njelajah Perth, Australia

Jelajahi Perth, Australia

Jelajahi Perth ibukutha Kulon Australia lan ibukutha paling kapencil saka wong ing 1,000,000 ing saindenging jagad.

Perth nduwe pedunung sekitar 1.6 yuta, dadi kutha paling gedhe kaping papat ing Australia. Akeh pesisir sing ora ana ing pinggir pesisir Perth nemtokake gaya urip: Perth dilebokake maneh, sepi lan aman.

Wilayah Perth wis dadi omah karo masarakat Nyoongar pribumi paling ora taun kepungkur.

Sanajan ana pamisahan lan populasi sing sithik, Perth minangka kutha sing duwe budaya sing apik. Amarga tingkat migrasi sing dhuwur ing Perth, kurang saka setengah penduduk Perth lair ing njaba Australia. Kedadean ing Asia Kidul lan Afrika nyebabake panyebaran wong neneko saka negara-negara kayata Malaysia, Afrika Kidul lan Thailand, lan iki dibayangke ing macem-macem masakan sing kasedhiya ing Perth. Yen sampeyan pengin ngalami budaya kosmopolitan tanpa hudle lan kesibukan saka kutha-kutha sing luwih gedhe, Perth kudu dibukak.

Kutha iki nduweni iklim jenis Mediterania sing sabar. Panas panas lan garing nalika adhem umume udan lan entheng.

Paling apik kanggo ngunjungi

Musim semi (Sep-Nov) lan musim gugur (Mar-Mei) minangka wektu sing cocog kanggo ngunjungi Perth. Musim semi (utamane wulan Oktober / Nopember) bisa uga paling apik kanggo ndeleng pemandangan kaya udan mangsa sing prayoga, kembang liar sing misuwur ing sekitar Taman Taman lan Lembah Avon mekar kanthi apik. Wilayah metropolitan uga tanah grumbulan duwe akeh spesies kembang sing asring kembang en-masse, dadi luwih becik tuku demam utawa antihistamin saka jerami lokal saka kimiawan sadurunge nggawe perjalanan kanggo ndeleng dheweke kanthi ora sithik. Pelancong pantai saka musim panas sing luwih adhem bisa uga nemoni wulan panas, umume nganti kira-kira 35 ° C lan kadhangkala nganti 45 ° C nalika awan, dadi luwih becik ngunjungi sajrone wulan Maret-April utawa Oktober-November uga njupuk topi, losyen layar lan srengenge.

Kabeh penerbangan internasional lan domestik wis tekan lan mangkat saka Perth Airport.

Wilayah metropolitan Perth duwe sistem transportasi umum sing cukup dipercaya lan murah sing dilakokno dening Transperth.

Perth lan Fremantle bisa digoleki kanthi tliti kanthi mlaku utawa kanthi sepeda amarga Perth duwe sawetara infrastruktur muter lan pejalan kaki sing paling apik ing Australia. Jaringan sepedha Perth nduwe sistem dalan jalur basikal / pedestrian sing terus-terusan.

Kunjungan favorit para penunggang basikal lokal yaiku kulo ing sisih Lor Kali Swan ing antarane Kutha lan Nedlands. Allow 60 min kanggo rute bunder ing rute iki, amarga sampeyan bisa uga pengin headwind sing kuwat.

Nyewakake mobil minangka cara transportasi sing cocog kanggo lelungan menyang obyek wisata sing paling apik. Perjalanan lan dalan utama Perth gratis saka tol, kayata ora kaya kedadeyan Sydney lan Melbourne lan saka salah siji dalan arteri utama iki; bisa diubengi dening desa sing apik sajrone sawetara menit.

Penyedia sewa-mobil kayata Klasik Car Hire Perth, Europcar, Redspot, Avis, Hertz ing bandara lan ana sawetara sing kasebar ing saindenging kutha lan pinggiran kutha.

Ana akeh sing bisa dideleng ing tengah-tengah kutha kanthi jarak kesasar. Sing ndhelik ing sprawl ing wilayah sekitar lan metropolitan yaiku sawetara atraksi sing migunani biasane kurang saka siji jam kanthi mobil, utawa luwih dawa ing transportasi umum.

Ing njaba wilayah metropolitan ana sawetara taman nasional sing durung suwe, pesisir pantai sing ora disenengi lan lokasi sing menarik.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Perth, Australia.

