njelajah canada

Jelajahi Kanada

Jelajahi Kanada negara paling gedhe ing Amerika Lor kanthi wilayah daratan, nomer loro ing saindenging jagad (mung ana ing mburi Rusia). Disenengi ing saindenging jagad kanggo pemandangan sing wigati, ora cocog, budaya lan sejarah sing beda-beda, Kanada minangka salah sawijining negara sing paling sugih ing donya lan tujuan wisata utama.

Kanada minangka papan sing amba lan kaendahan alam sing sugih. Ekonomi lan teknologi, lan liya-liyane, dheweke meh padha karo tangga teparo ing sisih kidul, Amerika Serikat, sanajan ana bedane sing signifikan ing antarane loro negara kasebut. Kamangka loro negara kasebut duwe sejarah kolonialisme sing dawa lan terus-terusan tumrap wong-wong Pribumi sing negarane, Kanada seneng karo warisan Inggris lan akeh wong Kanada sing bangga. Akeh lingkungan lan pengaruh Kanada saiki wis teka utamane saka imigran saka rong negara Eropa, Inggris lan France. Alam dual iki beda banget karo Amerika Serikat, lan ing sawetara bagean Kanada, utamane Quebec lan bagean New Brunswick, Kanada biasane nganggo basa Prancis. Kanada dadi panguasa mandiri ing 1867 dening tumindak parlemen Inggris, lan isih dadi anggota bangga ing Persemakmuran Bangsa-bangsa.

Wilayah Kanada lan kutha

transportasi

Njaluk ing

Umume wong lelungan sing mlebu utawa ngeterake Kanada kanthi udhara mbutuhake wewenang Perjalanan Elektronik (eTA) utawa visa pengunjung. (Pengecualian kalebu warga / warga AS lan warga Saint-Pierre lan Miquelon.) ETA biaya $ 7 lan bener limang taun utawa nganti paspor sampeyan kadaluwarsa, yaiku sapa wae.

Sing ora layak entuk eTA dijaluk entuk Residen Visa sementara sadurunge lelungan menyang Kanada. Iki bisa ditindakake ing Kantor Visa Kanada sing paling cedhak.

Numpak pesawat

Sampeyan kamungkinan teka ing Kanada kanthi udhara, paling mungkin dituju Montreal, Ottawa, Toronto, Calgary utawa Vancouver (kutha paling gedhe 5, saka Wétan nganti kulon. Akeh kutha liyane sing duwe bandara internasional uga, lan penerbangan murah menyang Kanada tekan saben dinane.

Nyawang

Kanada gedhe - negara paling gedhe nomer loro ing donya sawise Rusia. Iki tegese sampeyan kudu sawetara dina kanggo ngapresiasi sanajan dadi bagean saka negara kasebut. Nyatane, St John's, Newfoundland, luwih cedhak karo geografis London, Inggris, tinimbang Vancouver.

Numpak pesawat

Cara paling apik kanggo ngubengi negara yaiku kanthi hawa. Air Canada minangka operator nasional utama, lan kalebu jaringan paling gedhe lan jadwal paling sering nanging WestJet uga nawakake layanan sing padha.

Dening mobil

Akeh wong milih nyewa mobil. Sanajan wis larang regane, nanging sampeyan bisa dadi alternatif kanthi ekonomi yen sampeyan nuduhake biaya karo wong liya. Nanging, ana watesan lan kelemahane babagan sewa mobil ing Kanada.

Sejatine, yen sampeyan pengin ngubengi ing Kanada, luwih becik nduwe mobil.

Kanthi sepur

Layanan ril penumpang ing Kanada, sanajan aman banget lan nyaman, asring dadi alternatif transportasi sing larang lan ora nyenengake kanggo jinis transportasi liyane. Koridor antara Windsor lan Quebec City minangka pangecualian kanggo generalisasi iki. Kajaba iku, yen kaendahan alam minangka perkara sampeyan, kulo sepur telung dina antarane Toronto lan Vancouver ngliwati kamulyan ing prague Kanada lan Rocky Mountains, kanthi mobil pengamatan sing dikuasai supaya para penumpang bisa ndeleng pemandangan sing apik banget.

Priksa mengko luwih dhisik supaya entuk tambang murah. VIA Rail minangka perusahaan ril penumpang Kanada utama.

