njelajah auckland, zealand anyar

Jelajahi Auckland, New Zealand

Jelajahi Auckland; wilayah metropolitan paling gedhe ing kalorone Polinesia lan Selandia Anyar, kanthi pedunung 1.45 yuta. Wonten ing satengah sisih lor Pulo Lor, ing sisih lemah sempit sing nggabung semenanjung Northland menyang tlatah Pulo Lor.

Auckland minangka kutha kosmopolitan modern lan kira-kira sapratelon New Zealand 's penduduk kabeh manggon ing Auckland.

Kutha kutha lan desa ngrembaka ing wektu sing padha lan pola kutha sing padha karo California (Los Angeles lan Auckland duwe desain perencanaan kutha lan kutha adhine). Dina iki kutha lan pinggiran gedhe nyerang wilayah kutha gedhe, sisih wétan lan sisih kulon dening loro pelabuhan gedhe (Waitemata lan Manukau) lan samodra (Samudra Pasifik lan Laut Tasman).

Akeh pinggiran desa sing biyen dadi kutha kapisah lan menehi conto kanggo pemukiman Eropa awal (Mission Bay, Parnell Village lan Ponsonby minangka pusat pinggiran bersejarah sing tetep dijaga lan ngemot conto-conto perumahan babagan Victoria, Edwardian lan Deco).

Wilayah Auckland pisanan diselehake dening confluence saka wong-wong saka bangsa sing beda suku luwih saka 700 taun kepungkur. Saking 1600 dumugi 1750, suku-suku Tāmaki nyemprotake gunung berapi, bangunan-bangunan (petempatan ing mburi palisades pelindung). Ing saindhenging isthmus padha ngasilake kebon hekmara (kentang manis) 2,000. Kerja bumi iki gampang katon ing Mt Eden - bukit gunung berapi gampang diakses saka CBD.

Mendhungake garis langit ing midan ing CBD yaiku Sky Tower - pangamatan, restoran lan menara telekomunikasi sing wis rampung ing 1997. Dhuwuré 328m, kaya sing diukur saka level lemah nganti ndhuwur pucuk, dadi struktur gratis gratis paling dhuwur ing Hemisphere Kidul.

Auckland asring dikenal minangka "Kutha Karir”Kanggo sawetara yacht sing menehi sih-rahmat ing Teluk Waitemata lan Teluk Hauraki. Sampeyan bisa uga dikenal minangka "Kutha Bumi Sumapir". Umume karakter alami kasebut asale saka dibangun ing lapangan Volcanic Auckland sing dumadi saka udakara gunung 48. Kabeh gunung kasebut dhewe wis punah nanging lapangan vulkanik ora kabeh.

Auckland minangka kutha paling gedhe ing Polinesia. Kanggo sawetara negara-negara pulo Polinesia ana luwih expatriates sing manggon ing Auckland tinimbang ing negarane. Campuran budaya Pasifik sing sugih ing Auckland dirayakake ing festival lan pertandingan olahraga.

Auckland ana ing zona iklim sing sabar lan ora ngalami nemen panas utawa kadhemen nalika ana ing taun. Wulan musim panas yaiku wulan Desember nganti Maret. Srengenge kuwat banget sajrone wektu iki lan luwih becik nggunakake layar pelindung lan nutupi kulit saka cahya sing suwe. April nganti wulan Juni nggawa suhu lan udan sing adhem ing pungkasan wulan Juni sing isih adhem nganti wulan September lan Oktober. Hawa aliran udara ing Westerly ana ing saindenging taun lan ana jeron dhuwur jerona saka wildfires musim panas ing Australia; nggawe kanggo srengenge sing luar biasa.

Auckland nduwe Bandara internasional dhewe.

Ana macem-macem cara kanggo nyakup kalebu bis, sepur, kapal, taksi, shuttle lan nyewa mobil sampeyan dhewe.

Apa sing bisa dideleng ing Auckland, New Zealand. Objek wisata paling apik ing Auckland, New Zealand.

