Jelajahi Bahamas

Jelajahi Bahamas

Jelajahi Kepulauan Bahamas utawa Kepulauan Bahama minangka kepulauan sing dumadi saka sekitar pulo 2,000 yen sampeyan kalebu cays, yaiku pulo cilik sing dibentuk ing karang.

Negara kasebut resmi dijenengake Persemakmuran The Bahamas. Tembung Bahamas asalé saka Spanyol lan tegese 'banyu cethek'. Dumunung ing Samudra Atlantik. Jelajahi Bahamas kaya when Christopher Columbus pisanan tekan ing West Indies ing 1492, dheweke mlebu ing sawijining pulo Bahamian sing dijenengi San Salvador.

Pribumi Arawak ngenggoni pulau kasebut nalika Christopher Columbus sepisanan mlaku ing Donya Anyar ing Pulo San Salvador ing 1492. Pemukiman Inggris ing pulo-pulo mulai ing 1647; pulo kasebut dadi koloni ing 1783. Wiwit entuk kamardikan saka Inggris ing 1973, Bahamas wis makarya liwat pariwisata lan manajemen perbankan lan investasi internasional. Amarga geografi, negara kasebut minangka titik transshipment utama kanggo obat-obatan sing ilegal, utamane pengiriman menyang AS, lan wilayah kasebut digunakake kanggo nylametake para pendatang tanpa izin menyang AS. Amarga negara ora bebas pajek, mula dadi tujuan bisnis, lan bisa uga perusahaan duwe cabang ing kene.

Basa resmi sing diomongake ing basa Bahamas yaiku Inggris, nanging dialek lan slang angel kanggo umume wong Barat lan Eropa, utamane ing "pulo njaba."

Pendhudhuk kasebut ramah lan luwih religius tinimbang sing diarep-arep: Bahamas duwe salah sawijining rasio gereja paling dhuwur ing per kapita ing dunya, lan Baptis dadi klompok tunggal paling gedhe.

Acara paling gedhe ing tanggalan Bahamian yaiku 'Junkanoo', parade jalanan sing dianakake ing Boxing Day (26 Desember) lan Dina Taun Anyar (1 Januari). Klompok Junkanoo "cepet-cepet" ing dalan-dalan kutha, utamane Nassau, ngagem kostum kertas crepe sing luar biasa lan muter musik Junkanoo sing khas, sing nggabungake irama Afrika kanthi tembaga lan cowbells sing kuat, nyemprotake kabeh ing medley sing ngrampungake cacat, nanging bisa uga nari. Kostum, sing digawe saka awal saben taun, dibuwang ing lurung-lurung nalika pesta kasebut rampung lan nggawe souvenir gratis sing digawa mulih!

Ana akeh jinis musik dikenal ing budaya Bahamian nanging papat musik sing paling umum yaiku papat

  • Musik Bahamas utamane digandhengake karo junkanoo. Parade lan perayaan liyane menehi tandha upacara. Klompok kaya The Baha Men, Ronnie Butler lan Kirkland Bodie entuk popularitas gedhe ing Jepang, Amerika Serikat lan ing papan liya.
  • Calypso minangka gaya musik sing dadi keturunan Afrika lan Karibia nanging asale saka Trinidad lan Tobago. Musik musik iki wis nyebar ing pirang-pirang bagean saka Karibia, lan utamane Bahama.
  • Soca minangka wujud musik sing melu nari lan asale saka musik calypso. Wiwitane nyawiji swara kaloro irama melodi karo percussion teguh lan musik chutney lokal. Musik Soca wis thukul ing taun 20 pungkasan utamane para musisi saka macem-macem Anglophone Caribbean negara-negara kalebu Trinidad, Guyana, Saint Vincent lan Grenadines, Barbados, Grenada, Saint Lucia, Antigua lan Barbuda, Kepulauan Virgin Amerika Serikat, The Bahamas, Dominika, Saint Kitts lan Nevis, Jamaika lan Belize.
  • Musik rake lan scrape asale saka tradhisi musikal Pulo Turks lan Caicos, lan ditondoi kanthi nggunakake gergaji minangka instrumen utami. Iki digawa dening para imigran saka pulo kasebut saka 1920 menyang sekitar 1940, sing manggon ing Pulo Cat, lan ing papan liya. Rake lan Scrape umume digunakake kanggo ngiringi Bahamian Quadrille lan polka tumit kabeh tinggalane campuran awal Afrika lan Eropa. Akeh Turks lan Caicos Islanders iki dadi sawetara musisi paling misuwur ing Bahamas. Akeh sing pungkasane pindhah menyang negarane, nggawa karo junkanoo. Turks lan Caicos saiki dadi omah nomer loro kanggo junkanoo.

