Jelajahi Cancun, Mexico

Jelajahi Cancun, Mexico

Jelajahi Cancun yaiku kutha ing pesisir ing tujuan liburan populer sing diarani The Mexico Caribbean, luwih resmi dikenal minangka negara Quintana Roo, ing MexicoSemenanjung Yucatan.

Ana rong kemungkinan Cancun, miturut basa Mayan; terjemahan pisanan yaiku "sarang ula utawa pot." Versi nomer loro (lan kurang ditampa) yaiku "papan ula emas".

Musim puncak ing Cancun cenderung bisa diluncurake wiwit wulan Desember nganti April. Rega ing udhara lan hotel mundhak kanthi dramatik sajrone jaman kasebut, nalika mudhun ing musim panas lan awal musim gugur.

Ngaso ing pojok sisih lor-wétan Karibia Mexico, Cancun dibangun ing situs sing dipilih minangka papan sing cocog kanggo pangembangan turis anyar dening pamrentah federal Mexico. Negara Quintana Roo isih dadi wilayah federal lan wilayah kasebut kurang sithik penduduk nalika konstruksi diwiwiti ing 1970. Ing kasusun saka pesisir putih murni 21 kilometer kaya nomer "7", panggonane keajaiban Mayan, segara pirus, jagad segara jero banyu, lan fasilitas liburan kelas donya. Iki isih dianggep gapura menyang Mayan World (El Mundo Maya). Candi Maya lan situs ritual ana ing endi wae, ana sing asupan alas sing subur, sing liya gampang diakses.

Zona hotel Cancun meh kabeh dibangun babagan industri turis. Kasedhiya karo hotel resort kabeh-klebu. Tetep ana ing kana yen sampeyan ora mikir mbuwang liburan karo akeh turis liyane. Umume turis utamane saka Amerika Utara sing nganggo basa Inggris lan uga akeh turis saka Eropa, nanging akeh turis uga teka menyang Cancun saka sisa Mexico.

Downtown Cancun, utamane yen sampeyan adoh saka stasiun bis ADO lan asrama lan hotel sing cedhak, yaiku papan sing akeh pendhudhuk. Ana akeh restoran kabeh sing apik banget restoran, lan sing paling murah tinimbang Hotel Zona, lan sedulur saka Meksiko), pusat blanja (Plaza Las Amerika, Plaza la Isla ing Hotel Zona, Plaza Outlet), pasar (Mercado 28 y 23 ) lan klub-klub ing wilayah kutha sing bisa dibukak sajrone nginep (Cocobongo, Dady'O, Palazzo, Mandala).

Sing biasane golek pesisir lan nyilem scuba, utawa sing cukup petualang, bisa gampang golek kamar ing pesisir sing apik lan kurang rame ing pesisir mung udakara siji utawa rong kidul Cancun. Sawetara katrampilan basa Spanyol bisa uga bisa golek uripe.

Sing nggolek pangkalan operasi sing pengin hotel apik utawa hotel mewah lan kaluwihan urip kutha nanging luwih seneng karo rasa lokal bisa uga pengin nginep ing kutha utama Yucatan Mérida. Akeh penerbangan internasional ing Cancun terus mandheg menyang Bandara Internasional Mérida.

weather

Iklim ing Cancun tropis, kanthi cuaca panas lan lembab sing konsisten sajrone taun, lan suhu segara sing anget.

Miturut Rental Car

Sing trep nggunakake sewa mobil yen sampeyan pengin kebebasan luwih akeh nalika plancongan menyang kutha, utawa luwih tujuan ing Riviera Maya.

Nyawang

Cancun gampang banget kanggo navigasi. Ing sisih kidul yaiku bandara, ing sisih Lor yaiku kutha lan ing antarané segara ing antarané segara lan lagune Nichupte yaiku kabeh hotel, pesisir lan bar, sing diarani zona hotel utawa Zona Hotelera. Downtown ing ngendi umume pendhudhuk lan terus ana ing daratan ing mburi lagune.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Cancun, Mexico.

