Jelajahi Alexandria Mesir

Jelajahi Alexandria, Mesir

Jelajahi Alexandria, MesirKutha paling gedhe nomer loro (3.5 yuta wong), pelabuhan laut paling gedhe lan jendela negara menyang Segara Tengah. Pancen lindhing saka mantan kosmopolitan kamulyane, nanging isih kudu dikunjungi amarga akeh budaya lan plancongan sing isih bisa dirasakake.

Sawetara kutha ing jagad iki duwe sejarah kaya Alexandria; sawetara kutha sing wis nyekseni akeh acara sejarah lan legenda. Diadegake dening Alexander Agung ing 331 SM, Alexandria dadi ibukutha Greco-Romawi Mesir; status minangka budaya budaya diwakili Pharos, mercusuar legendaris sing dadi salah sawijining Pitu Kaajaiban Donya.

Mercusuar Alexandria dibangun ing abad kaping tiga SM dening Ptolemy I ing pulo Pharos. Ketinggian mercusuar ana ing antarane 115 lan 150 meter, saengga kalebu salah sawijining struktur paling dhuwur ing donya, nomer loro mung kanggo Piramida Agung. Mercusuar kasebut dibangun ing lantai 3: sisih ngisor kanthi jantung tengah, rata-rata oktagonal bagean lan ndhuwur bagean ndhuwur. Lan ing ndhuwur, ana pangilon sing nuduhake sinar matahari ing wayah awan lan nggunakake geni kanggo wengi. Nanging rusak gempa 2 ing 1303 lan 1323.

Perpustakaan Alexandria minangka perpustakaan paling gedhe ing donya kuno lan papan ing ngendi filsuf lan ilmuwan ing jaman saiki wis golek ilmu. Alexandria uga dadi tuan rumah, nalika iku, komunitas Yahudi paling gedhe ing donya, lan Septuagint, terjemahan Yunani pisanan ing Kitab Suci Ibrani, ditulis ing kutha kasebut.

Kabeh, Alexandria minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing jagad Hellenik, sing nomer loro Roma kanthi ukuran lan kasugihan, lan nalika ganti tangan saka Roma dadi Byzantine lan pungkasane Persia, kutha kasebut tetep dadi ibukutha Mesir kanggo milenium.

Wingi, pamrentahan kutha kasebut pungkasane nalika wong-wong Arab bisa ngalahake Mesir ing 641 lan mutusake nemokake modal anyar ing sisih kidul ing Cairo.

Alexandria slamet minangka port dagang; Marco Polo mratelakake babagan 1300 minangka salah sawijining loro port paling gedhe ing donya, bebarengan karo Quanzhou. Nanging, lokasi strategis kasebut tegese saben tentara menyang Mesir ngliwati:

Alexandria saiki minangka kutha Mesir ing lebu kanthi bledug kanthi jumlah 5 yuta, nanging statusé minangka plabuhan utama Mesir njaga bisnis, lan turis isih mangan ing pesisir ing musim panas. Lan nalika akeh kutha mbutuhake cetakan, sejarah loro-lorone kuno lan modern ana ing endi wae yen sampeyan ndeleng kanthi rapet: Taman gaya Perancis lan tandha-tandha jalanan Prancis sing biyasa urip minangka warisan Napoleon, salah sawijining Alexandria akeh sing nelukake, lan sawetara restoran sing isih ana lan kafe Yunani isih tetep dadi dominan budaya.

Alexandria nduwe iklim Mediterania, kanthi musim panas lembab anget lan musim hujan sing entheng.

Promosiade utama Alexandria yaiku pantai laut Corniche. Ing pucuk sisih kulon ana benteng Qait Bey, sing dibangun ing cedhak situs bekas Rumah Api, nalika pesisir sisih wetan nemplek mil ing mburi kanthi slums lan tenage Alex modern.

Alexandria gampang tekan pesawat, sepur utawa bis.

Apa sing bisa dideleng ing Alexandria, Mesir. Objek wisata paling apik ing Alexandria, Mesir.

