Jelajahi Australia

Jelajahi Australia

Jelajahi Australia, donya misuwur amarga keajaiban alam lan ruang terbuka sing amba, pesisir, gurun, "grumbulan", lan "Outback" lan kangaroos.

Australia Highly urbanized karo sebagian besar pedunung sing akeh konsentrasi ing sisih wétan lan kidul-wetan. Umume wilayah daratan ing negara kasebut semi-arid. Negara sing paling padhete yaiku Victoria lan New South Wales, nanging sing paling gedhe ing tlatah dharatan yaiku Australia Kulon.

Australia nduwe wilayah sing akeh ditanduri kanggo tujuan pertanian, nanging akeh wilayah alas sing urip ing taman nasional lan wilayah sing durung akeh.

Iku pulo sing akeh variasi iklim. Ora rampung panas lan srengenge dicium, kaya stereotaip bakal menehi saran. Ana wilayah sing bisa adhem lan teles.

Adhedhasar bukti lan teori ilmiah, pulau Australia paling mungkin pisanan diatasi luwih saka 50,000 taun kepungkur kanthi gelombang sukses imigrasi wong saka sisih kidul lan kidul wétan Amerika.

Australia nduwe populasi multikultural nglatih meh kabeh agama lan gaya urip. Swara seprapat wong Australia lair ing njaba Australia, lan seprapat liyane duwe paling tuwa wong tuwa sing lair saka manca negara. Melbourne, Brisbane lan Sydney minangka pusat multikultural. Katelu telung kutha misuwur kanthi macem-macem lan kualitas seni global, upaya intelektual, lan masakan sing kasedhiya ing akeh restoran. Sydney minangka pusat seni, budaya, lan sejarah sing ngemot permata arsitektur kelas donya, ing Sydney Harbour Bridge. Melbourne utamane promosi minangka pusat seni, dene Brisbane nyedhiyakake macem-macem desa kanthi macem-macem desa. Adelaide kudu disebutake saliyane, amarga dikenal dadi pusat festival lan uga pengaruh budaya Jerman. Perth, uga dikenal kanggo budaya panganan lan anggur, mutiara, permata lan logam mulia uga festival seni pinggir internasional. Ana sawetara liyane sing pantes disebutake, nanging iki menehi ide liwat introduksi. Pamukiman deso sing luwih cilik umume nuduhake kabudayan Anglo-Celtic mayoritas kanthi pendhudhuk Orang Asli. Saben kutha lan kutha gedhe Australia nuduhake efek imigrasi saka Eropa, Asia, Timur Tengah lan Pasifik sing kedadeyan sawise Perang Dunia II lan terus menyang 1970, ing setengah abad sawise perang nalika pedunung Australia mundhak saka kira-kira 7 yuta kanggo luwih saka 20 yuta wong.

Canberra yaiku ibukutha nasional Australia sing tujuane dibangun

Umume atraksi ing Australia tetep dibukak ing taun-taun, ana sawetara operasi kanthi frekuensi sithik utawa jam sing luwih cendhek sajrone musim mati-pucuk.

Kepulauan

  • Pulo Lord Howe - Rong jam mabur saka Sydney, kanthi pedunung permanen, lan fasilitas sing dikembangake. (Bagéan saka New South Wales)
  • Norfolk Island - Penerbangan langsung saka Pantai Timur, lan saka Langkawi. Populasi permanen, lan fasilitas sing dikembangake.
  • Pulo Natal - Terkenal amarga migrasi ketam abang. Penerbangan saka Perth lan Kuala Lumpur, fasilitas sing berkembang.
  • Kepulauan Cocos - Aturan Coral, pedunung, bisa diakses penerbangan saka Perth, kanthi sawetara fasilitas kanggo lelungan.
  • Kepulauan Selat Torres - antarane Cape York lan Papua New Guinea, umume pulo duwe sawetara fasilitas lelungan nanging mbutuhake ijin saka para pamilik tradisional kanggo ngunjungi. Penerbangan saka Cairns.
  • Kepulauan Ashmore lan Cartier - ora ana gondho tanpa fasilitas lelungan sing dikembangake.
  • Pulo Kangaroo - Pulo paling gedhe nomer telu ing Australia lan swarga kanggo penyayang alam lan satwa.
  • Agung Barrier Reef - ing pesisir Queensland, gampang diakses saka Cairns, lan tekan sisih kidul karo Kutha 1770

Kutha lan panggonan kanggo ngunjungi

About

Nalika ora ana watesan babagan jumlah dhuwit sing bisa digawa utawa metu, adat Australia uga mbutuhake sampeyan nyatakake yen sampeyan nggawa AUD 10,000 (utawa sing padha karo mata uang asing) utawa luwih saka utawa metu saka negara lan sampeyan bakal. takon kanggo ngrampungake sawetara karya kertas.

