Jelajahi Al Ain, Uni Emirat Arab

Jelajahi Al Ain, Uni Emirat Arab

Jelajahi Al Ain Taman Taman Kota Uni Emirat Arab. Kutha oasis iki dumunung ing jejere, lan meh gabung karo kutha Omani Buraimi. Al Ain, secara harfiah Spring iku kutha ing Wétan Timur Emirat Abu Dhabi, ing tapel wates Uni Emirat Arab karo Oman, cedhak karo kutha Al-Buraimi. Kutha pedunung paling gedhe ing Emirates, paling gedhé kaping papat (sawise Dubai, Abu Dhabi, lan Sharjah), lan nomer loro paling gedhe ing Emirat Abu Dhabi. Freeway sing nyambungake Al-Ain, Abu Dhabi, lan Dubai dadi segitiga geografis ing negara kasebut, saben kutha kanthi jarak 130 kilometer saka rong liyane. Vibes kutha ngenteni sampeyan kanggo njelajah Al Ain…

Al-Ain uga dikenal minangka "Taman Kota", amarga kehijauanane, utamane karo wilayah pantai, taman, aren-aren sing dihias wit-witan lan bunder hiasan, amarga ana kontrol dhuwur ing bangunan anyar, ora luwih saka pitung lantai, oasis ing sekitar Al-Ain lan Al-Hasa ing Arab Saudi yaiku sing paling penting ing Semenanjung Arab. Sing ngendika, wilayah Al-Ain lan Al-Buraimi, kabeh Tawam utawa Al-Buraimi Oasis, pentinge budaya lan sejarah.

Kutha iki nduwe iklim gurun sing panas sing nampilake musim panas sing panas lan panas lan anget.

Ing sisih kidul kutha, cedhak Oman, ana Tlaga Zakher sing digawe saka manungsa, sing ngasilake banyu sampah saka tanduran desalinasi. Uga ing wilayah kasebut, ing sisih wétan Jebel Hafeet, ana ing wilayah Mezyad, sing nduwe tapel wates karo Oman, lan ing papan sing ana ing kutha Mezyad Bersejarah.

Kanthi pendhudhuk 766,936 (kaya 2017), iki duwe proporsi paling dhuwur kanggo warga negara Emirati (30.8%) ing negara kasebut, sanajan mayoritas pendhudhuk kasebut ekspatriat, utamane saka bawana India. Akeh wong saka Bangladesh lan

Pakistan, lan pirang-pirang wong Afgane asale saka propinsi Khost.

Al Ain minangka pusat layanan penting kanggo wilayah sing amba ing Oman. Industri saya suwe saya akeh, nanging isih ana ing skala cilik, lan kalebu tanduran botol Coca-Cola lan Al Ain Portland Cement Works. Banyu ing Al-Ain kalebu kualitas apik. Industri layanan kayata dodolan mobil, mekanik lan tukang liyane dumunung ing wilayah sing dikenal minangka Sanaiya lan Pasar Pattan. Prasarana sosial lan pamrentah kalebu Kahanan Teknologi sing luwih dhuwur, fasilitas medis sing dilengkapi kalebu rumah sakit ngajar ing Tawam, Bandara Internasional Al Ain, lan wilayah latihan militer.

Bagéyan saka wilayah Hajar Kulon sing penting, wilayah Al-Ain utawa Tawam wis dienggoni saklawasé taun 8,000, kanthi situs-situs arkeologi nuduhake pemukiman manungsa ing panggonan kaya Al-Rumailah, Hili lan Jabel Ḥafeet. Budaya awal kasebut nyiptakake makam "tawon" kanggo tiwas lan melu ngaso lan kumpul ing wilayah kasebut. Oase nyedhiyakake banyu kanggo kebon wiwitan nganti jaman modern. Ing 2000, Lembaga Penguasa Budaya & Warisan Abu Dhabi milai diakoni minangka Situs Warisan Donya dening UNESCO, lan ing 2011, Al-Ain dadi Situs Warisan Donya pisanan ing UAE sing diakoni UNESCO.

