njelajah canada montreal

Jelajahi Montréal, Kanada

Jelajahi Montreal metropolis provinsi Quebec. City Quebec iku ibukutha politik nanging Montreal minangka ibukutha budaya lan ekonomi Quebec lan titik mlebu utama ing provinsi. Kutha paling gedhe nomer loro ing Canada, iku kutha sing sugih budaya lan sejarah lan reputasi sing pantes minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Amérika Lor. Montreal minangka kutha sing nganggo basa Prancis (minangka basa ibu) nomer loro paling gedhe ing donya, mburine Paris. Pedunung Montréal udakara 1.9 yuta, kanthi 4 yuta ing area metro. Montreal kadhangkala diarani minangka Paris ing Amérika Lor.

Distrik Montréal

Dumunung ing sawijining pulo ing Kali Law Lawrence ing titik navigasi paling dhuwur ing sejarah, Montreal wis dadi lokasi strategis wiwit sadurunge tekan Eropa ing Kanada. Sawijining kutha StLawrence Iroquoian sing misuwur yaiku Hochelaga ana ing situs saiki Montreal nalika penjelajah Jacques Cartier pertama kali ing 1535. Setaun taun sabanjure, ing 1642, kutha cilik Ville-Marie didegake dadi misi Sulpis dening Paul Chomedey, sieur de Maisonneuve. Dheweke banjur dadi pusat perdagangan bulu. Sawise ditangkep dening Inggris ing 1762, Montreal tetep (nganti 1970) kutha sing paling penting ing Kanada lan dadi ibukutha provinsi ing 1840.

Iklim Montreal minangka iklim kontinental lembab sing bener karo musim 4 sing béda. Kutha iki anget, panas banget lan lembab, umume musim semi lan musim gugur, lan asring adhem lan salju. Montreal ngalami udakara srengenge 2,000 saben taun. Pemendakan moderat ing saindhenging taun, kanthi salju salju sekitar 2 saben mangsa.

Informasi pengunjung

Pusat Infotouriste de Montréal, 1255 rue Peel, biro 100 (ing rue Sainte-Catherine; metro Peel). 1 Mar-20 Jun lan 1 Sep-31 Oct: 9AM-6PM saben dina. 21 Jun-31 Aug: 8: 30AM-7PM saben dina. 1 Nov-28 Feb: 9AM-5PM saben dina (ditutup 25 Dec lan 1 Jan).

Kantor Pelancong Montréal Lawas, 174 rue Notre-Dame Est (off Pl Jacques-Cartier; metro Champs-de-Mars). 9AM-7PM saben dina, wiwit akhir wulan Juni nganti awal wulan Oktober. 9AM-5PM saben dina, liyane taun. (ditutup 25 Dec lan 1 Jan).

Bandara Montréal Pierre Elliott Trudeau (Bandara tilas Dorval) udakara 20 km sisih kulon pusat kutha ing Expressway (Autoroute) 20. Elinga yen wektu lelungan menyang bandara saka pusat kutha bisa umure sawetara jam, gumantung karo lalu lintas. Bandara iki dilayani kabeh maskapai Kanada lan AS lan dadi pusat utama kanggo Air Canada lan Air Transat. Penerbangan internasional dilayani dening Air Canada, WestJet, Aeromexico, Cubana, Copa, Air France, British Airways, KLM, Lufthansa, Icelandair, Lines International Air Lines, Turkish Airlines, Royal Air Maroc, Air Algérie, Royal Jordanian, Qatar Airways, lan Air China kanggo jeneng sawetara. Ana akeh penerbangan murah ing Montreal saben dina.

Dhiskusi

Basa resmi provinsi Quebec yaiku Prancis. Sanajan Montreal nduwe sejarah sing dawa dadi kutha boso Inggris lan Prancis, Prancis terus dadi basa utama kutha kasebut. Ana komunitas ukuran Anglophones (basa Inggris minangka basa ibune) lan Allophones (basa liyane tinimbang Inggris utawa Prancis minangka basa ibune). Kanggo alasan iki, 53.4% saka populasi kalebu dwibahasa ing Inggris lan Prancis. Ing taun-taun pungkasan, akeh imigran sing manggon ing Montréal wis teka saka negara-negara sing nganggo basa Prancis, dadi sampeyan bakal bisa ngerteni akeh macem-macem kelompok etnik sing ngomong ing basa Prancis.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Montréal Kanada

Montreal lawas ngemot akeh bangunan sejarah, sing paling akeh wiwit saka 17th - abad 19th, lan akeh museum. Ing wayah wengi pirang-pirang bangunan kanthi becik surup. Brosur Kantor Wisata nyelehake peta lumampah. Coba tindakake sapisan ing wayah awan, lan maneh ing wayah wengi. Uga ana menara jam 45 meter sing ana ing Quai de l'Horloge, mula diarani Victoria Pier, sing sampeyan bisa munggah lan entuk pemandangan ing Kali Laur Laurence lan ing kutha sing luwih sithik.