Cancun's Waters

Akuarium Interaktif saka Cancun, Tengen ing tengah zona hotel, akuarium cilik nanging modern iki ngidini sampeyan supaya cedhak lan pribadi karo urip akuatik. Sampeyan bisa uga sinar pet, hiu perawat, iwak lintang, dll. Ana uga kasempatan kanggo nglangi karo lumba-lumba ing kolam renang gedhe.

Banyu lan wedhi, Cancun bisa uga kondhang amarga banyu pirus sing apik lan pesisir putih sing putih.

Isla Contoy, udakara 30km (19 mi) sisih lor Isla Mujeres lan ora ana gandhengane karo kaendahan alam sing dianggep minangka papan sarang paling penting kanggo manuk segara ing Karibia Meksiko kanthi spesies liyane sing beda saka 150.

Apa sing kudu dilakoni ing Cancun, Mexico.

Ana sawetara kegiatan sing bisa ditindakake ing Cancun lan sisa Riviera Maya. Sampeyan bisa tuku saka panyedhiya utawa liwat agensi. Umume agensi nawakake rega tambahan kanthi rega sing padha. Iki minangka dhaptar kegiatan sing paling populer ing Cancun:

Samodra lan pesisir. Kanggo para perenang sing luwih maju, pinggir segara sing mbukak bisa nggawe pengalaman nglangi sing nyenengake lan nyenengake. Kanggo tukang nglangi sing luwih canggih, utawa sing duwe bocah cilik, pilih resort sing ngadhepi Isla Mujeres kanggo pengalaman akuatik sing tenang lan santai. Coba dingerteni yen pulau kasebut dadi panas banget nalika awan lan sithik ora ana, yen ana kesempatan kanggo kelangan. Wedhi sing ditemokake ing kene kalebu lemah lan ora panas kaya sing diarepake. Pantai pancen apik banget lan banyu dadi kristal lan anget. Umume pesisir ing boulevard Kulkulkan ing Cancun umum. Kabeh ing boulevard Kulkulkan, sampeyan bakal bisa ndeleng "Acceso publico a la playa" (akses umum menyang pantai). Ing sangisore sampeyan bakal kerep ndeleng aturan ing pantai kasebut - sawetara pesisir ora ngidini alkohol utawa vendor, kayata. Hotel sing ana ing pinggir pante umume ora ngidini sampeyan nggunakake fasilitas, sanajan yen sampeyan pesen ing restoran (yen ngidini) bisa ngidini sampeyan nggunakake kamar mandi. Kanggo ngganti saka pesisir sing diwatesi karo hotel, pindhah menyang Playa Delfines (pantai Dolphin), sing mung ana kamar lan ora ana bangunan komersial. Dununge ana ing cedhak Kulkulkan ing Km 17.5.

Nglampahi dina ing pesisir ing Cancun ora mung kesempatan kanggo santai, nanging uga arep menyang toko. Akeh wong asli Cancun golek dhuwit kanthi adol barang sing beda kanggo turis ing pante. Ana macem-macem barang sing bakal dituku saka vendor kasebut, barang kayata sarung, perhiasan, kerang laut lan liya-liyane. Nanging, kaya ing pasar, sampeyan kudu rela nawarake kanggo njaluk rega sing pas.

Museo Maya de Cancun, Minangka struktur paling gedhe sing dibangun dening Institut Antropologi lan Sejarah Nasional (INAH). Sawise 6 taun nggawe kabeh mbukak lawang ing November 2012. Bangunan kasebut minangka arsitektur modern lan apik banget kanggo mlaku-mlaku. Ana tampilan sing apik ing wilayah sekitar. Bangunane minangka udara.

Chichen Itza minangka kutha pra-Columbian gedhe sing dibangun dening peradaban Maya. Situs arkeologi iki kondhang ing jagad, amarga piramida Kukulkan lan ditunjuk UNESCO minangka salah sawijining "Pitu Kaelokan Donya Anyar". Runtuhan Mayan saka Chichen Itza minangka salah sawijining papan sing kudu dilalekake nalika lelungan menyang Cancun utawa Riviera Maya.