  • Benteng Qaitbay, Ras el-Tin. 9AM-4PM. Salah sawijining ikon ing kutha kasebut ing lokasi sing apik, beteng kasebut ndelok Segara Tengah lan kutha kasebut dhewe. Dibangun dening Mameluke Sultan Abdul-Nasser Qa'it Bay ing 1477 Masehi, nanging nggedhekake lan ngrambah kaping pindho wiwit saiki. Benteng iki dibangun ing 1480 dening Sultan Qaitbay ing situs Mercusuar Pharos, kanggo nglindhungi kutha kasebut saka perang salib sing biyen nyerang kutha kanthi segara. Benteng mapan ing lawang pelabuhan wétan ing sisih wétan Pulo Pharos. Iki didegake ing situs tepat saka Mercusuar terkenal Alexandria. Mercusuar kasebut terus dienggo nganti tekan jaman penaklukan Arab, mula ana pirang-pirang bencana lan wujud papan mercusuar saya owah, nanging isih terus dienggo. Sajrone 11thcentury ana gempa nyirnakake sisih ndhuwur mercusuar lan sisih ngisor digunakake minangka menara jam tangan. A Mosok cilik dibangun ing sisih ndhuwur. Udakara 1480 AD papan kasebut dikuatake minangka bagean pertahanan pertahanan gisik. Mengko kastil sing katon benteng dibangun dadi pakunjaran kanggo para raja lan negara. Saiki Museum Maritim.
  • Cemetery of Mostafa Kamel. Kuburan kasebut kalebu patang kuburan wiwit wiwit abad kaping SM SM, kabeh ana kahanan sing apik lan apik banget.
  • Kom el-Shouqafa, Karmouz. Kom el-Shouqafa tegese "bolong gondho" utawa "potter." Jeneng asli Mesir kuno yaiku Ra-Qedillies, lan ana ing papan sing ana ing desa lan pelabuhan mancing Rhakotis, bagean paling tuwa ing Alexandria sing nyatakake Alexander Agung , dumunung. Terowongan bawah tanah catacombs dumunung ing distrik Karmouz sing padhet ing sisih wétan Alexandria. Catacomb iki umume digunakake minangka kuburan pribadi, kanggo kulawarga sugih siji, lan mengko diowahi dadi kuburan umum. Dheweke dumadi saka konstruksi tingkat lemah sing mungkin dadi gereja panguburan, undhak-undhakan spiral jero lan telung tingkat bawah tanah kanggo upacara pemakaman lan rombongan. Catacomb minangka unik kanggo rencana lan dekorasi, sing kalebu integrasi budaya lan tradhisi saka Mesir, Yunani lan Roma Catacomb.
  • Rukun Pompey, Karmouz. Tugu kuna, kolom granit dhuwur-25 iki dibangun kanggo ngurmati Kaisar Diocletian ing AD 297. Wilayah sing dikepung ing kolom uga ana reruntuhan lan patung liyane kayata orak Serapium. Uga ing jejere wilayah iki minangka pusat blanja gedhe kanggo kain lan perabot sing diarani "El-Saa3a," ing ngendi sampeyan bisa nemokake akeh jinis kain utawa busana.
  • Teater Romawi, Kom El-Dikka. Dibangun ing abad 2nd Masehi, amfiteater Romawi iki duwe undhangan semicircular 13 digawe saka marmer putih lan abu-abu, kanthi kursi marmer nganti penonton 800, galeri, lan bagean lantai lantai mozek. Ing jaman Ptolemaik wilayah iki yaiku Taman Pan, taman sing disenengi dening villa lan kamar mandi Romawi.
  • Istana Montazah, El Montazah. Dibangun ing 1892 dening Abbas II saka Mesir Abbas Hilmi Pasha, khedive pungkasan ing Mesir. Salah sawijining bangunan kraton, Haramlek, saiki ngemot casino ing lantai dasar lan museum peninggalan kraton ing tingkat ndhuwur, dene Salamlek wis diowahi dadi hotel mewah. Bagean kebon sing akeh (liwat hektar 200) sing dibukak kanggo masarakat.
  • Makam Prajurit sing Ora dingerteni, Mansheya. Mesir duwe Makam Prajurit sing Ora dingerteni sing ngurmati militer.
  • Istana Ras el-Tin, Ras el-Tin. Ora dibukak pengunjung, sayang.
  • Istana Presiden, Montazah.
  • Alexandria National Museum, Latin quarter.History Museum kanthi potongan arkeologi 1800 sing dipamerake kanthi kronologis: ruang paling ngisor dikhususake kanggo jaman Prasejarah lan Pharonic; lantai pisanan nganti jaman Yunani-Romawi; lantai kaping kalih ing jaman Koptik lan Islam sing nyoroti artefak sing digambarake nalika penggalian ing jero banyu sing saiki.
  • Museum Yunani-Romawi, musium sejarah suku suku taun Latin kanthi umume koleksi wiwit abad 3rd SM nganti abad 3rd Masehi, njangkepi jaman Ptolemaik lan Romawi.
  • Museum Seni Halus, Moharram Bey. Isine akeh perhiasan kraton lan larang regane.
  • Institut Nasional kanggo Oceanografi & Perikanan, Anfoushi (ing samping Qait Bey). Akuarium lan museum ditampilake.
  • Museum Perhiasan Royal, zezenia. Isine akeh perhiasan kraton lan larang regane.
  • Masjid Qaed Ibrahim, ing cedhak stasiun Ramleh
  • Mesjid El-Mursi Abul-Abbas, Anfoushi. Dibangun ing 1775 dening Algeria, masjid iki dibangun ing makam makam sufi sing misuwur ing abad kaping telun, Ahmed Abu al-Abbas al-Mursi. Tembok masjid kasebut ngagem watu artifisial, dene minaret, sing ana ing sisih kidul, jembar ing 73 meter.
  • Masjid Attarine, Attarine. Wiwitane sawijining gereja sing darmabakti kanggo Saint Athanasius ing 370 lan dikonversi dadi masjid sawisé penaklukan Muslim ing Mesir.
  • Bibliotheca Alexandrina, Shatby. Bukak saben dina kajaba Jum'at saka 11 AM nganti 6: PM 00. Pusat perpustakaan modern lan pusat riset sing dibangun ing cedhak tilas Perpustakaan Alexandria. Nduwe pusat konferensi gedhe lan planetarium, uga tampilan teks kuno saka koleksi lan pameran khusus liyane.
  • Corniche minangka dalan tilas 15km sing mulya (wharf / pier / boardwalk) ing sadawane pelabuhan sing didhuwurake karo restoran, pasar lan pemandangan bersejarah.
  • El Alamein - 120 km sisih kulon Alexandria minangka situs pirang-pirang peperangan penting saka sejarah lan saiki dadi papan kenangan perang, kuburan lan museum. Uga dibangun ing pesisir Mediterania, El Alamein sadurunge diterangake dening Churchill minangka 'iklim paling apik ing donya'.
  • Marina - pantai ing pinggir pesisir sing cedhak karo 100 km saka Alexandria