Pajak kutha dikenal kanthi sistem irigasi ing njero lemah sing nggawa banyu saka borehole kanggo kebon banyu lan wit palem. Irigasi Falaj minangka sistem kuno wiwit ewu taun, lan digunakake kanthi wiyar Oman, ing UAE, China, Iran lan negara liya. Ana pitung saluran ing kene. Sing paling gedhe yaiku Al Ain Oasis, sing cedhak karo Old Sarooj, lan sing paling cilik yaiku Al-Jahili Oasis. Sing liyane yaiku Al Qattara, Al-Muʿtaredh, Al-Jimi, Al-Muwaiji, lan Hili.

Kutha iki dikenal kanthi kombinasi bangunan modern lan pra-modern. Sing pungkasan nawakake wawasan babagan warisan budaya kutha lan negara.

Saiki, masjid paling gedhe ing kutha kasebut yaiku saka Shaikha Salamah. Sawise ing ngisor iki dibangun Syekh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan Mosque lengkap, samesthine bakal paling gedhe ing kutha iki, lan salah sawijining masjid paling gedhe ing negara kasebut.

Al-Ain ngembangake minangka tujuan turis. Udan gurun sing garing ndadekake mundur saka asor pantai ing kutha-kutha sing luwih gedhe. Akeh warga negarane Emirati ing Abu Dhabi nduwe omah liburan ing kutha kasebut kanthi tujuan akhir minggu sing populer kanggo kulawarga saka ibu kota. Objek-obyek wisata kasebut kalebu Museum Nasional Al Ain, Museum Istana Al Ain, sawetara pulangan sing dibalekake lan situs Hili Archaeological Park, wiwit jaman Zaman Perunggu. Jebel Hafeet nguasai wilayah sekitar. Masehi kanggo ngunjungi sumber mineral ing Green Mubazzarah ing dasar gunung, lan nyopir menyang pucuk gunung ing srengenge. Objek wisata liyane kalebu Al Ain Zoo, taman hiburan sing jenenge "Hili Fun City", akeh taman sing dipertahankan kanthi populer ing kulawarga ing wayah sore, lan desa pusaka. Dibukak ing 2012, Wadi Adventure dumunung ing cedhak Jebel Hafeet lan nyedhiyakake macem-macem kegiatan berbasis banyu kalebu surfing, kayaking lan rafting. Ing ndhuwur Jabel Hafeet yaiku Hotel Mercure. Gunung Hafeet lan kuburan 'tawon' sing cedhak, kalebu bagean sing diarani "Jurun Hafeet Desert Park" utawa "Mezyad Desert Park", sing tujuane nglestarekake alam lan geologi ing wilayah kasebut, uga bisa uga narik turis.

Al-Ain duwe limang mall utama

  • Al Ain Mall ing tengah kutha,
  • Al-Jimi Mall ing Kabupaten Al-Jimi,
  • Bawadi Mall ing Kecamatan Al-Khrair,
  • Pusat Remal sing dumunung ing distrik Sanaiya,
  • Hili Mall sing ana ing Kecamatan Hili.

Umume kegiatan komersial dadi pusat ing saindenging pusat kutha. Himeut liyane sing populer kanggo Emiratis lan ekspatriat uga nggunakake wektu kanggo kopi lan kafe shisha. Ana akeh Café ing Al-Ain, kalebu ukuran lan kualitas. Kutha iki uga duwe sirkuit go-kart standar internasional. Al-Ain Raceway dipilih kanggo dadi tuan rumah 2007 Rotax Max World Karting Finals, acara sing ndeleng driver 220 saka negara-negara 55 beda-beda saingan judhul dunia Karting. Al-Ain Raceway dibukak ing masyarakat umum ing Mei 2008 lan mbuktekake kegiatan sing populer kanggo Emiratis lokal lan turis. Iki diumumake ing pungkasan 2010 yen 2011 Rotax Max World Karting Finals bakal ditindakake ing Al-Ain Raceway, iki bakal nggawa turis 1000 menyang kutha taman cilik. Kaya UAE liyane, Al-Ain duwe undang-undang sing ketat kanggo ngatur konsumsi lan distribusi alkohol. Limang fasilitas ing kutha saiki ngladeni alkohol, Papat ana hotel. Kajaba ana ing hotel, Equestrian Al Ain, Menembak & Golf Club ing Al-Maqam uga duwe alkohol.

