njelajah vancouver, Kanada

Jelajahi Vancouver, Kanada

Jelajahi Vancouver wilayah metropolitan paling gedhe ing Kulon Canada, lan nomer telu paling gedhe ing Kanada, kanthi jumlah 2.6 yuta. Dumunung ing pojok sisih kidul-kulon provinsi pesisir British Columbia, kondhang kanthi kaendahan alam sing mulya, amarga ana ing antarane Pagunungan Pantai lan Samudra Pasifik. Iki asring ditrapake minangka salah sawijining "kutha sing paling apik kanggo urip" lan mesthi tujuan sing apik kanggo ngunjungi.

Vancouverites nyebar kutha dadi telu: Westside, Eastside (utawa East Van) lan pusat kutha. Pemisahan iki mung geografi: kabeh sisih kulon Ontario St yaiku Westside, kabeh sisih wetan yaiku Timur Vancouver lan kabeh sisih lor False Creek minangka pusat kutha. Saben wilayah kasebut duwe obyek wisata lan sacedhake dhewe, saéngga wektu ngidini, njelajah kaya sing bisa. Wilayah ing kutha Vancouver asring bingung karo kutha-kutha kapisah ing Vancouver Lor lan Vancouver Kulon. Vancouver Lor lan Vancouver sisih lor ana ing Burrard Inlet lan dudu bagean kutha Vancouver dhewe.

Pusat Kutha

Pusat finansial, blanja lan hiburan kutha. Nduwe akeh tandha landmark paling terkenal lan Vancouver menyang bagean liyane ing kutha lan Lower Mainland. Kanthi pilihan akomodasi lan restoran sing akeh, becik, yen larang regane, papan kanggo golek dhewe kanggo njelajah kutha kasebut.

Taman Stanley lan West End

  • Salah sawijining papan sing paling populer kanggo nyumerepi ing Vancouver, ing pesisir, Stanley Park lan akeh toko lan restoran cilik.

Gastown-Chinatown

  • Situs kutha asli Vancouver. Gastown minangka campuran kitsch, warisan lan gaya kutha. Chinatown minangka salah sawijining Chinatown paling gedhe ing Amerika Lor.

Yaletown-False Creek

  • Tanduran industri sing direkrut saiki sing saiki dadi trendi modern karo sawetara pemandangan sing apik ing False Creek. Distrik dadi tuan rumah olahraga penonton utama Vancouver lan dadi omah ing Athlete's Village saka Olimpiade Musim Panas 2010.

Kitsilano & Pulo Granville

  • Pantai Kitsilano sing misuwur, studio seni, Pasar Umum Pulau Granville sing misuwur lan blanja gaya kutha sing hebat banget - utamane ing 4th Avenue, 10th Avenue lan Broadway ing ngendi ranté toko nyampur karo toko independen sing unik.

UBC-Point Grey

  • Kampus Universitas British Columbia nduwe macem-macem atraksi, kalebu loro set kebon lan Museum Antropologi sing diakoni. Ing sacedhake yaiku Pasifik Spirit Park, lan sisih wétan ing Point Grey, ana loro pesisir gedhe, Yerikho lan Banks Spanyol. Kampus UBC uga dadi papan kanggo pantai pilihan opal sing populer, Pantai Wreck.

Mt Pleasant-South Main

  • Main Street minangka bagean arene ing kutha sing kapenuhan ing toko unik. Ing sacedhake yaiku Ratu Elizabeth Park, sing minangka titik paling dhuwur ing Vancouver lan duwe kebon gratis sing apik banget.

Taman Pandu-Komersial Komersial

  • Tlatah sing paling akeh ing omah. Commercial Drive minangka lingkungan trendi sing ngemot akeh restoran etnik lan butik unik.

Vancouver Kidul

  • Wilayah sing kalebu pendhudhuk sing kalebu Kerrisdale, Dunbar, Oakridge, Marpole lan Shaughnessy.