  • Galeri Seni Auckland ing Toi o Tāmaki, Cnr Kitchener lan Wellesley Streets. Saben dina 10: 00-17: 00, kajaba dina Natal. Koleksi seni nasional lan internasional paling akeh ing New Zealand, mapan ing gedhong landmark sing menang ing pinggir Albert Park ing tengah kutha. Nduwe toko lan kopi. Galeri sacara rutin ngunjungi pameran internasional lan nawakake tanggalan ceramah, pagelaran, layar film lan kegiatan bocah kanggo nglengkapi program pameran kasebut. Biaya diakoni ditrapake kanggo pengunjung internasional. Biaya bisa ditrapake kanggo pameran khusus.
  • Museum Peringatan Perang Auckland, Museum Circuit, Parnell. 10: 00-17: 00. Nampilake koleksi penting banget lan nawakake pemandangan Pelabuhan Waitemata lan pulau Teluk Hauraki saka posisi sing misuwur ing Auckland Domain. Iki dibangun ing 1920 minangka pangeling-eling perang kanggo sing padha perang lan mati ing perang. Cenotaph ing latar ngisor langkah-langkah menyang lawang museum minangka fokus kanggo layanan mengeti ANZAC taunan. Tingkat ndhuwur nyathet jeneng ing watu uga kuburan sing apik lan dhaptar acara perang lan panggonane. Museum iki ngemot pameran seni lan kerajinan lan seni masarakat Polinesia liyane lan pagelaran budaya saben dina (lemah) uga geografi ing wilayah Auckland. Ana cafe.
  • Taman-taman musim dingin sing penting ing sejarah lan uga mlaku-mlaku cendhak saka Museum kanggo ndeleng tampilan ranjang kembang, tanduran tropis lan patung (gratis).
  • Auckland Domainis Taman paling tuwa ing Auckland lan uga nganakake acara olahraga akhir minggu.
  • Museum Maritim Nasional New Zealand, Cnr Quay lan Hobson St, Viaduct Harbour. Pameran sing menarik babad sejarah maritim Selandia Baru.
  • Menara Sky, Cnr Victoria lan St. Federal ing 328 m, iki minangka menara paling dhuwur gratis ing Hemisphere Kidul, nawakake pemandangan nganti 80 km adoh lan dhaharan apik ing restoran revolusi Orbit.
  • Auckland Zoo, Motions Rd, Western Springs. 09.30-17.30 (diakoni pungkasan 16.15), ditutup 25 Dec. Koleksi paling gedhe saka kewan asli lan eksotis ing New Zealand, ing hektar 17 Taman gembur, sawetara menit saka tengah Auckland.
  • The StarDome Observatoryon iring gunung saka One Tree Hill. Taman kasebut uga duwe situs arkeologi Māori, papan dolanan bocah lan petani sing makarya.
  • Kelly Tarlton apik banget gambar Tamaki Drive lan omahé Antartika Encounter lan Underwater World. Akuarium iki kalebu lelungan liwat trowongan transparan nalika iwak lan hiu nglangi ing saubengé, lan tank sinar kanthi omongan sing dipakani.
  • MOTAT (Museum of Transport and Technology), Great North Rd, Western Springs, caket Zoo. Museum interaktif kanthi item 300,000. Nggoleki Bomber WW 2 Avro Lancaster Bomber lan Boat Flying Boat ing Koleksi Aviation Sir Keith Park.

Apa sing kudu ditindakake ing Auckland, New Zealand

Auckland diubengi alam, umume ora seneng.

  • Pandu utawa walkup siji saka tumpukan gunung berapi ing Auckland kayata One Tree Hill utawa Gunung Eden kanggo ngalami panorama kutha kasebut, lan ndeleng wedhus lan sapi ing wilayah metropolitan utama!
  • Delengen apa sing ana ing direktori hiburan kutha ing Aotea Center, Auckland Town Hall lan Civic Theatre (kanthi interior sing dibalekake kanthi luar biasa). Bioskop Sky City toko nawakake film rilis paling anyar ing kelas kaping pirang-pirang. Pusat kutha gedhe uga duwe fasilitas bioskop pirang-pirang - paling penting yaiku Taman Sylvia kanthi pilihan nonton film mewah lan salah sawijining layar proyektor 35mm paling gedhe ing donya. Taman Sylvia gampang digayuh mobil.
  • Nyekel pertandingan rugbi jangkrik ing stadium olahraga paling gedhe ing New Zealand, Eden Park.
  • Menek Jambatan Auckland Harbour
  • Apa Langsung Sky, basa sing dikontrol ing kabel saka ndhuwur 192m ing Sky Tower. Utawa nyoba Sky Walk, jalan-jalan ing dalan gedhe 1.2m sudhut 92m ing ndhuwur lemah tanpa rel tangan.
  • Entuk feri saka downtownto ing gunung berapi Rangitoto sing ngadeg ing cedhak pluru menyang Pelabuhan Waitemata. Menek ing puncak kanggo views hebat pelabuhan lan kutha Auckland. Melu piknik utawa nglangi.
  • Nyewa kapal utawa sepedha ing Teluk Okahu lan gunakake skatealong Tamaki Drive sing apik. Gabungan karo kunjungan menyang Kelly Tarltons lan Mission Bay.
  • Jelajahi NZ, Viaduct Harbour Basin. Pelayaran kapal Pelayaran Waitemata Pelayaran ing kapal saka Pride of Auckland Uga nawakake jam 2 Pengalaman Sailinging yacht Piala Amerika asli utawa dolan ing katamaran daya kanggo ndeleng iwak paus lan lumba-lumba ing Taman Laut Teluk Hauraki.
  • Kayaking Laut Auckland Kayaking segara menyang salah sawijining pulo berapi ing Auckland kayata pulo Rangitoto awan utawa wengi.
  • Menyang pantai. Mission Baycombines apik gayane karo pantai (ing Tamaki Drive luwih saka Kelly Tarltons).

Saka distrik fashion nganti pasar loak, toko departemen menyang mall lan toko eceran - blanja iku minangka kegiatan rekreasi kanggo para Aucklanders amarga nonton penjualan (promosi diskon) minangka olahraga - para pengecer gedhe mung seneng-seneng nindakake - dodolan sing diwartakake kanthi akeh lan nawakake diwiwiti saben dina. Kompetisi tetep rega cukup - sanajan rega pasar (panganan) larang yen dibandhingake karo sawetara negara ing Eropa.