Al-Ain minangka mundur budaya kanggo warga kutha Dubai lan Abu Dhabi. Omah minangka festival musik klasik utama, lan minangka papan kanggo Al Ain Club.

Apa sing bakal dideleng ing Al Ain, UAE. Objek wisata paling apik ing Al Ain, UAE

Jebel Hafeet. Gunung paling dhuwur nomer loro ing Emiriah Arab Bersatu (1350 m), Jebel Hafeet diubengi dataran datar kanthi telung sisih, sing nggayuh pemandangan sing luar biasa, utamane ing wayah sore. Dalan menyang angin sisih ndhuwur ngubengi pucuk rambut dadi 12 km. Ana telung titik istirahat kanggo dideleng, lan ing sisih ndhuwur ana area parkir gedhe kanthi kafeteria lan tampilan gelar 360 ing wilayah kasebut. Take care ing dalan amarga sawetara driver seneng bungah ing twists lan muter banget. Ana hotel (Mecure Hafeet) ing sisih ndhuwur, uga Taman Mubazara Green lan resor Ain Al Fada ing sisih ngisor. Gratis.

Souq Kewan Al-Khrair, Buri ing Buri. Awan. Bubar pindhah saka cedhak wates Meyzad, souq ternak mbukak saben dina. Atusan unta lan wedhus, ing sandhinge balub, banjur digawa tuku lan adol. Gaun konservatif. Pedagang banget grapyak, utamane kanggo bocah-bocah. Sawetara pedagang bisa uga golek dhuwit ("baksheesh") supaya bocah-bocah padha lungguh ing unta. Akeh pedagang bakal ngrebut bocah supaya bisa potret. Gratis.

Museum lan Benteng Al Ain. Gratis. Dumunung ing Jalan Al Ain (utawa "Main Street" sing diarani warga), benteng iki dibangun kanggo nglindhungi oasis saka para penyerang. Iki digunakake minangka markas kanggo Syekh Zayed nalika dheweke dadi panguasa Wilayah Timur Abu Dhabi, sadurunge munggah menyang Syekh Abu Dhabi dhewe. Museum kasebut nggambarake cara masarakat ing wilayah kasebut sadurunge ngedegake UAE.

Al Ain Oasis. Sing paling gedhe ing pirang-pirang ruangan, wilayah oasis digawe saka ewu palem tanggal. Oasis kasebut ana ing antarane tengah kutha souq utama lan dalan Al Ain. Dalan maring dalan liwat oasis, supaya sampeyan bisa nyetir, utawa sampeyan bisa mlaku. Mlaku ing oasis pancen apik banget nalika srengenge ora langsung overhead, amarga wit kurma nawakake iyub-iyub sing adhem. Gratis.

Ana uga taman zoo lan safari gedhe ing Al Ain sing pancen populer banget karo para turis sing ditekani. Green Mubazzara minangka taman sing apik banget ing jejere Jebel Hafeet kanthi omah-omah mandi jender sing dipiseni jender. Wanita kudu nggawa baju renang renang lan tutup mandi sing sithik kanggo nutupi rambut. Sampeyan uga bisa duwe piknik utawa BBQ ing wilayah sing ditemtokake utawa mung sikil sampeyan ing lepen banyu termal ing sekitar taman kasebut.

