Jelajahi Bangkok, Thailand

Jelajahi Bangkok, Thailand

Jelajahi Bangkok ibukutha Thailand sing jeneng resmi Krung Thep Maha Nakhon, lan kanthi pendhudhuk sing nduwe sewelas yuta pendhudhuk, kanthi kutha paling gedhe. Jelajahi Bangkok kanthi gedhung sing dhuwur, kemacetan lalu lintas abot, hawa panas sing kuat lan hiburan wengi sing uga ora bisa menehi kesan paling apik - nanging aja nganti sampeyan nyasarake sampeyan. Iki minangka salah sawijining kutha ing kosmopolitan Asia sing nduwe kuil lan kraton, kanal asli, pasar sing sibuk lan hiburan malam sing santai kanggo kabeh wong.

Wis pirang-pirang taun, iku mung pos dagang cilik ing tebing Kali Chao Phraya, nganti King Rama I, monarki pertama dinasti Chakri saiki, dadi ibukutha Siam ing 1782, sawise ngobong Ayutthaya dening Burma penyerang nanging ora njupuk Ayutthaya. Wiwit Bangkok, dadi omah bandha nasional lan dadi pusat spiritual, budaya, politik, komersial, pendhidhikan lan diplomatik Thailand.

Saka wayahe sampeyan tekan, Bangkok minangka serangan nyata sing apik. Panas, swara, lan mambu ora bakal sampeyan krasa kesusu yen wis ora kepenak karo kutha-kutha mega ing Asia. Mesthi dudu tujuan sing bakal dilalekake akeh wong kanthi cepet-cepet.

Distrik saka Bangkok

Bangkok minangka metropolis tropis lan salah sawijining kutha sing ramah ing Asia. Nyerang rame ing panca indra, para pengunjung langsung ngadhepi panas, polusi, budaya flamboyant lan mesam sing ora bisa dileboni karo akeh wong Thailand. Sanajan laporan warta internasional sing sensasional lan pengaruh pertama, kutha kasebut pancen aman (kajaba saka sawetara kriminal), luwih teratur tinimbang sadurunge katon, lan permata sing didhelikake nunggu ditemokake. Kelembapan relatif dhuwur lan suhu anget luwih seneng ing tanduran tropis. Sampeyan bakal nemokake anggrek lan woh sing enak ing endi wae. Bougainvillea lan frangipani mekar ing saindenging kutha. Masakan Thailand cukup misuwur, pedhes, maneka warna, lan terjangkau. Bangkok kanggo akeh sing nuduhake ibukutha Asia sing quintesensial. Wiku sing dirampok ing Saffron, tandha neon garish, arsitektur Thai sing apik, piring pedhes, pasar warna-warni, senggol lalu lintas lan iklim tropis teka bebarengan. Pancen ninggalake kanthi kesan suam ing kutha.

"Bangkok" asliné minangka desa cilik ing tebing kulon Kali Chao Phraya. Sawise tiba Ayutthaya ing pungkasan abad kaping 18, King Taksin the Great ngowahi desa kasebut dadi ibukutha anyar Siam lan ngganti jenenge Thonburi. Ing 1782, King Rama aku mindhah ibukutha ing sisih wétan kali ing Rattanakosin; wiwitan dadi situs komunitas Tionghoa, sing dipindhah ing njaba tembok kutha anyar menyang Yaowarat. King Rama I jeneng kutha Krung Thep, amarga saiki dikenal Thais lan ing basa Inggris dijarwakake minangka "Kutha para Malaikat".

Jeneng lengkap kutha kasebut didaftar minangka jeneng lokasi sing paling dawa ing jagad kanthi Guinness Book of Records.

