njelajah Melbourne, Australia

Jelajahi Melbourne, Australia

Jelajahi Melbourne ing kepala Port Phillip Bay, Australiakutha paling gedhe nomer loro lan ibukutha negara bagian kidul-wétan ing Victoria. Berlayangan minangka ibukutha budaya sing ora bisa dipertaruhake ing Australia, Melbourne mbuwang karo arsitektur jaman Victoria, kafe sing misuwur, bar lan restoran gedhe, blanja, musium, galeri, bioskop, lan taman gedhe lan kebon. Pendhudhuk meh 5-yuta minangka loro budaya lan budaya, lan kutha iki duwe festival taun, acara olah raga lan budaya Australia paling apik.

Melbourne misuwur minangka kutha inang kanggo macem-macem acara olahraga internasional utama kayata Open Australia, Karnival Piala Melbourne lan Grand Prix Formula 1. Uga nampilake sawetara galeri seni musium lan musium (Galeri Nasional Victoria, Museum Melbourne) lan festival sing diakoni sacara internasional (Festival Internasional Melbourne International, Festival Film Internasional Melbourne, Festival Fringe Melbourne). Kutha iki uga dituduhake seni seni budaya, kopi, pub lan musik live sing misuwur ing dunya ... umume bisa ditemokake tandang gedhe ing pirang-pirang dalan gedhe sing apik. Kerep dijenengi minangka Kutha Paling Paling Hidup Donya, Melbourne cedhak lan nampilake akeh kebon, taman nasional lan wilayah sing dipanggonke ing sawetara satwa liar Australia (The Great Ocean Road, Grampians National Park, Phillip Island, lan Royal Botanic Gardens). Situs, musium lan pengalaman pribumi (Kepercayaan Warisan Koorie, Birrarung Marr, Pusat Budaya Aboriginal Bunjilaka) njaga hubungan penting kanggo masarakat lan budaya Bangsa-bangsa Pertama.

Restoran, kafe, pub lan klub sing gedhe banget ing kutha iki, asring didhelikake kothak terkenal warisan sing didaptar lan dalan-dalan dalan seni. Pusat Melbourne throbs kanthi urip, nuduhake kebanggaan warga ing penghargaan reguler kasebut minangka "kutha paling lungguh".

Hiburan, (kalebu komplek seni lan komplek teater, balet, opera, lan liya-liyane), mangan apik, ditambahake sawetara kafe murah lan komplek hiburan Casino lan hiburan sing akeh banget. Wisata kali budhal saka Southbank.

Nampilake pasar seni Minggu Minggu sing misuwur ing The Esplanade, lan papan kanggo akeh asrama lan kafe backpacker. Uga nampilake Luna Park, Palais Theatre lan St Kilda Sea Baths.

Kalebu plabuhan lawas ing Melbourne, lan uga Clarendon Street lan pusat kutha. Omah sirkuit F1 Grand Prix ing Melbourne sekitar Albert Park Lake. Fitur Pasar Melbourne Selatan (1867), kanthi varian Dim Sims (penemuan Melbourne).

Parkville misuwur minangka distrik universitas, dene Carlton kondhang kanggo Lygon Street, sing misuwur ing budaya lan masakan Italia sing asli. Parkville nampilake Zoo Melbourne lan akeh kebon lan wilayah godhong, beda karo vibes multikultur dhuwur ing hipster Mekswick.

Suku kelas kerja lan Bohemian, kanthi akeh butik sing trendi, sawetara masakan etnik paling apik ing Melbourne - utamane Vietnam - lan macem-macem pub kutha utama sing kebak karakter. Liyane saka pusat hipster Melbourne kanthi akeh kreatifitas lan usaha budaya, utamane ing Brunswick St (Fitzroy), Gertrude St (Fitzroy / Collingwood), Smith St (Collingwood), Johnson St (Fitzroy / Collingwood / Abbotsford), Victoria St (Abbotsford) / Richmond), Bridge Rd (Richmond) lan Swan St (Richmond).

