njelajah Toronto, canada

Jelajahi Toronto, Kanada

Jelajahi kutha kutha paling populer ing Toronto Canada lan ibukutha provinsi Ontario. Dununge ana ing pesisir sisih lor-kulon ing Lake Ontario. Toronto, kanthi pedunung 2.6 yuta, ing tengah Area Greater Toronto (GTA) sing ngemot 6.2 yuta wong. Kutha iki minangka jangkar ing wilayah Golden Horseshoe, sing mubeng ing sekitar Lake Ontario saka Toronto nganti Niagara Falls lan jumlah penduduk 8.5 yuta, udakara seprapat saka kabeh penduduk Kanada. Toronto minangka kutha paling gedhe nomer papat lan agglomerasi kutha kalima paling gedhe ing Amerika Lor. Kadhangkala, diarani Toronto New York City Kanada amarga rasa umum kutha kasebut padha karo New York City, lan amarga Toronto wis dadi papan sing populer kanggo para pengungsi.

Saka celengan lan bluffs pasca glasial, wilayah kasebut dienggoni kanthi beda dening Iroquois lan mengko masarakat Wyandot (Huron). Pemukiman dening wong Eropa diwiwiti karo gedhung Perancis sing jarang nguwasani cedhak papan Pameran jaman saiki ing pertengahan 1700, banjur tuwuh saka postingan perdagangan backwoods Inggris sing diadegake minangka York ing 1793 (ngabekti jeneng Toronto saiki ing 1834). Mengko ing abad 19th, tuwuh dadi fokus budaya lan ekonomi Kanada. Amarga akeh kawicaksanan imigrasi liberal negara sing diwiwiti ing 1960, lan ekonomi sing kuat wilayah kasebut, Toronto, ing sawetara dekade pungkasan, diowahi dadi salah sawijining kutha sing paling budaya lan etnik ing saindenging jagad. Luwih saka komunitas etnik 80 diwakili, lan luwih saka setengah saka penduduk kutha lair ing njaba Kanada.

Distrik

Nglangkungi luwih saka 600 kilometer persegi, Toronto ngliwati sawetara 32 kilometer ing pinggir tlaga Lake Ontario, lan kalebu inti kutha sing dikubengi karo pinggiran pinggiran pinggir lawas sing diikuti karo cincin njaba pinggiran pasca perang. Kutha kasebut ditata pola pola lan dalan sing lurus lan ora leren saka kothak kasebut, kajaba ing kasus topografi ngganggu kayata Lembah Don River sing disengaja lan mlengkung lan ing jurang kurang saka lembah Humber lan Rouge ing sisih mburi sisih . Sawetara dalanan utama nggawe intersect kothak ing ngarepke.

Iklim Toronto ing saindhenging sisih kelangan lan kahanan variabel bisa diduga. Suhu pusat kutha -3.8 ° C (25 ° F) ing wulan Januari, nanging udhara ekstrim ngalami lor luwih biasane biasane kurang saka seminggu. Sanajan ngono, siyap. Winters isih adhem lan biasane mendhung, kadhang salju lan ora kepenak kaya angin lan nalika liyane lembab.

Kutha iki nemu musim panas lan lembab kanthi suhu rata-rata 27 ° C (80 ° F) lan suhu 18 ° C (65 ° F) sing murah ing wulan Juli / Agustus, kanthi akeh sore, nanging ora pati panas sing nemen.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi cuaca yaiku pungkasan musim semi / musim panas awal utawa awal musim gugur, kanthi wengi sing nyenengake lan ora ana wong akeh. Ing pertengahan musim panas minangka musim wisata sing paling dhuwur, nanging para pengunjung bakal nemokake manawa getar ing Toronto saya mangsa sajrone musim salju kanthi ngluncur es lan ngluncurake pamula klub. AC lan pemanasan minangka standar ing bangunan umum Toronto.

Informasi pengunjung

Pusat Informasi Wisata Ontario, 20 Dundas St W (ing Yonge ing Atrium ing Bay; Subway: Dundas. M-Sa 10AM-6PM, Su noon-5PM.

Bandara Internasional Toronto Pearson dumunung ing 28km (17 miles) sisih lor-kulon saka kutha lan disuguhake dening maskapai utama.

Sawise sampeyan teka, pilihan transportasi lemah kalebu sewa mobil (kabeh pimpinan), transit umum (UP Express, TTC, Brampton Transit, MiWay, Go Transit), layanan van sing metu saka kutha, taksi, limosin, lan numpak layanan hailing dening Uber lan Lyft.