Apa wae musim sing sampeyan kunjungi, aja entheng ing cuaca - tramping candhi ing srengenge sing surup bisa dadi tantangan, mula siap. Sandhangan kanthi entheng kanggo cuaca, nanging kudu eling yen sawetara kraton lan kabeh candhi (utamane ing Grand Palace) duwe kode busana sing ketat. Mesthi uga, lan ora bisa diarani cukup, ngombe cairan sing cukup! Sampeyan ora duwe alesan ora, amarga 7-Elevens lan toko penak liyane akeh ing Bangkok lan dheweke adol omben-omben sing adhem. Warga lokal njaluk banyu saka "osmosis mbalikke" mesin banyu sing diresiki.

Objek wisata paling apik ing Bangkok Thailand

Apa sing kudu ditindakake ing Bangkok, Thailand

Ing Bangkok Thailand sampeyan bisa

Festivals

Festival Taun Anyar Cina. Januari utawa Februari. Panggonan sing jelas kanggo ngunjungi yaiku Yaowarat, kabupaten Cina Bangkok. Yaowarat Road ditutup kanggo mobil lan akeh toko lan panganan ana ing dalan, kanthi proses singa lan naga sing apik banget lan warni Cina.

Songkran Festival. 14-16 Apr. Taun Anyar Thai tradisional minangka kesempatan kanggo ngrameke ing saindenging kutha, nanging sing paling penting ing Sanam Luang, ing cedhak Istana Agung, gambar gambar Phra Phuttha Sihing sing ditampilake lan dikumbah dening para pengabdi. Ing wilayah Wisut Kasat, kontes kaendahan Miss Songkran diadani lan diiringi gaweyan lan hiburan. Aja mikir iku festival tentrem utamane; Khao San Road malih dadi zona perang amarga tarang lan warga lokal dadi siji-sijine soakers super.

Upacara Plough Royal. Mei. Para petani percaya yen upacara Brahman kuno, sing ditindakake ing Sanam Luang, bisa prakiraan apa musim sing bakal tuwuh bakal akeh. Acara kasebut bali menyang Karajan Sukhothai. Upacara iki dienalake maneh ing 1960 dening Baginda King Bhumibol Adulyadej lan dianggep resmi wiwit musim panen pari (lan musim udan). Saiki, upacara kasebut ditindakake dening Pangeran Mahkota Maha Vajiralongkorn.

Loi Krathong. November. Loi Krathong minangka Festival Cahaya, lan wayah sore ing wulan purnama wulan 12 ing kalender lunar tradisional Thailand. Ing tanggalan kulon biasané tiba ing November.

Nyeplik saka Werna. Desember. Sing paling nggegirisi King lan Ratu ing acara taunan sing apik banget iki, sing dianakake ing Royal Plaza cedhak patung ekuestrian King Rama V ing Dusit. Kuwasa nganggo seragam warna-warni, ing tengah-tengah pomp lan upacara, anggota-anggota elit Royal Guards sumpah setuju karo Raja lan terus dadi anggota kulawarga ing kulawarga Royal.

Perayaan ulang taun HM King. 5 Desember. Ing dina iki, Ratchadamri Road lan Grand Palace dihiasi kanthi rinci lan menehi cahya. Ing wayah sore, atusan ewu warga lokal nyinaoni rute saka Sanam Luang menyang Kraton Chitralada kanggo ndeleng Raja nalika dheweke alon-alon didorong chauffeur.

Pengetan Counting Taun Anyar. 31 Desember. Festival countdown sing paling misuwur lan paling gedhe ing Bangkok ditindakake ing alun-alun Central World ing ngarep Central World. Ana pertunjukan sing apik banget lan konser langsung ing panggung dening penyanyi lan selebriti populer. Sawise tengah wengi, dheweke ngrayakake kanthi kembang api sing warni lan kembang warni.

Apa tuku ing Bangkok

Apa sing mangan ing Bangkok

Apa sing kudu diombe

Kehidupan wengi Bangkok dadi liar, nanging ora kaya biasane: amarga kampanye pesenan sosial pungkasan. Umume restoran, bar lan klub saiki umume ditutup ing 02: 00 AM, sanajan cukup sawetara isih mbukak nganti mengko. Bar ing dalan sing ora resmi tetep mbukak sewengi, utamane ing Sukhumvit lan Jalan Khao San. Sampeyan kudu nggawa paspor kanggo mriksa ID lan pulisi kaloro nyerang bar lan klub, menehi kabeh pelanggan kanggo tes lan nelusur, sanajan umume kedadeyan ing papan sing cocog kanggo masyarakat Thailand sing luwih dhuwur tinimbang wong manca.