Footscray minangka suburb ing kelas kerja sing biasa, kanthi getar multikultural. Nampilake pasar murah, puluhan toko Vietnam lan restoran Afrika Timur. Yarraville minangka pinggiran kutha sing luwih tenang karo arsitektur Victorian sing apik lan nyenengake, vibe artsy kalebu Teater Sun sing misuwur.

Melbourne misuwur amarga bisa nuduhake 'patang musim ing sawijining dina' lan nduwe iklim sedheng kanthi musim sing béda lan biasane cuaca entheng.

Kulin Bangsa (kaya sing dingerteni karo bangsa-bangsa Bangsa-Bangsa Pertama) wis ana ing Melbourne saiki sing dikira-kira taun 60,000-100,000. Wilayah kasebut wis dienggoni limang klompok Bangsa-Bangsa Pisanan wiwit saiki, kanthi upacara budaya unik kayata Tanderrum isih urip nganti saiki.

Melbourne asring diarani ibukutha budaya Australia, kanthi galeri seni, festival film, orkestra, prodhuksi choral lan opera, adegan musik live sing sregep, lan panganan sing kuat, anggur lan budaya sing kuwat. Wong ing Melbourne cenderung nganggo busana luwih akeh tinimbang ing Sydney, sebagian amarga iklim sing adhem. Akeh bar lan klub duwe peraturan busana sing ketat, kayata mrintahake kolar lan gaun sepatu kanggo pria.

Acara khusus sing kudu dicritakake kalebu Festival Film Internasional Melbourne ing wulan Agustus, Festival Seni Internasional Melbourne ing wulan Oktober, lan Festival Komedi Melbourne ing wulan April. Ana uga akeh konser lan pameran ing taun. Saliyane Museum Melbourne, ana museum khusus sing didedikasikan kanggo subjek kayata ilmu pengetahuan, imigrasi, sejarah China, sejarah Yahudi, olahraga, balap, film lan gambar obah, ril, polisi, brigada geni lan perbankan.

Olahraga minangka integral kanggo budaya Australia lan Melbourne minangka ibukutha olahraga Australia sing ora diresiki. Loro administrasi olahraga olahraga dhasar nindakake ing Melbourne: Cricket Australia lan Liga Sepak Bola Australia (AFL). Presintan Olahraga Melbourne minangka menit 15 mlaku saka CBD lan nampilake Taman Melbourne, AAMI Park lan Melbourne Cricket Ground (MCG) sing misuwur, minangka papan pariwisata utama ing stadium paling gedhe ing 10 paling gedhe karo wong akeh kanthi rutin ngluwihi 100,000. Kutha iki uga nduwe macem-macem papan olah raga liyane sing nggambar wong akeh lan panyengkuyung sing kuat ing taun.

Cricket uga dadi kertu tarik gedhe ing musim panas, lan Melbourne Cricket Ground ('MCG') minangka salah sawijining lapangan jangkrik paling misuwur ing donya. Museum Olahraga Nasional (NSM) (kalebu Museum Balap) -Akomodasi olahraga multi khusus olahraga uga ana ing MCG. Pertandhingan One Day Test (taunan) lan seri The Ashes (quadrennial) minangka acara paling populer lan asring dianakake ing MCG, kanthi jumlah wong akeh sing ngluwihi penonton 90,000.

Balap jaran minangka acara olahraga utama liyane, kanthi Karnival Spring Racing sing mlaku ing antarane musim AFL lan Cricket wiwit wulan Oktober nganti Nopember. Karnival kasebut nggunakake kursus lomba Flemington lan Caulfield lan nampilake balapan sing misuwur ing dunya, utamane yaiku Piala Melbourne. Mayoritas negara duwe liburan umum ing dina Selasa pisanan Nopember minangka dina balapan Piala Melbourne, dene acara balapan jaran liyane ing karnaval, kayata Derby Day lan Oaks Day, gabung kanggo nggambar wong akeh sing ngluwihi 400,000 saben taun.