Australia minangka cara sing adoh saka negara liya, saéngga kanggo para pengunjung, cara praktis kanggo mlebu ing Australia yaiku udara.

Kira-kira setengah saka kabeh lelungan internasional teka pisanan ing Australia ing Sydney, kutha paling gedhe. Sawise ing Sydney, akeh turis sing uga teka ing Australia ing Melbourne, Brisbane lan Perth. Ana uga layanan internasional langsung menyang Adelaide, Cairns, Darwin, Gold Coast lan Christmas Island sanajan iki biasane diwatesi penerbangan saka New Zealand, Oceania, utawa Asia Tenggara.

Australia pancen akeh nanging akeh banget, lan sampeyan bisa lelungan pirang-pirang jam sadurunge nemokake jejak peradaban sabanjure, utamane yen sampeyan ninggalake pinggir pesisir kidul kidul.

Kutha-kutha utama ing saindenging Australia nduwe pirang-pirang toko sing nyediakake macem-macem kendaraan sewa saka perusahaan sewa internasional utama. Ing kutha-kutha cilik sing nyewa mobil bisa angel ditemokake. Biaya siji cara asring ditrapake saka toko regional sing luwih cilik.

Ana akeh sing bisa ditemokake ing Australia sing ora gampang ditemokake setelan alami ing ngendi wae

Australia duwe akeh landmark, misuwur ing saindenging jagad. Saka Uluru ing tengah abang, nganti jambatan Sydney Harbour lan House Opera ing Sydney.

Ing Sunshine Coast ing Queensland, dalan cendhak menyang Upper Rosemount sing teyeng ing lapangan tebu, sampeyan bakal bisa ndeleng tampilan Mt Coolum sing apik sing lungguh ing 208 meter ing ndhuwur permukaan laut, pendakian sing populer kanggo bushwalkers.

Ing musim panas, jangkrik internasional dimainake ing antarane Australia lan paling ora ana loro sisih wisata. Game muter ing kabeh kutha ibukutha. Kanggo ngrasakake game tradisional nyekel dina pas tes tes Taun Anyar ing Sydney Cricket Ground, biasane diwiwiti tanggal 2nd Januari, utawa pertandingan Boxing Day ing Melbourne Lemah jangkrik.

Open Australia, salah sawijining Grand Slams tenis, diputer saben taun ing Melbourne. Medibank International dimainake ing Taman Olimpiade Sydney ing wulan Januari.

Melbourne uga dadi tuan rumah Formula Siji Grand Prix Australia, sing ditindakake setahun.

Balap Jaran - Kabeh kutha utama lan umume wilayah wilayah duwe kursus dhewe lan taruhan balapan populer ing saindenging negara. Piala Melbourne taunan bisa dadi pertemuan paling dikenal nalika umume wong-wong Victor ngetren kerja kanggo ngrameke utawa rawuh. Umum weruh sawetara selebriti ndhuwur negara sing nganggo busanane sing paling apik.

Apa sing kudu ditindakake ing Australia

Muga-muga kabeh wong sing padha sesambungan karo ing Australia supaya bisa ngomong nganggo basa Inggris, apa iku basa pertama utawa dudu. Pendhudhuk lokal lan kahanan pungkasan sing kabeh umur lan latar mburi wis samesthine lan biasane nganggo basa Inggris paling dhasar, uga mayoritas turis.

Pengubah dhuwit ing Australia beroperasi ing pasar gratis, lan ngisi komisi sing rata, biaya persentase, lan biaya sing ora diwatesi dibangun ing kurs, lan gabungan kabeh telu. Umume beting paling apik yaiku supaya bandara lan pusat wisata nalika ngganti dhuwit, lan nggunakake bank ing pusat utama. Nyana biaya beda-beda antarane institusi. Tansah entuk pitakon sadurunge ngganti dhuwit.