Pulo kaler subtropis. Panas panas lan udan, nalika musim panas luwih garing lan anget. Pulo kidul ngalami iklim tropis, kanthi pusingan anget taun kanthi stabil.

Kewan liar ing Bahamas ngemot macem-macem spesies. Akeh macem-macem jenis kepiting sing bisa ditemokake ing pesisir. Hermit lan Cardisoma guanhumi minangka loro yaiku kepiting tanah sing asring dicathet ing pulau kasebut. Jaran Abaco liar ing Bahamas misuwur.

Sajrone demo ing Bahama, turis bisa nemokake macem-macem spesies liyane kalebu Bahamas Hutia, akeh kodok, rakun berbatu, siput kayata Cerion, cicada, iwak guwa buta, semut lan reptilia.

Bahamas Wildlife duwe macem-macem manuk apik tenan. Parrot lan merpati yaiku manuk paling umum lan populer sing ditemokake ing Bahama.

Bahamas uga dadi papan kanggo urip ing akuatik. Hiu, manatees, lumba-lumba, kodhok, iwak, lintang lan penyu bisa dideleng ing perairan ing Bahama. Loro saka macem-macem spesies iwak, turis uga bisa nemokake sawetara jinis cacing.

Umume pedunung negara sing akeh Nassau ing Pulo Providence Anyar lan papan sing kurang, ing lan ing sekitar Freeport wilayah ing Grand Bahama. Kabeh pulo liyane dikenal minangka Kapuloan Out utawa minangka Kepulauan Kulawarga amarga umume wong ing Nassau lan Freeport duwe kulawarga ing Kapuloan Out.

Bandara paling gedhe ing Bahama ana ing ibukutha Nassau, ing Providence Anyar, lan Freeport, ing Grand Bahama. Bandara sing luwih cilik disebar ing antarane pulo liyane.

Bahamas minangka port telpon populer kanggo kapal pesiar sing nyemprotake Karibia. Ibukutha, Nassau, ing New Providence Island minangka salah sawijining port kapal pelayaran paling sibuk ing donya, lan uga diwenehake dening kapal sing asale saka Florida. Freeport ing Grand Bahama Pulo uga dadi tujuan sing tuwuh.

Dene basa Inggris minangka basa resmi Bahamas, sing mayoritas penduduk ngomong Dialek Bahamian. Ana sawetara beda regional daerah saka pulo menyang pulo ing babagan sebutan.

Pantai Bahamas minangka atraksi kanggo awake dhewe, nanging Bahamas dikenal uga duwe landmark. Sawetara landmark kalebu Museum Pompey Slavery and Emancipation (biyen dikenal minangka The Vendue House) lan Paradise Island sing nduwe akeh atraksi. Ana Kutha lan monumen ing saindenging kutha Nassau lan dibukak saben dina kanggo kepenak sampeyan ndeleng. Uga ana sawetara galeri seni kayata Galeri Seni Nasional Bahamas, Bank Pusat (Lobi), gedung Perbendaharaan Nasional (Lobi), yayasan D'Aguliar Art lan liya-liyane ing ngendi sampeyan bisa ndeleng karya seni Bahamian asli.