UP (Union Pearson) Express, minangka kereta api ekspres modern sing nggawa sampeyan menyang kutha ing Toronto ing menit 25, saben menit 15. Iki mlaku saka 5: 30am nganti 1: 00am saben dina.

TTC (Komisi Transit Toronto), minangka sistem transit publik lokal utama ing Toronto lan ngetrapake telung rute bis saka Terminals 1 lan 3.

GO Transit, minangka layanan bis antarban utama ing Ontario lan ngoperasikake rong rute bis saka Terminal 1.

MiWay minangka sistem transit publik lokal utama ing Mississauga lan ngetrapake telung rute bis saka bandara

Taxis lan Airport Limousines bisa nggawa sampeyan ing ngendi sampeyan pengin. Sampeyan bisa milih ing level sing teka ing terminal. Dadi luwih aman, supaya para pengusaha sing njaluk pitunjuk ing terminal utawa njaluk sampeyan tindakake menyang garasi parkir utawa lokasi liya. Kabeh kendharaan sing dilisensi kanthi lengkap kanggo mesthekake yen ana syarat safety tartamtu lan manawa sampeyan bakal mbayar tarif sing adil lan konsisten.

Uber utawa Lyft bisa uga nggawa sampeyan menyang ngendi wae ing Area Greater Toronto. Sampeyan kudu nginstal aplikasi ing telpon lan akun kanggo nggunakake layanan, lan yen ora duwe data ponsel, sampeyan bisa nyambung menyang Wi-Fi gratis Pearson Airport.

Kanthi bus

Terminal bis utama ing Toronto, ing Toronto Coach Terminal (uga dikenal minangka Bay Street Terminal utawa Metro Toronto Coach Terminal), digunakake kanggo lelungan pelatih antar-mandur lan dilayani Greyhound, Pelatih Kanada, New York Trailway, lan Ontario Northland.

Dening mobil

Lurung-lurung utama ing Toronto ditata nganggo pola kothak sing ndadekake salah sawijining kutha sing paling gampang dikepengini nganggo mobil. Entuk menyang endi wae ing kutha bisa digayuh mung sawetara giliran. Parkir ing inti kutha bisa larang lan angel, nanging akeh lan murah utawa gratis ing saindenging kutha. Kanada nyopir ing sisih tengen.

Nyawang

Toronto pancen gedhe banget, lan umume dalan-dalan dalan sing adoh banget. Railway Streetcar, rel sepur, lan rel rel intercity pancen resik lan efisien nanging overcrowded, nanging kabeh bisa ditindakake sekitar Toronto tanpa mobil, utamane ing kutha. Sampeyan bisa nemokake luwih cepet lan luwih gampang kanggo drive, nanging elinga yen kemacetan lalu lintas abot banget ing wayah awan, utamane sajrone jam rurusuhan. Toronto duwe garasi parkir ing tengah kutha, umume bisa dingerteni tandha-tandha saka tandha-tandha P ijo sing misuwur, nanging larang banget, utamane ing dina minggu. Toronto ing sisih lor menyang geografis, nanging umume peta digambarake ing pinggir pantai. Iki kadhangkala diarani Toronto Lor.

transit

Toronto nduwe sistem transit sing gedhe banget, katelu sing paling akeh digunakake ing Amerika Lor (sawise New York City lan Mexico City). Iku kalebu bus, streetcars, subway, lan baris Scarborough Rapid Transit quasi-subway. Bus lan lurung-lurung cenderung kejiret ing lalu lintas sing misuwur ing Toronto sajrone jam-jam, sanajan ana sawetara dalan dalan dalan darmabakti.

Sistem subway cukup cepet lan efisien; garis-garis sepur maju kanthi cepet menyang pinggiran kutha lan wis akeh pembangunan gedhe, pangembangan dhuwur ing tetanggan sing adoh banget sing ora bakal ngalami pembangunan skala gedhe. Conto utama ing wilayah iki yaiku North York, sing dikembangake kanthi pembangunan dhuwur ing ndhuwur telung stasiun sepur. Akibaté, subway minangka cara paling gampang, paling cepet lan efisien kanggo ngubengi kutha. Ora kaya pirang-pirang kutha, jalur sepur ing Toronto duwe layanan sing kerep banget, sanajan ing wayah wengi. Sepur teka saben limang menit utawa luwih apik saka 5: 30 am nganti 1: 30 am saben dina minggu kajaba Minggu, nalika layanan diwiwiti ing 8 am

TTC ngoperasikake jaringan lengkap babagan rute bis lan dalan ing wayah wengi sing diarani Blue Night Network. Layanan mlaku ing interval 30 menit saka 1: 30 am nganti 5: 00 am Rute wengi nomer wiwit saka 300, lan mandheg kanthi layanan kabeh wengi duwe lencana 24hr biru ing ndhuwur.