Dhiskusi

Inggris lan Prancis minangka rong basa resmi ing Kanada. Kabeh komunikasi lan layanan sing diwenehake saka pamrentah federal kasedhiya ing loro basa kasebut. Umume wong Kanada kanthi fungsi monolingual, sanajan sawetara bagean ing negara kasebut duwe pamicara basa Inggris lan Prancis. Swara seprapat Kanada iku dwibahasa utawa basa ganda. Akeh wong ing Montreal, Ottawa, lan City Quebec paling ora nganggo dwibasa dwibahasa.

Basa Inggris minangka basa sing dominan ing kabeh propinsi kajaba Québec, ing basa Prancis dominan lan aktif diprayogakake minangka basa utama. Nanging, ana akeh komunitas francophone sing kasebar ing saindenging negara.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Kanada.

Toronto

CN Tower Tandha tandha Kanada, menara 553 meter kanthi restoran puteran lan lantai kaca. Dumunung ing jejere Stadion Roger sing mlaku ing menit 1 menit.

Roger Center 1 menit mlaku saka CN Tower lan omahé Toronto Blue Jays. Terkenal kanggo atap sing bisa ditarik maneh lan konser sarwa dumadi

Ottawa

Hill Parliament: Gedhung parlemen ing ndhuwur gunung sing dipanggoni pamrentah

Kabupaten Kadutaan Besar dadi kabupaten sing misuwur ing ibukutha sing akeh kenikmatan asing tetep lan urip

Montreal

Komplek port lawas Montreal sing populer karo toko & kegiatan ing sadawaning Kali St.Lawrence

Gunung Royal Uga dikenal minangka Mont-Royal ing Prancis. Taman ing ndhuwur bukit

Tapak Landmark Taman Olimpiade Montreal saka Olimpiade Musim Panas 1976

City Quebec

Komplek Quebec Citadel sing nampilake bètèng aktif sing dawa, ditambah karo museum & ganti upacara pengawal.

Kuartel belanja koperasi Quartier Petit Champlain kanthi butik, galeri, restoran lan teater.

Kutha Pelabuhan Old Quebec Old port kutha sing ana bangunan bersejarah kanthi Arsitektur Prancis isih ana.

Galeri Seni Château Frontenac (Galerie d'Art du Château Frontenac) Galeri seni ing jantung kutha lawas Quebec

Place d'armes Wétan umum sing padha karo ing Montréal karo patung Paul de Chomedey

Old-kutha Quebec Sawijining waktu lawas kutha sing misuwur kanthi arsitektur Prancis lan sejarah Prancis Kanada

Vancouver

Stanley Park: Taman ruang terbuka ijo sing amba dumunung ing Samodra Pasifik.

Jembatan penundaan CapilanoTembung sing paling dawa nggunakake kabel ing Kanada

Pasar Granville Dumunung ing Pulo Granville, ing ngendi sampeyan bisa tuku pametumu seger.

Gastown suku: Distrik sing misuwur ing Kanada sing misuwur amarga jam mandheg.

Robson Street Dalan blanja sing diantrekake karo toko lan restoran lan mall.

Babagan Kanada

Apa sing kudu ditindakake ing Kanada

Apa sing kudu dituku

Mata uang Kanada yaiku dolar Kanada (simbol: singkatan tepat $ CAD), sing asring diarani minangka "dolar". Siji dolar ($) kasusun saka sen 100 (¢).

Umumé, sampeyan kudu fokus tuku merek utawa barang tartamtu sing kasedhiya mung ing Kanada utawa diprodhuksi ing kana (umpamane cenderamata Kanada).

Kaca ijol-ijolan

Ing kabeh kutha lan kutha, kemungkinan ngonversi antarane dolar Kanada lan mata uang paling akeh ing pirang-pirang bank. Kajaba iku, akeh pengecer ing Kanada bakal nampa mata uang AS kanthi regane sithik utawa regane suda, lan akeh cabang bank Kanada ngidini pangguna mbatalake dhuwit AS tinimbang CAD. Kabeh bank Kanada nyedhiyakake ijol-ijolan mata uang kanthi nilai pasar saben dinane. Ing sawetara wilayah, bureaus ijol-ijolan pribadi bakal menehi tarif ijol-ijolan sing luwih apik lan biaya sing luwih murah tinimbang bank, dadi yen sampeyan duwe wektu sajrone lelungan katon luwih becik. Sampeyan bisa uga ngirit dhuwit ing ijol-ijolan loro nalika teka lan sadurunge lunga, amarga dolar Kanada bisa uga ora larang regane ing negara asal, utamane koin.