Le Plateau nggabungake dalan-dalan omah sing apik banget karo blanja pinggul lan mangan.

Skyscrapers Downtown, kampus McGill, gréja, lan museum. Sawetara blok sing dihubungake dening 30 Km saka arcade lan mall lemah, saéngga mlaku-mlaku mlaku lan blanja nalika cuaca surem.

Parc Jean-Drapeau, situs Pameran Donya 1967, saiki dikhususake ing papan ijo lan papan konser ruangan gedhe. Sirkuit racing Gilles Villeneuve, ing omah saka Grand Prix Montula Formula 1. Pantai sing artifisial, komplek kolam renang ruangan gedhe, lan Montreal Casino uga ana ing utawa ing sekitar taman kasebut.

Sawetara kilometer Metro nunggang ing sisih lor, Hochelaga-Maisonneuve nawakake Stadion Olimpiade, Insectarium, Jardin Botanique, lan Biodôme. Ayo patang jam kanggo ndeleng kabeh papat.

Montreal misuwur amarga seni werna sing apik banget. Wander sadawane Saint Laurent Boulevard ing antarane Sherbrooke lan Laurier metros kanggo nyekel sawetara mural sing apik banget iki. Sampeyan uga bisa nggunakake Graffmap ing smartphone sampeyan kanggo nemokake mural ngluwihi Saint Laurent Boulevard nalika ing wektu sing padha njajahi wilayah anyar ing kutha iki. Wilayah sing disaranake liyane kanggo dalan mural yaiku dalan St. Denis ing antarané Sherbrook lan Laurier, uga wilayah ing Park Extension lan mburi Mile.

Ordo Saint Joseph yaiku Canadagereja paling gedhe. Sampeyan iki dibangun ing Mount Royal's Westmount Summit sing menehi tampilan kutha sing nggumunake, utamane ing srengenge. (6AM nganti 9PM)

Apa sing kudu dilakoni ing Montréal Kanada

Apa sing kudu dituku

Sanajan ekonomi Montreal wis berkembang ing taun-taun pungkasan, kutha kasebut tetep terjangkau terjangkau. Blanja ing Montreal kisaran saka toko anggaran eclectic nganti dhuwur-gaya, kanthi spektrum sudhut ing antarane.

Umum

Rue Ste-Catherine, ing antarane rue Guy lan boulevard St-Laurent, duwe akeh departemen gedhe lan toko rantai uga sawetara mall utama. Avenue Mont-Royal duwe konsolidasi nyenengake lan sandhangan gothic saka boulevard St-Laurent kanggo ngrampungake Saint-Denis lan tas campuran saka toko tetanggan, toko rekaman digunakake, lan butik gentrified mara ing sisih wétan menyang dalan Papineau. Rue St-Viateur minangka salah sawijining dalan sing paling menarik ing kutha, kanthi bisnis macem-macem variasi sing apik banget ing antarane Boulevard St-Laurent lan Avenue du Parc.

St-Laurent tetep dadi salah sawijining dalan blanja utama ing kutha, luwih dawa utawa kurang dawa. Apa wae sing bisa ditemokake ing kana, kanthi pamblokiran sing beda duwe klompok bisnis sing beda (groceries lan omah-omah ing Asia cedhak de La Gauchetière, elektronik murah rada adoh, butik pinggul ing antarane Pangeran-Arthur lan Mount Royal, apa wae lan kabeh sing ana ing antarane Italia - Saint- Zotique lan Jean-Talon). Rue Sherbrooke paling gedhe, sisih kulon Autoroute Décarie, nambah konsentrasi bisnis berorientasi panganan. Pasar Jean-talon, sing cedhak karo persimpangan saka Jean-talon lan St-Laurent menehi macem-macem jinis produk lan panganan lokal (sirup maple, keju, lan sapiturute) kanthi rega sing apik banget.