Mesin Disaranake Otomatis (ATM) kasedhiya ing meh kabeh kutha Australia.

Sampeyan uga ora kudu teka ing Australia kanthi awis yen sampeyan duwe kertu Cirrus, Maestro, MasterCard utawa Visa: terminal bandara internasional bakal duwe macem-macem mesin teller sing bisa mbuwang dhuwit mata uang Australia kanthi mung biaya sing dileksanakake dening bank sampeyan ditambah karo biaya ATM.

Kertu kredit ditampa sacara umum ing Australia. Meh kabeh vendor gedhe kayata supermarket nampa kertu, kaya uga akeh, nanging ora kabeh, toko cilik. Kertu debit Australia uga bisa digunakake liwat sistem sing dikenal minangka EFTPOS. Sembarang kertu sing nuduhake logo Cirrus utawa Maestro bisa digunakake ing terminal apa wae sing logo.

Restoran, warga Australia asring mangan, lan biasane sampeyan bakal nemokake siji utawa rong pilihan sing bisa dipangan sanajan ing kutha-kutha cilik, kanthi akeh kutha lan kutha sing luwih gedhe.

apa sing arep dipangan

Pelancong pantai kudu nglangi ing antarane gendera abang lan kuning sing ngrancang wilayah sing dironda. Pantai ora didhawuhi 24-jam dina utawa malah kabeh awan. Umume umume para pelancar sukarela lokal utawa penyelamat profesional mung kasedhiya sajrone sawetara jam, lan ing sawetara pesisir mung akhir minggu, lan asring mung nalika musim panas. Wektu sing tepat umume ditampilake ing lawang menyang pesisir paling akeh. Yen panji ora munggah, mula ora ana sing rondha - lan sampeyan ora kudu nglangi. Yen sampeyan milih nglangi, waspada karo risiko, priksa kahanan, tetep jero, lan ora nglangi kanthi sendhi.

Papan-papan sing angel lan kerajinan banyu liyane kayata surf skis, kayaks etc., ora diidini antarane panji abang lan kuning. Kerajinan kasebut mung kudu digunakake ing njaba gendéra kerajinan surfing biru sing diidinake.

Siklon tropis (angin topan) dumadi ing tropis nalika musim panas.

Ing sisih Lor tropis Mangsa Udan dumadi ing wulan musim panas wulan Desember, Januari lan Februari, nggawa udan lan banjir asring ana ing wilayah kasebut.

Taman nasional lan wilayah hutan ing Australia sisih kidul, kalebu sawetara bagean ing kutha-kutha utama ing cedhak taman nasional lan alas, bisa diancam dening bushfires (wildfires) nalika musim panas.

Australia minangka negara sing garing banget lan akeh wilayah pasamunan. Uga bisa panas. Sawetara wilayah ing negara kasebut mesthi ana ing kahanan garing.

Nalika lelungan ing wilayah sing adoh, adoh saka dalan sing disegel, ing endi potensial nganti terdampar nganti seminggu tanpa ndeleng kendharaan liya banget nyata, penting sampeyan nggawa sumber banyu dhewe (4 gal utawa 7 L saben wong saben dina ). Aja kesasar dening entri ing peta kayata 'sumur' utawa 'spring' utawa 'tank' (utawa entri sing nuduhake yen ana banyu banyu). Saklawasé kabeh garing, lan tlaga daratan kalebu panci uyah sing garing.

Cahya srengenge ing garis lintang Australia asring ngasilake sunburn. Entuk sunburnt bisa nggawe sampeyan krasa panas lan ora sehat lan bisa sawetara dina utawa minggu kanggo ngobati gumantung saka keruwetan.

Banyu paip ing Australia meh mesthi aman kanggo ngombe, lan bakal ditandhani ing tutul yen ora kaya ngono. Banyu botol uga kasedhiya. Nggawa banyu ing dina-mangsa panas apike ing wilayah kutha, lan prelu ana ing kabutuhan kanggo hiking utawa nyopir saka kutha. Ing situs sing ora bisa ditambani banyu, tablet sterilisasi banyu bisa digunakake minangka alternatif kanggo nggodhok.

Cepet njelajah Australia sajrone seminggu lan bakal krasa kaya omah…

Situs web pariwisata resmi Australia

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Australia

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]