Kertu kredit

Kertu kredit ditampa kanthi akeh, kanthi Visa lan MasterCard ditampa ing umume papan, lan American Express rada kurang asring lan Diners Club mung ana ing restoran lan hotel sing luwih nyenengake. Temokake biasane ditampa ing papan sing dituju menyang Amerika kayata hotel lan agensi sewa mobil. Umume, nggunakake kertu kredit uga njaluk kurs sing luwih apik amarga bank sampeyan bakal ngonversi mata uang kanthi otomatis ing tarif saben dinane.

Perbankan elektronik / tuku

Sistem perbankan uga dikembangake kanthi aman, aman lan teknologi. Panggunan ATM ing Kanada dhuwur banget. Ana jaringan mesin bank (ATM) sing aman lan nyebar yen sampeyan bisa nggunakake kertu bank kanggo narik dhuwit langsung saka akun sampeyan ing omah, nanging biaya sing melu bisa uga luwih saka kertu kredit. Yen bisa, coba nggunakake mesin ATM sing duwe charter minangka biaya asring luwih murah tinimbang mesin ATM independen. Kabeh institusi perbankan Kanada minangka anggota jaringan transaksi finansial internasional Interac. Umume para pengecer lan restoran / bar ngidini tuku kertu ATM liwat Interac, sanajan ora nampa kertu kredit utama, lan akeh wong Kanada sing arang nggunakake dhuwit, luwih milih formulir pambayaran elektronik. Jaringan ATM liyane, kalebu PLUS akeh didhukung lan bakal dituduhake ing layar ATM.

pajak

Dadi ngerti manawa sampeyan bakal meh mbayar luwih saka rega sing ditampilake, amarga rega sing kadhaptar biasane ora kalebu pajak penjualan.

Pajak bakal ditambahake ing ndhuwur rega sing ditampilake ing kasir. Pengecualian ing ngendi rega sing ditampilake kalebu kabeh pajak sing ditrapake yaiku bensin (jumlah sing sampeyan bayar yaiku sing ditampilake ing pompa), biaya parkir, lan omben-omben sing dituku saka toko minuman keras, sawetara bahan bakar, lan layanan medis kayata ujian mata utawa kedokteran gigi.

Apa sing kudu dipangan lan ngombe ing Kanada

turu

Kursi ing Kanada beda-beda regane gumantung karo wektu lan panggonan. Untunge sampeyan bisa nemokake sawetara hotel murah sing paling apik ing Kanada. Ing pirang-pirang kutha lan akeh wilayah wisata, ngarep-arep mbayar $ 100 utawa luwih kanggo kamar hotel sing apik. Yen takon terus takon apa pajak kalebu, amarga ana sing mbayar pajak, ana sing ora.

Tetep aman

Keamanan ing Kanada biasane ora dadi masalah, lan sawetara akal sehat sing bakal ditindakake. Malah ing kutha-kutha paling gedhe, kejahatan kekerasan ora dadi masalah sing serius, lan ora sithik wong sing bersenjata. Kejahatan sing ganas ora kudu kuwatir rata-rata wong lelungan, amarga umume diwatesi ing tetanggan tartamtu lan arang banget tumindak kejahatan acak. Kadurjanan sing gegandhengan karo obat uga kedadeyan. Peperangan dalan antarane geng kedadeyan jarang nanging wis nggawe berita utama nasional, kedadeyan panganiaya kasebut kedadeyan ana ing tandhingan amarga papan turf utawa kekurangan bekalan obat. Tingkat kejahatan sakabehe ing kutha Kanada tetep kurang dibandhingake karo wilayah kutha sing meh padha ing saindenging jagad.

Polisi ing Kanada meh mesthi wong sing rajin, jujur, lan dipercaya. Yen sampeyan nate nemoni masalah sajrone tetep sampeyan, sanajan gampang ilang, petugas bakal bisa nulung sampeyan.

Drunk nyopir

Wong Kanada ngombe mabuk kanthi serius, lan iku tabu sosial kanggo ngombe lan nyopir. Nalika nyetir alkohol, bisa uga diukum miturut Code Criminal of Canada lan bisa nglanggar wektu kunjara, utamane kanggo para pelanggaran. Yen "jotosan" watesan legal konten alkohol getih (BAC) ing tes mesin Breathalyzer ing pinggir dalan, sampeyan bakal ditahan lan ngenteni paling ora sawetara jam ing kunjara. Dipuntudhuh yen nyopir ing pangaruh (DUI) meh mesthi tegese pungkasane perjalanan menyang Kanada, rekaman pidana, lan sampeyan ora dilarang mlebu ing Kanada paling ora taun 5.

prostitusi

Tuku layanan seks pancen ora ilegal ing endi wae ing Kanada. Nyana sing bakal didenda paling ora 300C $. Kadhangkala, polisi bisa nyerang brothel lan nyekel sampeyan.