Dening sepeda

Ana macem-macem siklus sembrono metu kanthi cepet lan muter cepet: lawang-lawang, ing kabeh kutha ing tengah kutha, ana mancal motor utawa mobil apa wae saben-saben.

Kutha iki umumé warata, ora adoh saka pendakian umum saka Lake Ontario lan jeroan, Lembah Don Lembah lan Lembah Humber, lan kiriman kunci sing canggih uga ana ing saindenging kutha. Ana akeh dalan mung mancal ing dalan utama lan nyandhang macem-macem lingkungan lan taman. Kutha nerbitake peta muter, kasedhiya ing situs web kutha.

Minangka hukum propinsi sing ditunggangi basikal miturut 18 kudu nganggo helm, lan kabeh pemburu kudu duwe mancal nganggo reflektor lan lonceng. Iki cenderung mung ditrapake nalika polisi nglampahi "blitz muter" taunan.

Driving

Amarga Toronto minangka kutha sing gedhe banget lan akeh wilayah ing kutha sing ora diwenehake dening sistem transit umum, mobil kasebut minangka cara transportasi sing paling umum digunakake ing Area Greater Toronto.

Apa sing kudu ditindakake ing Toronto, Kanada

Apa sing kudu dituku ing Toronto

Money

Umume wong Kanada ora nggawa dhuwit sing akeh kanggo saben dinten, gumantung karo kertu kredit, ATM lan kertu debit langsung. Pemriksaan pribadi arang ditampa. Kajaba iku, akeh papan ing Toronto sing nampa Dolar AS kanggo transaksi cilik- kanthi 1 atos: kurs 1.

ATM

Nilai pertukaran ATM Interbank biasane ngalahake mriksa lelungan utawa ijol-ijolan mata uang asing. Ragad ATM Kanada kurang ($ 1.50 nganti $ 2 saben transaksi), nanging bank omah bisa uga ngisi biaya liyane.

Credit Cards

Kartu visa, MasterCard, American Express lan JCB ditampa sacara umum ing Kanada. Kertu kredit bisa entuk dhuwit awis ing ATM bank, umume kanggo tambahan 3%. Ati-ati: akeh kertu kredit adhedhasar AS saiki ngonversi biaya manca nggunakake kurs lan biaya sing ora cocog.

Apa sing kudu dipangan - ngombe ing Toronto

kontak

Kanggo darurat, nelpon 911 (sampeyan bisa nelpon ing telpon mbayar tanpa masang koin).

Minangka pengunjung, bisa uga tuku kertu SIM sing mbayar kanggo telpon GSM. Ora ana kekurangan toko ponsel lan ngunjungi toko 3-4 beda, kudu menehi idea babagan apa sing kasedhiya.

Internet

Toronto minangka kutha sing akeh kafe internet, utamane ing Yonge Street sekitar Bloor, lan uga ing Bloor Street antarane Spadina lan Bathurst. Ora angel golek papan kanggo nelpon omah lan biaya regane saka $ 3 sajrone menit 30. Kasedhiya akses internet internet kanthi cepet tegese kopi internet umume dadi kedadeyan kepungkur, saengga ing kunjungan bola-bali menyang kutha, sampeyan bisa uga nemokake manawa sampeyan wis nate mutusake. Umume hotel utama nawakake internet kecepatan kanthi dhuwur ing ruangan lan ing pusat bisnis. Kajaba iku, umume toko kopi bebas ing Toronto nawakake Wi-Fi gratis kanggo para pelanggan, uga nindakake ranté utama kayata Tim Horton, Piala Kaloro, Starbucks.

Tetep aman

Toronto pancen aman lan lurung-lurung bakal sregep karo para pejalan kaki lan bisikal, sanajan ing paling bengi ing wayah wengi. Yen sampeyan nggunakake akal sehat, mesthine ora ana masalah.