Luxury

Butik Trendier bisa ditemokake ing rue Saint-Denis, sisih lor rue Sherbrooke lan sisih kidul dalan Mont-Royal est, uga rue Saint-Laurent (terus nganti sisih lor karo Bernard). Sing terakhir ana ing proses dadi luwih gedhe, saengga macem-macem belanja kanthi variatif lan murah ing keruwetan amarga ana ing sisih lor Mont-Royal. Rue Sherbrooke dhewe duwe pirang-pirang toko paling dhuwur (utamane Holt Renfrew) lan galeri seni komersial ing jalur cendhak sing mlaku saka McGill University sisih kulon kanggo rue Guy. Ing sisih kulon, Sherbrooke intersek karo Greene Avenue ing Westmount, sing ana jalur ritel sing cendhak, nanging mewah. Avenue Laurier, ing antarane St-Laurent lan mburi kulon, minangka salah sawijining titik utama ing kutha kanggo mangan lan blanja kanthi gaya dhuwur, sanajan isih ana sawetara papan sing terjangkau ing kene.

Perabot lan barang antik

Ing boul. St-Laurent, klompok gedhang perabotan omah paling dhuwur wiwit taun kepungkur. Diwiwiti kanthi kasar ing pojok rue Marie-Anne lan misuwur ing blok ing antarane rue Marie-Anne lan avenue Mont-Royal, kanthi sparser, nanging isih ana toko sing apik ing sisih lor minangka rue Saint Viateur. Tumpuan antik bakal nemokake toko sing menarik ing saindenging kutha, nanging dheweke bakal pengin ziarah khusus kanggo rue Notre-Dame est, yen sampeyan lunga saka sisih wetan saka dalan Atwater. Rue Amherst, ing Gay Gay, uga duwe konsentrasi kanggo para peniaga antik.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Montréal

Internet

Toko fotokopi asring kasedhiya ing terminal internet, kaya kopi lan toko buku. Perusahaan telpon Bell wis nginstal terminal internet umum (awis utawa kertu kredit) ing stasiun metro McGill lan Berri-UQAM.

Ana uga kafe siber / internet sing dawa (kurang saka bagean kafe) ing akeh lokasi ing Montréal.

Mesthi wae akses internet gratis minangka internet paling apik. Organisasi Sle Sans Fil nyedhiyakake internet nirkabel gratis ing kafe lan lokasi liyane ing saindenging kutha. Goleki stiker ing njaba panggonan sing melu. Pusat Eaton Pusat nawakake akses nirkabel gratis ing lapangan panganan. Kajaba iku, akeh warung kopi ing Montreal nawakake Wi-Fi gratis kanggo para pelanggan.

Kajaba iku, Grande Bibliothèque (Great Library) duwe akeh terminal internet gratis: sampeyan bisa entuk kertu perpustakaan (gratis kanggo warga Quebec kanthi bukti alamat) supaya bisa digunakake ing kana.

Tetep aman

Kanggo kahanan darurat nyebat 9-1-1.

Sanajan Montreal minangka kutha paling gedhe nomer loro ing Kanada, nanging ana tingkat kejahatan ganas ing Kanada dadi aman. Nanging, kejahatan properti, kalebu nyolong mobil, dhuwur banget, sanajan katon beda: priksa manawa sampeyan ngunci lawang lan tetep barang-barang berharga sampeyan.

Sing dicritakake, umume turis heran karo rasa aman Montréal sing aman dibandhingake karo kutha-kutha Amérika Lor liyane. Ing pirang-pirang lingkungan, bocah-bocah dolanan ing dalan-dalan sing ora dilatih dening wong tuwa, lawang lan jendhela isih dibukak nalika musim panas, sepeda-sepeda dijamin karo kunci rame lan kiwa ing njaba sewengi, lan wong-wong katon manawa bakal njaga lingkungan swasana santai.

Bagéan saka koridor pusat kutha Montréal, Sainte-Catherine minangka bagean paling apik ing kutha, utamane ing sisih wétan Place des Arts. Ana wong sing ora duwe omah panhandling nalika musim panas lan musim gugur. Sanajan umume wong sopan, ana sawetara sing luwih agresif. Ngindhari individu sing ngumbara ing dalan-dalan sing katon mabuk. Jalanan paling mbebayani ing sekitar 3: 00 am nalika nutup klub lan bar kurang saka wong akeh mabuk menyang dalan. Sampeyan bisa uga nemoni kanthong pelacuran ing kesempatan, utamane ing klub klub.

Ing Montréal, copet ora umum banget, nanging priksa manawa nonton acara ing kutha lawas utawa ing masarakat liyane.

weather

Montreal asring esem lan kadhemen nalika musim dingin, kudu ati-ati kanthi klamben kanthi cocog kanggo kahanan kasebut lan eling es utawa salju nalika sampeyan lagi nyetir utawa mlaku. Ora dirungokake para turis njaluk fros amarga mlaku sawetara blok ing awan sing srengenge nanging adhem -35 ° C utawa ora adhem tanpa sandhangan sing cocog. Celana jero dawa disaranake supaya masalah frostbite lan sirkulasi. Mbusak salju salju umume efektif nanging jaga-jaga nganti saiki!