Tetep sehat

Sampeyan ora bisa ngadhepi masalah kesehatan ing kene sing ora bakal diadhepi ing negara industri liyane kulon.

Dadi ngerti yen sebagian wilayah Kanada nglarang kabeh ngrokok ing njero ruangan ing papan umum lan ing cedhak lawang. Sawetara larangan kalebu wilayah kayata papan perlindungan bus lan patio ruangan. Waca Udud.

kontak

Prasarana komunikasi Kanada yaiku apa sing bakal dikarepake kanggo negara industri. Nanging, biaya komunikasi swara lan data umume luwih larang dibandhingake karo negara-negara Eropa.

Mobil

Telpon ponsel digunakake, nanging amarga ukuran gedhe lan populasi sing jarang banget ing Kanada, akeh wilayah desa sing ora cedhak karo koridor perjalanan utama ora duwe layanan.

Kabeh operator nasional utama nawakake kertu SIM sing wis mbayar kanthi paket wiwitan ing kisaran $ 75 kanthi jumlah airtime sing ditemtokake. Rencana prabayar biasane duwe tarif saben menit $ 0.25, nanging akeh sing "sore lan akhir minggu" ditambahake udakara udakara $ 30 / wulan.

Internet

Ana akeh cara kanggo ngakses Internet, kalebu pirang-pirang terminal ing perpustakaan umum.

Umume kutha sing ukuran gedhe lan medium bakal duwe kopi Internet lan game.

Akses Wi-Fi umume ing kutha lan bisa ditemokake ing umume kopi, perpustakaan umum, lan sawetara restoran. Sanajan sawetara lokasi ngisi biaya sing berlebihan kanggo panggunaan, nanging liyane nyedhiyakake Wi-Fi gratis. Elinga yen tuku produk panyiapan samesthine, sanajan padha ngisi akses internet. Tuku kopi utawa tèh cilik biasane nyukupi syarat iki. Umume bandara lan stasiun Sepur VIA tartamtu uga nawakake Wi-Fi gratis ing wilayah penumpang.

Jelajahi Kanada lan sing cedhak karo kutha

Pepadhamu sisih kidul Kanada, Amerika Serikat, bisa dadi perjalanan sisih njaba saka Kanada utawa malah dadi bagean utama ing liburan sampeyan. Panggonan kaya Niagara Falls, New York State, New York City, Detroit, lan Seattle gampang kasedhiya ing transportasi umum utawa mlaku-mlaku ing sawetara kasus. Deleng artikel utama ing AS kanggo syarat mlebu - yen sampeyan mbutuhake visa, kudu nglamar luwih dhisik.

Saint-Pierre lan Miquelon minangka loro pulo sing cilik ing pesisir Newfoundland. Sanajan ana ukuran cilik lan jarak cedhak ing garis pesisir Kanada, dheweke ana ing jabatan luar negeri France lan vestige kolonialisme Prancis ing Amerika Lor. Kanggo mlebu ing komunitas segara pantai Prancis sing apik iki, njupuk kapal mobil saka Fortune, Newfoundland nalika musim panas, utawa penerbangan dijadwal saka Montreal, Halifax, lan St Johns taun.

Greenland, pepadhamu pulo wétan utama Kanada, sanajan dipisahake banyu sing kurang saka 50km ing sawetara lokasi ora gampang diakses saka Amerika Lor. Pembawa panji panji Air Greenland mabur saka Iqaluit ing Nunavut (YFB) menyang ibukutha Nuuk (GOH) kaping pindho seminggu wiwit wulan Juni nganti September. Penerbangan musiman uga kasedhiya saka Reykjavik, Islandia (KEF) lan babak taun liwat Copenhagen (CPH). Liyane, sanajan luwih larang yaiku kapal pesiar musim panas sing asalé ing AS lan Kanada. Sanajan angel teka ing pulo kasebut, kaendahan Artik alami sing ora bisa ditrapake ing salah sawijining papan sing paling adoh ing bumi.

Situs web pariwisata resmi Kanada

Watch video babagan Kanada

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]