Apa sing kudu ditindakake ing Alexandria, Mesir

  • Sunbathe ing Pantai Maa'moura utawa Pantai Montazah. Sajrone musim panas pesisir dikempalken karo turis Mesir, parasol lan kursi plastik. Ing wektu iki wedhi lan banyu bisa uga ana plastik sing dibuwang.
  • Kebon Kraton Montazah Sanajan kebun kasebut kalebu bagean luwih saka telung atus seket hektar saka omah kerajaan gedhe sing dikenal minangka Istana Muntazah, Taman Royal Montazah njupuk luwih saka setengah saka properti kasebut. Taman Royal Montazah mapan ing pinggir pante uga, tegese akses menyang pesisir sing apik lan banyu Laut Segara sing cedhak. Taman Royal Montazah pancen unik kanggo taman kutha lan papan umum amarga prihatin kanthi lemah, lan uga dilengkapi bangku lan kolam renang utawa kolam renang sing dibukak kanggo masarakat kanggo dinikmati.
  • Uga ing Montazah, Olahraga Air Montazah, nyedhiyakake macem-macem olahraga banyu, saka banyu dadi banyu laning saka kapal, malah Banana Boat lan Donuts.
  • Nyewa prau lan lunga njelajah ing Ras el-Tin.
  • Duwe mate dawa ing Corniche sing apik ing Laut Segara.
  • Casino Austria Mesir -B CP W, Kasino Austria Mesir dibukak mung kanggo Luar Negeri. Sampeyan uga dikenal minangka El-Salamlek Palace Casino. Game kalebu Blackjack, Roulette, Punto Banco, Mesin Mesin lan Caribbean Stud Poker. Casino Austria Mesir mapan ing Hotel El-Salamlek Palace ing Alexandria.
  • Kutha lawas Alexandria duwe kapadhetan gedhe lan bookmark buku sing paling gedhe ing jagad Arab bisa uga kajaba Beirut. Perawatan tartamtu yaiku garis panjang trotoar bookmark ing Jalan Danyal Street, ing sisih Pusat Budaya Budaya Prancis.
  • Klub Olahraga Alexandria, (ing sisih tengen Alexandria) dibangun ing 1898 lan digunakake sajrone penjajahan Inggris. Minangka salah sawijining klub olahraga paling tuwa ing Mesir. Dina iki, lapangan golf ana ing panganan 97, 97 persen sing dadi total wilayah klub. Iku kursus sing rata karo bunker angel lan bisa dimainake dening pamula lan uga para ahli. Klub iki uga duwe papat restoran, yaiku Klub Restaurant, sing paling mewah, lan restoran Happy Land sing ngladeni papan dolanan bocah-bocah. Nawakake uga katering pesta.
  • Klub Olahraga Smouha ing Smouha. Stadion Hockey Internasional kanthi kolam renang akeh, lapangan bal-balan, rong trek olahraga lan liya-liyane. Anggota lan tamu mung diidini.
  • Nyewa peralatan scuba saka Alexandra Dive lan nyilem jenahe kuna East Harbour. Dadi siyap kanggo visibilitas sing ora apik, prosedur safety ora ana lan ora nglirwakake artefak sejarah.
  • Go nglangi ing Country Club utawa Lagoon Resort, ing ngarepe Carrefour.
  • Bukak nari ing Pusat Rezodanse - Egyptte (pusat kutha Alexandria, Jalan 15 Sezostris, ing ngarep Banque du Caire). Pusat budaya iki nawakake kelas rutin ing Ballet, Flamenco, Tari Kontemporer lan Tari Folkloric Mesir. Pelatihan khusus karo guru tamu uga kasedhiya, uga kedadeyan budaya punctual (pameran, tandha buku,). Nawakake macem-macem kegiatan sing cocog kanggo wong diwasa lan bocah.