Rembug cukup panas lan bisa lembab banget. Sing diubengi dening kali nambah efek iki. Terus dihidifikasi.

bab

Kaya dene ing Quebec liyane, politik basa lan kadhaulatan Quebec kalebu masalah kontroversi ing Montréal. Aja nggawe anggepan yen kabeh Quebecers milih pisah saka Quebec Canada akeh sing nglawan. Yen sampeyan pengin ngrembug topik kasebut karo warga setempat, mesthine sampeyan wis ngerti banget. Iki isih luwih aman kanggo ngindhari masalah kasebut, amarga isih dadi masalah emosional. Gunakake akal sehat lan ngormati.

Basa pisanan ing kabeh Quebec yaiku Prancis. Usaha nggunakake basa kasebut minangka cara sing apik kanggo nuduhake rasa hormat kanggo warga lokal, apa bisa uga nganggo basa Inggris, sanajan sampeyan mung bisa ngatur sawetara tembung kanthi aksen sing kuwat. Nanging, kudu dielingake yen Montreal dianggep minangka salah sawijining kutha dwibahasa ing saindenging jagad kanthi minoritas pendhudhuk sing signifikan yaiku basa Inggris. Ing kasus keraguan, sampeyan bisa uga pengin mbukak "Bonjour!" (Dina sing apik) lan ndeleng basa sing digunakake kanggo nanggepi. Paling kamungkinan sampeyan bakal dijawab ing Inggris, yen logat Prancis ora muni lokal. Coba ora gelo yen sampeyan nyoba ngomong basa Prancis lan warga lokal nanggapi sampeyan kanthi basa Inggris. Amarga umume wong Montreal ngomong nganggo basa Prancis lan Inggris, kanthi gampang, dheweke mung nyoba nggawe luwih gampang kanggo sampeyan.

Akeh wong ing kutha lan utamane sing makarya ing industri pariwisata lan layanan rampung nganggo basa dwibahasa nganggo basa tanpa logat kanggo nggawe kutha kasebut kosmopolitan. Aja nggawe guyon babagan wong Prancis (utamane wiwit francofon ing Montréal biasane Québécois karo sawetara Acadiens lan Franco-Ontariens, kabeh dianggep beda karo Prancis saka Prancis. France lan saka siji liyane lan mung ora sopan!). Uga ora nganggep manawa kabeh Québécois minangka francofon. Montreal nduwe komunitas berbahasa Inggris sing penting kanthi sejarah sing dawa ing Quebec lan akeh imigran sing basa pisanan ora Inggris utawa Prancis.

Njaluk metu

Montreal nggawe dalan paling apik kanggo ngunjungi kutha lan tujuan liyane ing Quebec lan Amerika Serikat sisih lor. Elinga, sampeyan kudu ngliwati kontrol tapel wates yen sampeyan menyang AS, lan lengen dhewe karo Visas lan kertas sing cocog. Tambah paling sethithik sak jam ekstra kanggo kontrol tapel wates.

City Quebec, udakara jam 3 ing sisih lor sisih wétan ing dalan Lebaran 40, meh ora bisa dolan sedina. Sampeyan bakal pengin tetep ngatasi.

Mont Tremblant kurang saka rong jam lor ing Laurentides.

Kutha Wétan, rong nganti telung jam sisih wetan.

Jelajahi kutha Monteregie, drive cendhak ing sisih wétan Montréal.

Ottawa yaiku rong jam kulon nganggo mobil.

Toronto luwih adoh, nanging isih bisa ditindakake enem jam drive (utawa lelungan sepur jam 4.5 sing luwih cepet).

Adirondacks minangka drive loro lan setengah jam ing sisih kidul. Adirondacks minangka taman paling gedhe ing Amerika Serikat sing cocog lan nawakake kegiatan ruangan kayata hiking, rafting lan ski.

Boston minangka limang jam drive ing sisih kidul-wetan.

Chateau Montebello, jam setengah kulon ing Montebello, nggawe plancongan romantis utawa mandheg ing perjalanan menyang Ottawa.

Antarane Desember lan Maret ana ski mudhun sing apik ing Laurentians lan Townships Timur. Ana sawetara pusat ski ing wayah wengi sing apik kayata Ski Bromont lan Mont-St-Sauveur.

Tadoussac, udakara udakara enem jam liwat mobil, ndeleng iwak gedhe

New York City mung drive enem lan setengah jam langsung ngalor ngidul.

Situs web pariwisata resmi Montreal

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Montreal

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]