Daftar iki mung kalebu kutha kasebut. Kanggo akeh pinggiran desa, deleng Lower Mainland.

Nalika Vancouver minangka kutha sing isih enom, umure luwih saka 125, sejarah mula dawa. Wong-wong pribumi Coast Salish (Bangsa-Bangsa Pertama) wis manggon ing wilayah kasebut paling ora taun 6000, lan jenenge Vancouver Kapten George Vancouver lelayaran liwat Narrows Pertama ing 1792. Pemukiman pertama ing semenanjung pusat yaiku Granville, sing ana ing papan saiki Gastown. Ing taun konfigurasi Kanada, saloon dibangun ing situs iki lan ngalahake shantytown cilik bar lan toko sing cedhak karo pabrik asli ing pesisir kidul sing saiki dadi pelabuhan kutha. Kuku kayu sing larang-larang kayu dilebur lan didol liwat plabuhan Gastown lan Moodyville, ana ing njaban. Sawetara wit ana balok raksasa sing dikirim China kanggo mbangun BeijingIstana Kaisar, lan salah sawijining akun njaga manawa armada angin ing jagad iki ora bisa dibangun tanpa ana wit Burrard Inlet.

Kajaba saka Victoria, Vancouver duwe iklim paling entheng saka kutha utama ing Kanada; malah wit kurma tuwuh ing kene. Udan deres ing Vancouver, utamane nalika musim salju, nanging sajrone wulan musim panas, Vancouver entuk udan kurang saka sebagian kutha Kanada liyane. Sajrone wulan mangsa, bisa minggon minggu tanpa ndeleng srengenge utawa awan sing garing, nanging suhu kasebut sithik dibeku. Mlaku salju salju sing umum ing gunung sing cedhak, nanging ora biasa ing kutha kasebut dhewe lan nyebabake kesesakan lalu lintas utama nalika salju nglumpuk. Ing wiwitan musim panas dina asring awan saya mendhung, amarga udhara laut, nanging dadi awan nalika awan. Beda karo reputasi udan Vancouver, nalika musim panas iku sejatine kutha paling gedhe nomer loro Kanada (sawise Victoria). Suhu musim panas ora nemen, wektu dina khas ing antarane Juni lan Agustus kira-kira 24-25 ° C (75-77 ° F) adoh saka efek pendinginan segara langsung.

Ana siji tembung kanggo nerangake cuaca Vancouver: ora bisa diramalake. Cuaca bisa beda-beda gumantung saka bagean ing wilayah sampeyan. Bisa udan ing Lor Shore lan srengenge ing Rock Rock.

Vancouver duwe rong basa resmi, Inggris lan Prancis. Mayoritas pedunung nganggo basa Inggris, eksklusif utawa magepokan karo basa liyane. Nanging, amarga klompok rasis ing kutha kasebut, para pengunjung bisa ngarep-arep ngrungokake obrolan ing basa Tiongkok (loro Mandarin lan Kanton), Punjabi, Tagalog lan macem-macem basa Eropa.

Vancouverite, kaya sing diakoni dheweke dhewe, yaiku sekumpulan kompleks. Ing njaba, lan turis, dheweke dadi wong sing ramah. Dheweke seneng menehi arah marang lelungan kanthi bener utawa menehi saran restoran sing apik. Pendhudhuk anyar nemokake dheweke rada ringkes, alon-alon nampa pendatang anyar. Kanggo nyipta wartawan siji, Vancouverites bakal seneng sampeyan menyang warung; mung ora njaluk dheweke melu sampeyan kanggo cangkir.

Informasi Pengunjung

Pusat Pengunjung Pariwisata Vancouver, 200 Burrard St 9AM-5PM. Nawakake peta, brosur lan informasi liyane kanggo pengunjung.