Salah sawijining kabupaten utama Bangkok yaiku Silom, ing omah ora mung kanggo baris bar Patpong go-go terkenal sing misuwur ing donya, nanging akeh pendhapat sing sah kanggo ngrampungake kabeh rasa. Kanggo omben-omben kanthi tampilan, bar bumbung terbuka Vertigo lan Sirocco pancen nggumunake. Akeh bar lan klub wengi sing luwih larang lan luwih larang bisa ditemokake ing Sukhumvit sing luwih dhuwur, uga area pinggul Thong Lo.

Hippie hangout Khao San Road uga gentrifying alon lan skor remaja remaja Thai artsy uga wis nggawe markas ing kana. Metu ing Jalan Khao San biasane kasual, lungguh ing pinggir dalan nonton wong sing lewat, nanging Gazebo Club minangka klub wengi sing tetep mbukak nganti srengenge munggah. Umume wong enom Thai luwih seneng kumpul ing Ratchadaphisek, ing omah menyang garis pinggir jalan Royal City Avenue.

Udud dilarang ing kabeh restoran, bar lan klub wengi, manawa hawa, utawa ora berhawa dingin. Banget kanggo Thailand, aturan iki ora ditrapake kanthi ketat.

Go-go lan bar bir

Go-go bar minangka lembaga "Kehidupan malam nakal" ing Bangkok. Ing go-go khas, pirang-pirang penari bikinis (utawa kurang) wong akeh ing panggung kasebut, gojekan lan muter musik lan nyoba nyekel mripat-jotosan ing pamirsa. Sawetara (nanging ora kabeh) uga nuduhake pertunjukan ing ngendi bocah-bocah wadon tampil ing panggung, nanging umume luwih angel tinimbang sing diarepake - telanjang, kayata teknis dilarang. Ing bar bir, ora ana tahapan lan bocah-bocah wadon nganggo sandhangan ruangan.

Yen swara kaya veneer ditutupi tipis kanggo pelacuran. Sanajan sawetara nuduhake nomer akeh GI Amerika sajrone Perang Vietnam minangka titik asal saka perdagangan seks Thailand, liyane uga ngaku manawa sikap Thailand saiki babagan seksualitas duwe akar sing luwih jero ing sejarah Thailand. Loro-lorone bar go-go lan bir ditujokake kanggo turis manca lan cukup aman kanggo nganggep manawa ora kabeh Thais sing ana. Ngandika, pancen becik kanggo mriksa acara kasebut tanpa melu mangan, lan ana pasangan sing luwih penasaran lan malah klompok wisata kadang-kadang. Wilayah utama yaiku sekitar Patpong ing Silom, nanging bar sing padha karo Patpong bisa ditemokake ing Sukhumvit. Soi 33 dikempalken karo bar hostess, sing luwih santai lan ora nuduhake tarian go-go.

Minangka bar go-go cedhak 01: 00, ana klub sing diarani jam sing tetep mbukak nganti srengenge munggah. Dheweke ora angel ditemokake - mung lungo ing taksi. Pembalap taksi arep nyetir sampeyan, amarga entuk komisi sing gedhe saka pamilik klub kanggo nggawa sampeyan - sampeyan bisa uga bisa numpak gratis. Klub iki umume rumangsa surem lan edhisi, lan diarani "freelancer" ing antarane bocah-bocah wadon.

Bangkok kondhang amarga bar lan pelacuran sing ana ing kono. Secara teknis, sawetara aspek pelacuran iku ilegal (contone, njaluk, pimping), nanging pelaksanaane ora arang, lan brothel umum. Ora ilegal mbayar jinis utawa mbayar "denda bar" (beya bar nglumpukake yen pengin njupuk karyawan).

