Jelajahi Beijing, China

Jelajahi Beijing, China

Jelajahi Beijing; ibukutha ing Republik Rakyat China, negara paling pedunung ing saindenging jagad. Kanthi pedunung 21,500,000, dadi kutha paling gedhe nomer loro ing negara Shanghai. Sampeyan uga dadi jogja ing dinasti Ming lan Qing nganti tekan Republik China ing 1911. Beijing minangka pusat politik, pendhidhikan lan budaya ing negara iki lan kaya iki kalebu situs-situs sejarah lan lembaga pamrentah lan institusi sing penting.

Kutha iki ditandhani kanthi iklim sing rata lan gersang. Ana mung telung bukit sing bisa ditemokake ing wates kutha (ing Taman Jingshan ing sisih lor Kota Terlarang) lan gunung ngubengi ibukutha kanthi telung sisi. Kaya konfigurasi saka Kota Larangan, Beijing duwe concentric "cincin dalan", sing bener-bener persegi, sing ngubengi metropolis lan dadi titik referensi sing apik minangka salah sawijining upaya kanggo mindhah kutha. Luwih saka dalan sing muni minangka bagean paling kerep dibukak Great Wall of China, sing nyekseni para pengunjung ing saindenging jagad lan Beijing dadi markas sing apik kanggo sing pengin ndelok salah sawijining struktur manungsa sing luwih bisa dieling-eling lan tahan.

Distrik Beijing

Sajarah

Beijing secara harfiah tegese Ibukutha Lor, peran sing wis asring dimainake ing sejarah dawa China. Sejarah Beijing tanggal sawetara ewu taun nanging pisanan misuwur ing sejarah China sawisé digawe ibukutha Negara Yan kanthi jeneng Yanjing. Yan minangka salah sawijining karajaan utama nalika Perang Warring States, sawetara taun 2,000 kepungkur. Sawise tiba ing Yan, sajrone dinasti Han lan Tang mengko, wilayah Beijing dadi prefektur utama ing sisih lor China.

Beijing nduwe iklim benua sing dipengaruhi monsoon kanthi musim panas, lembab lan adhem garing. Wektu paling apik kanggo ngunjungi yaiku ing wulan September lan Oktober, sajrone "Autumn Golden". Musim musim semi yaiku angin kanggo bledug lan digunakake anget lan garing. Musim panas bisa dadi panas banget lan masarakat turis bakal uga paling gedhe; angin ana ing njero pollutant trap sisih kidul (gunung sisih lor lan sisih kulon), dadi musim panas dadi musim sing kurang apik kanggo kualitas udara. Nanging smog paling angel nalika musim salju, sing adhem lan garing amarga salju salju sing jarang banget. Suhu kanthi gampang bisa mudhun ing −10 ° C nalika musim dingin, lan kaya cepet munggah ing ndhuwur 35 ° C nalika musim panas.

Demografi lan geografi

Beijing nduwe pendhudhuk sing luwih gedhe tinimbang 20 yuta wong, kanthi persentase akeh dadi wong neneko, sing manggon ing 16,800 km² sing disebar ing distrik 18. Kutha iki mbatesi Provinsi Hebei (ing endi polusi sing diserang saka Beijing saka) ing sisih lor, kulon lan kidul, lan Tianjin ing sisih wétan.

Nyawang

Beijing ganti kanthi jangkep fenomenal lan iki minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing jagad iki. Peta manca ora bakal dienggo, dadi sampeyan butuh pandhuan Sinomaps berbahasa Inggris ing buklet resmi utawa meja konserge bintang 5. Ngindhari Sinomaps palsu ing kertas standar, yaiku pirang-pirang taun lan ora rinci.

Sadurunge lelungan ing saindenging kutha, deleng jeneng sing pengin dibukak sing ditulis ing karakter Cina. Staff ing hotel sampeyan kudu mbantu sampeyan lan njupuk kertu kanggo mbantu sampeyan mulih. Entuk akeh rinci sabisa lan tindakake pandhuan Sinomap sing anyar.