Tingkat kejahatan sakabehe ing Canada, lan utamane ing Toronto, luwih murah tinimbang sing ditemokake ing kutha-kutha utama ing Amerika Serikat lan ing ngisor rata-rata kutha-kutha Kanada gedhe liyane ing sisih kulon. Sajrone dekade kepungkur, ana rata-rata kurang saka homoid 70 saben taun ing kutha, tingkat kurang saka telu saben 100,000. Panganiaya gang teratur dumadi nanging wis dadi sporadis banget amarga kedadeyan ing pertengahan dekade pungkasan. Kejahatan cilik umume ora masalah gedhe ing Toronto, nanging kaya biasane, tetep waspada karo barang-barang sampeyan lan supaya ora tetep barang-barang barang ing kanthong njaba. Maling mobil lan sepedha dibandhingake karo kutha Amérika Lor sing gedhe lan akeh mobil sing dicolong diekspor ing luar negeri.

Njaluk metu

Wilayah Niagara - Wilayah gembur dikenal utamane kanggo kebon anggur lan uga banyu curug ing Niagara Falls lan kutha apik Niagara ing Tlaga. Udakara 1 nganti 1.5 jam sisih kidul ing sisih QEW.

Arsitektur kebo - 20th abad kaping pisanan sing apik kalebu sawetara karya Frank Lloyd Wright lan museum sing apik banget mung drive jam 1.5 saka Toronto. Ana uga sawetara outlet mall sing cedhak banget.

Escarpment Niagara - Biosfera jagad, sing dilindhungi mandat PBB sing mlaku saka West Niagara Falls menyang Hamilton banjur sisih lor menyang Teluk Georgia. Dheweke dijamin dening alas kanthi pemandangan tebing sing dhuwur ing sadawane Bruce Trail ing sisih kulon sisih kulon Area Greater Toronto, kanthi jarak paling cedhak yaiku babagan drive 1 / 2 jam saka mburi kulon sisih kulon Toronto.

Waterloo Region - wilayah iki 1 nganti 1.5 jam sisih kulon Toronto duwe kampus universitas sing gedhe, bukit bukit lan budaya Mennonite.

Stratford - kutha 2 sing lucu banget ing sisih kulon kutha Toronto dadi host kanggo Stratford Shakespeare Festival sing misuwur (April-November).

Pangeran Edward County - Pulo deso sing nengsemake ing gisik sisih lor-wetan ing Lake Ontario saya tambah akeh dikenal kanggo kebon anggur, pemandangan sing apik, lan panganan sing apik.

Ewonan Pulo lan Kingston - wilayah sing apik banget lan kutha bersejarah ing cedhak iki ana jam 2.5 ing sisih wétan, ing dalan Ottawa.

Ottawa - Ibukutha Kanada udakara 4 jam drive saka Toronto.

Montreal - Montreal luwih adoh, nanging isih bisa ditindakake enem jam drive (utawa perjalanan sepur jam 4.5 sing luwih cepet) saka Toronto.

Muskoka, Teluk Georgia lan Kawarthas - Kabeh ing sawetara jam 1.5-2 ing sisih lor ana wilayah negara cilik sing akeh banget gunung lan gunung-gunung berbukit kanthi atusan tlaga lan saluran banyu. Muskokas lan Kawarthas dikenal kanggo panginepan, pondokan, spa / resort, taman propinsi, lan macem-macem kegiatan ruangan kalebu kemah, fishing / hunting, snowmobiling, ndeleng alam, lan hiking ing antarane kaendahan alam. Wilayah Teluk Georgia minangka papan sing cerah lan tebing ing Nicar Escarpment ing pesisir, wilayah kasebut nduwe fasilitas ski sing misuwur asring dikepung kanthi jumlah salju salju sing akeh banget nanging pesisir Pantai Wasaga, anggur lan golf yaiku pilihan nalika musim panas.

Akeh wong sing ngunjungi wilayah kasebut kanggo ngalami sawetara godhong warna paling apik ing endi wae.

Ana uga sawetara pesisir wedhi emas ing sadawane banyu seger saka Great Lakes sing cocog kanggo musim panas. Tujuan pantai populer ing 1.5 - jam 2.5 ing Toronto kalebu Wasaga, Pantai Sauble, Taman Provinsi Sibbald Point, Sandbanks, Grand Bend, Long Point, lan Turkey Point.

Situs web pariwisata resmi Toronto

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Toronto

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]