Parque de las Palapas, Alun-Alun iki ing kutha tengah dianggep minangka papan sing klasik kanggo dipanggoni kanggo umume warga, saengga minangka jantung nyata saka Cancun. Ana panggung utama sing katon apik ing endi acara kasebut gampang disenengi. Bayangan sing dicelupake dening wit sawit anyar sing lega saka srengenge sing nggumunake lan ing wayah sore ing alun-alun uga cahya sing apik banget. Pengadilan pangan sing mbukak udhara kanthi 14 dumunung ing sisih kidul sisih lor taman kasebut, lan sawetara cart kayu kanthi palapas sing nutupi disebar ing saindenging, digunakake dening para pengusaha kanggo adol produke.

MUSA Museo Subacuatico de Arte, Ing 2009 musiyum seni kontemporer ngisor banyu iki digawe ing banyu sing ngubengi Cancun, Isla Mujeres lan Punta Nizuc. Museum iki tujuane kanggo nuduhake sesambungan antarane ilmu seni lan lingkungan lan dadi bagian saka struktur karang sing kompleks kanggo urip segara kanggo ngrebut lan ngenggoni lan nambah biomas ing skala gedhe. Kabeh patung kasebut dipasang ing banyu laut lan digawe saka bahan khusus sing digunakake kanggo ngembangake urip karang. Gunggunge pepasangan ngrebut area luwih saka 420 meter persegi lemah mandheg lan bobote luwih saka nada 200.

Pasar, Entuk katrampilan sampeyan lan siyap pengalaman blanja ing pasar kutha. Tuku gedhe bisa ditemokake, dadi teken karo resolusi rega sampeyan.

cruise

Lobster Dinner Cruise. Lelungan ing laguna sing tenang ing prau sing apik karo kanca-kanca sing durung ketemu. Staff ngidini sampeyan melu ing nyenengake utawa ngaso lan nonton srengenge. Kukus lan udang masak ing prau lan luwih enak yen dipangan ing segara sing dhuwur.

Jeep Safari

Petualangan Jeep. Sinau sawetara bagean sing paling apik ing Cancun ing safari jip kendir dhewe. Rega tur biasane kalebu pandhuan pengalaman, lan kasempatan kanggo nglangi utawa snorkel ing guwa lemah, njelajah reruntuhan Mayan lan ngunjungi cadangan alas.

Kegiatan banyu & wisata

Aquaworld Cancun. Nawakake snorkeling, nyilem scuba lan wisata mancing, kegiatan banyu, lelungan dina lan liyane ing Cancun, Cozumel, Isla Mujeres lan Riviera Maya.

Nature

Cancun lan saubengé nawakake kemungkinan apik banget kanggo metu saka wilayah wisata lan cedhak karo alam. Sampeyan nemokake guwa, ing jero banyu, alas wangi, taman botani, taman nasional kabeh cedhak kutha. Sampeyan uga duwe nyilem kelas donya, nanging yen sampeyan ora diwenehi sertifikasi, sampeyan uga bisa snorkel ing karang alangi nomer loro paling gedhe ing donya, utawa karo Whale Sharks, Manta Rays, lan Laut Turtles utawa karo klompok Sailfish sing akeh banget. Semenanjung Yucatan dibungkus mukjizat alam; sampeyan mung kudu ngerti goleki.

Akeh perusahaan sing menehi perjalanan siji dina nanging sampeyan kudu ngerti, sing luwih gampang tur katon, mula kurang orientasi alam. Ing pirang-pirang kasus, pilihan sing paling apik yaiku nyewa mobil lan ngunjungi taman lan papan kanthi dhewe (utawa nganggo pandhuan lokal). Sawetara kegiatan, kayata Whale Sharks utawa Sailfish bisa diatur mung liwat operator sing dilisensi. Goleki operator khusus Eco-Tour sing ana sawetara nanging isih ora akeh banget ing Cancun.

Blanja

Nalika blanja ing Cancun, sampeyan bisa mlebu ing kutha utawa zona hotel. Downtown luwih murah.

Pasar 28. Iki minangka pasar lokal ing kutha Cancun. Blanja gedhe kanggo oleh-oleh. Uga duwe sawetara restoran ruangan Meksiko sing apik. Blanja sing murah lan apik. Aja lali nyang-nyangan.

Pasar 23. Iki kalebu pasar 'lokal'. Ora duwe sawetara sing padha karo Market 28, nanging kudu dikunjungi.