Saben wulan Januari, Melbourne dadi tuan rumah Terbuka Australia, salah sawijining kejuaraan Tenis Slam Grand Slam ing dunya sing dimainake ing lapangan pengadilan. Iki minangka acara olah raga taunan paling gedhe ing wilahan kidul sisih sing ngluwihi 700,000 pamiarsa lan luwih saka $ 55,000,000.

Melbourne dadi tuan rumah balapan pertama ing Formula Siji, Formula Siji Grand Prix wiwit 1996. Lomba kasebut dianakake ing sekitar Albert Park Lake ing South Melbourne lan nggambarake akeh pamiarsa 90,000 kanggo dina balapan utama.

Melbourne duwe satwa ing njaba lan metu saka kutha, lan minangka gapura kanggo Victoria: negara sing paling maneka warna ing Australia. Victoria nduwe spesies manuk 516 sing direkam - 54% manuk Australia ing mung 3% wilayah daratan Australia.

Taman lan cadangan ing njaba Melbourne duwe paling akeh kanggo para penggemar liar. Wétan Melbourne umume kelangan, teles alas - ngarep kanggo Heboh Lyrebirds, King Parrots, Wombats & Wallabies. Gippsland Timur Wétan uga duwe garis pesisir lan alas gunung sing apik karo Platypus, Goannas, Greater Gliders lan Dingoes liar (nanging sampeyan kudu metu ing wayah wengi kanggo ndeleng dheweke). West Melbourne umume luwih akeh alas lan dhataran - papan kanggo koalas, Eastern Grey Kangaroos, Kookaburras & Cockatoos. Lor-kulon sisih lor - Mallee - garing banget, dikenal kanggo Malleefowl, Major Mitchells Cockatoos, Bupati Parrot, Emus lan akeh reptilia.

Melbourne dilayani rong bandara utama -

  • Bandara Melbourne, uga diarani Bandara Tullamarine, dumunung ing sisih lor-kulon kutha lan dadi pusat internasional lan domestik.
  • Sawetara penerbangan domestik uga nggunakake Bandara Avalon, sing ana ing sisih kidul-kulon pusat kutha ing dalan menyang Geelong.

Melbourne duwe jaringan jalur mancal sing apik banget, ditambah karo dharatan sing rata, nggawe pedal-daya sing paling apik kanggo njupuk ing kutha kasebut. Umume path minangka "lintasan sing dituduhake" miturut undang-undang, sanajan mayoritas pangguna ing sawijining papan minangka siklus. Iki tegese para penunggang siklus kudu nyana dalan karo para pejalan kaki, mlaku-mlaku anjing, rollerblader, jogger, prams lan tricycle. Sawetara tilase ngemot bagean ing dalan (ing jalur mancal sing dicenthang). Sampeyan sah kanggo siklus ing sikil mlaku mung nalika ngawasi bocah-bocah dolan utawa nalika jalur ditandhani utawa ditandatangani kaya bikes. Helm dibutuhake dening hukum, lan perawatan kudu dijupuk nalika muter cedhak trek trem lunyu, ing kono akeh wong sing nandhang cilaka. Sandhangan lan lampu refleksi penting kanggo nitih wengi sing aman.

Rantai sewa mobil utama dituduhake kanthi apik lan kalebu Redspot, Avis, Budget, Europcar, melbourne Hertz, Thrifty. Perusahaan sewa mobil mandhiri uga akeh lan bisa tuku regane dhuwit. Yen sampeyan pengin nutupi mobil kanthi jarak adoh, mesthekake kebijakan sewa sampeyan kalebu mileage tanpa watesan - umume ekonomi kanggo sewa mobil ukuran standar kalebu iki wis.

