Jelajahi Siprus

Jelajahi Siprus

Jelajahi Cyprus minangka pulo ing Segara Tengah, sisih kidul Turki. Sawise Sisilia lan Sardinia, Siprus minangka pulo paling gedhe nomer telu ing Segara Tengah. Sanajan pulo kasebut geografis ing Asia, kanthi politik negara-negara Eropa lan minangka anggota Uni Eropa.

Amarga posisi sing cocog, iki dipengaruhi dening akeh budaya manca. Ana isih kanggo mbuktekake manawa saiki akeh penduduk awal milenium 10 ing desa Neolitikum Khirokitia.

Ing sumur banyu Banyu Siprus ditemokake lan umume dadi salah siji sing paling tuwa ing donya, tanggal ing 9,000 nganti umur 10,500.

Siprus duwe nomer akeh monumen Byzantine sing apik banget. Scattered ing saindenging pulo minangka gréja sajarah lan biara. Pentinge budaya ing pulo iki wis diajeni dening UNESCO sing wis nyakup sepuluh pasamuwan ing dhaptar kasebut. Kabeh sepuluh pasamuwan sing wiwit taun 11 lan abad 17th ana ing wilayah pagunungan ing Troodos.

Apa sing bakal dideleng. Objek wisata paling apik ing Siprus.

  • Akeh situs arkéologis lan antikologi sing kasebar ing saindenging pulo, wiwit saka Zaman Watu Anyar tekan Kakaisaran Romawi
  • pinggir pasisir sing apik - isih durung diweruhi ing pirang-pirang papan - uga layak digoleki
  • Nicosia, ibukutha sing nduwe sejarah sing akeh, njaga tembok Venetia sing ngubengi kutha, sawetara bar lan restoran sing apik ing tembok lawas kutha lan mesthi 'garis ijo' - garis pemisah karo bagean Turki saka Siprus, sing nglewati ing tengah Nicosia, saiki dadi ibukutha sing dibagi
  • Pegunungan Troodos, dhuwuré kaya 1952 meter, nawakake sawetara dalan mlaku sing apik lan uga desa cilik kaya Kakopetria, Platres lan Phini. Ing musim salju ana kesempatan kanggo ski ing kana lan resort ski dikembangake
  • Wilayah Pitsilia ing gunung Troodos, ing papan panguripan lan sawetara anggur sing paling apik bisa dialami nalika tetep ing agrohotels cilik ing Agros, Kyperounda, Pelendri, Potamitissa lan liya-liyane. Ing kono, sampeyan bisa ngunjungi sawetara winih anggur sing paling apik ing Siprus, kayata Kyperounda Winery, Tsiakkas Winery ing Pelendri.
    Wilayah Komandoaria yaiku tlatah sing diasilake anggur panganan dessert legenda Commandaria sing legendaris. Kunjungan menyang Museum Commandaria pantes dadi wektu. Aja lali mandheg ing agrohotel lokal, utawa bukak kafeneion lokal kanggo ngobrol karo warga lokal.
  • Hamam Omerye, Nicosia minangka bangunan abad kaping 14 sing dibalekake maneh supaya bisa digunakake maneh minangka hammam kanggo kabeh seneng, ngendhok lan ngegungake maneh. Gendhing maneh karo pamrentah Prancis lan dumunung ing tengah kutha lawas Nicosia, sejarah situs kasebut wiwit ing abad 14th, nalika ngadeg minangka gereja Augustinus St. Mary. Wangun kanthi watu, kanthi domes cilik, kanthi kronologis diselehake ing wektu aturan Frankish lan Venetian, kira-kira ing wektu kutha iki njupuk Tembok Venetian. Ing 1571, Mustapha Pasha ngonversi gereja dadi masjid, kanthi yakin manawa papan tartamtu iki yaiku nabi Omer istirahat sajrone kunjungan menyang Nicosia. Umume bangunan asli dirusak dening tentara meriem Ottoman, sanajan lawang mlebu utama isih kalebu bangunan Xusum Xth abad Lusignan, lan isih sisa fase Renaissance mengko bisa katon ing sisih lor-wétan tugu. Hamam isih digunakake saiki lan sawise proyek pemulihan anyar, wis dadi papan sing paling disenengi kanggo istirahat ing Nicosia. Ing 14, nampa hadiah Europa Nostra kanggo Konservasi Warisan Arsitektur.
  1. KAMPUNG - KATURAN ANTARA KURIALimassol Kabupaten)
  2. PETRA TOU ROMIOU - TAMAN APLIKASI BIRTH (Paphos Kabupaten)
  3. KOLOSSI MEDIEVAL CASTLE (Kabupaten Limassol)
  4. KATO PAPHOS ARCHAEOLOGICAL PARK & TOMBS THE KINGS (Kabupaten Paphos)
  5. PENTADBIRAN NEGOSI CHOIROKOITIA (Larnaca Kabupaten)
  6. KATO PAPHOS CASTLE & HARBOR (Kabupaten Paphos) Pelabuhan Paphos & Medieval
  7. TEMPOL APOLLO (Kabupaten Limassol)
  8. GATE FAMAGUSTA (Nicosia Kabupaten)
  9. UNESCO WORLD HERITAGE - BYZANTINE PAINTED CHURCHES (Paguyuban Troodos)
  10. TZIELEFOS MEDIEVAL BRIDGE (Kabupaten Paphos / Pegunungan Troodos)
  11. STAVROVOUNI MONASTERY (Kabupaten Larnaca)
  12. AGIA NAPA MONASTERY (Famagusta Kabupaten)
  13. BUNGA VIKETIA NIKOSIA (Kabupaten Nicosia)
  14. NICOSIA OLD CITY (Kabupaten Nicosia)
  15. LIMASSOL OLD TANPA (Kabupaten Limassol)
  16. PUTIH MEDIEVAL LIMASSOL (Kabupaten Limassol)
  17. CASTLE LARNACA MEDIEVAL (Kabupaten Larnaca)
  18. LARNACA SALT LAKE & HALA SULTAN TEKKE MOSQUE (Kabupaten Larnaca)
  19. KOTA AMATHOUS KOTA (Kabupaten Limassol)
  20. KAMPUNG CYPRUS

