Jelajahi Famagusta

Famagusta, Siprus

Jelajahi Famagusta - Protaras - Agia Napa. Sparkling, banyu kristal lan bubuk, pasir emas minangka salah sawijining fitur utama wilayah Famagusta, kanthi lanskap apik sing didhuwurake angin kentir angin, lan bumi sing kaya mineral iki tuwuh sawetara tironest, prodhuksi seger ing pulo kasebut.

Minangka resort liburan utama Agia Napa lan Paralimni-Protaras, desa-desa sing cilik-cilik wis ndeleng popularitas lan watese dadi pusat hiburan sing terus narik kawigaten para pengunjung.

Teluk sing nggumunake wilayah kasebut luwih apik karo hiburan wengi sing misuwur lan santai, macem-macem akomodasi turis, pelabuhan fishing idyllic, gereja abad pertengahan, lan desa tradisional. Bebarengan, dheweke nawakake resep sing sampurna kanggo liburan sing hebat.

Salah sawijining obyek wisata utama yaiku Taman Hutan Alam Cape Gkreko kanthi tebing, guwa, lan guwa. Kajaba saka tampilan sing apik, taman iki becik kanggo nglangi, nyilem, lelungan prau, mlaku-mlaku lan muter, kabeh ana ing lingkungan sing asri.

Lan ora mangu, sampeyan bakal ngrasakake prabédan ing asil seger sing 'desa desa abang' (Kokkinochoria) ing wilayah kasebut tuwuh. Thanks kanggo bumi sing kaya abang-abang, wilayah kasebut misuwur karo semangka lan stroberi, lan enak lan serbaguna Siprus kentang, kabeh bledosan karo roso.

Saka wong sing golek srengenge menyang pesta kewan, panganan kanggo njelajah, kabeh wong bakal seneng karo Famagusta lan pesona.

Nyawang
Pandu mandiri minangka cara sing paling umum kanggo ngunjungi Famagusta, yaiku ing kendharaan dhewe utawa mobil sing disewa. Penyewaan sepeda ora kasedhiya. Sampeyan bisa lelungan kanthi mlaku, amarga kutha kasebut sithik. Yen mlaku-mlaku, ati-ati supaya ora kanthi ora sengaja mlebu ing wilayah sing dikepengini karo tentara Turki lan / utawa PBB, amarga nindakake risiko bisa dicekel (kabeh ditandatangani kanthi jelas). Taksi minangka pilihan sing luwih apik (lan luwih aman) kanggo wong sing bebas tanpa mobil. Iki kasedhiya lan umume murah kanggo salah sawijining titik utawa wisata lokal.

Apa sing Deleng
Kutha lawas diubengi dening salah sawijining benteng Venetian sing paling dijaga ing Timur Tengah. Ana akeh abad pertengahan / bangunan renaissance sing bisa dibukak. Nanging, umume rusak banget nalika dikepung ing Turki kutha ing 1571. Akeh bal meriam sing isih katon ing tembok beteng uga ing tembok bangunan kasebut. Khusus dingerteni yaiku Katedral St. Nicholas (diowahi dadi mesjid sawise penaklukan Uthmaniyyah lan maneh jenenge Lala Mustafa Paşa Mosque) lan gereja St. George saka greja kanthi frescoes. Ana luwih akeh kanggo ndeleng manawa sampeyan mlaku-mlaku ing kutha lawas, ing endi wae ana sing narik kawigaten meh kabeh pojok. Sisih kidul kutha modern (internasional dikenal minangka Varosha, Tr. Maraş, Yunani Varosia) wis ditutup ing umum lan dikontrol karo militer Turki. Sampeyan bisa ndeleng area sing saiki rusak saka pantai ing Palm Beach Hotel, nanging aja ati-ati njupuk foto utawa cedhak banget karo wilayah sing dipateni. Ana uga tinggalan klasik ing situs Salamis, sing ana ing sisih lor Famagusta nalika sampeyan tindak menyang İskele (Gr. Trikomo). Kutha Bronze Age Late Enkomi (Tr. Tuzla) uga kudu dideleng.


Apa sing Tuku
Busana lan Souvenir
Famagusta nawakake macem-macem toko saka sandhangan lan hadiah menyang toko omah. Umume barang toko bisa ditemokake ing dalan Salamis. Utawa, Old Town (ing jero tembok) duwe pirang-pirang toko souvenir khusus kanggo wong-wong sing golek barang gawean utawa lacks Cypriot yaiku Lefkara kanggo menehi hadiah.

Sanajan tawanan ora umum, para pembeli bisa nyoba nasib karo tawaran kontra ing toko souvenir sing luwih cilik. Hospitality Kypriot tegese padha bisa uga menehi freebies.

Pangan lan Grosir
Kajaba saka liyane saka Siprus, ana supermarket / toko Grosir sing adol sayuran lan buah sing seger. Ing pusat kutha ana rong rantai pasar pasar sing menehi pilihan luwih akeh kanggo para pembeli.

Apa sing kudu dipangan
Ana macem-macem restoran ing kutha lawas uga ing kutha modern. Sing ana ing kutha lawas umume dumunung ing sekitar Dataran Namık Kemal. &B Cafe nawakake pizza sing apik uga kebabs. Yen sampeyan penggemar kebab ngunjungi Aspava sing ana ing sebrang dalan. Mbukak Restaurant Ginko (ing sekolah Medisese, utawa sekolah agama Ottoman saiki dibukak), nawakake menu sing luwih maneka warna. Monk's Inn Bistro & Bar nyenengake lan nawakake menu sing winates nanging siap disiapake kalebu roti lapis panas lan adhem yen sampeyan pengin barang sing luwih entheng. Sampeyan bisa mangan omah tradisional Kypriot tradisional sing digawe ing Minder Restaurant sing ana ing njaba tembok, ing jejere. persembe bazar (Thursday pasar).

Ing kutha modern, umume restoran lan bar sing ana ing dalan "Salamis", mangkat saka tugu ing lawang kutha menyang arah Salamis.

Apa sing kudu diombe
Akeh bar sing uga ana ing Jalan Salamis. Bar ing dalan utama padha sibuk ing bengi musim panas karo masarakat lokal. Siswa njupuk bar lan pub utama nalika jaman universiti.

Ing kutha Lawas Famagusta, akeh wong seneng ing Monk's Inn Bistro and Bar, sing banget rame ing akhir minggu. Ing sisih liyane ing Dataran Kemal Namık yaiku Hamam Inn sing duwe tampilan katedral abad pertengahan, Es Café ing ngendi sampeyan bisa nyenengake obrolan karo kanca-kanca liwat lemon lemon sing nyegerake.

Famagusta Quayside (dikenal kanthi jeneng Pantai Palm) wis misuwur wiwit pirang-pirang taun wiwit pemugaran wilayah kasebut. Ana sawetara kafe lan restoran sing kudu milih saka omben-omben lan omben-omben sing ora alkohol.


Njaluk metu
Salamis sawijining kutha kuna.
Biara St. Salah siji sing paling suci ing saindenging pulo. Iki nampilake museum saka ikon.

MUSEUMS

Sanajan Famagusta minangka distrik pesta utama, uga duwe pirang-pirang museum sing kudu dibukak. Aqueduct, Museum Thalassa minangka sawetara Monumen Sejarah utama wilayah kasebut.

Situs web pariwisata resmi Famagusta

Nonton video babagan Famagusta

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]