Akeh papan sing kaya ndherek nyetel belanja jam. Musim: Selasa, Wed, Jum lan Sat 9AM-10PM, Mon lan Thurs 9AM-11AM. Sajrone Ramadhan, jam dadi beda, lan toko asring ditutup dina Minggu. Musim panas: Selasa, Wed, Jum, 9AM-12: 30PM lan 4-12: PM 30.

Blanja blanja

  • Pusat Kutha Alexandria. Blanja blanja kanthi pasar hipotek, toko kopi lan bioskop. Tupuk taksi saperlu teka mrene.
  • Mirage Mall. Mal sing dhuwur-mburi mall ing ngarepe Carrefour. Toko sandhangan kalebu toko pabrik Adidas lan Timberland, uga ana sawetara kafe lan restoran sing populer kalebu Chili lan Pasadena Roof.
  • Deeb Mall, Roushdy. Pusat blanja Midrange karo bioskop lan lapangan pengadilan. sunting
  • Family Mall. Pusat blanja tengah ing Stasiun Gianaclis.
  • Green Plaza, (ing jejere Hilton Hotel). Pusat blanja gedhe kanthi akeh toko, restoran, bioskop lan pengadilan kanggo dolanan video lan bowling.
  • Kirosez Mall, Mostafa Kamel. Pusat blanja midrange.
  • Mina Mall, Ibrahimia. Pusat blanja midrange liyane
  • Maamoura Plaza Mall, Maamoura. Sawetara restoran.
  • San Stefano Grand Plaza Mall, San Stefano (sisih wétan Alexandria, ing jejere Four Seasons Hotel). Mbok menawa blanja paling gedhe ing Alexandria. Blanja mewah, bioskop 10, lapangan pengadilan gedhe
  • Wataniyya Mall, Sharawy St (Louran). Pusat blanja cilik.
  • Zahran Mall, Smouha. Bioskop lan kopi.

Alexandria misuwur duwe restoran panganan laut sing paling apik ing negara kasebut.

50 taun kepungkur, mbuwang bar lan klub wengi ngebaki kutha kasebut, nanging pengunjung ing Alexandria saiki asring sambat yen bisa angel golek bolongan penyiraman sing apik.

Hotel lan restoran wisata ing saindenging Alexandria lan umume ing Mesir dadi papan lan diskon.

Ahwa sing asor, ngladeni kopi, teh lan shisha (pipa banyu) minangka tradhisi Mesir lan uga akeh sing ditemokake ing Alexandria. Coba puff, main backgammon utawa domino cilik, lan nonton jagad liwat. Iki umume domain lanang, lan wanita arang katon ing wong-wong mau.

Saliyane pilihan lokal, ana Starbucks ing San Stefano Grand Plaza lan Costa Coffee cedhak Stanley Bridge.

Alexandria minangka kutha konservatif, saengga wanita kudu nutupi pundhak, midriff, cleavage lan sikil. Tutup sampeyan nalika mlebu ing papan ngibadah.

Bebas wae kanggo njelajah Alexandria.

Situs web pariwisata resmi Alexandria, Mesir

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Alexandria, Mesir

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]