Papan wisata uga

  • Hala sultan Tekke
  • Larnaka salt lake
  • Mathias mangidul
  • Kionia
  • Pamrentahan deso Fikardou
  • Jambatan Klirou
  • Khandria
  • Jembatan Malounta
  • Gereja Panagia Aggeloktisti
  • Gereja Panayia Chrysokourdaliotissa,
  • Agioi Varnavas lan Ilarion ing Peristerona
  • Troodos, gunung Olympus, kebon botani troodos
  • Kanggo penyayang golf
  • Golf golf lembah rahasia
  • Golf bukit Aphrodite
  • Klub golf Minthis
  • Golf golf Elea

Museums

Inggris digunakake dening para warga ing kabeh umur kanggo macem-macem katrampilan sing beda-beda - sebagian amarga pamrentah Inggris sadurunge lan sebagian amarga industri pariwisata. Basa Inggris kurang diomongake ing sisih lor. Nanging, siji bakal nemoni pamicara Yunani monolingual lan penutur Turki ing wilayah deso ing loro wilayah kasebut, utamane ing sisih lor lan umume wong tuwa.

Basa umum liyane sing digunakake ing pulo kasebut yaiku Rusian, Prancis lan Jerman.

Apa sing Tuku
Siprus duwe euro (€) minangka mata uang tunggal lan 24 negara liya sing nggunakake dhuwit Eropa umum iki.

Anggur kypriot - macem-macem lokal sing dikenal minangka Commandaria kuwat, manis lan meh padha karo anggur Porto
Lacework sifat rumit - saka desa Lefkara.
Zivania - minangka omben alkohol sing kuat adhedhasar semangat
Barang kulit kayata sepatu lan tas
Jewellery
Lukisan saka Galeri


Wektu paling apik kanggo blanja yaiku saka 10am nganti 4pm yen toko bisa ditemokake kanthi gampang ditutup. Umume rega murah bisa ditemokake ing kutha gedhe. Kiosks biasane ora adol roti lan sayuran.

Apa sing kudu dipangan
Mez Cypriot (pembuka selera karo tapas Spanyol) minangka wujud seni, lan sawetara restoran ora ana sing dadi. Meze kasedhiya ing macem-macem daging utawa macem-macem iwak nanging asring teka minangka kumpulan campuran, sing luwih kepenak.
Halloumi (Hellim) minangka keju Kypriot sing unik, digawe saka campuran susu sapi lan wedhus. Hard lan asin nalika mentah, mellows lan lemes nalika masak lan mulane biasane digiling.
Taramosalata umume digawe saka taramas, roe asin saka kodhe utawa karpet. Ganggang iki uga dicampur karo crumbing roti utawa kentang mashed. Parsley, bawang, jus lemon, lenga zaitun lan cuka ditambahake karo uyah lan lada.
Dolma, lonceng lada sing disisi Turki.
Tahin

Apa sing kudu dilakoni ing Siprus

  • golf
  • Taman alam
  • Parks
  • Camping
  • Kayaking
  • Kamping
  • Sailing
  • Scuba diving
  • Kincir angin
  • Kite surfing
  • Pusat Spa

Pantai Cyprus

Ana akeh pesisir sing kudu dipilih, sampeyan bakal nemokake sing cocog karo sampeyan. Saka mundur ing semenanjung sisih kulon, nganti resor ing sisih wétan, pulau kasebut nduweni barang kanggo kabeh wong. Pesisir wétan kondhang amarga pantai pasir putih sing apik karo banyu pirus cethek. Telpon jero karo outcrops rock rock iku cocog kanggo snorkeling utawa nyilem. Sand wedhi abu-abu sing apik banget ing pesisir kidul nginepake awake ing musim dingin utawa jogokan, dene coves pesisir ing sisih kulon sisih kulon yen sampeyan pengin sepi.

  • Agia Napa
  • Paphos
  • Protaras
  • Larnaca
  • Limassol

Yen sampeyan pengin njelajah Siprus, gunakake salah siji bandara 3 ing Siprus.

  • Bandara internasional Larnaca
  • Bandara internasional Paphos
  • Bandara internasional Ercan

Situs web pariwisata resmi Siprus

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs web pamrentah resmi:

Watch video babagan Siprus

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Tiket kanggo pengalaman sing luar biasa

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]