Bandara Internasional Vancouver mapan ing sisih kidul kutha Vancouver. Iku bandara paling sibuk nomer loro ing lan dadi bandara hub kanggo Western Canada kanthi penerbangan sing kerep menyang titik liyane ing British Columbia, kutha-kutha utama ing Kanada lan AS, Asia lan sawetara menyang Eropa.

Ana pirang-pirang cara supaya bisa mlebu kutha saka bandara.

SkyTrain - Garis Kanada nyedhiyakake siji-sijine pusat layanan publik transit langsung, ing menit 25.

Taksi - Baris taksi mung njaba wilayah koper. Nunggang taksi menyang kutha kudu udakara setengah jam. Kabeh taksi sing ngladeni bandara dijaluk nampa kertu kredit.

Limousines - Limojet Gold nawakake pilihan sedan lan limosine sing nyaman kanggo mlebu kutha. Nunggang menyang biaya pusat kutha gumantung ing pundi, lan sampeyan ana ing sedan utawa limo.

Nyawang

Vancouver minangka salah sawijining sawetara kutha utama ing Amerika Utara tanpa dalan gedhe sing langsung mlebu menyang pusat kutha (usul-usul dalan tol ing 1960 lan 1970 dikalahake dening oposisi komunitas). Akibaté, pangembangan wis njupuk dalan sing beda tinimbang ing kutha-kutha Amérika Lor liyane sing akeh nggunakake transit lan muter, kandhang, inti sing bisa mlaku lan model pangembangan sing diteliti lan ditiru ing papan liya.

Kertas Compass minangka cara sing trep kanggo nyimpen regane awis sing bisa digunakake kanggo mbayar ongkos tambang lan transfer antarane layanan. Duwe salah sawijining kertu kasebut kudu nyuda pas tambang duwit receh nalika mbayar bis. Kajaba iku, nalika nggunakake Card Compass kanggo mbayar rego tambang, ongkos diskon digunakake. Kunci Kompas bisa dituku ing mesin vending ing stasiun SkyTrain / SeaBus, utawa ing Fare Dealer ing tlatah wilayah kasebut kanggo simpenan dana sing dibalekake $ 6. Deposit kasebut bisa dibalekake ing Pusat Layanan Pelanggan Card Compass ing Stadion SkyTrain Stadion, utawa ing kantor West Coast Express ing Stasiun Waterfront (utawa nganggo mail).

Dening mobil

Jaringan dalan Vancouver umume minangka sistem kothak kanthi "Street" sing mlaku sisih lor-kidul lan "Avenue" sing mlaku ing sisih wétan-kulon. Dalan arteri ngetutake kothak kanthi becik (sanajan ora sampurna), nanging ing dalan-dalan sisih sisih kiwa asring ilang kanggo blok-blok lan banjur katon maneh. Umume "Avenues" nomer loro lan dheweke mesthi nggunakake Wétan utawa Kulon kanggo nunjuk apa ana ing sisih Wétan utawa sisih kulon ing dalan West. Sawetara dalan utama nggunakake jeneng tinimbang nomer (Broadway bakal dadi 9th Ave, King Edward Ave bakal dadi 25th Ave).

Downtown Vancouver duwe sistem kothak dhewe lan ora ngetutake format dalan / dalan ing kutha liyane. Iki uga diubengi banyu ing telung sisi, saengga paling akeh cara mlebu lan metu mbutuhake jembatan. Iki bisa nyebabake kesesakan lalu lintas, utamane ing wayah puncak (dina esuk lan sore, sore akhir minggu sing srengenge, acara olahraga utama), saéngga faktor sing ana ing rancangan nyetir, utawa ngindhari yen bisa.