Turutake wisata distillery ing John Watlings utawa coba Tru Bahamas Food Tours ing ngendi sampeyan bisa nggawe restoran hop lan nikmati panganan Baham sing asli. Utawa dadi seniman ing dina iki lan mlebu menyang Studio Bumi & Fire Pottery lan nggawe karya seni dhewe ing kana utawa coba metu Studio Bahama Hand Prints lan sinau kerajinan unik kanggo nggawe cetakan lan desain nasional Androsia kita.

Banyu minangka bagean sing paling gedhe ing Bahamas lan cocog kanggo olahraga banyu, boarding layangan, kayaking, snorkeling, fishing segara, fishing bone, pelari gelombang, wisata kapal pulau, dolan dolphin liar lan uga pertemuan hiu.

Kagiyatan liyane kalebu dolan pelayaran prau kaya Booze Cruise utawa Flying Cloud, nyoba luck ing Kasino ing Paradise Island Atlantis Casino, Crystal Palace Casino ing Cable Beach Strip, utawa ing Bimini. Ana akeh wisata eko / lingkungan lan kesempatan kanggo ngerti babagan alam bébas sing cedhak lan akeh kegiatan kanggo bocah-bocah ing Atlantis, Adastra Gardens utawa ing Dolphin Encounters ing Blue Lagoon Island.

Kanggo para pecinta alam, ana sawetara Advent Eco kaya alam sing mlaku ing Situs Warisan Clifton lan macem-macem wisata Gua ing Nassau lan ing akeh pulo liyane. Ana uga golf ing Samudra Club ing Paradise Island utawa ing Sandals Emerald Bay ing Exuma.

Yen luwih seneng njelajah kanthi jangkep dhewe, sampeyan bisa milih nyewa kendharaan lan njajah pulau dhewe. Yen ing Nassau akeh sing milih ngunjungi Galeri Seni Nasional, Museum Pirates, lan sawetara situs bersejarah kaya Benteng Charlotte utawa Benteng Montague mung sawetara jenenge. Yen sampeyan pengin tumindak banyu luwih sampeyan bisa ndhaptar "Booze Cruise", Flying Cloud demo utawa tempoan dolan sedina menyang Mawar utawa Blue Lagoon Island lan seneng nglangi, jupuk pantai pantai utawa nemoni Dolphins sing ramah.

Ana uga pirang-pirang festival sing mlaku ing Bahamas utamane nalika musim panas kaya Goombay (Nassau), Pineapple (Eleuthera) lan Rack n 'scrip (Cat Island). Pungkasan, sampeyan uga bisa ndeleng kinerja Junkanoo ing musim panas uga.

Enak Dolphin Bahamas. Ora liburan Bahamas bakal lengkap tanpa sapatemon karo lumba-lumba, lan pesenan pengalaman lumba-lumba liwat Bahamas Dolphin Encounters minangka cara sing pasti kanggo ngimpi iki dadi nyata kanggo sampeyan lan kulawarga. Rasa luar biasa supaya bisa nyedhaki lan pribadi karo lumba-lumba sing ramah, lan uga ana ing pulo sing sepi utawa samodra sing terbuka.

Kabeh pengecer mewah Caribbean biasa ditemokake ing Nassau lan Freeport, kalebu loro butik sing bisa digunakake kanggo merek mewah internasional uga para pengecer Karibia regional sing duwe spesialisasi kanggo makili pirang-pirang merek.

Kasedhiya banget ing Bahamas, nanging sawetara barang mewah bisa dituku kanthi nyang-nyangan, sanajan sampeyan kudu nindakake riset luwih dhisik lan priksa manawa sampeyan bisa ngimpor pembelian kanthi sangu-sangu tanpa mbayar tugas negara sampeyan.