Pusat Kota, kalebu Southbank lan Docklands akeh sing bisa narik kawigaten para lelungan, kalebu teater, galeri seni, kafe, butik, akeh musik live, klub lan bar, toko departemen, lan arsitektur Victorian sing menarik. Umume papan wisata paling terkenal ing Melbourne, umume:

  • Stasiun Kereta Api Flinders Street
  • Pasar Ratu Victoria
  • National Gallery of Victoria
  • Perpustakaan Negara ing Victoria
  • Gaol Melbourne Lawas
  • Dataran Federasi
  • Lemah Kripik Melbourne (MCG)
  • Gapura Kidul lan Presentasi Kesenian
  • Kali Yarra
  • Kuil Zikir
  • Menara Menara Coops
  • Pusat Pameran Melbourne
  • Kasino Crown
  • Inner North nyakup Carlton, Parkville, Melbourne Utara lan Brunswick. Kabupaten kasebut misuwur kanggo kebon, komunitas migran sing apik lan arsitektur sejarah.
  • Museum Melbourne & IMAX
  • Komunitas Italia (Lygon lan Rathdowne Streets)
  • Bangunan Pameran Diraja
  • Taman Kebon Carlton
  • Zoo Melbourne
  • Taman Royal
  • Universitas Melbourne
  • St Kilda
  • Luna Park
  • St St Kilda
  • St Kilda Esplanade
  • Taman Botani St Kilda
  • Teater Palais
  • Museum Yahudi Australia
  • Pasar Melbourne Kidul (kalebu mods terkenal)
  • Pantai South Melbourne
  • Jalan Clarendon (Jalan Utama karo Restoran / Kafe / Pub)
  • Port Melbourne
  • Port Melbourne Pier (Terminal Kapal Pelayaran)
  • Pantai Pelabuhan Melbourne
  • Brunswick St (cafe / bar sing dawa lan nengsemake kanthi panganan sing murah lan sopan)
  • Johnston St (omah saka komunitas Hispanik lokal lan akeh restoran, bar lan pub, uga Hotel Tote sing misuwur lan Cat kanggo wengi pungkasan)
  • Gertrude St (dalan sing apik banget, kanthi kafe liyane, bar, restoran apik lan sandhangan unik, uga festival ramalan saben wengi)
  • Smith St (lurung-lurung budaya sing rada mlayu nanging kafe, bar nyilem, ruangan koktail lan nomer restoran sing misuwur.
  • Carlton United, Mountain Goat lan Breweries Dog Dog
  • Pub musataken ing lan sekitar Church, Victoria lan Swan Streets, kanthi blanja outlet
  • Dalan Bridge. Aja ketinggalan hipster-banteng saka Abbostford Convent sing dikonversi lan Ladang Kanak-kanak Collingwood sing diowahi.
  • Greenery, urip dhuwur lan blanja.
  • Chapel Street lan Toorak Roads (misuwur amarga toko modis, kafe lan restoran sing padha karo para turis lan warga lokal)
  • Kebon Botani Kraton
  • Pasar Prahran minangka pasar khusus kanggo panganan seger sing paling apik
  • Dalan Komersial (dikenal kanggo restoran, restoran lan minangka wilayah kabudayan homo sing misuwur)
  • Brighton minangka wilayah sing ramah kulawarga.
  • Bay Street (nampilake kafe apik lan toko butik)
  • Pantai pantai Brighton
  • Kothak Mandi (Pantai Brighton)