Dening sepeda

Kutha Vancouver minangka kutha sing grapik banget. Saliyane rute sepeda laut sing populer banget ing Stanley Park, False Creek lan Kitsilano, ana jaringan rute sepeda sing nyambung ing saindenging kutha. Kutha Vancouver nyedhiyakake peta rute sepeda sing kasedhiya ing paling toko mancal utawa online. Kanggo sing kurang mobile, Vancouver uga duwe becak sing nawakake wisata Stanley Park. Uga, kabeh bus duwe rak sepeda ing sisih ngarep kanggo mbantu para penunggang menyang bagean sing ora bisa diakses. Pengunjung Amérika Lor bakal nemokake manawa para pembalap ing Vancouver wis biasa enggo bareng dalan karo siklik.

Sepeda kasedhiya kanggo nyewa kanthi jam, awan utawa minggu. Akeh papan uga nyewa sepeda tandem.

Nyewa skuter yaiku kompromi sing apik ing antarane sepeda lan mobil. Skuter ora diidini ing jalur mancal sing misuwur, nanging bisa mlaku ing dalan utama, taman lan mlaku ing kabeh obyek wisata.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Vancouver, Kanada

Nalika Vancouver isih kutha enom, pancen duwe macem-macem atraksi lan titik sing ditarik kanggo pengunjung. Akeh tandha-tandha kutha lan bangunan sejarah ing kutha bisa ditemokake ing kutha. Kanada Place, kanthi sacedhake khas, Pusat Konvensi Vancouver sing ana ing cedhak kono, gaya Art Deco sing rumit ing Bangunan Marin lan hotel sepur mewah sing anyar Hotel Vancouver ana ing distrik bisnis pusat. Taman Stanley (daya tarikan paling populer ing kutha), bebarengan karo dalan laladan Coal Harbour lan Vancouver Aquarium ana ing West End lan Gastown, situs kutha asli Vancouver, nduwe pirang-pirang bangunan sing dibalekake lan jam uap minangka papan sing populer kanggo ngunjungi. Arsitektur modern sing dideleng uga kalebu Shangri-La, saiki bangunan paling dhuwur ing kutha, lan Sheraton Wall Center. Tandha kutha liyane sing misuwur, pasar lan toko ing Pulo Granville, ing sisih kidul kutha ing South Granville.

Yen sampeyan kepengin sinau sethithik babagan wong-wong ing Pantai Lor Kulon lan sawetara riwayat kasebut, salah sawijining papan sing apik yaiku Museum of Antropologi sing nggumunake ing Universitas British Columbia, sing nduwe pirang-pirang ewu obyek saka Bangsa-bangsa Pertama SM. Museum iki uga dadi salah sawijining koleksi obyek arkeologi lan bahan etnografis saka wilayah liya. Galeri Seni Vancouver, ing tengah kutha nggabung karo lokal liwat macem-macem pameran lan koleksi permanen sing fokus ing seniman Inggris Columbia terkenal, Emily Carr. Perpustakaan Awam Vancouver, sing dumunung ing tengah kutha ing Homer lan Robson Sts, ditrapake sawise Romos Romawi, lan omah perpustakaan paling gedhe ing kutha kasebut. Pamriksan kutha liyane yaiku Galeri Seni Kontemporer cilik ing Nelson Street, sing nampilake seni modern. Uga ana ing cedhak, ing sisih wétan False Creek yaiku kubah geodesik sing nggumunake ing Telus World of Science (umume dikenal minangka World World), sing nduwe pirang-pirang pameran, pertunjukan lan galeri sing tujuane nggawe ilmu sains kanggo bocah. Papan sing apik kanggo dipriksa yaiku Hall of Fame lan Museum Olahraga SM sing dumunung ing Gate A saka Stadion BC. Dewan Fame lan Museum Olahraga SM njaga lan ngajeni warisan Olahraga SM kanthi ngakoni prestasi sing luar biasa ing olahraga kanthi nggunakake koleksi lan crita kanggo menehi inspirasi kanggo kabeh wong supaya bisa ngimpi. Ana uga pandelengan sing luwih cilik ing Kitsilano, kalebu Museum Maritim Vancouver, Museum Vancouver, lan Pusat Angkasa HR Macmillan.