  • Ana wilayah sing ditemtokake ing zoo kanggo kangaroos sing bisa mlaku-mlaku ing jalur pengunjung lan kewan digunakake kanggo wong supaya sampeyan bisa ndeleng dheweke cedhak banget.
  • Kanggo ndeleng kangaroos semi-alam bébas ngunjungi Taman Peringatan Lembah Pinnaroo; iku minangka jarak sing mlaku saka Stasiun / Stasiun Transferth Whitfords. Amarga ana akeh papan, sampeyan bisa uga ora bisa ndeleng, nanging uga ngempet.
  • Akeh klub golf lokal, Karrinyup Golf Club, Joondalup Golf Club bakal duwe Kangaroos kesebut ing dalan-dalan, lan kemungkinan banget bakal ditemokake nalika main golf.
  • Kriket - Omah omah minangka WACA. WACA uga dadi tuan rumah salah sawijining pertandingan Tes musim panas Inggris ing Januari.
  • Perth mung sawetara pantai sing paling apik ing negara, sing becik kanggo nglangi sajrone wulan sing luwih anget.
  • Rasa Nakal. Mung ana siji pantai ing Perth sing ngidini siram mudo: Swanbourne. Ora ana gandheng kembang api utawa gendera abang lan kuning ing pantai iki lan prelu banget kanggo njaga bocah sing cedhak karo banyu. Pantai pocong asring digunakake dening macem-macem srengenge ing kabeh umur; pasangan, kulawargane, klompok. Cara paling gampang kanggo tekan ana kanthi nganggo mobil
  • Perth duwe dalan sepeda banget lan cuaca sing apik banget meh kabeh taun. Jalur sing ngetutake Kali Swan apik banget lan biasane rata. Sampeyan bisa njupuk sepeda dhewe utawa nyewa sepeda
  • Perth duwe pirang-pirang taman sing apik banget, wiwit saka taman kutha ing jero ruangan kayata Kings Park, Bold Park, lan Lake Monger, menyang taman kutha njaba kayata John Forrest lan Whiteman Park
  • Ing salah sawijining film bioskop bebas utawa Eropa. Bioskop iki nampilake macem-macem produk lokal, Bollywood, Prancis lan Italia uga festival film lan dokumenter internasional ing saindenging taun. Priksa uga bioskop online sing mbukak ing musim panas, sing ana ing Kings Park, Film dening Burswood, Luna Leederville, lan Mundaring.
  • Nglampahi dina ing Fremantle; apik kanggo mlaku-mlaku tanpa tujuan tartamtu ing pikirane utawa kanggo blanja cahya utawa apa ora seneng mangan utawa warung lan jajan nalika dadi swasana? Aja kantun Pasar Fremantle. Penjara Fremantle, Museum Maritim, House Round lan Patung AC / DC Bon Scott minangka papan wisata populer.
  • Dolan maring cadangan alam ing pesisir ing Fremantle, Rottnest Island. Ana macem-macem kewan liar sing bisa dideleng (kalebu Quokka sing misuwur) lan kesempatan kanggo ndeleng paus, lumba-lumba lan segel wulu ing pesisir, nanging iki mesthi bakal gumantung ing musim iki. Pilihan liyane yaiku ngunjungi Pulo Penguin, ing omah "Penguin Little" utawa "Fairy Penguins", sing ana 5 min ing pesisir Rockingham, drive 45 min kidul kidul Perth.
  • Uga misuwur ing kalangan warga lan para turis, Lembah Swan ing bukit duwe sawetara anggur lan anggur bir-anggur paling apik ing negara kasebut. Sanajan anggur bisa uga ora disenengi kanthi buffer anggur sing dialamake kaya sing diprodhuksi ing wilayah kayata Kali Margaret, Lembah Swan duwe kauntungan supaya cedhak karo kutha kasebut.
  • Dunya Petualangan. Taman tema mung Perth duwe pesisir roller, slide banyu, go-karts, lan nitih bocah-bocah sing luwih enom. Dumunung ing Tlaga Bibra, udakara 20 menit nganggo mobil saka CBD kanthi akeh parkir sing kasedhiya saengga luwih becik nganggo mobil. Taman iki biasane mbukak wiwit September nganti wulan Juni, nanging priksa situs web kanggo kaping lan tanggal.
  • Kebon binatang ing South Perth duwe kewan 1,000 lan spesies liyane saka 150, kalebu gajah banget disenengi dening warga.
  • Yen musik tari minangka perkara sampeyan, akeh seniman musik paling ndhuwur lan musik musik elektronik bakal nggawe perjalanan menyang Perth ing antarane Oktober lan Maret.