Apa sing kudu ditindakake ing Melbourne, Australia

  • Deleng film sing apik ing bioskop gaya seni Deso Arto Theatre ing St Kilda. Ana sawetara program bioskop sinar nalika musim panas. Festival Film Internasional Melbourne ing wulan Agustus.
  • Utawa, ngunjungi Bioskop Bioskop ing Lygon Street ing Senin kanggo film sadurunge 4PM.
  • Melbourne uga dikenal kanthi seni jalan gedhe sing asring ana ing dalan-dalan sempit, seni iki ditampilake ing lokasi ruangan sing disetujoni.
  • Sinau babagan budaya lan sejarah aboriginal ing Amanah Warisan Koorie
  • Priksa proses permen keras pribadi digawe ing Suga. Kira-kira wayah awan makan iku wektu sing apik kanggo ndeleng (lan conto!). Ana toko ing Pasar Victoria Victoria, nanging yen sampeyan ngunjungi lokasi Royal Arcade, sampeyan uga bisa nonton coklat ing ngarep ing Koko Black.
  • Watch game bal-balan AFL ing Stadium MCG utawa Etihad nalika mangsa, utawa Pertandingan Kriket nalika musim panas.
  • Kick bali ing salah sawijining kafe hebat ing Melbourne ing CBD (Degraves St, The Causeway, lan dalan liyane sing apik kanggo iki), South Yarra (Chapel Street) utawa Fitzroy (Brunswick Street, Smith Street).
  • Melbourne nduwe pemandangan musik live sing luar biasa. Akeh bar lan pub bakal duwe salinan majalah gratis "Beat" lan "Inpress" sing menehi pandhuan gig lokal. Fitzroy, Collingwood lan St. Kilda umume dadi taruhan paling apik kanggo ndeleng sawetara bakat lokal sing apik sing ditawakake Melbourne. Cara sing umume ora bisa salah kalebu: "Tote", "The Evelyn" lan "The Espy".
  • Black Light Mini Golf dumunung ing Docklands. Iki minangka golf golf mini 18 bolongan sing dirancang babagan tema Australia. Ing ngisor cahya ireng kanthi sistem cahya lan swara lan nampilake warna neon. Yen sampeyan lagi main game, sampeyan uga bisa numpak Coffin.
  • Batu njero njero gunung. Hardrock ing Swanston Street duwe tembok pendak njero ruangan sing cocog kanggo pamula lan pendaki maju.
  • go kitesurfing - Pantai Barat, St Kilda.
  • Melbourne minangka papan sing apik kanggo ngetrapake keterampilan fotografi. Dadi akeh papan kanggo njupuk gambar sing apik banget.
  • Pesta Brewers - Festival Kerajinan & Pangan Makanan, Jalan Abbotsford Convent St Heliers. Riyaya Brewers yaiku Festival Kerajinan, Pangan lan Cider. Pameran Kerajinan Kerajinan lan Cider favorit Australia ing Abbotsford Convent sing apik. Aja lali ing festival bir kerajinan pertama musim panas! Seneng bir gedhe karo kanca gedhe ing riyaya Brewers.

Jam blanja ing metro Melbourne biasane dina 7 seminggu, 9AM-5: 30PM. Umume pusat blanja suburban kayata Chadstone wis nutup jam Kamis lan Dina Jumuah - biasane nganti 9PM. Pasar pasar wis pirang-pirang jam dina 7, sing mayoritas mbukak ing 7AM lan nutup ing tengah wengi utawa 1AM, nanging ana pasar pasar jam 24.

Alkohol ing Victoria bisa dituku ing toko / papan sing dilisensi lan supermarket asring duwe toko botol sing caket, sing luwih cedhak tinimbang jam-pasar supermarket.

Kréta Blanja

  • Blok Arcade bersejarah ing Collins Street
  • Bourke Street Mall
  • Little Collins Street minangka omah sawetara perancang lan omah fashion; Collins Street uga duwe toko liyane sing paling dhuwur kayata Louis Vuitton. Brunswick Street (Fitzroy), lan ing sisih kidul sisih kidul Chapel Street ing Prahran / Windsor, duwe klompok-klompok sing adol campuran eclectic saka vintaj, ngelem, retro lan gawai alternatif kayata Shag, Fat Helen's lan Beaut Vintage kanggo toko.
  • Melbourne Central minangka pusat blanja liyane sing adhedhasar ing kutha, ing cedhak stasiun ngisor jeneng sing padha.
  • Bourke Street Mall karo toko departemen Myer lan David Jones minangka pusat blanja pusat kutha.
  • Emporium nyambung Myer lan David Jones menyang Melbourne Central lan ngemot pirang-pirang merek Australia lan Internasional.
  • Kanggo toko sing nyang-nyangan, ana Pusat DFO Outlet sing ana ing South Wharf, ing sisih kidul Kali Yarra. Dumunung ing jejere Pusat Konvénsi.
  • Sampeyan uga kudu dieling-eling, kanggo Backpacker, manawa Elizabeth Street wis akeh toko ransel Bargain.
  • Bridge Road in Richmond minangka jalur ing ngendi toko langsung gudang lan ora ana sing mbayar rega ritel.
  • Chapel Street ing South Yarra dadi favorit ing antarane para warga, kanthi nyebarake butik, kafe lan toko rantaian sing apik.
  • Ana uga sawetara komplek blanja gedhe ing pinggiran njaba, kayata Chadstone lan Southland (Cheltenham) ing sisih kidul-Wetan. Westfield Doncaster Shoppingtown. Eastland (Ringwood) lan Knox City ana ing sisih njaba Wetan. Lor ing sisih lor, Highpoint ing sisih kulon. Chadstone ing Monash minangka pusat blanja paling gedhe ing Hemisphere Kidul kanthi toko 530.
  • Kanggo sing ing pasar pangantenan, High Street ing Armadale, Stonnington lan Sydney Dalan ing Brunswick, Moreland minangka rong kluster utama kanggo sandhangan lan aksesoris pengantin. Kanggo sing nggoleki gaweyan desainer lokal, kepengin banget, coba Greville Street ing South Yarra, Stonnington utawa Smith Street lan ngubengi Fitzroy.
  • Kanggo tuku cenderung lucu lan barang khas Australia, mlaku utawa njupuk trem menyang Pasar Victoria. Sampeyan bakal nemokake kabeh sing sampeyan butuhake lan rega biasane setengah utawa sapasang rega ing toko souvenir ing kutha.