La Isla Mall, zona hotel KM12.5. Mal sing apik ing zona hotel. Nawakake akeh butik lan toko desainer uga macem-macem restoran lan bar. agêng nganti dhuwur.

Plaza Las Amerika, Av. Tulum 260. Plaza Las Amerika minangka salah sawijining pusat blanja paling gedhe ing Cancun agêng nganti dhuwur.

Spa

Cancun minangka salah sawijining tujuan spa sing paling gedhe ing donya kanthi pilihan luwih saka telung puluh Cancun Spa Resorts sing janji ngeterake pikiran, awak lan semangat menyang nirvana kebahagiaan murni. Spas ing Cancun nawakake perawatan nggabungke ritual penyembuhan mayan kuno, teknik stres modern sing nyuda.

Coba siram uap Temazcal tradisional utawa pijet awak lengkap ing pantai sing ngatasi banyu biru pirus. Nyenengi perawatan thalassotherapy lan ngendhokke amarga ahli terapi menehi bungkus awak alami sing digawe karo tanduran lan kembang lokal.

Apa mangan lan ngombe

Kanggo panganan sing luwih murah nanging isih apik, mula kudu mlebu Cancun kanthi bener. Nanging ana sawetara restoran ing zona Hotel uga.

Kehidupan wengi Cancun ora kaya tujuan liya ing Bumi. Kanggo sawetara, dina ing Cancun ora miwiti nganti tugas kaya sarapan awan, turu ing pantai, lan siesta rampung. Iki panggonan kanggo sumunar.

Umur ngombe legal ing Meksiko yaiku 18.

Hotel Zona minangka papan sing akeh lan entuk penghibur lan DJ paling dhuwur. aja kaget ndeleng Vegas kaya pertunjukan kanthi spontan nalika lagi nyemprot piña. Klub-klub kasebut bisa ngisi tutup sing akeh, sanajan tutup bisa kalebu garis mbukak.

Sampeyan bisa uga golek tarian ing garis conga, ngguyu sing ora peduli lan ngomong apa wae sing wis dikepengini. Mesthine kanggo tim pertama, lan mesthi nyenengake kanggo bali.

Coba uga klub ing Yaxchilan Avenue, sing ana ing kutha Cancun, sing kabeh warga hangat.

Tetep sehat

Tuku banyu botol lan ngombe kanthi asring supaya kurang dehidrasi utawa stroke panas.

Yen ora, aja ngombe banyu kajaba hotel sampeyan duwe sistem pemurnian banyu. Umume resor ing Cancun wis ngresiki banyu ing kabeh fasilitas sing ana ing jero resor kalebu bar lan restoran. Restoran ing ndhuwur biasane uga banyu sing diresiki, nanging banyu ing njaba wilayah kasebut ora bisa diombe.

Ora ana sing gratis - Piwulang sing paling penting. Ana wong sing teka, lan ujar, "sampeyan pengin nembak tequlia? Ayo seneng-seneng! ”Iki tegese sampeyan durung negosi rega.

Aja nggunakake ATM sing ora ana ing bank- Ana ATM kabeh Cancun. Gunakake mung sing ana ing njero bank utawa hotel sampeyan. Farmasi, toko, stasiun gas kudu disingkiri. Sampeyan bakal dadi korban kecurian identitas (Ana keamanan 24 jam sedina ing zona hotel, nanging sampeyan ora nate ngerti, mung akal umum) utawa sampeyan bakal entuk biaya gedhe kanggo komisi panggunaan kasebut.

Jelajahi Cancun lan cedhak karo kutha

Tapak Arkeologi Chichén Itzá - situs arkeologi Maya sing paling gedhe ing Yucatan, Chichen Itza asring dibukak ing perjalanan sedina saka Cancun, nanging rada adoh lan mung bagean cilik saka situs lan papan wisata bisa ditemokake kanthi cara iki. Yen sampeyan nemokake Maya kuna sing minat, nginep sewengi ing salah sawijining hotel ing Chichen supaya sampeyan ora bisa ngalami kunjungan sing ora lengkap. Sampeyan bisa njupuk bus umum utawa kendaraan pribadi, udakara jam 2.5 saka Cancun nganggo mobil. Uga cedhak karo situs kasebut yaiku cenote, yaiku sinkhole banyu seger, ing ngendi sampeyan bisa nglangi. The Kukulcán Pyramid, salah sawijining struktur Maya sing paling nggumunake lan milih salah sawijining Donya Pitu Apik Anyar, saiki ditutup kanggo menek kanggo nglindhungi.