Opsi belanja Perth wis apik banget ing taun-taun kepungkur, kanthi merek mewah internasional utama kayata Burberry, Gucci lan Louis Vuitton saiki duwe cabang ing Perth, bebarengan karo pirang-pirang butik Australia Kulon lokal. Minangka aturan umum, merek mewah ana ing sekitar simpang King's Street lan Hay Street ing tengah kutha, dene pilihan ing pertengahan umume ditemokake ing dalan-dalan mung dalan Pedestrian sing mung dalan-dalan lan Jalan Murray Street.

Konsentrasi toko butik paling gedhe yaiku ing Pusat Kota, dene ing Northbridge, papan kanggo toko mandhiri. Pinggiran desa kayata Gunung Lawley, Leederville lan Subiaco duwe toko fashion desainer offbeat.

Komplek blanja gedhe sing dumunung ing pinggiran njaba, kayata Morley, Carousel, Cannington, Midland, Joondalup, Booragoon (Taman Kota), Innaloo lan Karrinyup duwe departemen lan toko rantai biasa.

Fremantle Markets nawakake pengalaman kanthi luwih saka warung mandhiri 150, nanging mung mbukak ing dina Jumuah, Setu lan Minggu.

Salah sawijine kekurangane Perth yaiku wong-wonge ora ngrampungake panedhaan pungkasan wengi. Sithik banget papan sing bakal dadi panganan sawise 10PM, sanajan ing dina Jumuah utawa Sabtu bengi. Nalika umume restoran ing Perth ngetrapake vegetarian (lan luwih arang wong vegan), pilihan asring diwatesi.

Sampeyan bakal nemokake pilihan restoran Eropa lan Asia sing apik.

Ana permata kafe, kafe cilik lan produsen panganan ing deso sing ayu kanthi pemandangan kutha sing nggumunake.

Keahlian lokal

  • Lobster Western Rock Lobster (dikenal kanthi lokal kanthi jeneng krayon). Umume crayfish diekspor menyang Asia lan AS kanthi jumlah dhuwit sing akeh. Nanging, rega udang ing Perth bisa uga murah, luwih-luwih nalika musim panas ing musim sing apik. Kasempatan kanggo nyoba tanpa break bank.
  • Chilli Mussels minangka keahlian lokal sing populer, sing kalebu kerang masak ing tomat lan cili jus, kasedhiya ing macem-macem restoran.
  • Truffles ditanam ing sekitar Mundaring lan Manjimup.

Perth duwe nomer akeh kafe independen sing ngladeni kopi kanthi macem-macem jinis lan bir.

Perth duwe bar sing kasebar ing saindenging kutha nanging umume bar ing CBD, Northbridge, Subiaco, Leederville, Taman Victoria, Gunung Lawley & Fremantle. Bar biasane dadi sibuk sawise 5pm karo kerjane sawise kerja, nanging umume warga lokal seneng mara ing dina Jumuah lan Sabtu bengi. Bar CBD utamane sibuk banget ing dina Jumuah bengi kanthi akeh bar populer sing nggawe garis entri sing dawa. Umume bar mbukak saka sekitar 11AM lan cedhak tengah wengi. Ana tambah bar cilik lan mangan bistro ing wilayah-wilayah ceruk ing CBD, nanging biasane biasane larang sanajan kualitas apik, mulane dolan nganti sore Nilai sing apik. Udud dilarang ing kabeh pub lan bar.

Klub bengi lan gigs internasional lan lokal dianakake ing macem-macem papan ing saindenging pusat kutha, Northbridge, Subiaco lan Leederville, kanthi sawetara klub sing kasebar luwih adoh.

Bebaya utama sing rawuh ing luar negeri menyang Perth ngadhepi yaiku sunburn lan dehidrasi.

Yen ora, Perth cukup aman.

Ing njaba Perth sampeyan bisa ngunjungi

  • Kali Margaret - duwe sawetara anggur paling apik ing donya. Pante sing apik lan pesisir sing apik nggawe wilayah South West dadi tujuan sing disenengi. Udakara udakara telung jam, dadi plancongan akhir minggu sing cocog.
  • Hyden - sisih wétan Perth minangka kutha paling cedhak karo Wave Rock. Pembentukan rock granit sing katon kaya gelombang pecah gedhe.
  • Cervantes - sisih lor Perth ing Wheatbelt, duwe ewonan pilar gamping sing ngangkat wedhi saka wedhi kuning ing Gurun Pinnacles. Sawijining tlaga sing cedhak uga duwe stromatalit sing ana hubungane karo sing ditemokake ing pirang-pirang milyar taun.
  • Rockingham (Kulon Australia) lan PenguinIsland, cadangan alam ing ngendi sampeyan bisa ndeleng lumba-lumba, penguin lan singa segara.

Situs web pariwisata resmi Perth

Watch video babagan Perth

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]