Apa sing kudu mangan lan ngombe ing Melbourne

Payphone gampang ditemokake ing kutha kasebut, nanging akeh sing dipateni amarga akeh kepemilikan ponsel. Telpon iki dilakokno nganggo duwit receh utawa nggunakake kertu Telpon prabayar, sing kasedhiya saka toko toko utawa warta paling akeh. Kertu panggilan internasional uga kasedhiya ing toko kasebut.

Kafe Internet dicet ing saindenging kutha, utamane ing cedhak kurungan backpacker St Kilda lan Flinders Street. Kacepetan biasane apik banget.

Nomer darurat ing saindenging Australia yaiku 000, kanthi layanan ambulans, departemen geni lan polisi kasedhiya liwat nomer iki.

Melbourne terus ditingkatake ing antarane kutha paling aman 10 ing saindenging jagad dening Safe Cities Index. Kadhangkala, bisa narik kawigaten reputasi sebaliknya ing Australia amarga serangan media, mula ora bisa dikunjungi manawa pengunjung bakal nemoni tumindak kejahatan lan safety normal.

Melbourne duwe ngarsane polisi sing kuwat, dene sisa-sisa Victoria. Polisi ing Melbourne lan ing saindenging Australia banget mbiyantu, jujur, hormat lan dipercaya. Polisi meh mesthi nganggep sampeyan ngrawat sampeyan lan tetep ngormati kanthi disaranake. Kadhangkala, bisa nampa peringatan tumrap kesalahan cilik (ing babagan denda) kanthi nuduhake kontraksi lan ngajeni marang Pegawai. Aja nyoba nyogok polisi ing Melbourne, utawa Australia liyane.

Panggonan sing bisa dideleng sajrone jam setengah ing Melbourne.

  • Werribee Mansion
  • Werribee - situs birdwatching sing misuwur ing dunya, omah gedhong bersejarah lan zoo mbukak.
  • Dandenong Ranges - Taman nasional, kebon, sepur uap bersejarah.
  • Ngicipi anggur ing Lembah Yarra, Healesville lan Healesville Sanctuary.
  • Gunung Donna Buang - salju salju
  • Victoria Utara
  • Echuca-Moama.
  • Gunung Buller - ski lan plancongan.
  • Wétan Victoria
  • Semenanjung Mornington.
  • Pulo Phillip.
  • Victoria Kulon
  • Goldfields Victorian - Bendigo, Ballarat, Castlemaine, Maldon.
  • Macedon Ranges lan Spa Negara.
  • Geelong, Santuario Sampeyan Yangs & Serendip.
  • Semenanjung Bellarine.
  • Dalan Samudra Laut - kanthi akeh istirahat sing apik.
  • Taman Nasional Grampians

Situs web pariwisata resmi Melbourne

Watch video babagan Melbourne

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]