Ing sikil Jebel Hafeet, sing ana ing antarane sumber panas lan sistem guwa alam Green Mubazzarah, sampeyan bakal nemokake WADI ADVENTURE - wong Timur Tengah sing pertama nggawe papan rafting whitening, kayaking lan tujuan surfing. Jelajahi watesan karo lapangan terbang sing apik, garis pos, ayunan raksasa lan tembok pendaki, utawa ngendhokke ing kolam renang kulawarga kanthi pirang-pirang toko panganan kanggo marem macem-macem rasa. Kanthi kegiyatan lan fasilitas kelas dunya, layanan sing apik lan latar kaya ora ana liyane, dina sampeyan ing Wadi Adventure bisa uga nyenengake utawa santai kaya sing dikarepake.

Sampeyan uga kudu ndeleng

  • Warta Abu Dhabi
  • Arab Wétan
  • Situs Arkeologi Bat, Al-Khutm lan Al-Ayn ing Oman
  • Madinat Zayed, pusat administratif ing Wilayah Barat
  • Bendungan Mubazzara
  • Swaihan
  • Wadi
  • Sampeyan bisa nyabrang tapel wates menyang Oman.

Arabia Pusat pusat blanja khusus wanita dening ENB GROUP, sing ana ing Jabal Roundabout. Daya tarik khusus kanggo ageman tradisional Arab & pakaian barat kanggo wanita lan bocah-bocah.

Al Ain uga duwe macem-macem wilayah blanja, Area Center Area (Main Street, Khalifa Street, lan Oud At Touba Street). Vendor adol kabeh saka dolanan murah lan cenderung kanggo rempah-rempah, dupa Arab lan emas.

Malah kamar pameran tradisional Black (wanita) 4 ing Al Ain. Kanthi desain maksimal kanggo Abhaya, kabeh ruang pameran dirancang minangka Arab Studios.

Kerajinan Souvenir Kabeh jinis tanganirafts, cukuran Kashmir, Tutup Tabel, Tembok Hang ing Al Ain Mall

Al Ain dadi tuan rumah ing macem-macem palate lan etnis nalika nerangake masakan. Libanon / Arab panganan biasane paling murah; restoran hotel biasane paling larang. Kutha iki dadi omah kanggo kabeh jinis panganan sing enak kaya McDonald's lan Hardees, nanging sithik sing bisa dienggo mangan ing papan kasebut. Sawetara panganan paling apik lan murah ing kutha bisa ditemokake ing restoran India sing akeh. Tandha meh mesthi loman, regane murah, lan kualitas apik banget. Panganan Cina paling apik ing restoran Cina. Pendhudhuk nemokake pilihan Al Ain dadi luwih ora cekap.

Umume restoran lan kafe sing dikirim menyang endi wae ing kutha iki. Pangiriman cepet lan dipercaya lan arang biaya tambahan.

Vegetarian bakal nemokake pilihan panganan ing kutha sing marem. Panganan asli sayur-sayuran lan kacang-kacangan, macem-macem masakan India vegetarian sing apik banget, lan kasedhiya salad seger kanggo mangan ing Al Ain dadi pengalaman tanpa stres. Para vegan sing angel bisa uga angel nemoni panjaluk sing tepat, nanging umume papan nawakake piring vegan lan mesthi gelem menehi pelanggan sing mbayar.

Umume restoran apik sing konsentrasi ing Jalan Khalifa.

Dalan utama ing Mauteredh, ana café sing akeh ngladeni panganan Libanon kanggo panganan India.

Alkohol kasedhiya ing restoran hotel utama. Nanging, dianjurake kanggo ngombe kanthi moderat kaya sing padha karo liyane ing UAE; haram yen mabok ing panggonan umum.

Bebas bae kanggo njelajah Al Ain…

Situs web pariwisata resmi Al Ain, UAE

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Al Ain, UAE

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]