ATM kanggo mundur dhuwit akeh banget ing dhaerah bebrayan gedhe lan ing mall.

Umume toko lan pasar eceran nampa kredit.

Cabang bank kanthi jelas nuduhake tarif ijol-ijolan saiki lan akeh sing duwe jendhela mata uang eksklusif. Ana uga operator ruang pameran ing wilayah turis. Sawetara toko pariwisata utawa souvenir bisa ijolan dhuwit manca kanggo tuku (biasane ing tarif sing luwih murah) - yen ora, liyane yaiku $ NZ bakal entuk sampeyan.

Wilayah pusat kutha CBD nduwe pirang-pirang toko souvenir kanggo sawetara anggaran. Priksa sekitar bagean ngisor Queen Street lan area Albert Street ngisor. Uga DFS Galleria ing pojokan Albert Street lan Custom Street West.

Hobson Street (ing sisih ndhuwur ndhuwur) duwe sawetara toko gedhe uga nyedhiyakake produk madu lan kesehatan.

Museum Museum Auckland uga duwe toko kanthi apik kaya Zoo. Bandara kasebut duwe barang cenderung ing sadurunge lan sawise imigrasi.

Wilayah High Street / Vulcan Lane / O'Connell Street minangka pusat Fesyen Auckland Central lan duwe toko perancang lokal uga merek internasional. Goleki wanita sing nganggo Ruby, Moochi, Ricochet, Karen Walker lan Agatha Paris Perhiasan Fesyen Prancis uga akeh merek internasional liyane.

Kanggo menswear, bukak Little Brother, Crane Brothers, lan World Man. Kanggo merek New Zealand lan internasional ing loro lanang lan wadon, deleng Workshop, Brave,

Coklat lan Kain, uga karo Ashley Ardrey kanggo sepatu.

Mal

Pusat nawakake lingkungan sekitar kanthi pilihan eceran sing apik lan biasane duwe pengadilan panganan lan bioskop kaping pirang-pirang ing fasilitas kasebut, yen ora cedhak. Spesialis uga gedhe New Zealand toko departemen (Warehouse, Petani, K'Mart), bebarengan karo chain pasar gedhe, nambah skala - akeh kulawarga lan remaja nggawe mall sawise dituju sekolah, ing bengi pungkasan lan akhir minggu.

Malur kampung

  • St Lukeswas minangka pusat mall pinggiran kutha sing dibangun (1971) - saiki dadi kompleks mall sing wis modern lan berkembang nganti pirang-pirang taun. Tetep ing tengah sing populer banget kanggo tujuan pasar. Loro pasar lan bioskop bioskop.
  • 277 Broadway (Newmarket) toko lan toko toko, papan pengadilan kanthi tampilan Broadway lan supermarket. Pusat kutha subur paling cedhak karo CBD - gampang dituju nganggo mobil, bis utawa sepur. Rong jam parkir gratis kanthi panrimo saka salah sawijining toko.
  • Taman Sylvia (mall paling gedhe ing New Zealand) dadi pusat blanja munggah. Pengalaman kaping pirang-pirang bioskop mewah kanthi salah sawijining layar paling gedhe ing donya. Loro pasar utama. Gudang.
  • Gaun-Smartis toko outlet sing khusus duwe jeneng merek gedhe banget. Pengadilan panganan sing semprot. Ora ana supermarket utawa bioskop.

Auckland duwe pilihan akeh pilihan panganan sing nggambarake macem-macem campuran etnik.

Auckland umume papan sing aman dibukak.

Uga apa sing kudu ditindakake ing Auckland, New Zealand

  • Bukak ngicipi anggur ing Pulo Waiheke. Waiheke minangka papan kanggo sawetara anggur sing hebat lan duwe sawetara pantai sing paling apik ing wilayah kasebut. Bisa mbukak ramalan akhir minggu, nanging sepi banget sajrone minggu. Katon jagad adoh saka Auckland, nanging mung kari menit 35.
  • Angkat kapal ing Pulau Rangitoto. Pulo Rangitoto nduwe jalur ing sekitar pulo sing akeh, uga jembatan sing nyambung menyang Pulau Motutapu sing tetanggan, lan kena undhangan sing apik kanggo para haki sing paling ora pengalaman. Pulo Rangitoto nduwe sawetara gua lahar sing bisa digayuh utawa menek uga tampilan gelar 360 sing nggumunake ing puncak kasebut (mung kira-kira jam siji ing dalan paling langsung). Iki minangka salah sawijining pulo sing luwih trep ing cedhak amarga mung menit 20-25.

Saka dalan Waitakere Ranges, mara menyang desa Piha cilik lan siyap kanggo kaendahan alam sing nggumunke.

Jelajahi Auckland lanGuwa Hamilton lan Waitomo ana ing sawetara jam.

Situs web pariwisata resmi Auckland, New Zealand

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Auckland, New Zealand

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]