadurunge. Ana pirang-pirang cara:

Hotel sampeyan bisa uga Book siji kanggo sampeyan

Sampeyan bisa ngenteni dawa ing St Peter's ing dina Selasa ing endi Swiss Guards nyerahke tiket ing kiriman menyang sisih tengen basilica, sawise 12: 00 ing dina Selasa

Elinga manawa Paus bisa uga lunga menyang kunjungan negara, nanging.

Alun-alun St. Peter, sejatine sithik. Ana rong watu (siji ing sisih sisih alun-alun) ing antarane obelisk lan banyu mancur. Yen sampeyan ngetrapake salah sawijining watu kasebut, papat kolom ing kolonades gabung dadi siji.

Sumber air iki dirancang dening loro arsitek beda, Carlo Maderno lan Gian Lorenzo Bernini.

Obelisk ing tengah alun-alun diangkut saka Mesir menyang Roma ing 37 Masehi dening Kaisar Caligula kanggo nandhani tulang belakang sirkuyan pungkasan sing rampung dening Nero. Circus of Nero sing diarani padha karo sisih kidul lan sumbu sisih kidul wétan-kulon basilica saiki. Ing sirkuit iki St Peter disalib ing buron resmi pertama Kristen sing ditindakake dening Nero wiwit ing 64 AD lan terus nganti sedane ing 67 AD Lokasi obelisk asli ditandhani karo plak sing cedhak karo sakral ing sisih kidul basilica, ing kono tetep nganti dipindhah ing 1586 Masehi dening Paus Sixtus V menyang lokasi saiki.

Museum Vatikan

Museum Vatikan. M-Sa 09: 00-18: 00 (tiket pungkasan ing 16: 00). Tutup kajaba suwene Su; yen gratis, rame, lan mbukak 09: 00-14: 00. Museum iki ditutup kanggo preian nalika: 1 1 & 6 Jan, 11 Feb, 19 Mar, 4 & 5 Apr, 1 Mei, 29 Jun, 14 & 15 Aug, 1 Nov, lan 8, 25 & 26 Dis. Galeri seni paling apik ing jagad iki, museum iki paling misuwur kanthi tangga regangan, Ruang Raphael lan Chapel sing dihiasi kanthi apik banget karo fresco Michelangelo. Iki ditata kanthi cara supaya pengunjung kudu ngetutake rute kanthi cara siji; ndilalah! Aja lali, amarga ditutup sadurunge museum liyane!

Museum kasebut, biasane, paling akeh ing Sa, M, Su pungkasan wulan, udan, lan dina sadurunge utawa sawise liburan. Kode busana: ora ana celana pendek utawa pundhak. Kerep ana garis panjang saka lawang mlebu sing nutup esuk. Pengunjung sing ora duwe pandhuan kudu melu antrian sing ana ing sisih kiwa nalika sampeyan lagi nyedhaki lawang; antrian ing sisih tengen dituju kanggo pengunjung kelompok sing dipandu. Priksa manawa apa ana antrian sadurunge njaluk pandhuan ing dalan kanggo ngliwati, akeh panuntun sing bakal ngandhani yen ana antrian sing akeh banget sanajan ora ana sing ora ana. Rong jam wisata Inggris ninggalake ing 10: 30, 12: 00, 14: 00 ing musim panas, 10: 30 lan 11: 15 ing mangsa. Kanggo cadangan, bukak online.

Kanthi pesenan sampeyan ngliwati antrian lan mlebu metu, sawise mlebu, menyang meja pandhuan sing dipandu. Uga ana pandhuan audio sing kasedhiya saka sisih ndhuwur eskalator / ramp.