Dening sikil

Nalika nyebrang dalan mlebu China, nganggep manawa ora ana pangguna ing dalan sing menehi dalan, sanajan ana pulisi. Nganggo nyebrang zebra nanging umume pembalap ora mandheg. Tansah dipikir kaya mobil utawa sepedha bisa langsung ing sampeyan utawa langsung ngarah sampeyan. Yen sampeyan nemokake pirang-pirang mobil lan sepeda ing dalan sampeyan saka macem-macem arah, aja nyoba mbukak kanthi aman; nanging mandheg. Kekuwatan nomer, saengga nalika wong akeh nyabrang mobil luwih gampang mandheg utawa mandheg.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Beijing, China.

Tandha Land, Palaces, temple, park, Museum, Beijing

Dhiskusi

Basa Beijing kalebu basa Cina Mandarin. Standard Mandarin dhewe minangka basa administratif dinasti Ming lan Qing lan didhasarake ing dialek Beijing.

Basa Inggris diucapake dening staf ing atraksi wisata utama, uga ing hotel utama. Yen ora, pamicara basa Inggris ora umum, mulane njaluk kertu bisnis hotel sampeyan supaya nuduhake driver taksi yen sampeyan bakal ilang. Mangkono uga, staf ing hotel sampeyan nulis jeneng obyek wisata apa wae sing sampeyan kunjungi ing basa Cina, saengga para warga bisa menehi pitunjuk menyang arah sing bener.

Pesta, mlaku-mlaku, nitih, teater, balai konser ing Beijing

Apa sing kudu dituku

Liwat meh kabeh pasar ing Beijing, haggling penting. Utamane nalika browsing wilayah gedhe, "turis" kanggo barang sing umum, aja nyelehake ing ngisor kamulyan sampeyan kanggo miwiti nyang-nyangan kanthi rega 15% saka rega takon dhisikan. Nyatane, ing pasar sing paling "turis" paling akhir bisa asring kurang saka 15% -20% rega takon awal lan "mbusak nol" dudu titik mlebu ing proses tawar-menar. Sawise nglampahi sawetara wektu, aja ragu-ragu kanggo ngancam mlaku-mlaku, amarga iki asring minangka cara paling cepet kanggo ndeleng vendor nyuda rega ing tingkat sing cukup. Tuku kanthi akeh utawa klompok uga murah regane. Sepira vendor dhuwur utawa murah nyetel rega takon gumantung saka pelanggan, vendor, popularitas produk, lan uga dina pas wektune. Vendor uga cenderung target minoritas sing katon, kayata Kaukasia utawa wong keturunan Afrika.

Ana sawetara pasar sing menarik ing saindenging Beijing, sampeyan bisa nemokake kabeh barang sing murah (lan asring palsu). Sawetara papan sing paling populer yaiku Xizhimen ing Distrik Xicheng, Jalan Silk utawa Panjiayuan ing Chaoyang District lan Hong Kong Qiao ing Distrik Chongwen.

Minangka alternatif kanggo pasar sampeyan bisa menyang sawetara blanja sing diantrekake karo toko-toko. Iki kalebu Nanluoguoxiang ing Kecamatan Dongcheng lan Jalan Pedestrian Qianmen Dajie, Dashilan lan Liulichang ing Distrik Xuanwu.

Yen sampeyan nggoleki toko panganan tradisional Cina nyoba Yinhehua Vegetarian ing Kecamatan Dongcheng, Daoxiangcun, Liubiju utawa The Tea Street ing Xuanwu District.

Toko toko hotel lan departemen toko dudu sing paling apik ing blanja China, nanging kudu dipikirake. Kamangka umume luwih larang, mula ora bisa adol barang sing regane murah banget. Gaya ritel lawas Cina mboko sithik diowahi dening para toko kanthi pangertene desain lan barang cenderung luwih apik saben taun. Sandhangan sutra, setelan meja lan sapiturute lan papan liyane ing saindenging kutha, pancen cocog, kayadene porselin, teh khusus lan barang-barang tradisional liyane. Sawetara dhaerah sing paling populer ing jinis blanja iki yaiku Wangfujing lan The Malls ing Plaza Oriental loro ing Kecamatan Dongcheng uga Xidan ing Kecamatan Xicheng.