Kutha iki nduwe macem-macem taman lan kebon sing sumebar ing saindenging jagad. Sing paling misuwur yaiku Stanley Park ing ujung semenanjung pusat. Mira-milane jalur kanggo mlaku-mlaku lan muter, pesisir, pemandangan sing apik banget lan uga obyek wisata (kalebu cagak totem) ing taman kasebut menehi barang kanggo kabeh wong. Dalan sing paling populer yaiku Seawall, tilase sing dipasang ing sisih pinggir Stanley Park lan saiki gabung karo laut ing Coal Harbour lan Kitsilano, kanthi jembar 22 km. Akuarium Vancouver mapan ing Taman Stanley. Taman lan kebon liyane sing misuwur kalebu Taman Botani VanDusen ing Vancouver Kidul lan Taman Ratu Elizabeth cedhak South Main, Taman Peringatan Nitobe (umume dikenal Taman Irak Nitobe) lan Taman Uotan Biasa UBC ing Universitas British Columbia lan Dr. Sun Yat- Taman Taman Klasik Sen ing pusat kutha Chinatown.

Diakoni ing macem-macem atraksi Vancouver bisa kalebu $ 10 nganti $ 30 saben wong. Ana macem-macem atraksi sing kasedhiya sing mbantu para pengunjung ngirit ing toko adol kayata Vancouver Five in One Card.

Pungkasane, perjalanan menyang Vancouver ora bakal lengkap tanpa ndeleng garis langit lan gunung pesisir munggah ing ndhuwur kutha (awan ngidini, mesthi!). Papan sing populer kanggo dideleng yaiku Stanley Park lan Pusat Pelabuhan Pusat, Banks Spanyol lan Pantai Beureum ing Point Grey lan Lonsdale Quay ing Vancouver Utara. Pandhangan liyane sing menarik bisa dideleng saka Hall City ing 12th lan Cambie, Menara Vancouver LookOut, Taman Ratu Elizabeth lan Taman CRAB East Van.

Apa sing kudu ditindakake ing Vancouver, Kanada

Apa sing bakal dituku ing Vancouver

Apa sing arep dipangan - ngombe ing Vancouver

kontak

Yen ana darurat, nelpon 9-1-1 saka telpon umum kanthi gratis. Nanging, kudu disaranake, amarga kenaikan panggunaan ponsel, akeh telpon umum wis dibuwang, lan mula bisa dadi angel teka (utamane ing pinggiran desa).

Tip lelungan sing apik kanggo elinga: Nelpon 1-1-2 saka telpon sel kanthi otomatis nyambung sampeyan menyang jaringan selular sing paling cedhak lan nelpon nomer darurat, preduli saka kombinasi kasebut.

Kafe internet ora populer kaya saiki, sing diganti nganggo nirkabel gratis sing ditemokake ing pirang-pirang hotel, kafe lan restoran; Nanging, isih akeh sekitar wilayah Vancouver lan umume didol kanthi rega cukup.

Kanggo sing nggawa laptop, poin nirkabel gratis akeh ing wilayah kutha, lan layanan sing dibayar uga kasedhiya kanthi jiwit.

Tetep aman

Vancouver minangka papan sing apik kanggo ngunjungi yen sampeyan ngeling-eling babagan properti sampeyan, ngerti sampeyan lagi ing ngendi sampeyan lan ngindhari wilayah lan wilayah sing ora ngerti ing wayah wengi, sampeyan kudu ngindhari masalah. Yen ora aktif ing kegiatan ilegal (kayata perdagangan obat-obatan), umume ora bakal ngalami korban kejahatan sing ganas. Yen sampeyan butuh bantuan darurat, nelpon 911.

Saben dina saka Vancouver

Jelajahi lelungan dina saka Vancouver, Canada menyang sawetara kotamadya sing cedhak.

Situs web pariwisata resmi Vancouver

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Vancouver

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]