Ngakses Chapel Sistine mbutuhake akeh ruangan lan bangunan liyane (kalebu ruangan Raphael) lan udakara udakara udakara jam, nanging yen sampeyan dikurung ing kursi rodha utawa lelungan nganggo pram utawa stroller bayi, sampeyan bisa nggunakake ngangkat lan langsung menyang Chapel Sistine. Sampeyan butuh menit 5-10 kajaba sampeyan mandheg ing dalan sing dawa. Elinga, sanajan Museum cukup gedhe, ora ana peta gratis (mung leaflet sing ringkes karo tatanan kamar) - sampeyan kudu nggawa dhewe, utawa tuku buku pedoman ing toko.

Uga eling, ora diijini njupuk gambar utawa ngobrol kanthi lantip ing Sistine Chapel (sanajan kabeh wong nglanggar aturan kasebut). Nalika ana sing setuju karo kabijakan iki utawa ora, kunjungan kasebut bakal dadi luwih nyenengake tanpa para pengawal kudu ngucapake "Shh!" Utawa: "Ora ana foto lan ora ana video!" Saben rong menit. Intine yaiku: ngurmati aturan lan supaya saben pengunjung seneng menehi pengalaman, sanajan ora ana wong liya. Yen nyoba nyolong gambar (maneh, kaya wong liya), sampeyan bakal entuk foto ala lan penjaga sing njerit minangka pahala sampeyan. Sampeyan bisa uga malah ditendhang lan dipeksa mbusak gambar yen dijupuk kanthi wani.

liyane

Castel Sant'Angelo. 09: 00-19.00, entri pungkasan ing 18: 30, ditutup Ms. Mungkin bangunan sing paling apik ing Roma. Intine struktur wiwit urip minangka makam Kaisar Hadrian, sing dibangun ing antarane 135 lan 139 Masehi. Benteng-benteng sabanjure dibangun ing ndhuwur makam maung ing Zaman Pertengahan lan banjur digabung dadi omah lan kraton dening Popes. Bangunan iki digunakake minangka pakunjaran nganti 1870, nanging saiki ana museum. Bantalan Opera bakal disenengi kanggo ngunjungi balkon saka ngendi Tosca mlumpat; buffer film bakal ngerteni minangka setelan saka Malaikat lan Dhemit.

Palazzo di Giustizia (Istana Kehakiman), Cavour piazza ("bis). Dirancang dening arsitek Guglielmo Calderini lan dibangun saka 1889 dadi 1911 supaya omah ing Corte di Cassazione (padha karo Pengadilan Tinggi Italia), kraton neo-Renaissance iki ngalami pemugaran sing akeh banget ing 1970, nalika dhasar-dasar kasebut meh dicemplungake menyang terrain alluvial . Pemulihan sebagian liyane sing ngetutake ing 1984. Cavour sing cedhak karo Cavour diselehake dening arsitek Nicodemo Severi ing 1885, lan patung Stefano Galletti ngrameke Count Camillo Benso di Cavour (kekirangan ing mburi Unification Italia) ana ing tengah kebon. Alun-alun dhewe wis diowahi sawise pembangunan parkir lemah.

Apa sing kudu ditindakake ing Vatikan

Loro utama ing Kota Vatikan kanggo turis yaiku

  • Museum Vatikan, diakses saka viale Vaticano ing sisih lor negara kutha. Museum Vatikan ditutup nalika dina Minggu kajaba Minggu pungkasan saben wulan nalika dibukak saka 09: 00-12: 30. Pengunjung bisa tetep ing njero nganti 14: 00. lan
  • B) Basilica St Peter, ing sisih kidul-wetan kutha lan bisa diakses liwat della Conciliazione. Basil dibukak biasane saka 07: 00-19: 00. Museum Vatikan mbukak kanggo umum M-Sa 09: 00-16: 00. Pengunjung bisa nginep ing jero nganti 18: 00Teken manawa dina iki biasane rame banget, mula luwih becik ngunjungi dina liyane yen sampeyan bisa menehi.

Nalika buku pedoman nindakake sing paling apik kanggo menehi pitulung kanggo ndeleng koleksi ing Vatikan, demo sing dituntun minangka cara sing luwih apik kanggo mesthekake yen sampeyan entuk akeh kunjungan.