Kaya sing dikarepake ing negara pulo, panganan laut banget populer. Piring nasional minangka kerucut, jinis mollusc, disuguhake ing jero ("retak") utawa mentah kanthi corak lemon, lan ing papan liya ing Karibia, iringan klasik yaiku kacang polong lan sawah. Tumpung sing krasa katon kaya lan ngrasakake ceblok goreng, nanging daging koncol luwih angel tinimbang cumi lan duwe rasa sing luwih kuwat.

Kaya sing paling akeh pulo ing wilayah kasebut, Bahamas ora bisa tuwuh mayoritas woh-wohan seger lan sayuran lan ora duwe kemampuan kanggo mbukak ayam utawa sapi ing skala industri. Akibaté, kabeh barang-barang kasebut kudu diimpor saka daratan, liwat kargo udhara utawa ing unit peti sejuk. Nyana panganan apa wae sing didhasarake ing barang-barang sing diimpor (beda karo barang-barang lokal kaya Konch) dadi paling ora tikel rong tikel luwih saka pasangan sing daratan utawa luwih dhuwur.

Ana konsentrasi ing pangguna. Mesthine sampeyan sabar ngenteni giliran sampeyan. Ing restoran panganan cepet, server bakal mung ngurus pelanggan sing sepisanan nganti padha metu saka area pelayanan. Aja ngarep-arep cepet-cepet dina panyiapan panganan cepet.

Layanan ing Bahamas ditindakake kanthi cepet. Wisatawan bisa nyana jangkep sing canggih. Nyana sopan, yen alon, layanan ing paling perusahaan.

"Goombay Punch" yaiku soda lokal. Nduwe rasa nanas lan apa sing diarani warga setempat yaiku soda "Manis" tinimbang cola. Iki didol ing komplong ing kabeh toko Grosir lan uga kasedhiya ing meh kabeh toko Bahamian.

Minuman tanpa alkohol uga misuwur banget. Merek pilihan utama yaiku Vita-Malt.

Kalik minangka bir nasional nasional Bahamas lan mesthi diladeni ing resor "klebu kabeh". Ana telung jinis sing beda: "Kalik biasa" sing duwe alkohol 4% lan rasa nyegerake lancar, "Kalik Light" sing asring dibandhingake karo Budweiser yaiku ketinggalan entheng sing menehi rasa apik sing padha karo kalik biasa nanging karo konten alkohol sing luwih murah lan kurang kalori, "Kalik Gold" duwe alkohol 7%, sanajan kuat duwe rasa sing apik, sing menehi rasa tambahan pulo iki. Guinness uga misuwur banget.

Bir sing diimpor bisa larang regane ing hotel-hotel, nanging ora larang regane ing bar lan toko omben-omben. Kasus bir kasedhiya ing macem-macem toko omben-omben Bebas Duty.

Umur ngombe yaiku 18, nanging tetep dikuatake lan ngombe remaja iku umume.

Bahamas duwe rum pribumi kanggo nawarake karo macem-macem merek sing kalebu Ron Ricardo rum, Ole Nassau Rum lan Fire Fire ing Hole Rum, dene api kasebut ing rumus bolongan yaiku emas kanthi warna nduweni botol sing béda banget. label sing yakin dadi obrolan sing apik ing omah. Rumus Ron Ricardo lan rumor Ole Nassau kalorone macem-macem rasa. Ron Ricardo nduwe rum klapa paling terkenal sing digunakake kanggo ngombe pulau sing paling populer "Bahama Mamma". Rasa liyane kalebu mangga, nanas lan pisang, rum emas, rum entheng lan rum 151. The Ole Nassau rum uga nawakake kabeh roso kanggo Ron Ricardo. Label botol banget unik lan kreatif nggambarake kapal bajak ing Kapuloan Bahama.

Pariwisata minangka industri utama sing diikuti karo perbankan. 50 persen GDP nasional digawe dening pariwisata.

Bahamia apik banget, nanging aja nganti nguja wong gemblung.

Jelajahi Bahamas lan sampeyan ora bakal Getun.

Situs web pariwisata resmi Bahama

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Bahamas

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]