Pagunungan Troodos, Siprus

Pagunungan Troodos, Siprus

Jelajahi Pagunungan Troodos kanthi udhara sing wangi cemara sing luwih semangat sampeyan mundhak luwih dhuwur. Pegunungan Troodos minangka 'ijo ijo' pulau, lan oasis sing nyenengake sing nyemprotake ing vistas alas, lembah lan kebon.

Troodos minangka gunung paling gedhe ing Siprus, sing ana ing tengah-tengah pulo kasebut. Puncak paling dhuwur yaiku Gunung Olympus, uga dikenal kanthi jeneng Chionistra, ing meter 1,952 (6,404 ft), sing dadi wilayah ski Sun Valley lan North Face kanthi limang ngangkat ski kasebut.

Dhaerah gunung Troodos ngliwati meh kabeh sisih kulon sisih Siprus. Ana akeh resor gunung, biara Byzantine, lan gréja ing pucuk gunung, lan alas ing jurang lan gunung kasebut yaiku desa sing caket karo bukit teres. Wilayah kasebut wis dikenal wiwit jaman kuno kanggo tambang pertambangan, sing nganti pirang-pirang abad diwenehake tembaga menyang kabeh Mediterania. Ing jaman Byzantine dadi pusat seni Byzantine, amarga gereja-gereja lan biara dibangun ing gunung, adoh saka pesisir sing kaancam diancam. Gunung kasebut uga ing omah RAF Troodos, kiriman ngrungokake NSA lan GCHQ.

Dikirim ing pirang-pirang desa, desa tradisional, saben corak lan giliran dalan gunung ndadékaké beda. Rantai komunitas winemaking wis ngetrapake vitikultur nganti pirang-pirang abad, dene liyane misuwur amarga seni gaweyan buatan tangan sing rumit, saka renda lan karya salaka nganti tembaga lan tenunan bakul. Kelompok pertanian sing dikenal kanggo macem-macem woh sing beda kanggo wong liya, ing ngendi air terjun lan sumber banyu nyedhiyakake minuman adhem kanggo manungsa lan satwa.

Ing pucuk sing paling dhuwur - 2,000 meter ing ndhuwur segara - lenggah ing Mount Olympus - sing gunung salju sambutan para ski ing musim salju. Lan akeh kasugihan alam ngenteni eksplorasi kanthi sikil utawa sepedha, ing sadawane dalan, liwat batuan lan menyang alas, karo desa kabeh pengunjung sing apik kanggo mirsani adat lokal sing unik.

Troodos uga penting banget kanggo agama kanggo gereja 10 UNESCO World Heritage Site Byzantine lan biara lan kapel liyane. Frescos kuno sing ora larang regane, crita-crita para suci wong suci, lan arsitektur unik nampilake akar Kristen jero pulo kasebut.

Apa sampeyan pengin uwal saka pesisir sing panas, temokake flora lan fauna pulo kasebut, utawa mundur wektu, sawetara gunung Troodos apik banget kanggo macem-macem Siprus pengalaman.

Pagunungan Troodos, amarga dhuwur, ditutup ing salju nalika mangsa. Resor populer kanggo para pemain ski sajrone wulan ski. Wisatawan lan warga lokal uga ngunjungi gunung nalika musim panas kanggo istirahat saka musim panas sing panas banget ing tingkat segara. Lumaku liwat alas ing salah sawijining tilase alam lan njupuk aroma lan aroma sing apik banget lan nikmati kanggo ndeleng curug lan pemandangan.

Desa ing Troodos apik banget, lan ngemot arsitektur rakyat lan lurung-lurung. Desa-desa desa kasebut misuwur kanthi mesam-mesam, masakan lokal.

Troodos sampurna kanggo mlaku-mlaku lan mlaku-mlaku kanthi santai.

Gereja Unesco ing pegunungan Troodos

Siprus, minangka ortodoks Kristen sing umum, nduwe monumen Byzantine sing akeh banget. Sepuluh iki nduwe arti sejarah lan seni kaya ngono lan ngemu nilai kaya sing UNESCO wis kalebu ing dhaptar Situs Warisan Donya. Kabeh sepuluh pasamuwan sing wiwit taun 11 lan abad 17th mapan ing wilayah pagunungan Troodos.

  • Panagia tou ±
  • Panagia asinou
  • Agios ioannis lampadistis
  • Agios nikolaos tis stegis
  • Panagia podithou
  • Sotiros metamorfosis
  • Panagia moutoulla
  • Archangelos
  • Stavros agiasmati
  • Timios Stavros
  • Panagia tou sinti

Biking bisa dirasakake ing saindenging taun ing Troodos. Nggawe dalan sing dipasang ing sepi, pemandangan sing hebat banget, kontes sepedaan gedhe lan nyegerake hawa seger. 'Roda muter sepisanan Troodos' minangka jalur 57 km ing sekitar Taman Nasional Troodos lengkap karo peta area, tandha arah, tandha-tandha dalan lan pandhuan mancal lengkap ing wilayah kasebut. Ora ana ing sirkuit dawa 57 km alami iki, ora ana area sing luwih dhuwur tinimbang 400 meter. Kayane Ibu Alam wis konspirasi supaya siklus bisa istirahat lan santai.

Troodos nduwe Museum Khusus Publik, Art Rakyat lan Anggur (Old anggur Press), sing ana gandhengane karo peradaban, budaya lan tradhisi.

Troodos duwe situs piknik sing akeh. Dumunung ing ngendi akses gampang, ing papan sing ana ing iyub-iyub lan banyu lan nduwe macem-macem fasilitas kaya tabel, fasilitas resikan, papan dolanan, situs barbeque, banyu ngombe, parkir mobil lan liya-liyane.

Falls ing Caledonia iku salah sawijining sing paling dhuwur Siprus. Banyu tiba saka dhuwur 40 sikil. Sampeyan bisa nggayuh liwat dalan sing tumuju. Sawetara tiba angel diakses wiwit saiki durung ditemokake.

Wilayah Troodos diberkahi karo lingkungan alam sing unik, kanthi desa arsitektur tradisional sing ora kasedhiya, sing dilengkapi karo kepenak lan keasliane warga setempat.

Ing sikil 6,500 ndhuwur tingkat segara, ujung Troodos menehi tampilan 360o sing apik banget ing saindenging pulo.

Urip wayahe. Ningkatake pikiran sehat lan pengalaman menyang papan sing paling apik ing saindenging jagad.

Situs web pariwisata resmi saka Trojan

Watch video babagan Troodos

Kiriman Instagram saka pangguna liyane

Instagram ora ngasilake 200.

Book trip

Yen sampeyan pengin kita nggawe Kirim Blog babagan papan sing paling disenengi,
kirim pesen menyang FaceBook
karo jeneng,
review sampeyan
lan foto,
lan kita bakal nyoba nambah rauh

Tips Wisata Tips -Blog

Tips Wisata Tips

Tips Wisatawan Migunani Mesthekake maca tips lelungan iki sadurunge lunga. Perjalanan lengkap karo keputusan utama - kaya negara sing bakal dikunjungi, sepira wektu, lan kapan mandheg nunggu lan pungkasane nggawe keputusan sing penting kanggo menehi tiket tiket. Ing ngisor iki sawetara tips sing gampang kanggo ngrampungake dalan sabanjure […]