Tulum - Siji-sijine situs arkeologi Maya sing ora bisa nyawang Segara Karibia mung 128km sisih kidul Cancun. Ora salah sawijining situs Maya sing luwih gedhe, nanging lokasi segara sing menehi papan sing apik. Layanan bus saka Cancun mlaku sak jam 2 lan biaya MXN60. Tulum ngemot liwat 60 beda struktur lan dipercaya minangka salah sawijining situs upacara sing penting kanggo masarakat Maya. Zona arkeologi iki sing diwiwiti luwih saka abad 7 nuduhake sisa-sisa kutha sing ana tembok gedhe kanthi dalan, omah lan bisnis ing pinggir segara. Sorotan utama Tulum yaiku El Castillo, yaiku piramida gedhe sing lenggah ing tebing sikil. El Castillo dikira dadi bagian saka seri lampu rumah tangga. Arsitektur kasebut padha karo Chichen Itza nanging kanthi skala sing luwih cilik; persis karo Chichen Itza, sampeyan ora diijini mlebu utawa menek ing piramida.

Isla Mujeres - Tumpakan sing apik saka jebule turis Cancun. Pulo cilik iki mung numpak kapal Ferry menit 20 saka zona hotel utawa saka Puerto Juárez Federal Dock, sing ana menit 5 saka pusat kutha Cancun. Nyewa skuter kanggo ngubengi pulo kanthi cepet lan murah. Wis ana taman tema banyu ekologis sing apik, Garrafon, sing apik banget ana vistas ing daratan lan jagad laut sing apik banget.

Cozumel - Pulo sing apik banget lan sing paling akeh sing dienggoni ing Meksiko, uga minangka port panggilan Karibia sing penting. Taman Nasional Chankanaab ana ing kene. Kenal kanggo kegiatan waterport kayata nyilem, snorkeling, pelayaran, prahu lan fishing.

Coba- Situs sing apik banget; iku salah siji kutha Maya sing paling gedhe ing jaman biyen, nanging akeh sing isih didhelikake ing alas sing subur. Babagan kasebut kalebu papan piramida paling dhuwur ing Semenanjung Yucatan, yaiku Nohoch Mul. Muyil gumunggung tlaga sing diubengi akeh konstruksi Maya.

Valladolid minangka kutha cilik wiwit jaman Kolonial Spanyol kanthi pesona lokal sing akeh, ing antarane Cancun lan Chichen Itza. Pemilihan hotel lan restoran sing digawe dadi basis sing apik kanggo wengi utawa loro; kesepakatan luwih cedhak karo Chichen, lan reruntuhan Maya sing nggumunake ing Ek Balam mung udakara 15 menit sisih lor.

Xcaret. Xcaret minangka Taman Eko-arkeologi sing dumunung ing sisih kidul Cancun 76km lan kurang saka 7km sisih kidul Playa del Carmen, ing Riviera Maya. Ing kene sampeyan bisa ngrayakake flora lan fauna tropis ing wilayah kasebut uga ekspresi budaya Mayan sing beda. Ing fasilitas sampeyan bisa nemokake situs arkeologi, snorkeling ing kali ing lemah, pantai, paviliun kupu-kupu, rumah kaca anggrek, peternakan fauna wilayah, desa Mayan, Pulo Jaguar, lan liya-liyane. Kanggo pengunjung biaya tambahan bisa nglangi nganggo lumba-lumba; seneng layanan Temascal lan Spa. Ing wayah wengi, sampeyan bisa ngrayakake pertunjukan wengi unik "Xcaret México Espectacular" sing nampilake macem-macem pagelaran saka budaya Mayan kuno kanggo musik lan tarian tradisional Meksiko. Supaya njelajah Cancun siji bakal njupuk srengenge luwih akeh sing bisa ditangani…

Situs web pariwisata resmi Cancun

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Nonton video babagan Cancun

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]