Umur idin ing Thailand yaiku 15, nanging umur minimalis paling dhuwur ing 18 ditrapake ing kasus pelacur. Hukuman kanggo jinis karo bocah cilik kasar.

Panganan lan banyu

Kaya ing negara liya ing Thailand, ngati-ati karo sing mangan. Ing njaba hotel wisata utama lan resor, ora adoh saka sayuran ijo, gaun endhog kaya mayonis, es krim sing ora diluncurake lan daging cincang amarga cuaca panas cenderung ndadekake panganan cepet mundhak. Ing cendhak, kelet kanggo nggodhok, dibakar, digoreng utawa panganan garing.

Tutul banyu ing Bangkok umume aman nalika metu saka tanduran, nanging sayangé, plumbing ing dalan asring ora, saengga luwih wicaksana supaya ora ngombe barang, sanajan ing hotel. Sembarang banyu sing diwenehake kanggo sampeyan ing restoran sing paling apik bakal direbus, nanging luwih becik supaya supaya sampeyan ora diwenehi pesenan ing botol sing murah, sing kasedhiya ing endi wae kanthi rega murah.

Ing sawetara wilayah, kayata soyo cilik ing sekitar Khao San Road, ana mesin filtrasi sing dioperasi duwit receh, ngidini sampeyan ngisi botol minuman kanthi banyu sing aman. Mesin vending iki asring digunakake dening warga setempat, saengga kudu aman.

Wisata dina saka Bangkok

  • Lam Phaya Floating Market- 30 numpak menit saka Bangkok
  • Pasar Ngambang Khlong Lat Mayom
  • Amphawa - pasar ngambang sing populer ing masarakat
  • Ayutthaya - ibukutha kuno nuduhake akeh reruntuhan, 1.5 jam kanthi bis utawa sepur
  • Bang Pa-In - Istana Panas sing endah banget kanggo lelungan dina sing nyenengake
  • Damnoen Saduak - pasar ngambang foto sing sampurna kanggo steroid turis
  • Hua Hin - kutha resort pantai karo grojogan lan taman nasional
  • Kanchanaburi - jembatan sing misuwur ing Kali Kwai, Erawan Falls lan Hellfire Pass
  • Ko Kret - pulau cilik rustic ing sisih lor Bangkok reknown kanggo potteri, lelungan dina sing nyenengake metu saka alas beton
  • Nakhon Pathom - kutha lan situs paling tuwa ing stupa paling gedhe ing donya
  • Phetchaburi - kutha bersejarah kanthi gunung Khao Wang, kuil-kuil warni lan panganan cuci mulut sing enak
  • Chiang Mai - gapura ing sisih lor lan jantung budaya Lanna
  • Taman Nasional Khao Yai - pemandangan gunung sing nggumunake lan sawetara kebon anggur ing Thailand
  • Ko Chang - pulo tropis sing durung ana sing gedhe
  • Ko Samet - pulo pantai sing paling cedhak karo Bangkok kanthi pantai pasir putih
  • Provinsi Krabi - pesisir lan pulo sing apik ing Ao Nang, Rai Leh, Ko Phi Phi lan Ko Lanta
  • Nakhon Ratchasima (Khorat) - kutha utama ing wilayah Isaan
  • Phuket - pulo asli Thailand asli, saiki wis dikembangake nanging isih ana sawetara pesisir sing apik
  • Sukhothai - reruntuhan Kraton Sukhothai kuno
  • Surat Thani - omah saka tilas Kakaisaran Srivijaya, gapura menyang Ko Samui, Ko Pha Ngan lan Ko Tao
  • Koh Samui - pulo sing kaendahan lan pesona alami
Jelajahi Bangkok karo kanca lan kulawarga lan pengeling-eling ora bakal sirna

Situs web pariwisata resmi Bangkok, Thailand

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Bangkok, Thailand

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]