Antiques

Bisnis karpet iki kuat ing Beijing lan sampeyan bakal nemokake kabeh toko sing adol karpet sutra lan jinis liyane.

Apa sing arep dipangan

Beijing menehi kesempatan sing cocog kanggo conto panganan saka kabeh negara. Sawetara restoran paling apik ing Beijing ngladeni panganan saka Sichuan, Hunan, Guangzhou, Tibet, Yunnan, Xinjiang, lan Apa liyane sing bisa dipangan ing Beijing.

Apa sing kudu diombe ing Beijing

Akses internet

Internet dibatesi banget ing China. Google, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube lan umume situs web berita Kulon wis diblokir, lan ora umum kanggo situs web manca sing ora mbukak. Contone situs sing diblokir sebagian kalebu Wikipedia, Blogspot, lan Tumblr. Kanggo ngatasi masalah iki, sampeyan bisa tuku VPN komersial kanggo trowongan metu saka firewall. Coba dingerteni manawa versi gratis duwe bolongan keamanan lan bisa nambah kemungkinan sampeyan bakal disusupi.

Wi-Fi gratis bisa ditemokake ing macem-macem jinis rante lan kafe bebas lan restoran panganan cepet, lan uga akeh restoran sing lenggah. Kafe iki bisa uga katon kaya restoran saka njaba, nanging umume papan sing diarani kafe bakal duwe Wi-Fi. Wi-Fi uga umum ing hostels lan hotel. Sambungan sing luwih cepet bisa kasedhiya kanthi biaya sing sithik.

Panggonan sing bakal dibukak cedhak Beijing

Pariwis-turis jarak dawa bakal nemokake dalan nasional 109 minangka cara sing nyenengake kanggo mlebu utawa ninggalake Beijing, sanajan akeh kerja. Langsung mlebu bukit-bukit sing curam ing pinggir kutha, nanging ora bisa ndeleng lalu lintas, dijaga kanthi apik lan ngliwati senario pertanian lan alas sing apik banget. Sawijining apik babagan cedhak karo Beijing, lan sejatine sejatine.

Tianjin - Kira-kira 30 menit kanthi tren peluru, Tianjin minangka salah sawijining papat kotamadya ing China lan kontras karo ibukutha amarga pengaruh Eropa penjajah. Tianjin malah nduwe wilayah Little Italia sing apik banget saliyane situs sejarah liyane sing menarik.

Yen sampeyan kepengin njupuk Trans-Siberian-Railway kanggo Mongolia sampeyan bisa njupuk bus turu sewengi saka contone Stasiun Bas Muxiyuan Long Distance menyang Inner Mongolia Erlian. Elinga karcis mung bisa dituku nalika budhal.

Proses nalika njupuk bis cukup padha karo nalika njupuk jip, mung amarga luwih akeh wong kudu mandheg saka bis, pindhah imigrasi, lan bali maneh ing bis maneh, luwih suwe. Ngandika, sampeyan kudu bisa milih saka Erlian menyang Zamyn-Uud sajrone rong jam.

Patang jam kanthi sepur utawa bus utawa rong jam kanthi mobil, kunjungi tilas imperialis Chengde (256 km / 159 mi ing sisih lor-wétan saka Beijing).

Rusia - Ana rong sepur taun Trans-Siberia saka Beijing menyang Moskow. Salah sijine yaiku K3 sing tekan Moscow liwat Uluwatu, budhal dina Rebo saben minggu. Siji liyane yaiku K19 sing budhal saka Beijing, Sabtu saben minggu, tekan Moskow liwat Manchuria. Padha karo K23, karcis kasebut mung bisa tuku saka agen perjalanan. Sampeyan bisa tuku karcis Trans-Siberian saka Beijing menyang Moscow luwih dhisik.

Kanggo njelajah Beijing, sampeyan butuh sawetara perjalanan sing apik amarga ora cukup

Situs web pariwisata resmi Beijing, China

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Beijing, China

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]