Yen sampeyan mlebu fotografi, alun-alun St. Peter bisa uga ngganggu amarga amarga kebak wong, barricades, keamanan lan pamicara lan lampu sing dipasang saka papan. Malah nalika dina minggu nalika udan, wilayah kasebut rame banget. Aja duwe pengarep-arep supaya entuk gambar alami sing apik ing Vatikan.

Wisata Vatikan

Wisata sing dipandu diwenehake dening Vatikan dhewe. Wisata bisa dipesen, dina 60 sadurunge tanggal tur dijaluk. Wisata sing dipandu uga ditawakake sawetara perusahaan liyane.

Apa sing kudu dituku

Vatican nduwe ekonomi unik, non-komersial sing didukung finansial kanthi kontribusi (dikenal minangka Peter's Pence) saka Katolik Roma ing saindenging jagad. Uga adol prangko kirim, mementos turis, lan publikasi. Fees kanggo mlebu ing museum uga mlebu ing gereja gereja.

Vatican City State duwe euro (€) minangka mata uang tunggal.

Euro Vatikan paling populer ing sirkulasi ing antarane negara-negara Eropa, dadi ora mbuwang! Iki luwih larang tinimbang regane pasuryane. Vatikan uga mung siji-sijine negara ing saindenging jagad sing instruksi ATM kasedhiya ing basa Latin.

Apa sing arep dipangan

Museum Vatikan duwe restoran gaya kafeter sing cukup, bar lan pizzeria - kabeh mbukak sajrone jam pambukaan museum lan nganti udakara siji jam sawise nutup. Salajengipun, Pustaka Apostolik Vatikan lan Arsip Rahasia Vatikan, sing mung mbukak kanggo ngakoni para peneliti lan staf Vatikan, nuduhake lapangan sing entuk akses menyang bar gaya Italia kanthi beya cafe lan pilihan minuman beralkohol sing winates. Deloken sisan Roma.

Apa sing kudu diombe

Kopi (kafe) esuk, banyu mineral kanggo nedha awan - apa gassata / frizzante (berkilauan) utawa liscia (banyu mineral polos) - lan coba golek anggur rosé ing wayah sore: mlaku kanthi sajian kabeh masakan ing Italia, lan tetep siji lan perusahaan sing seger lan ringkes. Pengalaman perawatan lan solid menehi saran nalika teka saka iklim sing luwih adhem, kanggo nyerep akeh, lingkungan lan rasa sing anyar, sing nyenengake, lan rasa alus, lan rasa wawas lan banyu sing wangi, kanthi saos krime lan vinegars.

Endi turu

Yen sampeyan ora nganggep Paus minangka kanca sing apik (lan dheweke melu), ora ana kesempatan penginapan ing Vatican City dhewe. Nanging, ana akeh hotel ing lingkungan sekitar Roma.

kontak

Kirim layang. Wiwit Vatican City minangka negara kapisah uga duwe sistem pos dhewe; kirim poskod menyang kanca lan bakal ditandhani saka Vatican City.

bab

Vatikan konservatif ing apa sing dikarepake kanggo sampeyan nyandhang, dadi yen sampeyan ngunjungi gereja ing kana, priksa manawa sandhangan sampeyan bisa nutupi kulit, utamane sikil sampeyan. Nganggo klambi skimpy lan disalahake dening wong-wong ing saubengé, bakal mbatesi papan sing sampeyan entuk mlebu.

Ngormati lan ngormati Gréja Katulik Roma lan praktik lan piwulang diwanti-wanti. Wong-wong sing ora Katulik lan kanthi terbuka nyatakake kanthi terang nyerang pandangan lan kapercayan Gréja bisa dianggep kurang padha. Coba tundhuk kapercayan marang awake dhewe lan aja dibahas babagan.

Dhaptar Warisan Donya Unesco

Situs web pariwisata resmi Vatikan

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Vatikan

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]